Craftcom
Úterý, 11.05.2021, 13:04 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Dne 24.2.2008 byl po delší odstávce uveden do provozu nový portál s fórem. Chtěli bychom vás požádat v případě nalezení nějaké chyby nebo nefunkčního odkazu o napsání zprávy do vlákna "Chyby" pro pružnější sjednání nápravy.
 
   Domů   Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
Stran: 1 2 3 [4] 5   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: Flashdisk WINPE 8x64, 8.1x86 a 8.1x64 s MSDaRT  (Přečteno 54390 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
marh
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 7


Zobrazit profil
« Odpověď #45 kdy: Středa, 28.05.2014, 18:28 »

Zdravím!


Normin môžeš mi poskytnuť navod alebo odkazy, že ako/v čom sa upravuje bootmgr ,ktorý odkazuje na BCD a ten na Wim,aby som mohol zmeniť cestu pre BCD
alebo sa to len upravuje v bootrec.exe v cmd
BCD viem v čom upraviť.
Vytvaram občas LIVE  DVD/USB , kde pridavam viac distribucii DLCD UBCD ACTIVEBOOTDISK... ale tie bootmgr su v zhodnej zložke a aj odkazuju niekedy aj na zhodny BCD.Chcem aby bootovali rozbalene a nie cez ISO, ktore ak nieje defragmentovane tak bootuje do RAM

použivam GRUB/SYSLINUX....firadisk/e2boot,,,,postupy mam z rôznych for

ale nikde nemôžem zistiť a ani som ešte nepisal o prosbu v čom editovať BOOTMGR,, v texťaku,cmd alebo niejaky graficky program


diky za odpoveď a za dobru pracu s tymi WIM live distribuciami
Zaznamenáno
normin
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 135


Zobrazit profil
« Odpověď #46 kdy: Středa, 28.05.2014, 21:12 »

@marh
úprava bootmgr je v této oblasti asi nejsložitější úkol. Bohužel dnes nemám "nástroje" u sebe  Úsměv , takže nemůžu poskytnout. Snad zítra. Zatím zkus pohledat termíny "BOOTMGR, Recompiler". Ale opravdu to není triviální, budeš to muset  nastudovat.

normin
Zaznamenáno
normin
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 135


Zobrazit profil
« Odpověď #47 kdy: Čtvrtek, 29.05.2014, 17:24 »

@marh
tak našel si něco?  Mrknutí
Připravil jsem ti zjednodušený postup s potřebnými nástroji. Postup jsem popsal v archivu. Je to vyzkoušené, funguje to.

http://uloz.to/xi3n6SPh/uprava-boomgr2-rar (opravený)
normin
« Poslední změna: Pátek, 30.05.2014, 15:21 od normin » Zaznamenáno
marh
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 7


Zobrazit profil
« Odpověď #48 kdy: Čtvrtek, 29.05.2014, 18:57 »





s multiboot linuxovymi distribuciami som nemal problem,,,stačilo iso rozbalit a dat do rôznych zložiek a pridat konfiguracie najmä pre intrd a  vmlinuz    ,,,tak bo bootovalo rychlejšie ako zbytočne načitavanie do ram
no rozbalit ISO s WIN distribuciami bol problem keďže za každym treba upraviť bootmgr a BCD alebo podobne
DLCD,ACTIVE BOOT DISK,EASESUS PARTITIOM MASTER SERVER,inštalačky WINDOWSU....



veľke diky

prečital som postup a stači mi zmeniť v bootmgr len cestu "X M P E" a "7 8 6" s rovnakym počtom znakov
a cieľovu zložku pre WIM si zmenim v BCD,ktory určite budem vedieť zmeniť

zložity spôsob s inym ako tvojim bootmgr preštudujem


na USB---alebo premenujem original bootmgr v LIVE distribucii a v ňom jedno pismeno pre BCD. BCD len premenujem v original zložke
niekedy su bootmgr v rovnakej zložke ale BCD su v každej distribucii inde
napr.
UBCD
bootmgr   bez zmeny
BOOT\BCD   bez zmeny   obsahuje napr. jeden OS napr w8

ine LIVE ISO
bootmgr  na bootmgra
\hbcd\BCD     bez zmeny,keďže sa premenoval len bootmgr a

ine ISO
123\bootmgr   nepremenujem
BOOT\BCD      obsahuje napr. w8.1   tak konfiguraciu pridame do konfiguracie BCD s w8---to je zlučime


atď..


diky za nakopnutie do tájov
« Poslední změna: Čtvrtek, 29.05.2014, 20:55 od marh » Zaznamenáno
normin
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 135


Zobrazit profil
« Odpověď #49 kdy: Čtvrtek, 29.05.2014, 20:31 »

@marh
na to BCD bude asi nejlepší "Bootice". Projdi si toto téma, jsou tam odkazy jak jsem odpovídal na příspěvek od bob57_cz.
Chce to zkoušet. Ono se to podá  Úsměv
« Poslední změna: Pátek, 30.05.2014, 15:20 od normin » Zaznamenáno
normin
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 135


Zobrazit profil
« Odpověď #50 kdy: Pátek, 30.05.2014, 10:04 »

@marh
omlouvám se ti, ale do toho archivu jsem omylem vložil pokusný soubor s jinými údaji (jak jsem ještě prověřoval jak to chodí). To bys ty údaje hledal marně  Pláč
Tady je odkaz na nový archiv a s dopřesňujícím návodem.
Tak jen doufám, že už jsi nezačal.

http://uloz.to/xi3n6SPh/uprava-boomgr2-rar
Zaznamenáno
normin
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 135


Zobrazit profil
« Odpověď #51 kdy: Pátek, 30.05.2014, 15:31 »

@marh

ještě jednou jsem si prošel tvůj poslední příspěvek. Na uložení bootmgr nezáleží (pokud bootuješ z Grub). Důležité je umístění souborů BCD. Myslím, že nejjednodušší bude, když použiješ jeden upravený bootmgr a vše přidáš do jednoho BCD. Teprve kdyby to nefungovalo, tak začni přidávat samostatný bootmgr s BCD pro problémový systém.
Zaznamenáno
marh
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 7


Zobrazit profil
« Odpověď #52 kdy: Pátek, 30.05.2014, 23:44 »

ďakujem pekne



bootmgr netreba ani meniť, stači ich vždy premenovať to len BCD  nesmu byť zhodne-potom ich treba zlučiť v BOOTICE


pokial su bootmgr z rôznych distribucii v rovnakej zložke,tak ako hovoriš,stači ponechať jedno bootmgr a pokiaľ odkazuju na rovnkaky BCD tak  pridať nastavenia z jedneho BCD do druheho BCD .


---tvoj navod som skušal---
skušal som HEX  editor a upravil len cestu XMPE  ,,,to je každe druhe je bodka,,pozor na veľke a male pismena
treba hladat toto hex 58004D0050004500 to je X.M.P.E.  ,čiže veľke pismena s bodkou(tečka),,najde to tam 3krat a premenovať napr. 4100420043004300 to je A.B.C.D čiže zložka ABCD  ,,ako si spominal asi musi sedieť počet premenovanych znakov a potom znovu zabaliť v BOOTMGR_Recompiler_x86 a premenovať bootmgr ako chcem
alebo zmeniť aj 786 to je BCD rovnakym spôsobom,,najsť aky znak znamena ake HEX
funguje to


aspoň že funguje bootice v tvojom LIVE WIM
do live netreba pridavať zbytočne programy ale tie si každy vždy môže pridavať sám na USB ako exe
samozrejme že nie všetko funguje pokiaľ chybaju knižnice JAVA/NET FRAMEWORK....
dôležite je pridavať do WIM niečo čo sa potrebuje automaticky spustiť  napr.ovladače,REMOTE PC(teamviewer)


keďže som pokročil tak už len upraviť niejake LIVE distribucie podľa svojej potreby cca. na 16GB USB
W7 a W8 som ešte neskušal robiť LIVE ,len som sťahoval   ešte aj inštalačku W8 sa chystam upraviť vo winreducer
ale zato UBUNTU som si prerobil veľmi pekne v programe  v grafickom programe REMASTERSYS na dva kliknutia.
stači Ubuntu naištalovať  a dať tam všetko čo chceme,programy ,autostart,nastavenia a REMASTERSYS urobi len kopiu toho čo je nainštalovane,,,ISO rozbaliť na USB a pridať konfiguraciu pre boot do GRUBu
« Poslední změna: Pátek, 30.05.2014, 23:58 od marh » Zaznamenáno
normin
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 135


Zobrazit profil
« Odpověď #53 kdy: Sobota, 31.05.2014, 10:09 »

@marh
díky za zpětnou vazbu. Máš pravdu s tou úpravou, ale chtěl jsem, aby to bylo co nejsrozumitelnější. Asi jsem tě podcenil  Mrknutí
Ten UBUNTU mě zaujal. Jak je velká ta Live verze po úpravě?
« Poslední změna: Sobota, 31.05.2014, 10:15 od normin » Zaznamenáno
marh
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 7


Zobrazit profil
« Odpověď #54 kdy: Sobota, 31.05.2014, 19:28 »

napiš či rozumieš linuxu


neviem či tomu budeš rozumieť čo som napisal



ten Remastersys je veľmi skvelý. len kliknuť a samo urobi všetko,oproti uprave WINDOWS to je 10x jednoduchšie lebo všetky zmeny si robime na naištalovanom systeme a všetky zmeny budu zhodne na LIVE.
su tam 3 voľby---dava sa prva BACKUP,ostatne su zbytočne.
Niejake dočasne zložky/temporary/iný bordel samozrejme do LIVE neprida
po uprave WINDOWS LIVE ďalšia skvela vec.
čo sa tyka LINUXu SLAX tak ten sa da tiež urobiť podľa potreby ale robiš to online
Kód:
http://old.slax.org/build.php


Je aj druhy graf.program na customize(zabudol som nazov) ale  často vyhadzoval chyby
cez terminal by sa mi nechcelo upravovať UBUNTU

-veľkosť-
taka veľký LIVE bude kolko toho tam daš
keď chceš len ubuntu na zachranu tak tam dať nutné nástroje
stiahnuty Live ubuntu 14.04 kde je aj libre office ma asi 800MB,,po naištalovani a odobrati Office do bude cca. do 400MB


--------------------------------------------------------------------------------------------------------
---pred tvorbou LIVE musi uživateľ trochu rozumieť LINUXU to je:
ako inštalovať programy,ako nastavovať Linux,ako robiť v Terminali(prikazovy riadok)   
musi pridať nove repozitare, to je nove zdroje kde sa online stiahuju programy
atď.


---daj inštalovať ubuntu na 20gb sytem EXT4 a pripojny bod / , a 1GB pre SWAP  (swap asi nemusi byť kto ma dostatok RAM)
---daj heslo a prihlasovat automaticky
!!!!po nainštalovani nastaviť heslo a automaticke prihlasenie aby vytvorene LIVE bootovalo na plochu,,zakazat sleep(spanok) alebo aj vypnutie monitoru
---programy inštaluješ cez Terminal, a v graf.programe--Synaptic,Ubuntu software a cez stiahnute .deb subory(ako exe vo windowse)
---každy prikaz skopirujš a vložiš v terminali (alebo napišeš ručne)a klikneš na enter ,,,novy riadok je novy prikaz
---nazov programu nema nikdy medzeru inak sa to považuje za prikaz alebo program
--ako prve treba nainštalovať SYNAPTIC kde môžeme pridavať/odobrať programy pre toho kto sa nevyzna v Terminali
--treba si pridať aj programy pre autoštart( kamera,ovladanie..--- CHEESE,  TEAMVIEWER)

--keď sa niečo inštaluje tak pravidelne treba potvrdiť zmeny alebo aktualizovať program prikazmi v terminali alebo v Synapticu

---prikazy pre aktualizacie a potvrdenie zmien
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade
---tym spustiš terminal v ubuntu
alt+ctrl+t   



---Pridá repozitár    
add-apt-repository ppa:user/ppa-name
-ine prikazy
dmesg
lsusb
cd
sudo gedit
ls
sudo visudo


---programy najdeš v Unity hore nalavo(akoby tlačdlo štart) alebo zadaš nazov v terminali a Enter


---programy ti Ubuntu ponukne take ake zdroje WWW ma uvedene v /etc/apt/sources.list.d  ,to toho suboru pridaš iné zdroje
---stiahnute programy deb inštaluješ kliknutim alebo cez terminal prikazom sudo apt-get install nazovprogramu 
(musi byť spravna cesta,ak je cesta v terminali \home\user  ale stiahnuty program v \home\user\dektop\teamviwer.deb tak treba upraviť cestu)
---programy inštaluješ aj tak , že ich stiahneš online cez prikaz wget

---------------------------------------------tvorba live ubuntu cez remastersys
--inštalacia remastersys
# všetko za tymto je len komentar,nie je to prikaz
-do source treba pridať spravnu verziu ubuntu,tymto spôsobom sa ti nainštaluje remastersys cez terminal/synaptic,alebo stiahnuť cez browser
sudo gedit /etc/apt/sources.list
vlož tento text od # do #   do source.list,,,ulož a ukonč textovy program v terminali:
#
#Remastersys Quantal
 deb http://www.remastersys.com/ubuntu quantal main
#

sudo apt-get update
sudo apt-get install remastersys

--zaloha celeho hdd
sudo remastersys backup

nainštalovany remastesys spustiš normalne a daš backup alebo v terminali prikazom:
sudo remastersys backup
--zalohu kde ti uklada ti ukazuje prikazovy riadok/graf.rozhranie,,
---to je /home/NAZOVPC/remastesys/...
----vždy ti vytvori iso aj rozbalene iso













-----------------------navody-----------
............................................
--priklad stiahnutia deb suboru cez browser a inštalacia v terminali
cd /home/marek/Stiahnuté
sudo dpkg -i  opera_12.14.1738_i386.deb
sudo dpkg -i screenkey_0.2_all.deb
sudo dpkg -i google-chrome-stable_current_i386.deb
sudo dpkg -i ubuntu-tweak_0.8.3-1~precise1_all.deb
sudo dpkg -i teamviewer_linux.deb
sudo dpkg -i syspeek_0.2~quantal1_all.deb
sudo dpkg -i syspeek_0.2~quantal1_all.deb
sudo dpkg -i ubuntu-tweak_0.8.5-1_all.deb
----------------alebo kliknuť na subor a inštalacia sa spusti v Ubuntu centre
.......................................















Zaznamenáno
normin
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 135


Zobrazit profil
« Odpověď #55 kdy: Sobota, 31.05.2014, 20:31 »

@marh,
tak jsi mi to vrátil...  Škleb
Díky za podrobný rozbor. Vykouším a pohraji si. Live verzi už jsem několikrát zkoušel, ale nikdy to nebylo podle mých představ. Ubuntu mám naistalované, ale využívám nejčastěji SLITAZ na flashce. Ale musím přiznat jsem tomu Linuxu stále ještě nepřišel na chuť. Bez opravdu dobrých znalostí do něj není tak "vidět".
« Poslední změna: Sobota, 31.05.2014, 20:34 od normin » Zaznamenáno
marh
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 7


Zobrazit profil
« Odpověď #56 kdy: Sobota, 31.05.2014, 20:56 »

jojo

takže sa aspoň možno trochu vyznaš v linuxu

ten remastersys už asi 2 roky nieje podporovany ale určite pôjde na ubuntu 14.04
novy source.list asi tiež nieje podporovany,,,takže gho asi len asi stiahneš a nainštaluješ cez Deb subor,nie cez terminal
ten remastersys asi nenainštaluješ cez terminal bez pkg kľuča,,či tak niejak,alebo asi pôjde ale sa bude tvariť, že nieje akoby dôveryhodný
pre ubuntu


sudo apt-get install remastersys
sudo apt-get install remastersys-gtk
sudo apt-get install remastersys-gui

spusti graficke rozhranie
všetko čo maš na nainštalovanom UBUNTU sa prejavi aj na LIVE
môžeš aplikaciam pridať pravo SUDO a v LIVE nebude program,ktory vyžaduje admin prava pytať heslo


ja opravujem v praci notebooky a použvame rôzne vychytavky
preto sme si vytvorili aj LIVE UBUNTU podľa potrieb
pridali sme autorun kamery,auto prihlasenie bez hesla,parted magic.......

doma som dal autorun kameru,teamviewer,skype--to je keď sa niečo pokazi vo windowse a mama nabotuje UBUNTU s USB tak cez teamvwer móže opraviť notebook
keď vytvorím LIVE W8 kde dam autorun TEAMVIEWER a LAN/WIFI tak to bude ešte lepšie---windows ma viac programov


----------------zoznam mojich programov
sudo apt-get install -y ubuntu-restricted-extras gprename rar unace p7zip-full audacity avidemux mencoder ffmpeg vlc shutter openshot darktable rawtherapee cheese camorama recordmydesktop kazam chromium-browser gparted calibre

sudo apt-get install synaptic
sudo apt-get install vim
sudo apt-get install abiword
sudo apt-get install -y conky
sudo apt-get install wallch
sudo apt-get install aptitude
sudo apt-get install gdevilspie
sudo apt-get install devilspie
sudo apt-get install mplayer
sudo apt-get install eSpeak
sudo apt-get install mc
sudo apt-get install p7zip-full
sudo apt-get install p7zip
sudo apt-get install vlc
sudo apt-get install fswebcam
sudo apt-get install ffmpeg
sudo apt-get install ubuntu-tweak
sudo apt-get install hardinfo
sudo apt-get install browser-plugin-gnash
sudo apt-get install qalculate
sudo apt-get install plymouth-theme-ubuntustudio
sudo apt-get install boot-repair
sudo apt-get install cheese
sudo apt-get install gparted
sudo apt-get install fprint-demo
sudo apt-get install wicd
sudo apt-get install psensor
sudo apt-get install blueman
sudo apt-get install bluetooth
sudo apt-get install gnome-tweak-tool
sudo apt-get install libreoffice
sudo apt-get install brasero
sudo apt-get install genisoimage
sudo apt-get install gnome-commander
sudo apt-get install krusader
sudo apt-get install xfe
sudo apt-get install xfce4-appfinder
sudo apt-get install qbittorrent
sudo apt-get install lshw
sudo apt-get install gtkperf
sudo apt-get install imagemagick
sudo apt-get install lshw-gtk
sudo apt-get install winff libavcodec-extra-53
sudo apt-get install indicator-weather
sudo apt-get install remastersys
sudo apt-get install remastersys-gui
sudo apt-get install ffmpeg2theora
sudo apt-get install tightvncserver
sudo apt-get install i2c-tools
sudo apt-get install pdfedit
sudo apt-get install desktopnova
sudo apt-get install gfxboot
sudo apt-get install gzip
sudo apt-get install q4wine
sudo apt-get install remmina
sudo apt-get install virtualbox
sudo apt-get install uck
sudo apt-get install wine
sudo apt-get install btscanner
sudo apt-get install wmctrl
sudo apt-get install desktopnova desktopnova-tray desktopnova-module-gnome
sudo apt-get install telepathy-sofiasip
sudo apt-get install gobby
sudo apt-get install yudit
sudo apt-get install recorditnow
sudo apt-get install ktimer
sudo apt-get install empathy
sudo apt-get install
sudo apt-get install
sudo apt-get install

sudo add-apt-repository ppa:webupd8team/mintbackup && sudo apt-get update
sudo apt-get install mintbackup

sudo add-apt-repository ppa:danielrichter2007/grub-customizer && sudo apt-get update
sudo apt-get install grub-customizer


sudo add-apt-repository ppa:weather-indicator-team/ppa && sudo apt-get update
sudo apt-get install indicator-weather


sudo add-apt-repository ppa:yannubuntu/boot-repair && sudo apt-get update
sudo apt-get install -y boot-repair && (boot-repair &)

sudo add-apt-repository ppa:ingalex/super-boot-manager
sudo apt-get update
sudo apt-get install super-boot-manager

---aplikacie nenajdene v terminali,to je keď som skušal zase inu verziu---buď stare aplikacie alebo stiahnuť ide len cez browser
sudo apt-get install monitest
sudo apt-get install mjpg-streamer
sudo apt-get install beagle
sudo apt-get install chromium
sudo apt-get install cpp-4.7
sudo apt-get install Y PPA manager
sudo apt-get install ComputerJanitor
sudo apt-get install xfview
sudo apt-get install empatem
sudo apt-get install telepathy-sofiasip telepathy-butterfly telepathy-idle libtelepathy-farsight0 python-tpfarsight
sudo apt-get install LiveUSBInstall
sudo apt-get install Eve Installer
sudo apt-get install php
sudo apt-get install Bleeding Edge
sudo apt-get install wallpaper-tray
sudo apt-get install startup-manager
sudo apt-get install hardinfo-0.5.1-i386.package
sudo apt-get install adobereader
sudo apt-get install ggi-monitest
sudo apt-get install google earth
sudo apt-get install ntfs-3g
sudo apt-get install iceweasel browser-plugin-gnash
sudo apt-get build-dep unrar-nonfree
sudo apt-get install deb-multimedia-keyring
sudo apt-get install debian-multimedia-keyring
sudo apt-get install gstreamer
sudo apt-get install remastersys-gtk
« Poslední změna: Sobota, 31.05.2014, 21:01 od marh » Zaznamenáno
marh
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 7


Zobrazit profil
« Odpověď #57 kdy: Sobota, 31.05.2014, 21:02 »

tu je iny navod čo som postupne prichadzal na chuť UBUNTU
nedaval so txt na uloz.to
Ak treba tak to čo sa tyka ubuntu sa môže presunuť do inej temy aby sa to tu nemiešalo



http://www.medibuntu.org/

---tvorba live ubuntu
sudo remastersys backup


---prikazy
dmesg
lsusb
cd
sudo gedit
ls
sudo visudo



-inštalovany software
dpkg --set-selections < apps.txt
dselect update
apt-get dselect-upgrade show

cd /etc/apt/sources.list.d/ && cat *.lis
sudo dpkg --get-selections > installed-applications.txt

sudo dpkg --set-selections < installed-applications.txt
sudo apt-get -y update
sudo apt-get dselect-upgrade

-This is also possible through Gui way

dpkg
dpkg --get-selections

-For extra credit, you can find the locations of the files within a package from the list by using dpkg -L command
............
-Backing up your Apps

-(Optional) To list all your installed applications, open a terminal and type:

sudo dpkg --list

-To backup your list of applications to a text file:

sudo dpkg --get-selections > app-backup-list.txt

-This will create a text file of the name “app-backup-list.txt” in your Home folder.
-Restoring your apps

-To restore your applications, first make sure that the app-backup-list.txt file is in your Home folder, then type in the terminal:

sudo dpkg --get-selections < app-backup-list.txt
sudo apt-get -y update
sudo apt-get dselect-upgrade
...................



...........zavadzač grub2 a parametre pre bootovanie v grub-customizer
-zdrojovy kod:
insmod part_msdos
insmod ntfs
set root='(hd0,msdos1)'
search --no-floppy --fs-uuid --set=root 2CB03CCBB03C9CF0
linux //boot/syslinux/grub.exe root=UUID=2CB03CCBB03C9CF0
initrd /boot/syslinux/grub.exe

 
insmod part_msdos
insmod vfat
set root='(hd3,msdos1)'
search --no-floppy --fs-uuid --set=root 1BEC-1F1F
linux //boot/syslinux/grub.exe root=UUID=1BEC-1F1F
initrd /boot/syslinux/grub.exe

insmod part_msdos
insmod ntfs
set root='(hd1,msdos1)'
search --no-floppy --fs-uuid --set=root 02D0135CD013556F
linux //boot/syslinux/grub.exe root=UUID=02D0135CD013556F
initrd /boot/syslinux/grub.exe

grinsmod part_msdos
insmod ntfs
set root='(hd2,msdos1)'
search --no-floppy --fs-uuid --set=root 80B87C46B87C3CAA
linux //boot/syslinux/grub.exe root=UUID=80B87C46B87C3CAA
initrd /boot/syslinux/grub.exe


---funguje---
set root='(hd0,5)'
search --no-floppy --fs-uuid --set fed43385-506a-4d0b-ae3f-871ee3562614
loopback loop /home/remastersys/remastersys/custom-backup.iso
linux (loop)/casper/vmlinuz boot=casper iso-scan/filename=/home/remastersys/remastersys/custom-backup.iso quiet splash locale=en_US bootkbd=us console-setup/layoutcode=us user-setup/encrypt-home=true noeject --
initrd (loop)/casper/initrd.gz
-----------------------------------------------------
................pridanie hdd pre ntfs zapis
sudo apt-get install ntfs-3g

sudo blkid

/dev/sda1: LABEL="MY LABEL" UUID="ABCD-EFGH" Type="ntfs"

sudo mkdir /mnt/pidrive

sudo nano /etc/fstab

UUID=ABCD-EFGH /mnt/pidrive ntfs-3g defaults 0 0

sudo reboot

cd /mnt/pidrive
ls

sudo mount -a

/dev/sdb1: LABEL="asata40gbwin" UUID="02D0135CD013556F" TYPE="ntfs"
/dev/sdb2: LABEL="ubuntu old pc" UUID="3a00f59c-2d0e-46d4-8574-393b62944236" TYPE="ext4"
/dev/sdb3: UUID="535698e2-dddf-4f5e-a888-0cc0b4c5a60f" TYPE="swap"
/dev/sdc1: UUID="80B87C46B87C3CAA" TYPE="ntfs"
/dev/sda1: UUID="2CB03CCBB03C9CF0" TYPE="ntfs"
/dev/sda5: UUID="fed43385-506a-4d0b-ae3f-871ee3562614" TYPE="ext4"
/dev/sda6: UUID="2f8725c7-e05f-4d06-8044-87b175d23aec" TYPE="swap
/dev/sdd1: LABEL="8GB" UUID="1BEC-1F1F" TYPE="vfat"

/dev/sdb1 /media/asata40gbwin ntfs-3g defaults,locale=ca_ES.UTF-8 0 0
/dev/sda1 /media/2CB03CCBB03C9CF0 ntfs-3g defaults,locale=ca_ES.UTF-8 0 0
/dev/sdc1 /media/80B87C46B87C3CAA ntfs-3g defaults,locale=ca_ES.UTF-8 0 0

UUID=02D0135CD013556F /mnt/40gb ntfs-3g defaults 0 0
UUID=2CB03CCBB03C9CF0 /mnt/100gb ntfs-3g defaults 0 0
UUID=80B87C46B87C3CAA /mnt/20gb ntfs-3g defaults 0 0
...................................................................



...použivaj pred prikazmi sudo a na zmenu textu sudo gedit



...inštalacia deb...
dpkg -i package-name-here.deb
dpkg --install package-name-here.deb
dpkg -i -R /path/to/dir/name/with/lots/of/dot-deb-files/
dpkg -i --recursive /path/to/dir/name/with/lots/of/dot-deb-files/


..............
-autoštart aplikacii cez terminal,,to bolo potrebne v inom programe na customizaciu
-,nemusite to robiť cez terminal lebo v Ubuntu pridame autorun aplikacie v graf.programe ,ktory je už nainštalovany


cp
ls
cd .config
ls
cd autostart
ls
rm cheese.desktop
ls
rmdir mc.desktop
ls
rm mc.desktop
ls
rm cheesea.desktop
ls
cd /
ls
cd bin
ls
cd..
cd usr
cd share
cd applications
ls
cp cheese.desktop /home/ubuntu/.config/autostart
cd /
cd home
cd ubuntu
cd .config
ls
cd autostart
ls
..........

-Ak chceme zobraziť zoznam všetkých nainštalovaných balíkov v systéme, zadáme do príkazového riadka príkaz:
dpkg -l

....
-Pridá repozitár    
add-apt-repository ppa:user/ppa-name
-Hľadanie balíčka
apt-cache search balíček    
-Inštalácia balíčka
apt-get install balíček   
-Odstránenie balíčka
apt-get remove balíček    
-Aktualizácia systému
apt-get update     
-Aktualizácia distribúcie
apt-get upgrade   
---inštalacia balička
sudo dpkg -i zip_2.32-1_i386.deb
---inštalacia viac programov-pisať za seba
sudo apt-get install mc ssh centerim

ls -R /path/to/parent/directory > file.txt
lpr file.txt
ffmpeg2theora -v 10 -S 0 -a 10 --sync filename.flv
ffmpeg -i input.flv -vn -acodec vorbis -ac 2 -aq 60 output.ogg   
sudo apt-get install winff libavcodec-extra-53    

...autoštart sound
Name: GNOME Login sound
Command: /usr/bin/canberra-gtk-play --id="desktop-login" --description="GNOME Login sound"
Comment: Startup Sound
------------rename /usr/share/sounds/ubuntu/stereo/desktop-login.ogg  alebo ine
......
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade
sudo apt-get install -f



.....
-pridanie zastupcu na plochu a aby bol spustitelny
-napr.program  gsmartcontrol
cd /home/NAZOVPC/Plocha
sudo chmod +x /home/NAZOVPC/Plocha/gsmartcontrol.desktop

........................................
-----spustenie aplikacie bez hesla---tuto to teba editovat, navod aj na internete
sudo gedit /etc/sudoers
---alebo
sudo visudo


--jedna aplikacia, napr. apache2ctl
YOURNAME ALL = NOPASSWD: /usr/bin/apache2ctl

---You can replace the path to an executable with "ALL" if you choose, giving you complete passwordless sudo.


-Edit sudoers: (You HAVE TO use sudo. This is an admin file.)
sudo visudo
-Add your user with the nopasswd flag after the Admin Line (at the end). For example:  cyrex je priklad použivateľa
cyrex ALL = NOPASSWD: ALL
-or
cyrex ALL = (ALL) NOPASSWD: ALL

-----aplikacie bez hesla-použi toto a žiadna aplikacia nebude pytať heslo
username ALL=(ALL) NOPASSWD: ALL
...............................................
....script
-Aby skript správně fungoval, nesmíte mu zapomenout přidat spustitelný příznak, což uděláte pravým klikem na soubor
→ Vlastnosti → Oprávnění → Povolit spouštění souboru jako programu.
---vytvoriť textovy subor napr. vložiť tam toto   --v UBUNTU nemaju textove subory priponu
-( na začiatku scriptu je vždy #!/bin/bash a druhy riadok je prazdný)
#!/bin/bash

sleep 15 && conky


...........................
-repozitare pridanie do :
sudo gedit /etc/apt/sources.list


---a pridame do textovehu suboru aktualnu verziu UBUNTU s rôznymi repozitarmi---všetky zmeny uložime a updatneme
deb http://ubuntu.mirror.cambrium.nl/ubuntu/ raring main universe
.............

---vytvorenie zastupcu zložky, spusti sudo nautilus a pravym tlačidlom vytvor zastupcu---to je filemanager s pravami Admina
sudo nautilus



   

-Add repository key:
wget -O - http://www.remastersys.com/ubuntu/remastersys.gpg.key | sudo apt-key add -
-Add repository to /etc/apt/sources.list.d/remastersys.list:
deb http://www.remastersys.com/ubuntu precise main
-Update Apt and install it:
apt-get update; apt-get install remastersys
-Optionally you can install the GUI:
apt-get install remastersys-gui
















« Poslední změna: Sobota, 31.05.2014, 22:23 od marh » Zaznamenáno
normin
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 135


Zobrazit profil
« Odpověď #58 kdy: Sobota, 31.05.2014, 21:09 »

@marh
 no tys to rozjel ...  Mrknutí
To nestačím prostudovat ani za víkend. Než s přidáváním programů jsem měl vždy potíž s odebíráním nepotřebných. Zdálo se mi vždy, že se jich Linux nějak nechce dát zbavit  Mrknutí
Ale ta myšlenka s tím autorunem je zajímavá!
Zaznamenáno
marh
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 7


Zobrazit profil
« Odpověď #59 kdy: Sobota, 31.05.2014, 22:39 »

skušal som winbuilder s SK WIN8.1  som len tak vyskušal čo to urobi
Kód:
win81se.cwcodes.net
urobilo to 800MB,dal som zaškrtnuť všetko,,font script som zakazal lebo to nechcelo prejsť
ten WIN ajtak nebol dokonaly a nefungovali odkazy na programy
mam staru šunku na ubytovni 1GB ram, tak ten môj už nenabootovalo,,skušal som na kamaratovom PC


ten ubuntu live je perfektna vec,nič zložite podľa svojich predstav
aspoň to ma zabudovane alebo sa da updatovať-WIFI/LAN,,kodeky na videa,zakladna integ.grafika(nie 100% kvalita obrazu),linux diskretnu grafiku ťažko vezme
,vo WIN LIVE väčšinou zvuk nenabehne

samozrejme v praci nam už treba vytvoriť novšiu verziu lebo nefuguje WIFI na novych jednotkach a doteraz nebol ovladač
Wifi nam ale fuguje na novšiom PARTEDMAGIC,,,klavesnicu a color test monitor testujeme v XP live
na UBUNTU mame zakladne programy,,ten office nam treba odobrať..
ešte mame v systeme---testovaci zvuk,bluetooth,touchpad,myš,,,,to je zakladny test hardwareu po vymene sučiastok,aj test ram+hdd
firmu nebudem spominať, ani značku notebookov Kroutím očima
Zaznamenáno
Stran: 1 2 3 [4] 5   Nahoru
  Tisk  
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!