Craftcom
Středa, 23.06.2021, 20:42 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Dne 24.2.2008 byl po delší odstávce uveden do provozu nový portál s fórem. Chtěli bychom vás požádat v případě nalezení nějaké chyby nebo nefunkčního odkazu o napsání zprávy do vlákna "Chyby" pro pružnější sjednání nápravy.
 
   Domů   Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
Stran: [1]   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: Winimage a jak na něj?  (Přečteno 8638 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
daton
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 46


Zobrazit profil
« kdy: Sobota, 17.12.2005, 22:11 »

Prosím tě pavle zkus mi odpovědět na dotaz který jsem položil ve vláknu "jak na pluginy"  na jeho konci založil jsem toto vlákno aby i jiní mohly tento program pochopit
Díky moc Daton
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #1 kdy: Sobota, 17.12.2005, 23:16 »

Ahoj Datone,

koukám, že už to řešíme od 11.12. ...

Takže: Vložit disketu do mechaniky a přitom nezobrazit její obsah v Průzkumníku. Spustit WinImage, z nabídky Disk příkaz Use floppy A: potom z nabídky Disk příkaz Read Disk - proběhne čtení obsahu diskety. Až se čtení dokončí, pak z nabídky File příkaz Save as a pozor, zvolit typ ima. A je to.

Pavel
Zaznamenáno
daton
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 46


Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: Neděle, 18.12.2005, 15:06 »

Ahoj Pavle
Tak přesně tohle dělám od začátku a vždy mi vyskočí chybová hláška při zadání povelu read disk a ta je The floppy connot by accesed Pleas check if another aplikation is using the floppy driver no a jsem v koncích. Zkusím celý program přeinstelovat protože se ukazuje že tobě to chodí a mě ne.
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: Neděle, 18.12.2005, 17:03 »

Citace
he floppy connot by accesed Pleas check if another aplikation is using the floppy driver


Tahle hláška říká, že disketu používá jiná aplikace. Takže, může to být průzkumník, total commander nebo třeba antivir. Pokud ne, tak už fakt nevím čím to může být. Leda že by ti vypršela zkušební doba 30 dní ...

Pavel
Zaznamenáno
daton
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 46


Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: Neděle, 18.12.2005, 17:43 »

Heurékáá vítěztví je naše.
Nevím zda to bylo tím 30 dením omezením nebo něco nesedlo správně při instalaci, ale ted už to chodí. Sice to ještě neumím převést z adresáře na disku do jiného adresáře, ale z diskkety mi to už chodí.
PS. Pavle ty to umíš z adresáře na disku např s disketami od partition magic tam uloženými převést do jejich jednoho obrazu uloženého do jiného adresáře? Jde mi o to jestli to ten program vubec umí?
 Dík za odpověď Daton
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: Neděle, 18.12.2005, 18:08 »

Citace
Pavle ty to umíš z adresáře na disku např s disketami od partition magic tam uloženými převést do jejich jednoho obrazu uloženého do jiného adresáře?


Čtu to už potřetí a furt tomu nerozumím. Myslíš tím, že máš obrazy 2 disket (pmagic) a chtěl bys je spojit do jednoho obrazu? Nebo něco jinýho?

Pavel
Zaznamenáno
bob57_cz
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 206


Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: Neděle, 18.12.2005, 19:47 »

Někam do pomocného adresáře si uložíš obsah všech disket,které chceš sloučit do jednoho obrazu.
Z první diskety si uložíš i bootsektor.
Potom do WinImage natáhneš prázdný obraz diskety s potřebnou velikostí nebo přímo v programu "naformátuješ", do prázdného obrazu vložíš bootsektor a poté tam přidáš vše,co tam chceš mít. Hotový projekt uložíš jako soubor.ima(imz,img).
Převod přímo z jednoho img rovnou do druhého není možný.
Spojoval jsem tak "diskety" Acronis a šlo to bez problémů.
Chvíli jsem zkoušel něco špatně, než jsem to pochopil a pak už to šlo "samo".
Jinak - pokud chceš mít kvantum takto vyrobených "disket", stáhni si HirensBoot CD, tam si můžeš editovat image různých velikostí a pochopíš snad velmi snadno, jak je to dělané. Ten PQM a jiné je tam už hotové.
Zaznamenáno
Stran: [1]   Nahoru
  Tisk  
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!