Craftcom
Úterý, 11.05.2021, 11:58 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Dne 24.2.2008 byl po delší odstávce uveden do provozu nový portál s fórem. Chtěli bychom vás požádat v případě nalezení nějaké chyby nebo nefunkčního odkazu o napsání zprávy do vlákna "Chyby" pro pružnější sjednání nápravy.
 
   Domů   Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
Stran: 1 2 [3] 4 5   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: Plugin driveru jak?  (Přečteno 70056 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
daton
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 46


Zobrazit profil
« Odpověď #30 kdy: Neděle, 13.11.2005, 22:02 »

Tak tohle je druhý pokus první odpevěd se mi smazala zásluhou vypnutí proudu.
Takže v adresáři plugin nemám žádný adresář ani složku ASPI a není ani ve složce nero ani to co jsi napsal nic. Tak jsem se podíval do nera přímo tam záložka aspi je ale při otevření je tam navoleno aspi system no a dole žlutá řádka, kde je napsáno aspi system not aviable. Tak jsem zkusil navolit aspi nero a tam něco vyskočilo a ve spodku proužek zezelenal a to asi značilo že je v pořádku, ale toto se nedalo nastavit na tvrdo vždy když znovu spustím nero je tam navolen aspi system no a not aviable . Zkoušel jsem to uložit,,  to proběhlo, ale s novým startem výsledek stejný.  Co to vůbec aspi je a jak to mám doinstalovat případně dodat do kompilace??
Za druhé ano virtuální cd dvd rom  na disku nainstalovaný mám je to pozůstatek po synových hrách ještě když neměl svůj počítač. Je fak že jsem ho vypnul, ale je tak drzí, že i vypnutý je zalezlý ve všech programech které používají cd mechaniky. Pokud myslíš, že je to problém odinstaluji to.
V neru je to samozřejmě zalezlé taky a cpe se to na první místo.
Za třetí chybovou hlášku bych ti rád napsal, ale ona žádná nevyskakuje, kompilace prostě skonči před vypálením a prosvítí se ovládací šipky a těmi se překlikává po varováních, které jsou tam obvykle a tu chybu neumím tam odsud překopírovat tak tu řádku přesně opíšu:
to get a list of possible SCSI transport specifiers.
Error: error code returned: 4294967295
Build proces done...

No jestli tě něco napadne, tak napiš třeba jak dostat to aspi do plugin adresáře a jak do systemu. Ahoj
Zaznamenáno
Craft
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 284



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #31 kdy: Neděle, 13.11.2005, 22:51 »

Řekl bych, že to bude určitě ten problém a označení SCSI by tomu i napovídalo, posílám ti ten aspi plugin. Otevři jej a rozklikni ASPI.cmd, tím se nakopírují 2 soubory

Aspi32.sys
Wnaspi32.dll

do pluginu za předpokladu, že je máš i na hdd. Pokud ne, stáhni si pomocí google aspi ovladače a naistaluj, podle toho bych řekl, že používáš jenom co jsou v Neru už přímo, pokud by jsi ty aspi ovl. nemohl najít, zkusím se podívat u sebe na hdd.

Jinak ti doporučuju tu virtuální mechaniku ze systému na hdd odebrat. Většina programů využívající CD mechaniku např. audiograbery potřebují pro svůj chod Aspi ovladače, jinak nefungují (nedetekují CD mechaniku).
Zaznamenáno

Nic není nemožné, jenom vědět jak na to.
daton
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 46


Zobrazit profil
« Odpověď #32 kdy: Pondělí, 14.11.2005, 22:22 »

Tak po ninstalování aspi ovladaču se bohužel nic nezměnilo a chyba je tam stále tedy ten error ale ještě jsem neodinstaloval ten daemon nějak jsem to opoměl udělám to zítra a dám vědět ahoj
Zaznamenáno
daton
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 46


Zobrazit profil
« Odpověď #33 kdy: Úterý, 15.11.2005, 21:28 »

Ahoj kluci, tak jsem dnes zase dělal pokusy a už fakt nevim.snad půjdu na jiný počítač (tobyl for žádný jiny dom nemam tedy ted mě napadá, že bych to mohl zkusit na synovém. PC). Udělal jsem co jste mi doporučily. Nainstaloval jsem ovladače ASPI. a fungují tedy alespoň ted už je v neru vše ok . Nero jsem taky přeinstaloval a odinstaloval jsem toho daemona(virtuální mechanika). Dal jsem tam plugin co jsi mi poslal a zprovoznil ho tedy už nevim kde by mohla být chyba a spustil jsem vytvoření ISA ale ouha chyba tedy ten error tam je stále. Už si nevzpomínám na žádný symptom nebo něco podobného co by vám mohlo chybu více přiblížit. Nemohla to zavinit nějaká aktualizace Windows?? Zajímavé je že je tedy uplně nová instalace nera, je plugin mám od tebe funkční plugin reatogu je funkční, a přeci když tam to nero dám tak to skončí chybou a když tam není tak to jde.
Zaznamenáno
Craft
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 284



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #34 kdy: Středa, 16.11.2005, 00:20 »

V klasické verzi PEBuilder 3.14 a reatogo313-103a to píše stejnou chybu ?

Citace
to get a list of possible SCSI transport specifiers.
Error: error code returned: 4294967295
Build proces done...


BTW: Nemáš náhodou ještě něco umístěné (nějaký plugin) ve složce
C:\reatogo-25-6a\drivers\SCSIAdapter
nebo
C:\reatogo-25-6a\drivers\Net
Co???

Pokud ano, dej to pryč a vyzkoušej to bez toho.
Zaznamenáno

Nic není nemožné, jenom vědět jak na to.
daton
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 46


Zobrazit profil
« Odpověď #35 kdy: Středa, 16.11.2005, 22:06 »

Ne tak v těch driverech nic není. Ale zjistil jsem zajímavou věc. Pokud udělám uplně čistou instalaci reatogu tak nainstalované nro funguje i s xnwiewem, ale jakmile k tomu doinstaluji peantivir, nebo ad-aware, nebo avast claner tak to začne okamžitě házet chybu a hází ji to i když se to vymaže.  Asi na tom má zásluhu ten peantivir, který jsem chtěl vložit do 104 a on je určen jen pro 103 a v kombinaci s nerem to nefunguje. Něco se zapíše do reatogu a je konec chyba je tam už potom stále.
Zaznamenáno
Craft
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 284



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #36 kdy: Čtvrtek, 17.11.2005, 23:15 »

Tak to už vážně netuším v čem je problém a jak jsem zjistil nejsem sám, zkusíme to s Pavlem zjistit.

Dle mého názoru se jedná o systémovou chybu.

BTW. Pořád jsi ale jednoznačně neřekl jestli jsi zkoušel i samotný PEBuilder 3.14 a starou verzi reatogo313-103. A u těch plugin je to jedno, taky používám z verze XPE 1.03 ve verzi XPE 1.04 a žádný problém. Ale ten PEantivir jsem nezkoušel, používám jiný.
Zaznamenáno

Nic není nemožné, jenom vědět jak na to.
daton
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 46


Zobrazit profil
« Odpověď #37 kdy: Pátek, 18.11.2005, 16:27 »

Ahoj prosim tě nemohl by jsi mi poslat ten antivir co používáš ty? Moji ideou proč vlastně dělám tyto cd je, že budu mít v ruce ideální nástroj na opravu zavirovaného či zkolabovaného PC tak jsem právě chtěl zabudovat do kompilace nástroj proti virům, spawerum a nástroj kterým bych mohl zkouknout disk, opravit na něm data a případně je zachránit  vypálením na cd. díky Ti jo a prosím tě ten plugin nástroje na opravu souborů z havarovaného disku máš vyzkoušený?
Jinak vše jsem zkoušel hlavne na 104 teprve nedávno jsem zkusil 103, ale ne s antivirem a tak nevím zda to dělá také. Zkusím to a dám vědět. Jinak jsem experimentoval s uplně starým bartem pe, který chodí ale ještě jsem mu nějak nevnutil tu podporu češtiny někde mi to vázne.
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #38 kdy: Pátek, 18.11.2005, 17:12 »

Ahoj Datone,

Citace
Moji ideou proč vlastně dělám tyto cd je že budu mít v ruce ideální nástroj na opravu zavirovaného či skolabovaného PC tak jsem právě chtěl zabudovat do kompilace nástroj proti virům, spawerum a nástroj kterým bych mohl zkouknout disk, opravit na něm data a případně je zachránit vypálením na cd.


Pro některý antiviry existují pluginy, spusť si get_plugins.exe a něčeho se dopátráš. Umíš-li anglicky, pak se mrkni na www.911cd.net/forums
K tomu vypalování: abys mohl nabootovat BartPE a nebo Reatogo z CD a na vypalovačce vypálit data, potřebuješ buď 2 mechaniky nebo upravit BartPE/Reatogo tak, aby celý nabootovaly do paměti - jde to a je to popsáno na craftcomu, ale pak potřebuješ dost paměti nebo celý cd co nejmenší ...


Citace
Jinak jsem experimentoval s uplně starým bartem pe který chodí ale ještě jsem mu nějak nevnutil tu podporu češtiny někde mi to vázne.


Stáhneš si plugin czsupport (z našich stránek) a v pebuilderu ho povolíš (enable) a je to.

Pavel
Zaznamenáno
daton
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 46


Zobrazit profil
« Odpověď #39 kdy: Sobota, 19.11.2005, 22:04 »

Tak ahoj kluci vytvořil jsem funkční cd s 103 ale mohu říct, že je problém s nerem a to se 100% jistotou. Ani v této platformě se nedalo vytvořit iso s nerem mám verzi 6.6.0.12 a ten si prostě nerozumí s ostatními pluginy jinak vytvřil jsem jak jsem řekl funkční cd s deep burnerem, total comandrem, avast virus cleanerem. peantivirem,restorianem a driverrescuem, ale měl jsem tam i xnwiew ale ten se nechce spustit i když program tam je je to asi tím že se jedná o novou verzi xnwievu 1,83 . Myslím, že to samé se mi snad podaří i v 104 zkusim to. Ale nenašel jsem jiný antivirus lépe řečeno našel, ale je to v cabu a ten neumím rozbalit jako plugin. Poradte mi nějaký plugin antiviru, který je dostupný i s programem pokud možno free. Dík
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #40 kdy: Sobota, 19.11.2005, 22:44 »

Ahoj Datone,

s antivirem ti momentálně neporadím, ale s tím cabem jo. Archiv cab jde otevřít ve WinXP úplně stejně jako archiv zip (poklepeš a on se ti otevře, označíš soubory a pak klasicky ctrl c a ctrl v). Nebo můžeš použít WinRAR.

Pavel
Zaznamenáno
daton
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 46


Zobrazit profil
« Odpověď #41 kdy: Neděle, 20.11.2005, 19:42 »

Ahoj Pavle prosím tě já ted jsem dělal kompilaci 103 a chtěl jsem si změnit jen tak pro zkoušku vzhled ale narazil jsem. Stahnul jsem si plugin WinXPstuff a nainstaloval a chtěl jsem ho upravit dle vzoru ale ten odkaz mi nefunguje a taky nevim kam vložit obrázek a jak ho přejmenovat. Prosím poskytni mi informaci jak pracovat s tímto pluginem. Dík
Zaznamenáno
Craft
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 284



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #42 kdy: Pondělí, 21.11.2005, 10:54 »

Citace: "daton"
Stahnul jsem si plugin WinXPstuff a nainstaloval a chtčl jsem ho upravit dle vzoru, ale ten odkaz mi nefunguje a taky nevim kam vložit obrázek a jak ho přejmenovt. Prosím poskytni mi informaci jak pracovat s tímto pluginem. Dík


Tady je citace z článku "Jak na změnu vzhledu" http://www.craftcom.net/05_ovladace/zmena_vzhledu.htm

Citace
Pro správnou funkci si musíte nakopírovat všechny potřebné soubory do pluginu WinXP Stuff a provést editaci souboru Wallpapers.inf, tj. napsat přesný název vašeho obrázku, (viz. vzor pro tapetu s názvem WindowsXP.jpg), jinak by jste jej hledali po nabootování marně, stejným způsobem přidáme i vlastní spořič(e) a změnou v ScreenSavers.inf.


Za nefunkční odkaz se omlouvám, už je to opraveno.

A jak pracovat s pluginy je zde, ten odkaz jsem ti ale také už jednou dával  :?
http://www.craftcom.net/05_ovladace/plugins_pruvodce.htm
Zaznamenáno

Nic není nemožné, jenom vědět jak na to.
daton
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 46


Zobrazit profil
« Odpověď #43 kdy: Pondělí, 21.11.2005, 19:18 »

Zdravím Vás pane
já vím že se ptám z vašeho pohledu na blbosti, které jste už dávno popsal na svých stránkách , ale věřte mi že pro člověka, který teprve proniká do tajů tohoto programu to není jednoduché a ne vždy přesně rozumím tomu co  je na stránkách napsáno. Třeba je to maličkost, ale zmátla mne třeba tato maličkost cituji:
Pro správnou funkci si musíte nakopírovat všechny potřebné soubory do pluginu WinXP Stuff a provést editaci souboru Wallpapers.inf, tj. napsat přesný název vašeho obrázku,
potřebným souborem se zčejmě tedy myslí ten obrázek jehož název se zapíše do .inf souboru toho  pluginu zmátlo mne to proto že dál už se nepíše o souborech ale o obrázku, tedy jestli jsem to správně pochopil.
Já vím že jste si s tím dal velmi mnoho práce a domníváte se a správně, že je to napsáno i pro laika, ale věřte, že jsou laici ještě větší než si umíte představit jako třeba já, no a potom potřebuji nakopnout . Tak se mnou mějte prosím trpělivost, alespoň si ověříte, že váš návod funguje i u lidu neznalého.
Zaznamenáno
daton
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 46


Zobrazit profil
« Odpověď #44 kdy: Pondělí, 21.11.2005, 20:23 »

Tak jsem udělal vše tedy alespoň myslím že vše co je správné, ale hned se objevila chyba:
Error:SetupDecompressOrCopyFile"C:\Winxp_cd1\i386\Wall.bmp" to "C:\reatogo-313-103-a\BartPE\i386\system32\Wall.bmp" returned error 2: System nemůže nalézt uvedený soubor.

Myslel jsem že tomu chybí onen obrázek tak jsem ho do i386 instalačky vložil ale nepomohlo to tak mi prosím poradte.Dík. Obrázek který jsem vložil do pluginu pro jsem pojmenoval stejně jako ve vzoru a vložil jsem ho do toho pluginu ve formátu jpg.
Zaznamenáno
Stran: 1 2 [3] 4 5   Nahoru
  Tisk  
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!