Craftcom
Pondělí, 26.09.2022, 15:28 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Dne 24.2.2008 byl po delší odstávce uveden do provozu nový portál s fórem. Chtěli bychom vás požádat v případě nalezení nějaké chyby nebo nefunkčního odkazu o napsání zprávy do vlákna "Chyby" pro pružnější sjednání nápravy.
 
   Domů   Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
Stran: [1] 2   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: Windows XP fungujcí z USB HDD  (Přečteno 31225 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
Akres
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 10


Zobrazit profil
« kdy: Sobota, 05.08.2006, 18:22 »

Ahoj.
Mám takovej problém. Koupil sem si USB box na HDD, a chtěl bych docílit toho, abych moh bootovat XPčka přímo z tohodle HDD. Můj jedinej a poslední pokus probíhal tak, že mám na disku 2 partiton (25GB FAT 32, 50GB NTFS, pozn. tuhle asi jeste rozdělim, aby byl celej disk FATem), nastavil sem si v PC bootování z USB (konkrétně USB ZIP) a jako druhý z CD-ROM a pustil instalaci XPček. Skončil sem docela brzo, instalačka sice oddíly viděla, ale nemohla na ně systém nainstolavat (po vybrání oddílu napsla chybu, že disk nevidím a pravděpedobně je chyba v ovladači). Věděl byste někdo, jak to vyřešit? Možna by stačilo z diskety načíst nějakej ovladač pro USB, ale nevim jakej. Zvažoval sem i použití ReatogoXPE, ale připadá mi, že si můžu vybrat pouze pluginy a žádnej jinej soft už by tam nešel doinstalovat (u bootCD je to jasny, ale na HDD je hodně místa a ja bych chtěl přímo instalovat jinej soft).  
Díky za případné odpovědi.
Zaznamenáno
kreo
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 7


Zobrazit profil
« Odpověď #1 kdy: Neděle, 06.08.2006, 10:59 »

A nemuzes ten disk vyndat z toho boxu, normalne nainstalovat system a pak bootovat pres usb ?
Zaznamenáno
Akres
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 10


Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: Neděle, 06.08.2006, 15:30 »

To sem zkoušel, ale nějak to nefungovalo. Tenhle disk byl normalně jako systémovej a když sem ho dal do boxu, tak nechodil, musel se naformátovat (párkrát se mi připojit podřilo, ale nic moc, bootvat sem taky zkoušel, ale nenajel ani v nouzovim režimu).
Zaznamenáno
x_based
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 8


Zobrazit profil
RE:
« Odpověď #3 kdy: Neděle, 06.08.2006, 16:56 »

Co sem tak procital fora problem je ze XPcka pri spousteni nahodi USB zarizeni, a boot disk odpoji cimz dojde k padu ci chybe, nejsem sice odbornik pres spousteni woken ale funkcni navod naleznez zde link
Zaznamenáno
Akres
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 10


Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: Neděle, 06.08.2006, 19:03 »

Díky, vypadá to zajmavě, až budu chvilku, tak se do zakousnu a dám vědět, jak sem uspěl  Smích .
Zaznamenáno
Akres
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 10


Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: Úterý, 08.08.2006, 17:47 »

Tak už jedu s USB  Smích

Ale mám ještě jeden problém. Chtěl bych ty XPčka pouštět na libovolnym PC. Nevíte někdo náhodou nějakou fintu?

PS: Tohle už sem zkoušel

Jak vyzrát na INACCESSIBLE_BOOT_DEVICE

http://www.cdr.cz/a/3687
Zaznamenáno
Akres
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 10


Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: Úterý, 08.08.2006, 17:48 »

Jedu Z USB  :oops:
Zaznamenáno
Michal
Nováček
*
Offline Offline

Příspěvků: 1


Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: Sobota, 02.09.2006, 08:29 »

Chtěl bych tě poprosit o radu jak to udělat, já se s tím sral včera celej den a vůbec se mi to nepodařilo a nevím jak na to :-( ja mám Notebook a koupil jsem novej rychlejší a větší HDD a ten starej jsem dal do ext. casu a chtěl bych na každým HDD jeden op. sys. ale nejde mi to bootovat z toho externího :-( stále chybová hláška a modrá obrazovka. Ikdyž systém i bios vidí oba HDD tak když instaluji tak po restartu okamžitě končím. Jak na to?? mohl bych třeba zavolat o radu?? Michal
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: Sobota, 02.09.2006, 12:18 »

@Akres,

mohl bys, prosím, uvést postup, co a jak?

@Michal,

chápu to správně, že tvůj BIOS umožňuje nabootovat z USB zařízení a problém dělají akorát WinXP? Pokud by ti stačilo bootovat z flashdisku BartPE nebo Reatogo, pak se můžeš inspirovat tady: http://www.craftcom.net/13_bartperam/bartpe_usbflash02.htm
Pokud jde víc o ten externí hdd, pak bootování Reatogo jsem taky úspěšně zkoušel (článek na craftcomu není).

Pokud se týká toho co bys asi chtěl nejvíc: bootování WinXP SP2 z externího USB HDD: existuje několik postupů (vím asi o 4), jeden z nich jsem relativně úspěšně vyzkoušel, nemám to ale ještě všechno vychytaný. Jednou z toho bude článek, ale teď je ještě moc brzy.

Pavel
Zaznamenáno
Akres
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 10


Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: Úterý, 05.09.2006, 21:54 »

ja sem použil navod, kterej je tady http://www.ngine.de, v podstatě se upravi instalačni cd a z něj se instaluje, sice par komplikaci bylo, ale podařilo se, určitě se musi dohrat mergeide a pak mi to hazelo chybu ntldr nenalezen, ale to sem pres konzolu dohral a slapaly  Úsměv
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: Úterý, 05.09.2006, 23:07 »

Díky za info. Zdá se to být o dost jednodušší postup než ten co znám (dával jsem tu někde link).

Odpojoval při tomto postupu interní pevnej disk, jak je v návodu uvedeno?

Pavel
Zaznamenáno
Akres
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 10


Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: Úterý, 05.09.2006, 23:16 »

Ne neodpojoval. Me se nejak nepodarilo aby mnou upraveny CD samo bootovalo. Pokud sem rozjel instalaci z Windowsu, tak potom pokracovala, ale sama nenabootovala. Ale bohuzel to melo za nasledek, ze se pokazdy musi vybirat operacni system pro spusteni (pomohla az reinstalace).
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: Středa, 06.09.2006, 00:13 »

Aha, to teda znamená, že postup funguje i s ponecháním interního hdd, ale nová instalace si zřejmě zapíše spouštěcí soubory do současnýho C:

Ta přeinstalace: mluvíš o interním nebo externím hdd?

Jinak to CD se dá udělat jako bootovací, vpodstatě bych před jeho úpravou vyexportoval to "bootovací část" a až by bylo finální CD hotový, zase ji tam naimportoval - tohle jde udělat třeba v UltraISU; ale šlo by to myslím (oklikou) i přes nLite.

Díky za info!

Pavel
Zaznamenáno
Akres
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 10


Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: Středa, 06.09.2006, 13:15 »

Citace
Aha, to teda znamená, že postup funguje i s ponecháním interního hdd, ale nová instalace si zřejmě zapíše spouštěcí soubory do současnýho C:

Presne tohle mi udelala, pak se holt musely puvodni Wokna (na internim disku) reinstalovat.
Citace
Jinak to CD se dá udělat jako bootovací, vpodstatě bych před jeho úpravou vyexportoval to "bootovací část" a až by bylo finální CD hotový, zase ji tam naimportoval - tohle jde udělat třeba v UltraISU; ale šlo by to myslím (oklikou) i přes nLite.

Diky, to by mohlo muj problem vyresit. Ja sem pouzil WinIso a nejak nevim jestli se o tom navod zminoval nebo jestli sem to preskocil  :oops:
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: Středa, 06.09.2006, 13:57 »

Ta reinstalace myslím nutná nebyla. Pokud BIOS toho PC umí bootovat i z externího zařízení usb, pak asi stačilo upravit/opravit záznam v MBR toho externího disku a snad ještě přidat boot.ini - podle mýho je to řešitelný.

Pavel
Zaznamenáno
Stran: [1] 2   Nahoru
  Tisk  
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!