Craftcom
Úterý, 11.05.2021, 12:01 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Dne 24.2.2008 byl po delší odstávce uveden do provozu nový portál s fórem. Chtěli bychom vás požádat v případě nalezení nějaké chyby nebo nefunkčního odkazu o napsání zprávy do vlákna "Chyby" pro pružnější sjednání nápravy.
 
   Domů   Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
Stran: [1] 2   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: Flashdisk WINPE W8x86 s MSDART  (Přečteno 14039 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
normin
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 135


Zobrazit profil
« kdy: Pátek, 29.11.2013, 16:35 »

Takže konečně komplet!
Další doplnění multiboot flashdisku o WinPE 8x86 v češtině. Myslím, že funguje dobře, ale není vyzkoušená na reálném systému! V archivu je sbalený základní soubor "W8x86.wim", který opět zkopírujte - už víte kam  Mrknutí
Přibalen je opravený bootloader a soubor BCD pro spuštění všech 4 systémů.
Pokud by byly nějaké problémy na konkrétním systému nebo železe, dejte vědět a pokusím se opravit.
Stahujte zde:

http://uloz.to/xrBiDY4M/winpe8x86usb-rar

Verze s programem pro start ikon (sh.exe) z odkazu v diskuzi:
http://uloz.to/xMTnNdKs/w8x86-sh-wim

Novější a upravená verze k 21.5.2014 (taktéž s programem "Sh"):

http://uloz.to/xsQDADrC/w8x86-5-wim

------------------------------------------------------------------------------
Poznámka pro všechny tyto 4 systémy.
Od několika uživatelů jsem dostal dotazy, jak dostat ikony svých programů na plochu. Je fakt, že s touto možností jsem se nijak nezabýval. Přesto bych rád vyšel vstříc těmto požadavkům a tak jsem vytvořil trochu nouzové řešení. V poslední W8x86 jsem to již připravil a zde si můžete vyzkoušet jak by vám to vyhovovalo, ale ostatní si budete muset upravit sami. V podstatě je to velmi jednoduché - své programy vložíte do adresáře "PePrograms" a upravíte soubory .cmd a .ini z archivu "Ikony_WINPE.rar". Je tam i podrobnější popis. Bohužel k plné funkčnosti by bylo třeba editovat soubory .wim.
Našlo by se i několik elegantnějších řešení, ale toto mi přišlo nejjednodušší.
Jedná se fakticky jen o vytvoření ikony ploše, po jejímž spuštění se jednorázově vloží ikony programů na plochu. Jako příklady jsem použil programy, které jsou v základní sestavě flashky.
Pokusím se to postupně sám upravit, ale chci počkat, pokud by byly nějaké další problémy v těchto systémech, abych to opravil najednou.
Zde odkaz na stažení:
http://uloz.to/xj4Cow2G/ikony-winpe-rar

Pozn: již upraveno komplet v nové verzi
« Poslední změna: Pátek, 31.10.2014, 15:52 od normin » Zaznamenáno
Leo
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 13


Zobrazit profil
« Odpověď #1 kdy: Sobota, 30.11.2013, 18:00 »

Zatím vše od Tebe bylo ok.
Toto mi nejde spustit
Loading windows  Pe a pak ke konci.


Ale možná to děla jen na Virtual PC.
Zaznamenáno
normin
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 135


Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: Sobota, 30.11.2013, 19:30 »

Toto skutečně bude problém Virtual PC. Navíc tento build je připraven k použití na flešce. Na CD ty 8čky zlobí.
Na netu radí:

    Click Settings → System → Processor
    Check Enable PAE/NX box.
    Click OK
    Restart the virtual machine.
Zaznamenáno
Leo
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 13


Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: Neděle, 01.12.2013, 11:42 »

Tak trošičku pomohlo.
Už mam černou obrazovku a uprostřed okno.
Procak frčí na 100% a nic.
Ale je to fuk, normálně je to funkční a jsem nadšen.

Ale jak na ty ikony se mi moc nelibí.
Problikávání cmd při startu nenávidím.
To se nedá vytvořit na mé ploše zástupce, upravit cesty a pak šoupnout do toho wim, přímo do deskopu?
Nebo nějaký jiný způsob bez cmd?

Jinak dík za vše co jsi udělal a podělil se o to.

Pro ostatní nadšence Tvé práce, tak boot soubor se dá upravit přes free program EasyBCD
http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ostatni/systemove_nastroje/ostatni/easybcd/

A na ten wim třeba jít přes WinMount, ale nevím co dokáže ta free verze.
http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ostatni/komprese/winmount-free/

Zaznamenáno
normin
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 135


Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: Neděle, 01.12.2013, 12:04 »

Tak trošičku pomohlo.
Už mam černou obrazovku a uprostřed okno.
Procak frčí na 100% a nic.
Ale je to fuk, normálně je to funkční a jsem nadšen.
Tak tohle mi není jasné... Černá obrazovka a jsi spokojený? Tak běží to nebo ne? A která verze?
S těmi ikonami máš pravdu, je to jen nouzovka. Ale jednoduchá  Mrknutí.  Časem to teda upravím. Zatím vydrž.
S tím programem "WinMount" pozor! Je velmi šikovný, umí připojit, ale ne editovat! (neuloží změny). Ani Pro verze. Bohužel "neumí" ani nové verze instalačních wim souborů.
Zaznamenáno
Leo
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 13


Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: Neděle, 01.12.2013, 12:19 »

Tak tohle mi není jasné... Černá obrazovka a jsi spokojený? Tak běží to nebo ne? A která verze?
Normálně při boot PC to šlape.
Problém jen na virtual PC.
Jak tedy lama dostane něco do toho wim?
Zaznamenáno
normin
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 135


Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: Neděle, 01.12.2013, 12:38 »

Na tom virtuál PC - zkus vytvořit Win8-64 system a v tom to spustit.
Na ten wim soubor - to není tak úplně triviální.
Já používám program Gimagex (GUI nad imagex - součást Windows AIK)

Tady jsem ti to nahrál tak vyzkoušej:
http://uloz.to/xe1NB1NX/gimagex-rar

Nic neinstaluješ, jen klikni na "wimmount.inf" a dej "nainstalovat". Potom spusť "Gimagex.exe" a můžeš pracovat. Zajímat tě asi bude hlavně "Mount", kterým připojíš wim soubor a "Capture", kterým vybraný adresář zkomprimuješ do wim souboru. V té záložce "Capture" jsou důležitá mj. okna "Compression" - zde na maximum a "Options" - zde zaškrtnout "boot"
Tak můžeš upravovat podle svého...  Mrknutí
Ještě poznámka:
Pokud bys připojoval jiné wim soubory -v "Mount" (třeba instalační) pozor na okno "Image" - zde musíš vybrat, který obraz(image) ve wim chceš připojit (Pro informaci o wim souboru slouží záložka "Info".
Pokud zaškrtneš okénka "Read and Write" a "Commit changes", tak se ti při "unmount" uloží změny, které jsi provedl.
« Poslední změna: Neděle, 01.12.2013, 12:55 od normin » Zaznamenáno
Leo
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 13


Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: Úterý, 03.12.2013, 18:26 »

Tento týden s tým volným časem nějak zápasím, ale moc dík za ten gimagex.
Vyzkouším.

PS: zkoušel jsi v některých těch Tvých Winech spustit nějaké portable mrogram?
Něco se jim nelibí.
Třeba http://portableapps.com/apps/internet/firefox_portable
Zaznamenáno
normin
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 135


Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: Úterý, 03.12.2013, 19:00 »

Myslím, že podstatné je, a na to jsi mi neodpověděl - jestli používáš flashdisk nebo CD. Na CD se to nespustí, musíš to nasměrovat do RamDisku (B:\) nebo na X:\. Viz v té mé sestavě Opera. Vyzkoušel jsem ten Firefox na Win7 CD a normálně jde.
« Poslední změna: Úterý, 03.12.2013, 20:31 od normin » Zaznamenáno
Leo
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 13


Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: Čtvrtek, 05.12.2013, 07:02 »

Zdravím.
Zatím se to snažím vše rozchodit na USB FlashDisku.
Mam na něm Multiboot flashka s Win7PEx86    http://craftcom.net/00_forum/forum/index.php/topic,534.0.html
A přidané tady tyto  WINPE W8x86
Asi nejúžasnější jsou tyto W8x86 (prostě bomba).

Ty Win7PEx86 mně moc nenadchly už jen kvůli tomu externímu programu na nastavení IP.
Win7PEx86 je soubor XM86.wim
Najdu tady jiné Win7PEx86, které pojedou na USB a mužů je použít místo těch původních?
Co toto, ty se mí libí    http://craftcom.net/00_forum/forum/index.php/topic,527.15.html
Ta jsou asi jen pro CD že.

S těma portable programy jsem pohořel.
musíš to nasměrovat do RamDisku (B:\) nebo na X:\. Viz v té mé sestavě Opera. Vyzkoušel jsem ten Firefox na Win7 CD a normálně jde.
Jak to nasměrovat?
Snažím se to spustit přímo na FlashDisku.
http://www.fastimages.eu/?v=erroroyo.jpg

Koukal jsem na tu operu.
Ha, už jsem zas o krůček dal.
opera.exe není opera.exe ale samorozbalovací rar  Co???






« Poslední změna: Čtvrtek, 05.12.2013, 18:00 od Leo » Zaznamenáno
normin
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 135


Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: Čtvrtek, 05.12.2013, 19:23 »

Ty win7x86 (jak se ti líbí  Úsměv  ) jsou skutečně pro CD. Ale myslím, že mezi tou verzí pro CD a flashdisk není žádný velký rozdíl  Co???
Ten prográmek na ikony do těch win doplním, ale musíš zatím vydržet.
K těm portable programům - nějak jsem si myslel, že pracuješ s CD verzí. Na flashce by to mělo všechno běžet bez problémů, přímo z flashky. Nemusíš nic nikam směrovat, to platí pro nezapisovatelné médium (CD). Nevím v čem by mohla být chyba, vždycky jsem spustil vše - zkusil jsem i Photoshop a zafungoval  Vyplazuji jazyk.
Zaznamenáno
Leo
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 13


Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: Čtvrtek, 05.12.2013, 21:34 »

Ty win7x86 (jak se ti líbí  Úsměv  ) jsou skutečně pro CD. Ale myslím, že mezi tou verzí pro CD a flashdisk není žádný velký rozdíl  Co???
No zatím řeším spíš W8x86.
Potřebují jeden, plně funkční v sítích.
S těch portable, nejede jen ten posmoleny Firefox, ale to už pohřeším.
SeaMonkey,Opera,Putty a Winbox funguje.
Víc nepotřebují.

S ikony to už dam.
Už jsem konečně pochopil, jak to funguje.

Další velký problém je s ovladači pro síťovky.
Nějaký multipack?
Třeba na notasu mam Realtek PCIe GBE Family Controller, který je nasmolen skoro v každém PC a W8x86 nenajdou.
Wifi mam Intel(R) Centrino(R) Wireless-N 2230 a také nic.
Da se to nějak pořešít?
Poradíš prosím jak na to?


Zaznamenáno
bob57_cz
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 206


Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: Pátek, 06.12.2013, 00:17 »

Ty w8 si ovladače z w7 nevemou? Zatím DP pro w8 nejsou?
Ostatní jo : http://driverpacks.net/
Pro w8 vyoperovat odtud http://www.windows8downloads.com/win8-driverpack-solution-doolcqtx/
nebo tu http://softwarespro.com/2013/08/driverpack-solution-2013-full-version-free-download/
případně http://drivers.windows8downloads.com/
A tady http://downloadprodd.blogspot.cz/2013/04/easy-driver-pack-5312-for-windows.html je něco neznámé, co vyvolává nedůvěru díky písmu (klikyháky zprava doleva!).
« Poslední změna: Pátek, 06.12.2013, 00:38 od bob57_cz » Zaznamenáno
Leo
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 13


Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: Pátek, 06.12.2013, 07:30 »

DriverPack Solution znám a pravidelně tahám nové verze.
http://drp.su/
Již 6 GB obluda, ale zatím nejlepší program na ovladače.

DP_LAN_Intel_13115.7z
DP_LAN_Realtek_13115.7z
DP_LAN_Others_13115.7z
DP_WLAN_13115.7z

Otázka je kam s tým.
Odkud si ty W8x86 načítají ovladače?
i:\XMPE\W7PEPROGRAMS\DRIVERPACKS nebo i:\XMPE\W7PEPROGRAMS\INTERNET\DRV\DRIVERS_NET.CAB

Už vím jak ten wim rozpakovat, upravit a spakovat.
Už vím jak na ty ikony.
Ale nic moc se stým souborem dal dělat nedá.
Kdyby tak šel převést do nějakého formátu, co dovede načíst třeba VirtualBox nebo VMware a pak zpátky, to by bylo.
Na netu je spoustu návodu jak vytvořit takový systém, ale zda se dá dále pracovat s jíž vytvořeným obrazem wim nic.





« Poslední změna: Pátek, 06.12.2013, 08:18 od Leo » Zaznamenáno
normin
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 135


Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: Pátek, 06.12.2013, 17:53 »

Všechny moje verze WinPE mohou instalovat ovladače z DriverPacks. Ikona vede na Y:\XMPE\W7PEPROGRAMS\DRIVERPACKS. Ty ovladače v .cab byly určeny pro CD verzi. Jsou to vlastně jen dva různé způsoby jak instalovat ovladače. Ovladače jsou stejné. Lepší je to z DriverPacks - je to jednodušší. Jen je vložíš do správného adresáře - NT6x32 pro win7x32 a NT6x64 pro win7x64. Ty win8 by měly být schopné si vzít ty ze 7 (většinou), kromě ovl na grafiku - ty se musí upravit.
Nevím co jsi myslel tím - co dál s tím wim souborem? Proč bys ho na něco převáděl?  No dáš ho na flashku a vyzkoušíš v reálu nebo v Mobalive anebo ho dáš do ISO a vyzkoušíš ve VirtualBoxu. V tom VirtualBox to jede, ale musíš používat (vytvořit) různé systémy a zkoušet.

Tady jsem ti teda upravil ty Win7x86 USB, když ty původní ti tak nevyhovují  Mrknutí. Je tam prográmek "sh.exe", který spouští ikony (tak jak jsem popisoval výše) a kompletní net a zvuk už při startu. Ale holt se to pomaleji spouští ( něco za něco  Úsměv  )
http://uloz.to/xuzsZKt7/win7x86-usb-ext-wim
Zaznamenáno
Stran: [1] 2   Nahoru
  Tisk  
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!