Craftcom
Úterý, 11.05.2021, 12:24 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Dne 24.2.2008 byl po delší odstávce uveden do provozu nový portál s fórem. Chtěli bychom vás požádat v případě nalezení nějaké chyby nebo nefunkčního odkazu o napsání zprávy do vlákna "Chyby" pro pružnější sjednání nápravy.
 
   Domů   Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
Stran: 1 2 3 [4] 5   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: Plugin driveru jak?  (Přečteno 70060 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #45 kdy: Pondělí, 21.11.2005, 20:35 »

Ahoj Datone,

Citace
já vím že se ptám z vašeho pohledu na blbosti, které jste už dávno popsal na svých stránkách , ale věřte mi že pro člověka, který teprve proniká do tajů tohoto programu to není jednoduché a ne vždy přesně rozumím tomu co je na stránkách napsáno.


my s Craftem jsme vším prošli od úplnýho začátku a neměli se koho ptát, tak jsme do podstaty docela pronikli (teda Craft podstatně víc než já, i kdyby to náhodou popřel). Proto taky všem doporučujeme jedna si pořádně přečíst návody a jednak prvně vytvořit "holý" BartPE nebo Reatogo a postupně si přidávat pluginy a občas se do nich (.inf) podívat ...


Citace
Tak se mnou mějte prosím trpělivost, alespoň si ověříte, že váš návod funguje i u lidu neznalého.


Snažíme se...

Citace
Error:SetupDecompressOrCopyFile"C:\Winxp_cd1\i386\Wall.bmp" to "C:\reatogo-313-103-a\BartPE\i386\system32\Wall.bmp" returned error 2: System nemůže nalézt uvedený soubor.

a
Citace
vložil jsem ho do toho pluginu ve formátu jpg.


No, jestli je soubor fyzicky jako .jpg a BartPE hledá .bmp, tak tady asi bude ta chyba ...

Jinak: já ten plugin nepoužívám, ale skoro bych řekl, že ve složce pluginu bude ještě složka files a do ní se má ten obrázek nakopírovat (ale jak říkám, já ten plugin neznám).

Pavel
Zaznamenáno
daton
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 46


Zobrazit profil
« Odpověď #46 kdy: Pondělí, 21.11.2005, 21:09 »

Ahoj Pavle to co jsi mi chtěl říct "abych se víc snažil a četl víc návody" to máš  pravdu je fakt že to přečtu a protože tomu moc nerozumím tak si myslím že vím co mi to chtělo říct, ale ve své podstatě nevím. Jste bezpochyby oba hodně nadaní když jste to tak vypitvali. Je fakt, že já k tomu sednu večer po práci a večeři a to už mi to myslí jen na 50% a ani to možná ne.
Leč tím co jsi mi napsal to nebude. zkusil jsem tam i bmp. ale nefunguje a v inf. pluginu jsou zapsané všechny obrázky jako jpg a stejně je to ve vzoru. Jak bys to teda udělal ty když bys chtěl změnit obrázek na ploše já jsem ten návod pochopil tak, že první a druhá možnost v návodu je pro bart starý tudíž 313 pro 103 je jedině ten plugin a pro 104 je to ten plugin nebo placená verze nebo a to tam nemáte změna obrázku ve složce walpaper v ome1 při zachování jeho jména ale jak to udělat v 103 to netušim.
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #47 kdy: Pondělí, 21.11.2005, 21:51 »

Citace
... nebo nám může pomoci plugin WinXP Stuff, jehož autorem je Eifell. Tento plugin je funkční u obou verzí a to jak nové reatogo-25-6a.exe, tak starší reatogo-313-103-a.exe.


Citace
Pro správnou funkci si musíte nakopírovat všechny potřebné soubory do pluginu WinXP Stuff a provést editaci souboru Wallpapers.inf, tj. napsat přesný název vašeho obrázku, (viz. vzor pro tapetu s názvem WindowsXP.jpg)


Takže: podívej se do složky s pluginem WinXP Stuff, jaký tam máš soubory (jsou-li všechny; většina pluginů má help a tam by to mělo být napsaný. Pak otevřeš soubor wallpapers.inf a napíšeš na správný místo název svýho obrázku (místo toho, kterej tam předpoládám bude napsanej jako výchozí), podíváš se kde byl uloženej ten výchozí a tam taky nakopíruješ ten svůj.

Tahle rada nemusí být na 100 procent, znovu opakuju že ten plugin nepoužívám, nemám a tak nevím co v něm je ...

Pavel
Zaznamenáno
daton
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 46


Zobrazit profil
« Odpověď #48 kdy: Pondělí, 21.11.2005, 22:21 »

No Pavle tak to jsem udělal už na začátku, jen s tím BMP jsem to nezkoušel ale ted vidím že tam bmp být má. ale už jsem ho do i386 vložil a stejně mi to  nechodí. Zkoušel jsem to podle nápovědy, ale ta je opravdu obecná tak že asi dělám chybu kam to dát ale podle chybové hlášky jsem ten obrázek dal správně do instalace souboru i386 a nazval ho wall tak jak je v návodu pluginu nasáno a zapsal ho do souboru inf a uložil.   Jen je mi divné jedno při nainstalování toho pluginu to chce obrázek s jmenem wall  a já jsem vložil do inf souboru příkaz s obrázkem windowsXP potom mělo následovat vložení obrázku (KAM??) no vložil jsem ho do pluginu a i když jsem tam obrázek vložil nebo  nevložil tak pluginu se tvářil že jemu to jedno. Ale naopak chyběl mu stále ten obrázek wall, který jsem nikde nedopisoval. tak jsem vložil ještě jeden obrázek s názvem wall do instalace windows adresáře i386 ale on ho při kompilaci stejně nezná. No zkusím to rozlousknout zítra. Zatim ahoj
PS: celý problém je v tom že stále nerozumím zápisu cesty v pluginu to ještě musím dopilovat, vím že to tam máte někde napsané snad to pochopim.
Zaznamenáno
Craft
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 284



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #49 kdy: Úterý, 22.11.2005, 00:16 »

Dobrý večer,

netvrdím, že každý hned musí všechno vědět, mě osobně trvalo skoro 4 měsíce než jsem do celé té problematiky proniknul hlouběji bez cizí pomoci, ale přesto se nepokládám za nějakého extrémního znalce přes program PEBuilder, protože nikdo nemůže vědět všechno.

Každopádně postupně upravuji nejasnosti v návodech i pro laiky  Smích .

Ale než prozradím, kde je chyba, zajímalo by mě kolikrát byl přečtený návod, zdali vůbec dočtený "Průvodce pro práci s pluginy"  :mrk: ?
To jsou základy, bez kterých se opravdu nedá obejít, pokud chci používat vlastní pluginy.

Tady je výpis originálu syntaxe co je v pluginu (Wallpapers.inf) :
Kód:
[SourceDisksFiles]
;Add your Wallpaper
Wall.bmp=2
;Windows XP Pro Wallpapers. Put ";" if you dont want.
Ascent.jpg=31
Autumn.jpg=31
Azul.jpg=31
Bliss.jpg=31
BlueHill.jpg=31
Crystal.jpg=31
Follow.jpg=31
Friend.jpg=31
Home.jpg=31
Moon.jpg=31
Peace.jpg=31
Power.jpg=31
Purplef.jpg=31
Radiance.jpg=31
Redmoon.jpg=31
Ripple.jpg=31
Stoneh.jpg=31
Tulips.jpg=31
Vortec.jpg=31
Wind.jpg=31
Winter.jpg=31
Waterlil.jpg=31
WinXP.jpg=31

[Default.AddReg]
; Set the default wallpaper...
 0x2, "Control Panel\desktop", "WallPaper", "%systemroot%\system32\Wall.bmp"


Už z toho je patrno, kde je chyba  :souhlas: .

Jednoznačně nebylo dodrženo to zásadní, proto se odkazuji na zmíněný článek v úvodu  :wink:

1. Všechny obrázky, které chci mít na CD musím vložit do tohoto pluginu a né do systémové složky.

2. Pokud chci, aby je PEBuilder našel, musím je přidat (jejich přesné názvy i s příponou) do uvedené syntaxe.

3. Soubory jako např. Ascent.jpg=31 jsou obrázky obsažené standardně v anglických win, tudíž v českých je nenajdeš, takže se můžou klidně smazat.

4. A jsme u jádra problému, pokud se pozorně podíváš na chybu jakou ti to píše a obsah syntaxe v pluginu zjistíš, že soubor "Wall.bmp=2" to chce po tobě proto, poněvadž je uvedený v syntaxi, tudíž se musí odstranit nebo deaktivovat.

5. Ten spodní dlouhý řádek v syntaxi určuje obrázek, který se objeví na ploše po nabootování CD reatogoXPE. To ovšem nebude funkční, protože používáš defaultní nastavení balíčku autorem programu. Deaktivace původního nastavení autorem programu (pouze její části) je trochu složitější a je to opravdu už pro pokročilejší uživatele.
Takže po nabootování si změním obrázek stejně jako ve winXP.

Každopádne doporučuju dát středník před níže uvedenou syntaxi a tím ji úplně deaktivovat a problém by měl být tímto vyřešený.

Kód:
; Set the default wallpaper...
;0x2, "Control Panel\desktop", "WallPaper", "%systemroot%\system32\Wall.bmp"
Zaznamenáno

Nic není nemožné, jenom vědět jak na to.
daton
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 46


Zobrazit profil
« Odpověď #50 kdy: Úterý, 22.11.2005, 20:47 »

Ahoj kluci
Nejprve několik odpovědí na vaše otázky:
čtení návodu - ano to mi tady at přímo či nepřímo předhazujete oba  :roll: a máte částečně pravdu. Skutečně jsem to jednou vydržel a přečetl to téměř vše ale nerozuměl jsem téměř ničemu , když jsem to začal číst podruhé tak jsem to asi v polovině vzdal a začal experimentovat. S experimentem je to vždy nalevačku protože dělám něco čemu vůbec nerozumím a nevím jak je propojené. Postupně mi začínají dávat smysl různé věci. Je to přesně ten problém, který jsem řešil s kamarádem, který na škole dělal jako Bc práci návod na programování v Delphi. On to vše viděl jako Vy, ale když mi to dal k ověření (studovali jsme stejně) tak jsem zjistil, že spoustu pro něj naprosto jasných věcí je ostatním neznalím dost nejasné a tak jsme to ladili a ladily až toho jednou měl dost a řekl mi že už mi to dávat nebude, že tam stále něco vidím. No ale to jsem odbočil. Faktem je že můj spíše technický mozek je ochoten chápat vše až po provedeném a uspěšném pokuse než jen v syntaxi programu. Jsem spíš hardwerá?  a s počítačema si tykám tak 4roky což je dost málo. Jo kdyby jste potřebovali poradit s pulsními zdroji, televizí videem už míň nebo s elektronikou obecně to jsem na své parketě.
Vás dva Pavla a tebe Crafte za externí znalce považuji protože neznám nikoho lepšího v CZ lokalizaci a bohužel s angličtinou si moc netykám. Jinak myslím že jsi hodně skromný Crafte, vždyt já mám svůj první Bart pe vytvořený hodně dlouho a typ mám z vašich stránek tak že to celkově musíš dělat mnohem déle. Jo a když jsem se díval na dobu kdy jsi odpovídal na můj dotaz tak tě musím obdivovat  spíš vůbec???

Jinak do systémového adresáře jsem ten obrázek dal právě pro syntaxi errorové hlášky, které tam chyběl obrázek BMP no tak jsemsi říkal, že když ho tam dám tak ho kompilace rozbali a bude to ok. Nenapadlo mne že logika je opačná tedy zrušit příkaz hledání obrázku.

Za další vubec by mne nenapadlo že plugin nedokáže zablokovat stávající nastavení. No ale jak jsi napsal tak nedokáže.

Jinak už se mi to podařilo vypálit a obrázek tam je.

Hele možná jsem ten návod zase blbě četl ale zeptám se to tlačítko konfigurovat  v 104 je tam proč? konfiguruje se jen základní windows nebo je třeba konfigurovat vše s každým novým pluginem?

Ještě k tomu návodu- víš plugin sekci jsem četl asi 3x ale ten rozbor pluginu jak tam máš nakreslený to mi stále ještě hlava nebere. Ale ještě to zkusím prokoumat.
Zaznamenáno
Craft
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 284



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #51 kdy: Úterý, 22.11.2005, 22:33 »

Ahoj Datone,

a to jsem si myslel, že jednodušeji a podrobněji už to napsat ani nelze, snažil jsem se to psát dost polopatě  Úsměv .
Ono je to celkem dosti mocný nástroj pokud funguje jak má a jde s ním dělat spoustu věcí i když né vždy košér, což je ale věcí uživatele.

No vidíš to, já jsem do roku 2000 neuměl PC ani vypnout a to si nedělám srandu, šlo to mimo mě. Do té doby jsem měl úplně jiné koníčky, jako audio a video technika, elektronika sem tam přišel někdo ze známejch, že chce něco opravit a tunnig už rychlejších aut, především po stránce ozvučení. Takže PC jsem se úspěšně vyhýbal   :souhlas: .
Pak jednoho dne mi jej hodili v práci na stůl a starej se. Tak jsem si pomalu, ale jistě začal s počítačem tykat a objevil možnosti internetu, což je obrovská studnice informací a narazil někdy koncem roku 2002 na BartPE. Zkusil jsem jej vytvořit, ale vyskytl se známej problém s fonty, tak jsem jej hodil do šuplíku a už to neřešil. Navíc jsem měl už jiné dosti vážnější starosti.
No a pak se mi do ruky náhodou dostalo live CD Linuxu Slax a Knoppix a dosti mě to zaujalo, ale vadilo mi, že nelze nějak jednodušeji si vytvořit vlastní obsah CD a taky problém se zápisem na NTFS, tak jsem si vzpomněl někdy v prosinci 2004 na BartPE co jsem měl zaprášený na dně šuplíku a začal experimentovat. Dosti mi vadilo, že informací na toto téma bylo na čekém internetu jako šafránu a tak jsem louskal nějaké en stránky. Poté jsem narazil na první beta verzi reatogo a učil se s tím pracovat a zjišťoval jak co funguje, no a v dubnu 2005 jsem vytvořil tyto stránky (přesnější info o vzniku stránek v rubrice jsem umístil do rubriky Ikonky a odkazy http://www.craftcom.net/17_ikony/autor_craftcom.htm) a napsal první článek BartPE-XPE (takže opravdu necelé 4 měsíce) a od té doby sem tam otestuju nějaké novinky a spíše se už snažím doladit stránky.
Těsně před spuštěním stránek se přidal i Pavel a jeho znalosti nejen okolo tvorby multibootCD a WinXPE a vůbec okolo PC jsou značné, takže postupem času vznikali další články na stránkách. Nakonec spolupracujeme i přímo s autorem programu a to je teprve frajer, jehož den má snad 48 hodin.

Spousta lidí je bohužel poněkud lenivější a tak by nejraději hotové iso, ale vzhledem k tomu, že se jedná o komerční produkt to není ani možné. Tak aspon tady ty návody.

Já jsem spíše typ sovy a né žádné rannní ptáče Smích a spánku si dopřávám do sytosti pokud to zrovna jde.

V BartPE to plugin dokáže, ale u verze reatogoXPE je to záměr autora, aby chybou pluginu se neznefunkčnil celej proces vytváření kompilace.
Jde to samozřejmě vyřešit, ale pro někoho, kdo už se v tom přece jenom více orientuje. Jinak je to vše v rubrice Ladíme BartPE-XPE.

K tomu tlačítku konfigurovat :
Při jakékoliv online aktualizaci je nutné jej spustit, aby se všechna nastavení aktualizovala, pokud to program nenecháme provést při samotné aktualizaci. Program tím taky přebírá některá nastavení jako třeba národní nastavení (jazyk, klávesnice, fonty, atd.), název PC a pracovní skupiny a taky některá nastavení z registrů, konkrétně v případě USB. Je toho celkem dost a sám to nevím všechno dopodrobna.

To je ale nejednoduší forma toho návodu (především graficky), jak se to dalo vysvětlit, jinak by se v tom zamotal asi každý  Úsměv .

BTW. Až budu mít problém se spínaným zdrojem, tak vím na koho se můžu obrátit. Vidíš to, v létě mi blesk vzal sebou video a DVD a odnesl to vždycky zdroj. Opravu DVD jsem vzdal (šváb byl těžký asiat bez ekvivalentu), tak jsem jej hodil do šrotu, ale video zkusím zprovoznit.

Nějak jsem se koukám rozepsal ....
Zaznamenáno

Nic není nemožné, jenom vědět jak na to.
daton
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 46


Zobrazit profil
« Odpověď #52 kdy: Středa, 23.11.2005, 17:18 »

Hele po blesku jsou s tím vždycky potíže, protože nevíš co všechno to sebou vzalo jestli opravdu jen zdroj a nebo i tuner se vstupní částí. Je to potom k naštvání, když opravíš zdroj a zjistíš že je v háji vstup, který se už nevyplatí shánět a nejde spravit. Ale pokud máš chut tak mi popiš co tam je, bývá to klasika s optočlenem a tl431 v sekundáru a nějakým švábem nebo jen tranzistory v primáru.
Tak to jsi do tajů PC pronikl brzo. já si svůj první PC koupil hned po revoluci a to SHARP 8bit a strašně mě zklaamalo jeho využití a problémy s ním, program na kazeťáku tenkrát ještě nebyla k dispozici ani 5 1/2 mechanika. No a zanevřel jsem na ně až do roku 2001, kdy jsem byl vzhledem k udržení v práci studovat VŠ a vybral jsem si školu na kterou se hlásilo nejmín lidí, abych se tam bez problémů dostal (potom jsem pochopil proč se tam těch lidí hlásilo tak málo) 3 roky jsem studoval fyzikální měření a počítače na a tam to bez PC nešlo no a tak jsem začal.  O tom bartu jsem se ale dozvěděl dřiv, tvoje stránky následovali, ale už na přelomu roku 2003 2004 jsem odepisoval na jednom foru a tam mi jistý LOCHI poskytl typ na bart PE a trochu mi vysvětlil jak vypálit základ. potom jsem s tím chvíli blbnul, ale protože jsem nevěděl jak dál tak jsem to dal taky k ledu na a potom jsem narazil na tvé stránky a řekl jsem si že až budu mít čas tak že něco s tím zkusím no a tak jsem ted začal.

Včera jsem dělal pokusy a zjistil jsem že chyba která nastávala když jsem tam dal nero vzniká jen když spustím kompilaci společně se zatrženým okamžitým vypálením. pokud to jenom zkompiluji, mohu tam přidat vše a chodí to. je to zajímavé zřejmě se montuje nero do vypalovacího softu barta. Tak jsem vzniklé ISO vypálil nerem a cd funguje. jen se mi nechce rozchodit xnwiew- nevím z jakého důvodu a nefunguje mi zvuk. Není mi jasné z jakého důvodu ale může to bít kvůli ovladačům mám zvukovku na bordu a je to AC97 a k jeho aktivaci je třeba nějaký program AVRACK97.  
tak to jsou uplně nové poznatky. Hele ještě bych se chtěl zeptat zda by chodil plugin s partition magic 8 aby se dal naformátovat disk v NTFS zkoušel jsem ten z reatogu ale nějak mi nechodí, nebo jak řešíš formátování disku lépe řečeno jakým nástrojem? a máš na něj plugin? Knopix jsem taky zkoušel ale je to problém, už vím jak v něm formátovat musíš být v režimu su = super user ale je to i tak problém a osobně se mi bart líbí víc. I když kamarád tvrdí že stejně jako windows stále něco určitě zapisuje na disk kdežto knopix ne.
Zaznamenáno
daton
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 46


Zobrazit profil
« Odpověď #53 kdy: Čtvrtek, 24.11.2005, 21:36 »

Ahoj kluci tak jsem se vrhl na vytvoření bartu jedoucího jen z paměti, ale hned jsem narazil. tentokrát jsemsi přečetl návod skutečně poctivě, ale mám problém . První problém je že v pluginech staženého pebuilderu 313 je mnoho pluginů i nero což mne trochu zmátlo. tak jsem je všechny vyházel, chtěl jsem tam nechat jen ty co tam máte napsané ale chyběl tam Nu2Shell a startup group. Tak jsem se chtěl zepta co s tím? jinak by snad neměli být potíže pro kopírování jsem chtěl použít plugin deepburneru vytvořený z auto configurátoru v reatogu ten jsem nakopíroval a předpokádám že když ho zkopíruji do pebuilderu bude fungovat a ještě jsem si myslel, že bych tam zkusil dát ten cz plugin abych to počeštil poradte mi prosím dík.
Zaznamenáno
Craft
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 284



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #54 kdy: Pátek, 25.11.2005, 15:37 »

Díky Datone za nabídnutou pomoc až se k tomu videu dostanu, tak se určitě ozvu.

Možná tam máš paseku někde v registrech jako pozůstek té virtual mechaniky, kdo ví.

Xnwiev funguje úplně v pohodě, mám vyzkoušenou verzi od Reaogo a je ok.

Citace
Není mi jasné z jakého důvodu ale může to bít kvůli ovladačům mám zvukovku na bordu a je to AC97 a k jeho aktivaci je třeba nějaký program AVRACK97


No se zvukovkou byl vždycky problém, taky jsem se dosti zapotil než jsem rozběhal tu svou zvukovku Zoltrix. Potom však přišel Reatogo v placené verzi i s tvorbou pluginu pro zvukovky a tím to všem dosti usnadnil a funguje dobře, schválně jsem jej otestoval i na toto.
Každopádně na verzi AC97 je plugin, někde jsem je ma netu už viděl.

Co se týče PM8nebo Ranish, tak jsem zatím neměl potřebu to dávat na CD s BartPE-XPE, protože tyto typy programů používám zásadně pod DOS a né win32, tak jsem je zatím ani pod BartPE (reatogoXPE) nezkoušel.

Ta vzkaž kamarádovi, že BartPE (reatogoXPE) na disk nic nezapisuje, pokud to neuděláš ty sám a pokud potřebuje něco někde zapsat, tak do paměti RAM  :wink:
Zaznamenáno

Nic není nemožné, jenom vědět jak na to.
Craft
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 284



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #55 kdy: Pátek, 25.11.2005, 15:47 »

Nevím, který návod máš konkrétně na mysli (jsou tři), ale všechny jsou určeny pro verzi BartPE (shell Nu2Menu) a nikoliv BartPE-XPE nebo balíček reatogoXPE, nefunguje ti to proto, protože tyto položky jsou součástí poze základní verze BartPE se shellem Nu2Menu.
Zaznamenáno

Nic není nemožné, jenom vědět jak na to.
daton
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 46


Zobrazit profil
« Odpověď #56 kdy: Pátek, 25.11.2005, 16:54 »

Ahoj kluci
no tak jsem to stáhnul znovu je to bart pe 313 to je ten základní potom tam má ještě beta verzi 314 ale ta to není. Nic méně jedu podle toho prostředního návodu na vytvoření systému co půjde z ramek. Stále však mám problém najít všechny pluginy které tam máš uvedené našel jsem Nu25Shell je ukryt v pluginu ZZ5 stačí ho z něj vyhodit ale plugin start up group jsem nikde nenašel nemohl by jsi se na to mrknout ? Mohli by s tím mít problémy i ostatní. dík Jo a ještě mi zděl zda je možníé do něj vložit ten plugin deepburneru udělaný ve reatobu104 a plugin suportu cz.
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #57 kdy: Pátek, 25.11.2005, 21:12 »

Ahoj Datone

Citace
... ale plugin start up group jsem nikde nenašel nemohl by jsi se na to mrknout


Nejspíš se jmenuju autorun a měl by být součástí pebuilderu přémo od Barta, http://www.nu2.nu/pebuilder/pluginhelp/autorun.htm

Citace
o a ještě mi zděl zda je možníé do něj vložit ten plugin deepburneru udělaný ve reatobu104 a plugin suportu cz


Datone: tak takhle teda ne! Nejsme tady od toho, abysme pracovali za tebe. Rádi ti pomůžeme s vyřešením problému, ale ne tak že ti budeme dopředu všechno říkat. Vyzkoušej co potřebuješ a co ti nepůjde s tím ti poradíme, ale tenhle přístup se mi vůbec nelíbí ...

Plugin czsupport si prostš stáhni, rozbal do složk plugin, obsahuje vše co potřebuješ a bude ti fungovat bez nastavování.

Pavel
Zaznamenáno
daton
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 46


Zobrazit profil
« Odpověď #58 kdy: Pátek, 25.11.2005, 21:56 »

Ahoj Crafte

Člověče klid jen jsem našel malou skulinku v návodu  a ano autorun tam je a meditoval jsem o tom dát ho tam , ale koukej jsem dalek toho vymýšlet vymyšlené (alespoň částečně) a o pluginu vypalování jsem to chtěl vědět z toho důvodu jestli to už někdo zkoušel. Pokud ano a cesta byla slepá proč se z jeho chyb nepoučit. Hel dát plugin už tam zvládnu. cz suport už samopzřejmě mám a pebuilder na cd už mi s ním chodí , není to tak že bych nic nevěděl jen jsem chtěl znát názor zda tyto dva pluginy neudou moc pro uložení do ram. Hel já nejsem žádnej malej kluk a ve svých 43 letech je to na mě docela zabíračka. vím že se ptám mnohdy asi nevhodně ale to už tak je, když ty tvé návody pochopím já tak máš daleko větší šanci že je pochopí i jiní bez dalších dotazů. Tak se nezlob.
No ted mi to už dává smysl. Zkusím to vytvořit a dám vědět jak jsem dopadl.  
Ahoj
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #59 kdy: Pátek, 25.11.2005, 23:05 »

Ahoj Datone,

Citace
Ahoj Crafte

Člověče klid jen jsem našel malou skulinku v návodu ...


No, ten rozčílenej jsem já (Pavel), nikoliv Craft. Některý články píše Craft a některý já, občas máme něco málo dohromady.

Citace
ale koukej jsem dalek toho vymýšlet vymyšlené (alespoň částečně)


Asi jsem tvou formulaci pochopil jinak ... Ještě se zeptám, umíš slušně anglicky? Protože když mě zajímá plugin pro program XYZ, tak hodím do gůglu :-) "plugin XYZ" a mrknu na to co vyleze ...

Citace
cz suport už samopzřejmě mám a pebuilder na cd už mi s ním chodí


K tomuhle pluginu se váže jedna historie, vytvořil jsem ho na základě úpravy pluginu pro německou verzi, kde byly problémy s velikostí fontů (nebo jejich náhradou), dělal jsem to metodou pokus-omyl-omyl, trvalo to několik dní a dodnes nevím jak to funguje, ale funguje! :-)

Citace
Tak se nezlob.


Už jsem se uklidnil.

Jasně, dej vědět jak ti to dopadlo. JInak můžeš docela slušně odhadnout, zda to přidávat na to BartPE bootující do ram, jednak se podívej na velikost toho pluginu se všema souborama a jednak můžeš ten program spustit ve Win a přes taskmanažera zjisit, jak moc je náročnej na paměť.
Zaznamenáno
Stran: 1 2 3 [4] 5   Nahoru
  Tisk  
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!