Craftcom
Úterý, 11.05.2021, 12:58 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Dne 24.2.2008 byl po delší odstávce uveden do provozu nový portál s fórem. Chtěli bychom vás požádat v případě nalezení nějaké chyby nebo nefunkčního odkazu o napsání zprávy do vlákna "Chyby" pro pružnější sjednání nápravy.
 
   Domů   Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
Stran: 1 ... 3 4 [5]   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: Plugin driveru jak?  (Přečteno 70063 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
daton
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 46


Zobrazit profil
« Odpověď #60 kdy: Sobota, 26.11.2005, 18:10 »

Ahoj Pavle tak jsem rád že mi už nenadáváš začal jsem být posledních 14 dní na pokusech s Bartem a na našich výměnách názoru trochu závislý. Docela mne to baví je to příjemné zpestření dne .
 Jinak uhodil jsi hřebíček na hlavičku když jsi se ptal na tu angličtinu. To je právě to co mi moc nejde pár frází bych dokůpy dal ale na to abych překládal odborné články bohužel zatím nemám , rozhodně s tím budu muset něco udělat ale zatím se mi to nějak nedaří no a to je právě důvod proč tak často otravuji vás. Kdybyste věděli o nějakém návodu jak si tu angličtinu natlouct do hlavy tak aby to vní vydrželo  a aby to pochopila tak poradte. Zkoušel jsem placené kurzy ale říkám nějak se mi nedaří a navíc tam se učí hovorová a v těchto článcích je spíše technická angličtina.
           Zatím hezký den   Daton
Ps klici jak to děláte tu citaci v těch okýnkách já to umím akorát překopírovat ale okenko s citací je hezčí.
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #61 kdy: Sobota, 26.11.2005, 22:07 »

Ahoj Datone,

Citace
Ahoj Pavle tak jsem rád že mi už nenadáváš začal jsem být posledních 14 dní na pokusech s Bartem a na našich výměnách názoru trochu závislý. Docela mne to baví je to příjemné zpestření dne .


OK, to už jsou 2 týdny? To to letí ...

Angličtina: těžko říct, pokud už jsi do kurzů chodil a nepomohlo to ... těžko radit v takovým případě.

Citace
Ps klici jak to děláte tu citaci v těch okýnkách já to umím akorát překopírovat ale okenko s citací je hezčí.

K tomu slouží tlačítko Quote, který vloží něco jako html tag, pak se vloží text kterej cituješ a na závěr se to samý tlačítko stiskne ještě jednou a tu citaci uzavře.

Pavel
Zaznamenáno
daton
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 46


Zobrazit profil
« Odpověď #62 kdy: Neděle, 11.12.2005, 20:12 »

Ahoj kluci
 tak s novou verzí reatogu jsou všechny problémy s errorem odstraněny jak už jsem psal. Chodí to dobře.
Ale diskutoval jsem s pavlem plugin na program který by otevíral stránky v doc. Kromě velkého mastodonta (open offic )  ještě word ten je placený no a potom mě ještě napadla jedna eventualita a tou je software 602. Možná mi ted budete spílat ale myslím že by to byla zajímavá možnost. Ale problém bude s pluginem. Možná bych to i zkusil ale domnívám se že na tvorbu pluginu zatím nemám.Jen dotaz nezkoušel jste to už někdo? Nemohli by jste mi někdo poslat třeba podobný plugin na např open office s tím že bych ho zkusil jen přepsat na 602? - to je asi blbost že?

Ještě jeden dotaz kyž jsem to dal na jinou platformu tedy z amd na intel s integrovanou grafikou tak to odmítalo rozlišení vyšší než 4 barvy. Pokud bych chtěl aby to tam chodilo měl bych asi doinstalovat drivery. Pomohlo by nějak kdybych nedal nastavit drivery v hlavní nabídce reatogu a tím bych programu neupřednostnoval určitý typ driveru?
Zaznamenáno
daton
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 46


Zobrazit profil
« Odpověď #63 kdy: Neděle, 11.12.2005, 22:02 »

Kluci prosim Vás vím že máte času málo ale jen heslovitě mi naznačte jak s winimage.  Předpokládám že otevřu tu disketu s 98 (butovací)  a potom bych to měl převést do ima. ale nějak se v tom programu nemohu zorientovat. Nechci žádný návod budu bádat sám jen mě zkuste naťuknout dík.
Zaznamenáno
Craft
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 284



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #64 kdy: Neděle, 11.12.2005, 22:58 »

Ahoj datone,

no vidíš to, že to přece jenom funguje  Úsměv.
Co se driverů týče už jsem ti odpověděl zde http://www.craftcom.net/18_forum/viewtopic.php?p=325#325

Jinak dneska jsem přidal odkaz na zajímavé pluginy do fóra, třeba se ti budou hodit a funguje i tisk http://www.craftcom.net/18_forum/viewtopic.php?t=63

Existuje náhrada jak za Excel tak Word v podobě malejch programů jako je "Spread32 Spreadsheet" za Excel - ke stažení v rubrice Plugins na stránkách Craftcomu a "Atlantis Word Processor" za Word.
Oboje pluginy jsou taky ke stažení v seznamu pluginů přímo od Reatogo, jak na to nalezneš tady http://www.craftcom.net/16_bart_rxpe/bartpexpe_megapack.htm , ať se taky stále neopakuju  :fakt: .

Co se týče winimage to je spíše otázka pro Pavla.

Craft
Zaznamenáno

Nic není nemožné, jenom vědět jak na to.
bob57_cz
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 206


Zobrazit profil
« Odpověď #65 kdy: Pondělí, 12.12.2005, 01:51 »

Citace: "daton"
Kluci prosim Vás vím že máte času málo ale jen heslovitě mi naznačte jak s winimage.  Předpokládám že otevřu tu disketu s 98 (butovací)  a potom bych to měl převést do ima. ale nějak se v tom programu nemohu zorientovat. Nechci žádný návod budu bádat sám jen mě zkuste naťuknout dík.

Pokud máš hotovou fyzickou disketu, tak nejjednodušeji vytvoříš její image pomocí (StorageSoft inc.) FloppyImage.exe ( zadej tento výraz do google a stáhni ).
Je natolik intuitivní, že nepotřebuje ani návod ani češtinu.
Zaznamenáno
daton
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 46


Zobrazit profil
« Odpověď #66 kdy: Pondělí, 12.12.2005, 21:41 »

Jo tak jsem si ho stahnul a je to opravdu jednoduché tedy podle toho co tam vidim . Škoda jen že to neumí z předem daného adresáře do jiného adresáře ale jen z diskety a na disketu. U winimage jsem se naučil zmenšovat a zvětšovat formátování u diskety a tuto naformátovat ale jak se převede to teda stále netuším.
Ještě dotaz jestli ten acronis nefunguje tedy v demu pak snad ani nemá cenu ho tam dávat a nebo zkusit tam třeba partition magic 8 ten taky vytváří bootovatelné diskety a funguje.
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #67 kdy: Úterý, 13.12.2005, 10:28 »

Citace
Ještě dotaz jestli ten acronis nefunguje tedy v demu pak snad ani nemá cenu ho tam dávat a nebo zkusit tam třeba partition magic 8 ten taky vytváří bootovatelné diskety a funguje.


Souhlas, ale pozor: Zrovna pmagic je myslím na dvou disketách (pokud se nepletu), nicméně tohle se dá (úspěšněú vyřešit.

Pavel
Zaznamenáno
daton
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 46


Zobrazit profil
« Odpověď #68 kdy: Úterý, 13.12.2005, 20:22 »

A Pavle mohl by jsi být méně stručný? Jak to vyřešit když jsem takový "matějů že neumím v tom winimage udělat převod. Proboha mě ten program už uplně vytáčí když mu dám otevřít disketu 98 tak se chce otevírat stále dál a nelze přetáhnou celý adresář. Dokonce do něj nemohu natáhnout vubec nic vždy zahlásí chybu. Pavle  pár řádky jak to děláš?
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #69 kdy: Středa, 14.12.2005, 09:10 »

Citace
A Pavle mohl by jsi být méně stručný?

Ahoj, já byl včera na školení a neměl moc času na odpověď.

Takže: předně si myslím, že i když je pmagic na dvou disketách, vejde se (možná po úpravě) i na tu jednu. Vím, že jsem upravil autoexec.bat na té první disketě (aby nežádal o tu druhou) a zkopíroval obsah té druhé na tu první (ale určitě ne všechny soubory, alespoň myslím). Momentálně to nemám u sebe, takže nemůžu být přesnější (jsem v práci).

Citace
Dokonce do něj nemohu natáhnout vubec nic vždy zahlásí chybu.

Určitě je to chyba? Neptá se třeba něco jako "Do you want to inject this folder?" Nebo tak nějak? On se totiž WinImage ptá, jestli si přeješ ty soubory/složky opravdu vložit - nebude to ono? Klidně sem opiš přesný znění té hlášky a mrknem na to, jo?

Pavel
Zaznamenáno
daton
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 46


Zobrazit profil
« Odpověď #70 kdy: Středa, 14.12.2005, 22:08 »

Tak předem disketu už jsem přeložil v jiném programu ale prosím tě stejně by mne moc zajímalo kde dělám chybu že mi to nejde.
Otevřu li program winimage mám dvě možnosti jak to tam dostat
1 nový  tam se otevře paletka s všemi možnými dvelikostmi formátování disku.
2otevřít zde mne to vyzve k vložení flopy diskety  (nemusí to nutně být disketa v záložce disk to lze navolit). Otevřou se mi soubory na disku ale nemohu je vybrat všechny vždy jen jeden a chce ho to zase otevřít po zmáčknutí tlačítka otevřít jiná volba není mi to zahlásí error readin file A: a příslušný soubor čili chyba čtení. Disketa i mechanika jsou ok tím to není.
Jinyý způsob jak to tam dostat neznám jio ještě při pravém tlačítku myši volba extrakt tak zase chyba cannot perform this operation an open image file is required - nemohu vykonat požadovanou operaci .... otevřít nějaký obrazový soubor a tvořit?Co??? hel ten překlad mi vázne. no a pak tam je ještě ikona takové diskety  a papíru jediná funkční a při jejím zmáčknutí se objeví  chyba The floppy connot by accesed Pleas check if another aplikation is using  the floppy driver. tedy něco  jako tato disketa nemuže být zpřístupněna jiná aplikace používá disketový driver no a jsem v koncích protože víc toho ten program aktivního nemá. No a tak nevím jak dál Dík za každou radu  zatim ahoj
Zaznamenáno
Craft
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 284



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #71 kdy: Středa, 14.12.2005, 22:35 »

Ahoj,

chtěl bych tě datone poprosit o založení nového threadu ve vhodnější rubrice MultibootCD, třeba s názvem WinImage, ať se nedělá tady z toho nějaký univerzální maxithread. Mohl bych to tam sice přesunout hned, ale nechci do toho momentálně zasahovat bez vědomí zučasněných  :wink:.

Craft
Zaznamenáno

Nic není nemožné, jenom vědět jak na to.
daton
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 46


Zobrazit profil
« Odpověď #72 kdy: Sobota, 17.12.2005, 22:02 »

Ahoj Crafte
samozřejmě tak učiním tak že ahoj na dalších vláknech.
Zaznamenáno
Craft
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 284



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #73 kdy: Sobota, 18.03.2006, 12:59 »

@ ramazo

Dotaz i odpovědi jsem přesunul do samostatného vlákna Audiodrivery.

Craft
Zaznamenáno

Nic není nemožné, jenom vědět jak na to.
Stran: 1 ... 3 4 [5]   Nahoru
  Tisk  
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!