Zdravim.
Jsem novacek stran PE Builderu, ale uzivatel nejsem zacatecnicky.
Prokousal jsem se pres kdeco, sit funguje, BartPE CD uz umi s RAIDem, ale mam dva problemy, ktery ne a ne vyresit, i kdyz prohledavam kdejake forum (hlavne 911cd) a googluju jak o zivot.
1. Problem s NTLDR
Predesilam, nesnazim se dostat BartPE na USB ani HDD
Urcite budete znat, pri pokusu o nabootovani z BartCD hlasi chybejici NTLDR. Co je na tom divne je, ze chyba se objevuje jen nekdy. Jedina pro muj pripad relevantni poznamka v 911CD foru je o potencialne spatnem mediu DVD-RW, ale to jsem nekolika medii (i DVD-R) vyloucil.
Chyba se objevuje jen nekdy, mam podezreni, ze jen a prave tehdy, kdyz nenecham PEbuilder vytvorit rovnou ISO, ale vyleju to na disk, provadim specialni upravy (treba /inram z vaseho navodu, nebo pro boot do RAMDRIVE, pri nakopirovani ramdrive.sys) a nasledne pak teprve necham vyrobit ISO. (Pokud poustim PEbuilder s tim, aby se ISO rovnou vyrobilo, vzdycky je to bez problemu).
Taky mam pocit, ze to souvisi s uppercase nekterych podstatnych souboru, napovida mi k tomu i Paragliderova utilitka ToUpper.exe, ale nevim. (Jo a v nastaveni PEbuilderu jsem si vsimnul volby o konverzi na uppercase, tak bud je tam bug nebo, kdyz se ISO stavi pozdeji, tato volba neni zahrnuta)
Nemate nekdo zkusenosti s timto problemem? Pomuze nekdo?
Problem cislo 2.
Prapodivnosti s fonty. Kdyz nabootuju z BartPE, v nekterych aplikacich evidentne font uplne selhava. Kdyz jsem mel problem poprve, v A43 file manageru ani v TotalCommanderu jsem nevidel zadne nazvy (jen ikony souboru a slozek).
Pak jsem pridal Vas plugin CZSupport a paraglideruv FONTS plugin.
Problem se vyresil castecne, ne dokonale. Ve WinCommanderu i jinych aplikacich uz vidim nazvy souboru, ale stale tam nektere fonty selhavaji (zcela bez pisma konfiguracni dialog, nebo F5 kopirovaci dialog). To, ze CZSupport a Fonts plugin castecne pomohli mi potvrzuje, ze problem je asi opravdu nekde ve fontech, ale nevim, co dalsiho s tim.....
Najde se nejaka dobra duse?
3. a jen pro zajimavost, jestli nekdo nema zkusenosti.....
BartPE si vyrabim hlavne kvuli moznosti pomocí DriveImage XML vyrobit ISO obraz disku a v pripade havarie nastartovat z BartCD a navalit to tam zpet. Mate nekdo zkusenost? Taky si hraju s /inram nebo ramdisk.sys, protoze i kdyz se mi nyni ISO ciste instalace vejde spolu s BartPE na jedno DVD, casem se urcite nevejde a neb mam jednu mechaniku, budu muset menit media..... Nejake rady?
A mate nekdo zkusenosti s restore ISO na RAID 1? Nejake rady v tomto ohledu zacatecnikovi?
Diky za pripadne namety
A diky za dobry web, ani jsem netusil, ze najdu takovou kompletni, ceskou ucelenou stranku pro BartPE a vubec ty zajimave veci stran tunění Windows (ted si hodlam posvitit na VMware, kdo to ma furt palit :roll: )
Dobra prace !
:!: