Craftcom
Středa, 23.06.2021, 20:39 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Dne 24.2.2008 byl po delší odstávce uveden do provozu nový portál s fórem. Chtěli bychom vás požádat v případě nalezení nějaké chyby nebo nefunkčního odkazu o napsání zprávy do vlákna "Chyby" pro pružnější sjednání nápravy.
 
   Domů   Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
Stran: [1]   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: EasyBoot s Acronis True Image 9  (Přečteno 10533 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
Vašek
Nováček
*
Offline Offline

Příspěvků: 4


Zobrazit profil
« kdy: Úterý, 27.12.2005, 22:15 »

Ahoj, mám problém při sestavování multiboot CD s pomocí EasyBoot. Zatím jen zkouším a chtěl jsem dát do hl. menu Acronis True Image 9, ale nepovedlo se ani náhodou-zkoušel jsem to podobně jak je v návodu pro BartPe, ale nefunguje. Nemáte vyzkoušený postup, jak na to? U každého programu, který chci přidat se postupuje jinak?
Díky
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #1 kdy: Středa, 28.12.2005, 14:25 »

Ahoj Vašku,

nejprve se zeptám, jestli se ti pomocí EasyBoot podařilo vytvořit multiboot cd a fungovalo ti? Jde mi o to, jestli rozumíš návodu jak s ním pracovat ...

Citace
Zatím jen zkouším a chtěl jsem dát do hl. menu Acronis True Image 9, ale nepovedlo se ani náhodou-zkoušel jsem to podobně jak je v návodu pro BartPe, ale nefunguje.


Vytvoř si z nainstalovanýho TI spouštěcí CD, z něj si vytvoř iso obraz a pak postupuj stejným způsobem jak je uvedeno v návodu. Tohle nemá s BartPE vůbec nic společnýho.

V případě že se na něčem zadrhneš, velice přesně sem popiš co a jak děláš a co ti nejde ...

Pavel
Zaznamenáno
Vašek
Nováček
*
Offline Offline

Příspěvků: 4


Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: Čtvrtek, 29.12.2005, 17:15 »

Ahoj Pavle,
díky za reakci na můj dotaz. Upřesnil bych teda o co mi jde (resp. co mi nejde při tvorbě boot CD pomocí Easyboot).
Postupoval jsem dle Tvého návodu-nainstaloval EasyBoot a UltraIso.Vytvořil jsem obraz iso bootovatelného cd AcronisTI9. Spustil EasyBoot a v menu vyhodil stávající položky
a nechal jen "Reboot" a přidal svůj Acronis TI9 (při jeho přidávání jsem postupoval dle návodu pro přidání BartPE).Tzn
ono vytvořené menu jsem uložil, vytvořil pomocí UltraIso spouštěcí příkaz ....bif a uložil ho do EasyBoot\disk1\ezboot
a obsah cd acronisTi9 jsem uložil do EasyBoot\disk1\. Pak jsem v EasyBoot udělal obraz tohoto vytvořeného cd,vypálil na cd a po
jeho nabootování se rozběhl EasyBoot s mou nabídkou (Acronis a reboot), ale funguje jen ten reboot. Při volbě Acronis ti9 hlásí:
"Starting Acronis loader..."
"Boot failed, press any key"
A dostanu se zpět do nabídky EasyBoot. Takže nejde naloudovat ten Acronis.
Prosím tedy o pomoc a zatím díky.
P.S. Taky jsem to ještě zkusil s TI8, ale bohužel se stejným výsledkem.
Ovšem PQ magic a Konzola pro zotavení fungovala O.K. Takže jen ten nešťastný Acronis...
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: Čtvrtek, 29.12.2005, 21:25 »

Ahoj,

jak to tak čtu, tak to v zásadě děláš správně, možná jen
Citace
... a obsah cd acronisTi9 jsem uložil do EasyBoot\disk1\

Nemám teď ten návod u sebe, ale myslím, že tam němá být obsah toho cd, ale jeho iso obraz. Máš to tak?

Citace
P.S. Taky jsem to ještě zkusil s TI8, ale bohužel se stejným výsledkem.
Ovšem PQ magic a Konzola pro zotavení fungovala O.K. Takže jen ten nešťastný Acronis...

No, to že ti jde to ostatní je dobrý znamení :-) Jsem hlavně rád, že ti funguje ta konzole pro zotavení, jeden se se mnou ... no nechci říct hádal ... že to prostě nefunguje.

Takže mrkni jestli tam dáváš celý iso Acronisu ...

Pavel
Zaznamenáno
Vašek
Nováček
*
Offline Offline

Příspěvků: 4


Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: Pátek, 30.12.2005, 17:24 »

Ahoj Pavle,
po prohlédnutí fora na ezbsystems.com jsem zjistil jak to má být správně-tak tedy v EasyBoot\disk1\se má opravdu uložit daný iso soubor, a dále spouštěcí příkaz musí byt takovýto: "bootinfotable;run xxx.bif" a pak to k mé velké radosti funguje.
Takže díky a ahoj
Vašek
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: Pátek, 30.12.2005, 18:41 »

OK, tak to jsem rád, že ti to jede. Že bych to v tom návodu neměl?

Ještě se zeptám, jak ses dozvěděl o těchhle stránkách? Rád bych totiž věděl, odkud se "berou" naši čtenáři ...

Pavel
Zaznamenáno
Vašek
Nováček
*
Offline Offline

Příspěvků: 4


Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: Pátek, 30.12.2005, 19:00 »

Ahoj, o těchto stránkách jsem se dozvěděl z nějakého odkazu na netu (už opravdu nevím z jakého), protože mně vždycky zajímala možnost bootu se systémem (zejména po nástupu WinXP) kvůli možným opravám poškozeného systému. V minulosti jsem se pohyboval v oblasti oprav PC i pracovně, takže hlavně proto ten zájem. Jinak tyhle stránky jsou výborné a dobře vedou zájemce o tuto problematiku k cíli.
Jinak přeju tvůrcům těchto stránek hodně úspěchů v příštím roce.
Vašek.
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: Pátek, 30.12.2005, 19:25 »

Aha, tak už vím co mi tak vrtalo hlavou. Tys mluvil o EasyBoot a já měl celou dobu na mysli návod o CDShell+BCDW ...

Mimochodem, EasyBoot je fakt dobrý když začínáš, ale CDShell+BCDW ti poskytne mnohem víc ...

Pavel
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: Pátek, 30.12.2005, 19:46 »

Citace
Ahoj, o těchto stránkách jsem se dozvěděl z nějakého odkazu na netu (už opravdu nevím z jakého)

Jo, to neva, nejde o výslech, jen si chci udělat představu ...

Citace
Jinak tyhle stránky jsou výborné a dobře vedou zájemce o tuto problematiku k cíli.
Jinak přeju tvůrcům těchto stránek hodně úspěchů v příštím roce.

Díky za ocenění. Tobě i všem našim čtenářům vše nej do roku Nula Šest :-)

Pavel
Zaznamenáno
Stran: [1]   Nahoru
  Tisk  
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!