Tak jsem se dnes do toho pustil. Tak první zkušenosti vypovídají o tom, že by to mohlo být do budoucna opravdu použitelné pro multiboot flešky pod EFI. Zdá se, že je to postaveno právě na Grub2, což jde i jednodušeji, jak jsem vedle vyzkoušel na 32bit Lubuntu, a tak přemítám, k čemu tam ta hromada různých modulů. Nejspíš na GUI rozhraní, nějaké pokusy o autodetekci apod, jako to má mít ten Clover. Jestli jsem to dobře pochopil ...
Podařilo se mi přes to zavést malý Puppy Linux, který rozhodně nemá podporu EFI, nicméně během loading kernel modules zčernala obrazovka, dle aktivity flešky se systém ještě chvíli načítal a možná i nakonec načetl, ale bez funkčních rozhraní včetně obrazového. Do konzole také přepnout nešel. Na vině bude nejspíš kompatibilita s mým Baytrail 2 v 1
ISO Lubuntu dle obsaženého vzoru jsem nenačetl - vypadá to, že tam měl některé základní soubory vyextrahovány a používal nějaké hybridní zavedení částečně klasicky a částečně z obrazu. Zní mi to jako nesmysl, ale příslušný zápis v konfiguráku tak působí ...
Další pokus udělám s tvými PE moduly
a pak ještě zkusím jen holý G2 - je čímdál schopnější, jen má oproti G4D nesmyslný a komplikovaný styl zápisu konfigurace zavádění a zatím nevím, jestli umí být vlastně takovým malým systémkem jako G4D. Škoda, že ho nemodifikují pro spolupráci s boot~.efi - bylo by to užitečnější než modifikace pro bootmgr v MBR
To jsem sice rozchodil, ale postrádá mi to smysl,když je to přímo rychlejší a G4D umí řetězit ...