Craftcom
Středa, 23.06.2021, 19:17 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Dne 24.2.2008 byl po delší odstávce uveden do provozu nový portál s fórem. Chtěli bychom vás požádat v případě nalezení nějaké chyby nebo nefunkčního odkazu o napsání zprávy do vlákna "Chyby" pro pružnější sjednání nápravy.
 
   Domů   Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
Stran: 1 [2] 3 4 5   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: Flashdisk WINPE 8x64, 8.1x86 a 8.1x64 s MSDaRT  (Přečteno 55288 krát)
0 uživatelů a 3 Hostů prohlíží toto téma.
normin
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 135


Zobrazit profil
« Odpověď #15 kdy: Čtvrtek, 13.03.2014, 18:10 »

Zdravím všechny zájemce,

nabízím ke zkoušení již snad (téměř) definitivní verze:

verze W 8.1x64
http://uloz.to/xV1oDs8m/w81x64-3-rar

verze W 8.1x86
http://uloz.to/xY9eAKjS/w81x86-3-rar
( v úvodu jsou novější)
a speciálně pro boba 57  Mrknutí
http://uloz.to/xMHBF7Ph/video-ati-x64-rar
(vyzkoušej tyhle novější ovladače, snad zaberou)
« Poslední změna: Sobota, 31.05.2014, 21:22 od normin » Zaznamenáno
bob57_cz
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 206


Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: Středa, 19.03.2014, 00:26 »

Ahoj, nezaberou.
Ovladače musím nadále pro GK vnutit ručně až po rozbalení 7z do B:/TEMP. Instalátor sice nainstaluje ostatní jako wifi a síťovku, tváří se i přívětivě o instalaci GK, dokonce ohlásí falešně úspěch, ale ve správci zařízení je stále, že ovladače nejsou nainstalované.
Stará verze kompilace to nainstalovala bezproblémově rovnou. Někde v přechodu verzí je něco jinak. Pohraji si s tím, abych vyzkoušel, která z těch verzí to umí a která už ne.
Asi bude chyba v tom novějším instalátoru ovladačů.
Na kolíčku mám pospolu v multibootu verze ze zdejší produkce.
« Poslední změna: Čtvrtek, 20.03.2014, 13:58 od bob57_cz » Zaznamenáno
bob57_cz
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 206


Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: Čtvrtek, 20.03.2014, 00:22 »

Tak nějak jsem se dal do hledání DRP pro w8, a strýček Google mi nabídl jenom komplety DRPS a to ve verzi14. Přitom jsem narazil i na ruské torenty a zjistil, že tě tu pilně sledují a vybírají/vyžírají. Neopatrně jsi vložil do totalcmd i key (EKTOS A/S) a ten je už i v jejich superkompilaci: http://www.seedoff.net/torrent/86271-ksl-multiboot-usb-creator-v-3-5-11 (má to 12GB!)
Jsou rychlí, neztrácejí čas. Vše hned šikovně převedou na azbuku, takže našinec mladšího ročníku se nechytá se svými současnými jazykovými znalostmi.
« Poslední změna: Čtvrtek, 20.03.2014, 01:42 od bob57_cz » Zaznamenáno
bob57_cz
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 206


Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: Čtvrtek, 20.03.2014, 14:15 »

Postupně sem budu přidávat výsledky testování.
Win7PE SE 32bit
Natažení rychlé, základní ovladače, HW PnP po spuštění projíždí dost dlouho, ale ve správci zařízení se nic nezměnilo. Spuštění instalace DriversPack s rozšířenou podporou all přineslo výsledek vynikající, ve správci zařízení se všechny barevné trojúhelníčky a vykřičníky proměnily na správný HW a grafická karta ihned sama nastavila správné parametry nativního rozlišení. Instalace sítě bezproblémová, po zadání parametrů WiFi funkční. Opera sice internetuje, ale nejde se přihlásit sem na forum. Dostanu se sem z vlastní Opery. Restartuji na test další kompilace.
 
Win7PE SE 64bit
Podobně jako 32b, HW PnP ve správci zařízení ponechal nevyřešeny pouze 4položky. Instalace DRP proběhla bezproblémově včetně automatického nastavení GK.
Bohužel se nezdařila instalace WiFi karty a to ani vnucením rozbalených ovladačů. Tudíž internet nevyzkoušen.

WindowsPE8x86 SE 2k10
Zástupcem spouštění v nabídce start nešel spustit DevInst.exe (nesprávná cesta). Ručním spuštěním přímo vyhledaného souboru pak již proběhla instalace all ovladačů včetně přímého nastavení GK a WiFi v pořádku. Nyní píšu sem přes něj. Restartuji na další.

Windows 8 Pro 64b
V této kompilaci již nejde ovladač GK spustit z instalátoru a jde vnutit jenom ručně z rozbaleného DRP/DRPS. Ostatní ovladače včetně spuštění WiFi bezproblémové.
Napadlo mne vyzkoušet DRPS, ale bohužel v těchto ořezaných win nejde vůbec spustit DriverPackSolution.exe.  Problikne poprvé kratince okno a zhasne. Napodruhé už ani neblikne.
_Nešlo by přidat podporu pro DRPS?_

Tak mi tu zmizly 2 poslední odstavce zpráviček. 2 hodiny experimentování v pytli.
Byly to verze w81_2  86 a 64.
V jedné šla GK a nešla WiFi ani vnutit ve druhé si úlohy obrátily.

Nyní jsem ve Win81SE32_3
Zde již není HW PnP a po spuštění instalace DRP se to tváří, že vše se instaluje, ale po skončení není ovladač ani pro WiFi ani GK.
Tyto musím vložit nuceně přes správce zařízení z rozbalených 7z DRP.

Win8.1x64
je posledním testíkem. I zde se instalátor ovladačů tváří, jakože instaluje, ale po jeho dokončení je systém nadále nekompletní a ovladače grafárny musím opět vnutit ručně přes červené varování o nepodepsaných driverech z rozbalených DRP přes správce zařízení.
Po spuštění sítě funguje IE i Opera, ale ta mne sem do fora nepustí. Opět musím využít svou verzi OperaUSB.
DevInst v1.2 by AEK tvrdí stále ve všech kompilacích, že mám CPU:Intel Pentium Dual-core T4200-2000 MHz a přitom mám AMD.

Závěrem:
Hodila by se ta podpora DRPS (nejspíše s podporou swapu).











« Poslední změna: Čtvrtek, 20.03.2014, 18:59 od bob57_cz » Zaznamenáno
normin
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 135


Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: Čtvrtek, 20.03.2014, 20:53 »

@bob
no tys to vzal od podlahy  Mrknutí . Ještě jednou díky za testy. Je to fakt potřebné zkusit to na více železech. Hned jsem si to zkopíroval a budu prověřovat. Horší je, že už mám v těch verzích docela hokej.
Takže suma sumárum největší problémy s ovladači. Vyzkoušel jsem ještě jiná řešení, ale toto stávající má i tak stejně nejlepší výsledky.
K tomu DRPS: schválně jsem si stáhl celý ten balík. Dobré řešení, ale - myslím, že jen pro normální OS. Tam jsou fakt kompletní ovladače a to je pro WinPE (zvlášť u grafik) neřešitelné. Nejlepší řešení vidím v tom, že si odtud vytáhneš nejnovější ovladače na svůj HW a upravíš. Bohužel W8 mají silné restrikce na ovladače a ikdyž jsem v konfigurátorech BCD vypnul kontrolu ovladačů, přesto to někdy nefunguje. Editace inf souborů taky moc nepomohla, zase nesouhlasí hash v cat souborech. Na fórech doporučují používat pro W8 spíš ovladače pro Visty než pro W7. Pořád mi vrtá hlavou, že u tebe ty ovladače, když je nevezme ten instalátor, tak jdou nainstalovat ručně. U mne, když je "nedá" instalátor tak je nenainstaluji ani ručně...  
Jo a v jakém režimu ty ovladače testuješ? Auto nebo manuálně z okna?
Zaujala mě taky ta zmínka, že tě Opera nepustí na fórum. No to mi nejde na rozum  Co???
« Poslední změna: Čtvrtek, 20.03.2014, 21:16 od normin » Zaznamenáno
bob57_cz
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 206


Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: Čtvrtek, 20.03.2014, 22:43 »

Téhle otázce nerozumím: „Jo a v jakém režimu ty ovladače testuješ? Auto nebo manuálně z okna?”

Testy provedeny na mém testovacím NTB MSI CX600.
Stolní stroj má podobný HW, jiný výrobce ale chipset stejný. Tam to bude stejné.
Ještě tu mám odpisový NTB nějaký ADVENT, kde odešel HDD a je obrazovka poloslepá, tak snad se k tomu někdy dostanu.
Nicméně W8 nemám aktuálně nikde ostré, tak test obnovy neudělám.
« Poslední změna: Čtvrtek, 20.03.2014, 22:48 od bob57_cz » Zaznamenáno
normin
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 135


Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: Sobota, 22.03.2014, 15:35 »

@bob
no myslel jsem ten soubor "Drive.cmd" - jestli tam máš auto ("start /b /w DevInst.exe auto2") nebo instaluješ z okna instalátoru AEK.
Tak jsem začal opravovat W7x64 a hned jsem tam našel i dost jiných chyb...
Zaznamenáno
bob57_cz
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 206


Zobrazit profil
« Odpověď #22 kdy: Neděle, 23.03.2014, 16:20 »

Aha!
CMD jsem nespouštěl, instaloval jsem to ze zástupce na ploše, který spustil ten exe a v něm jsem pak po primární nabídce dal rozšíření na all.
Instalace proběhly, buď bylo potom u všeho černé DONE, nebo případně u GK červené FAIL.
Zelené INSTALED se objevilo jen zřídka někde, ale už nevím kde a nikdy u GK.

Zkusil jsem poslední kompilaci poštvat na ten ntb ADVENT1715CZ a tam se to chová úplně jinak, protože je to INTEL. (Známe vztahy podpory MS+INT+NV a odsouvání MSxAMD/ATI.)
GK má rovnou správné nativní rozlišení (1280x800), ale ve správci zařízení je pořád zobrazena bez určení jako základní a nejdou ji vnutit žádným způsobem jiné ovladače.
V jedné verzi x86/x64 je rovnou správně nastavena síťová karta a WiFi se musí dodat, ve druhé je tomu naopak. Zvukovky se chytají hned. DRPS jde spustit, ale vyhazuje dost chyb skriptů, ovladače ale nedetekuje a tím ani neinstaluje.
Takže je velký rozdíl mezi AMD a INT.
 
+pokračuji s AMD: Tak je to jedno, jestli cmd1 nebo cmd2, výsledek se stejný. Síťovka se doinstaluje pohodově , GK vyhodí FAIL!.
« Poslední změna: Neděle, 23.03.2014, 17:02 od bob57_cz » Zaznamenáno
normin
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 135


Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: Pondělí, 24.03.2014, 17:35 »

@bob
Tak vidím, že stále střídavě oblačno...  Mrknutí
Jestli si ještě neztratil chuť, tady je opravená Win7 x 64:

http://uloz.to/xCYTwGaF/win7x64-2-rar
Zaznamenáno
bob57_cz
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 206


Zobrazit profil
« Odpověď #24 kdy: Pondělí, 24.03.2014, 21:13 »

OK.
Test win7x64-2-rar.
AMD na NTB MSI:
Po náběhu plochy je rozlišení 1024x768, řadič videa (...VGA) ve správci zařízení spolu s mnoha dalšími neznámými žlutými vykřičníky včetně obou síťových karet.
HW PnP z plochy většinu srovná, zbývají jen 3 položky k dořešení - GK, WiFI a nějaké zařízení PCI. Dvoujádro AMD je označen jako Pentium(R)Dual-Core CPU T4200@2,00GHz.
DevInst nabízí pro GK a WiFik po dvou ovladačích, automaticky vybírá po jednom, třetí zařízení neřeší. Instaluji s doporučenou předvolbou, GK INSTALED zeleně a automaticky se přepne na nativní rozlišení. WiFi skončí FAIL červeně. Dám opět all pro instalaci a vše končí s hodnotou černé DONE. Zkouším spustit DRPS, ani neblikne. Rozbaluji WLAN_x64 do TEMPu a ze správce zařízení dávám Aktualizovat ovladač. Byl nalezen, ale při instalaci došlo k chybě. Ručně totéž. Rozbaluji DP_WLAN_14032 a znovu Aktualizovat. Výsledek je stejný, chyba, soubor nenalezen. Vkládám CD s origo ovladači a konečně slavíme úspěch s instalací ovladače. Ovladač sice je, ale síť WiFi nejde zprovoznit. PENetwort nejde spustit, ruční nastavení vede jenom k vyvolání výzvy ke spuštění poradce při potížích. Ten však stejně nejde použít, když ořez.
Připojuji na LAN, ihned funguje bez nastavování. Opera ale pořád zlobí a nechce mi zobrazit stránku po vyplnění logování sem na forum. Zůstává bílá prázdná i po opakovaném F5. Vypínám Operu a její 4K veliký operaprefs.ini nahrazuji stejnojmenným a menším ze své. Po zapnutí to již funguje správně a loguje mne v pořádku s plným zobrazením.

Test win7x64-2-rar.
INTEL na NTB ADVENT1715CZ:
Náběh plochy na 1024x768, lze změnit rovnou na 1280x768, což hned činím. Ve správci zařízení je to stejné jako v předchozím u AMD. Po HW PnP zůstávají k dořešení 3 položky: neznámé zařízení (WiFi), řadič videa, zařízení PCI (čtečka karet?). Instalace DRP a rovnou s výběrem všeho končí u všech položek černým DONE. Nové spuštění už nenabídne nic, mělo by tam tedy vše být. Nainstalovala se jen WiFi, ostatní zůstaly s vykřičníkem. WiFi opět nejde uvést do provozního stavu ani po instalaci služeb a konfiguraci sítě (Start NET a PENetwork). Vlastně to nejde ani nastavit, to rozhraní je nějaké ochuzené oproti verzi W8. Grafárně nejdou vnutit ovladače ani stažené z netu.
 
 
« Poslední změna: Pondělí, 24.03.2014, 23:01 od bob57_cz » Zaznamenáno
normin
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 135


Zobrazit profil
« Odpověď #25 kdy: Úterý, 25.03.2014, 18:20 »

@bob
Díky za důkladné otestování. Takže největší problémy jsou s WIFI. S tím PENetworkem je to divné. Takhle se mi nikdy nechoval. (vlastně jednou, když jsem ho zkoušel na PC se třemi disky. Tam ta utilita "DrvType.exe" pro přiřazení USB na Y: ještě asi 3 minuty ohledávala disky a brzdila vše ostatní - běží při tom ještě winpeinit.exe) Je tam taky ikona "Restart sítě". Někdy pomůže to trochu "popostrčit" anebo chvilku počkat než se ty služby rozjedou.
Ty grafiky Intel by ale měly chodit...  Co??? (ale obecně u WinPE je s těmi grafárnami potíž)
Podívám se na to, co by s tím šlo udělat.

« Poslední změna: Úterý, 25.03.2014, 19:24 od normin » Zaznamenáno
normin
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 135


Zobrazit profil
« Odpověď #26 kdy: Pátek, 04.04.2014, 15:14 »

Tak ještě...
novější verze, trochu opravená.

http://uloz.to/xGSQp9PD/winpe7x64-3-rar
Zaznamenáno
bob57_cz
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 206


Zobrazit profil
« Odpověď #27 kdy: Pondělí, 07.04.2014, 05:02 »

Ahoj, asi tam chybí ovladač pro USB. Na stolním i NTB to nabootuje, natáhne obraz, začne rozbalovat a spouštet win a po chvíli to padne do modré smrti:
UNMOUNTABLE_BOOT_VOLUME
STOP: 0x000000ED (0xFFFFFA8003E3C8A0,0xFFFFFFFC0000032,0x0000000000000000,0x0000000000000000)

Tak druhý NTB to samé.
« Poslední změna: Pondělí, 07.04.2014, 18:24 od bob57_cz » Zaznamenáno
normin
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 135


Zobrazit profil
« Odpověď #28 kdy: Úterý, 08.04.2014, 19:18 »

@bob
divné.... Vyzkoušel jsem na pěti stolních a třech NB a žádný problém. Napadá mě jen jestli není ten archiv poškozený. Takže... verze 4  Mrknutí  (s menším doladěním)

http://uloz.to/xUZnLDbe/winpe7x64-4-rar

Ještě jsem připravil tu Operu 12.16, tak jestli chceš použít:
http://uloz.to/xGrUzhU9/opera-exe
« Poslední změna: Úterý, 08.04.2014, 19:26 od normin » Zaznamenáno
bob57_cz
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 206


Zobrazit profil
« Odpověď #29 kdy: Čtvrtek, 10.04.2014, 00:42 »

Ahoj, Operu jsem jenom otestoval, když ji tam vkládáš. Já mám na tom kolíčku spoustu věciček portable a s tím i totalcmd ultima prime ve verzi poslední 5.9 se svými pár dodatky a v něm mám nahrazenu nešikovnou OP18 šikovnější OP12.16usb. Spolu s tím mám potable i Chrome a Safari s FF.

Archiv rar poškozený není, to by z něj nešly nahrát ty soubory. Wim se natáhne celý a teprve při spouštění windows to padne z té zaváděcí animované obrazovky.
Sosnu nový, prubnu, pohaním ...  :-)
Zaznamenáno
Stran: 1 [2] 3 4 5   Nahoru
  Tisk  
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!