Craftcom
Úterý, 11.05.2021, 12:38 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Dne 24.2.2008 byl po delší odstávce uveden do provozu nový portál s fórem. Chtěli bychom vás požádat v případě nalezení nějaké chyby nebo nefunkčního odkazu o napsání zprávy do vlákna "Chyby" pro pružnější sjednání nápravy.
 
   Domů   Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
Stran: 1 [2] 3   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: Multiboot flashdisk s Win7PEx86 a Win7PEx64  (Přečteno 24425 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
normin
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 135


Zobrazit profil
« Odpověď #15 kdy: Pondělí, 18.04.2016, 12:38 »

ahoj bobe,

s tím BCD (764) by neměl být problém. Otevřeš v "Bootice" a přidáš co chceš. (jen použij verzi x64 nebo x86 a nejlépe Easy mod) - někde jsem ho dal i do wim.

ty ovladače USB by měli teď v té poslední verzi W7 fungovat. Tobě se automaticky nenainstalují?

S tím Skypem jsi mě překvapil, že ti to jde. Zkoušel jsem taky několik verzí portable, ale nechytaly se, tak jsem to vzdal.
Zaznamenáno
bob57_cz
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 206


Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: Pondělí, 18.04.2016, 15:21 »

Ahoj, normine.
Chyba je na straně LENOVO, ten jejich BIOS to prostě neveme. Nejde ani myš, zatímco TP normálně funguje. Nepomohlo ani flešnutí boisu. Nefunguje tam ani nic z NT5, přestože by údajně mělo, vše skončí modrou smrtí.

Ten BootIce mám a ještě je i v Hirensu, ale zkoušel jsem zatím EasyBCD, s kterým jsem se už naučil a na multiboot si už nemohu stěžovat u verze 2.3, zatímco předchozí mi trochu zlobily.

To portable updatuji tak, že mám nějakou základní verzi, na které funguji, když to začne otravovat s novější verzí, tak povolím povýšení, ono se to nainstaluje samo mimo portable někam do PF, odtamtud si překopíruji tu změnu do portable a to nové zase odinstaluji a dále zase spouštím portable obnovené.
« Poslední změna: Pondělí, 18.04.2016, 15:27 od bob57_cz » Zaznamenáno
normin
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 135


Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: Pondělí, 18.04.2016, 18:16 »

Ahoj bobe,

ten tvůj NT Lenovo mi vrtá hlavou. Pár jsem jich teď zkoušel s těmi posledními W7 a šlo to bez problémů (chipset Intel). Sice delší start, ale USB3 bez problémů. Není problém v nastavení BIOSu? Teď je všechno přednastaveno na UEFI, tak zkusit trochu štelování?
Zaznamenáno
bob57_cz
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 206


Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: Pondělí, 18.04.2016, 19:16 »

Ahoj,
UEFI mám vypnuté, protože potřebuji kvůli multibootu EFI. Vše je na legacy a disk převedený z GPT na normální.
Samozřejmě jsem to zkoušel ještě i před převodem a bylo to stejné. Většina Lnx také nejde spustit. NT5 i Lnx vyhazují chybu ACPI...
« Poslední změna: Pondělí, 18.04.2016, 21:00 od bob57_cz » Zaznamenáno
normin
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 135


Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: Pondělí, 18.04.2016, 21:06 »

Ahoj,
už mě jen napadá (asi blbost) jestli to není na ATOMu ? To by potom byl problém.
« Poslední změna: Pondělí, 18.04.2016, 21:09 od normin » Zaznamenáno
bob57_cz
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 206


Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: Pondělí, 18.04.2016, 21:16 »

Hoj. Není to atom, ale výbuch to je :-).
Je to LE Z70-80 s i5.

Právě jsem zkusil nové spuštění poslední kompilace z flhd a nejde to. Nenainstalují se žádné drivery, které jsou potřebné. HW PnP nainstaluje pár systémových, ale není přístup ke kolíčku pro absenci drvUSB3, takže ani DrP-x nelze použít.
Tenhle bios je primárně pro W8.1 a starší prostě sabotuje.
...
Nelze použít ani z plochy instalaci "Drivery z Host Win7", protože ta se sápe bez možnosti změny/výběru natvrdo po C:/windows/inf a já na C: w7 v multibootu nemám, w7 jsou na D:, zatímco na C: jsou w81 a na E: w10. Smůla no.
...
Hmm, tak další pokus o vložení rozbalených ovladačů přes systémový správce hw skončil modrou smrtí s výpisem stop:0x0000007E (... ...) pcw.sys - Address ... ... ...

To byly pokusy s x64, následoval pokus s x86.

Výsledek je, že se to načítalo podstatně déle, dlouho to tvrdilo, že to instaluje nějaké ovladače, ale ve výsledku nainstalované nebyly.
HW PnP skončil opět jen s pár přidanými systémovými a jinak nic.
Drivery z Win7 Host opět bez úspěchu, zde volá x:/windows/inf
Drivery z Repository nedají nic po pár problicích okna př.ř.
DriverPack volá C:/7x86moje/windows/driverpack/sdi_r.cmd, tak to já a asi ani nikdo jiný nemáme.
Instalace rozbaleného ovladače USB3 z HDD neskončila tentokráte modrou smrtí, ale po nějakém vnucování se přece jen usb spustilo, začla fungovat myš i se objevil kolíček Y:.
Ruční oprava zástupce na ploše DriverPack dovolila jeho spuštění, ale v příkazovém řádku fičelo převážně ERRor ...

Další fáze je zkouška instalace drv z x.exe pro lan, stažený ze stránek výrobce. Drv bez havárie. Spouštím PENetwork, je přidělena IP, ukazuje se DG a DNS, spouštím OperaUSB, načítá web i YT se spouští s videem, korektně TVprogram, ... jde to. Akorát pomalu díky absenci drv GK.



« Poslední změna: Úterý, 19.04.2016, 00:26 od bob57_cz » Zaznamenáno
Ventero
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 16


Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: Úterý, 19.04.2016, 16:10 »

bob57_cz:

U toho Skypeu - osobně jsem stahoval poslední ofiko z Portable Apps a nejde. Nemám žádnou starší základní verzi. Z té co mám jsem to povýšení spustil a stejně to nešlo. Můžeš nám upnout tu poslední funkční - renovovanou pro tenhle projekt?

normin:
 
Omlouvám se bude to trochu obsáhlejší a předem děkuji za konzultaci. Ale je to důležité pro komplexní popis a následné zaměření syntézy  Úsměv

No on je s tím G4D zásadní problém, že nepodporuje EFI a já chci udělat multiboot i pro UEFI, protože některé strojky už ani Legacy mód nemají a mají jen 32bit EFI.

Tak na to chci jít z druhé strany - udělal jsem si Easeus Rescue disk, který má složky pro EFI a soubor bootia32.efi.
Začal jsem tedy v klasickém BIOS módu (až bude vše fachat, tak to zkusím přenést do EFI) a úpravou BCD jsem via pomocný soubor "grldr.mbr" řetězil na "grldr". Z Po hodinách pokusů, jak správně nastavit BCD mi menu naběhlo -  jaká radost, ale bohužel z něho některé Linuxové minisystémy nešly spustit a to jak přímo tak namapováním ISO. Když byl mateřský zavaděč G4D, tak to šlo spustit úplně v pohodě. Ale takto na opačný gard se to začalo chovat podivně:

Položka se normálně spustila a předala štafetu kam měla.

V přímém případě se okamžitě rozjel BZIMAGE a INITRD, vyjela první položka průběhu, že DONE a hned druhá položka ohledně načítání báze systému (v tomto případě základního modulu "blabla.sfs") skončila zcela nepochopitelným sdělením, že tento soubor nebyl nalezen a záhadným "Dropping out ramdisk" nebo něco v tom smyslu - kdyžtak ještě upřesním.

V případě mapování ISO položka předala štafetu a najel zavaděč CD/DVD z obrazu, který pár vteřin nabízí možnosti spuštění a pak opět v pohodě naběhl BZIMAGE a INITRD a pak chyba zase tamtéž. Netřeba říkat, že ten modul samozřejmě celou dobu na dané pozici byl a je ...

Tak jsem zkoušel vlastní teorii o konzistenci filesystemu (u map ISO to problém často je), flešku celou znovu pomalu naformátnul, znovu pečlivě připravil a vše postupně s vypnutým antivirem překopíroval atd. a flašku najel. A pak to šlo. Tak jsem tam dal jiný malý Linux a zase to nešlo, tak jsem tu opičárnu s přípravou opakoval ještě asi třikrát, pak ještě dvakrát s původním Linuxíkem než mi došlo, že jsem se spletl a tohle ten rozdílový faktor NEBYL.

A pak mi to docvaklo - v tom jednom případě, kdy se to rozjelo, jsem omylem zvolil v menu položku, kde byla okopírovaná speciální sekvence z návodu stránek RMPREPUSB pro spuštění jakkoliv velkého ISO, která je složitější než ordinérní "map iso - map-hook - chainloader - nazdar", kde jsem zrovna měl v cestě přímo tento obraz Linuxíku. Tak jsem to zkusil znovu a světe div se - nejen, že ISO naběhl, ale po dalším rebootu naběhl i ten samý Linuxík ve složce s přímým předáním parametrů do jádra.

A teď ta úvaha pro konzultaci: Jeví se mi to tak, že tam některé příkazy něco udělaly buď se samotnou fleškou - nějakou modifikaci, nebo modifikovaly samotné jádro zavaděče G4D - "grldr", tak aby nedocházelo k tomu problému, který byl vždy ohlášen při zaseknutí bootu Linuxíku. Mohlo by to na téhle úrovni být nějaké řešení kolize ramdisků, neboť mateřský "bootmgr" si také jistě nějaký vytváří - ale to spíš jen hádám podle toho chybového hlášení.

Každopádně moji dva favorité a žhaví kandidáti jsou příkazy PARTNEW a PARTTYPE s parametrem (HD 0,3) - a proto si myslím, že by mohly nějak modifikovat samotnou flashku, protože ta je jako matřské medium pro G4D HD0.

A chci tedy vědět, co tyto příkazy přesně dělají, aby mi to třeba napovědělo, v čem je přesně problém a abych je případně mohl přenést do jiných položek a nebo třeba rovnou použít jako obecné parametry na začátku skriptu "menu.lst" Z ofiko vysvětlení jsem moudrý nejsem  Mrknutí

Citace
partnew

grub> help partnew
 partnew: partnew [--active] PART TYPE START [LEN]
    Create a primary partition at the starting address START with the
    length LEN, with the type TYPE. START and LEN are in sector units. If
    --active is used, the new partition will be active. START can be a
    contiguous file that will be used as the content/data of the new
    partition, in which case the LEN parameter is ignored, and TYPE can be
    either 0x00 for auto or 0x10 for hidden-auto.
===================================================
parttype

grub> help parttype
 parttype: parttype [PART] [TYPE]
    Change the type of the partition PART to TYPE. If TYPE is omitted,
    return the partition type of the specified device(instead of changing
    it). PART default to the current root device.

Citace
title Any ISO\n Only for USB - Linux install CD/DVD for example
find --set-root --ignore-floppies --ignore-cd /ISO/tahr-6.0.5_noPAE.iso
parttype (hd0,3) | set check=
set check=%check:~-5,4%
if %check%==0x00 partnew (hd0,3) 0x00 /ISO/tahr-6.0.5_noPAE.iso
if NOT %check%==0x00 echo ERROR: Partion Table entry 4 already exists! && pause --wait=3 && configfile /menu.lst
map /ISO/tahr-6.0.5_noPAE.iso (0XFF)
map --hook
root (0xff)
chainloader (0xff)
« Poslední změna: Úterý, 19.04.2016, 16:18 od Ventero » Zaznamenáno
normin
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 135


Zobrazit profil
« Odpověď #22 kdy: Úterý, 19.04.2016, 19:32 »

Zdravím diskutující  Úsměv

@ bob57_cz:
Znovu jsem ty W7 vyzkoušel na Lenovo T450. Vše zafungovalo  Co???
Proběhla hláška "instalace driverů" a za chvíli naběhla myš a fleška na USB3. A to v x86 i x64.
Skutečně  v těch W7x86 je hloupá chyba v ikoně  "DriverPack" - opravím, a zkusím dát nejnovější SDI jestli to nepomůže. Explicitně jsi to nenapsal, ale v těch 7x64, zkusil jsi to spustit přes ikonu "DriverPack" - třeba i několikrát? Problém těch intelovských USB3 je v tom, že se instalují ve dvou krocích (napřed hub a potom to ostatní. A najednou to zvládne právě jen SDI).
Nebo zkus spustit přímo ten "SDI_R.exe" a uvidíš co dělá. Ale chce drivery v adresáři "drivers" v adresáři "Driverpack". Dá se to sice upravit v jeho cfg souboru, ale to tam dodám až s opravou.

@Ventero:
tos to vzal z toho složitějšího konce  Mrknutí. To je tak pro guru z reboot.
Ale pro distra Lnx je to asi nejlepší řešení. Zjednodušeně řečeno - ty příkazy vytvoří v mbr (ne v grldr) v tabulce rozdělení disku, záznam (trvalý) o umístění ISO obrazu, a ten potom slouží k jeho spouštění a jakoby to "připojí" do volného místa na disku. Asi to nezafunguje se všemi ISO a u některých BIOSů to nemusí nabootovat. Ten ISO by měl být tzv. contiguous (asi jako souvislý, spojitý) - nutno na to použít prográmek Wincontig. Easy2boot ten trik taky využívá.
No a tohle všechno ještě spouštět v UEFI včetně 32b - to máš o zábavu postaráno  Úsměv
Zaznamenáno
Ventero
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 16


Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: Úterý, 19.04.2016, 21:22 »

normin:

To mě pak vrtá hlavou, že se pak vklidu spustí i ta přímá metoda - tu souvislost to nějakou stopro má - která už s tím ISO nemá nic společného. A s tím volným místem taky - mám na té flashce volno necelých 60 MB.

Jinak ten wincontig mi nikdy nic nedefragmentoval - nejspíš jsem tydýt a něco mi tam uniká, ale kdykoliv jsem chtěl soubor defragmentovat na flešce, tak to prostě jakoby vcukuletu proběhlo, ale soubor zůstal stejný, což bylo i v logu. No a když jsem zkoušel defragmentovat soubor na HDD
(200 - 300 MB), tak vždy tuto operaci odmítl s tím, že na disku není dost volného místa a to tam bylo volno třeba 50GB a fragmentace celého HDD do 15% - takže tím to taky nebylo.

Takže mě jen tento zázračný SW ukázal, že soubor je fragmentovaný a já věděl, že mám vypnout Antivir a soubor překopírovat někam jinam a pak na flash  Škleb

Tak když mi ten můj dotaz někdo přeloží do angliny, tak to na reboot.pro (to jsi nejspíš myslel) hodim  Mrknutí

Díky za ochotu a rychlou odpověď.

bob57_cz:

A ještě k té prosbě ohledně toho Skypu se chci zeptat na ten EasyBCD - ten je taky portable? Odkud? Díky taky.
Zaznamenáno
Ventero
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 16


Zobrazit profil
« Odpověď #24 kdy: Středa, 20.04.2016, 15:58 »

Ještě mě napadlo jestli náhodou neumí bootmgr spustit Linux přímo. Myslím, že jsem kdysi četl nějaký návod, jak udělat dualboot Ubuntu přes EasyBCD. Máš s tím nějaké zkušenosti, jak to nastavit?

A nebo to potom postavit na GRUB2 - ten už EFI umí.

A vůbec mě docela překvapuje, že EFI je tu 5 let nebo kolik a G4D na to nijak nereaguje, co se týče kompatibility. Ten projekt je ukončen, nebo to kluci nějak nestihly? Už mohl být třeba Grub2Dos ...
Zaznamenáno
normin
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 135


Zobrazit profil
« Odpověď #25 kdy: Středa, 20.04.2016, 19:14 »

Ahoj Ventero,

vezmu to tak nějak podle obsahu...

- k té metodě bootu partnew atd. - ono se to spustí "normálně", když nejsou splněny podmínky pro spuštění pomocí tohoto triku (podle toho jak zadáno - třeba v tvém příkladu).
- bootmgr (jestli myslíš z windows) - tak ten ti teda Linux nespustí. (ale ten si asi nemyslel  Mrknutí
- G4D - skutečně v UEFI nezafunguje - už z principu, G2 je jedna z možností multibootu v EFI. Největší problém, s kterým se komunita potýká, je certifikace potřebných souborů. Zatím se to dost těžce rodí, ale objevuje se pár zajímavých řešení.
- ten dualboot Ubuntu - a jako s čím dual? S tím EasyBCD je to v principu jednoduché a stejné jako podobné způsoby - tzn.,že program si vytvoří svůj vlastní zavaděč a z něj potom spouští různé OS.
- co se týče toho dotazu na reboot - kdo ti potom  přeloží odpovědi?  Škleb.
Ale jinak je to tam řešeno - tak prostuduj:
h..p://reboot.pro/topic/20744-how-exactly-work-partnew-command-for-linux-iso-boot/

K tomu Wincontig - s tím jsem nikdy neměl žádný podobný problém  Co???

EasyBCD existuje i portable, ale hlavní je, na co ho hodláš použít. Ve winPe je s ním problém, protože potřebuje .NET.

Jinak, když shrnu tvé dotazy, tak se mi zdá, že to tak nějak lapáš ze vzduchu  Mrknutí. Když chceš řešit takto složité věci, asi by si měl začít od základu  Úsměv.

P.S.
Opravil jsem ty verze W7 a přidal jsem tam pár ovladačů pro síťové karty. Upnu je zase nahoru.
Zkusil jsem použít novější SDI, ale nezafungovaly dobře, takže jako zatím nejlepší jsou ty stávající.

« Poslední změna: Středa, 20.04.2016, 20:27 od normin » Zaznamenáno
Ventero
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 16


Zobrazit profil
« Odpověď #26 kdy: Čtvrtek, 21.04.2016, 10:38 »

Tak to spíš lapám z informací, které mám a z pokusů ...

Tam si v jednom bodě nerozumíme:

Přímou metodou myslím to, že mám celý Linux ve složce a nikoliv jako obraz. Takže je pro mě záhadou, že a jak sekvence určená pro pomoc spuštění namapovaného ISO ovlivní i spuštění souborů ze složky. Rozuměj - mám tam stejnou distribuci ve složce po souborech a v jiné složce jako ISO. Kterážto v případě navedení G4D via bootmgr se odmítá spustit, jak ze složky, tak z ISO bez pomocné sekvence. Jakmile však jednou spustím namapované ISO se sekvencí, tak pak jde to ISO spustit i bez té sekvence a stejně tak jde spustit distro přímo ze souborů ... Proto jsem se ptal, jak fungují ty příkazy, protože vím, že ten zbytek té sekvence jsou podmínky a nikoliv stať. Tvé vysvětlení příkazů jsem pochopil - děkuji - ale nevysvětluje mi to výše popsané a v jednom bodě i koliduje, neboť nevím, jak se mi do volného místa 60MB na flešce rozbalí víc než 200MB obraz disku  Úsměv i když jsi psal "jakoby" takže se opravuji - moc nepochopil a zkusím si prostudovat tvůj link  Škleb

Co se týče toho bootmgr, jestli spustí Linux, tak to jsem právě myslel :-) - podložím co mě k tomu vedlo:

Jednak jsem si znova našel návod, jak mít dualboot Ubuntu a Windows 7 výše, který spočívá v tom, že když nechceš používat bootmenu GRUB2, tak zavaděč Ubuntu neinstaluješ do MBR, ale do oddílu s /boot (asi pakliže ho má člověk zvlášť, jinak nejspíš do toho, kde je instalovaný Linux) tak že prostě najedeš do W a tam via EasyBCD přidáš položku pro Ubuntu a uložíš, tak že pak najede boot menu windowsácký - tedy bootmgr. Vzniklo to asi proto, že od W8 můžeš mít nativní bootmenu W v modré grafice ...

Kód:
http://linuxbsdos.com/2012/11/05/dual-boot-windows-8-and-ubuntu-12-10-on-uefi-hardware/2/

Myslíš, že EasyBCD si v takovém případě vytvoří vlastní zavaděč? Měl jsem za to, že pracuje s orig. windowsáckým ..

A tady bych to chtěl zkusit nějak modifikovat-přenést na flešku. Tedy potřebuji - a na tom jsem teď seklý - zjistit, jak to funguje. Tak jako v G4D prostě vím, že stať jsou soubory grldr a menu.lst, a pomocný grldr.mbr na který předávám v tomto případě, tak potřebuju vědět, jaké to jsou soubory u GRUB2. Ale možná je to jen má naivní představa, že ta koncepce je příbuzná ...

Druhak jsem při jedné diskuzi na MS-fóru zaznamenal prohlášení Míry Prágla, že bootmgr s Grubem pracovat umí.

Co se týče té poslední možnosti pro EFI - a to s tebou souhlasím, že to asi bude nakonec nejlepší cesta kudy se vydat - rovnou používat GRUB2 jako výchozí zavaděč pro flešku. Jak jsi psal, něco jsem našel, ale zatím je to jen konkrétně pro spouštění z ISO, ale asi by šlo vyzkoušet, jestli by fungovalo řetězení:

Kód:
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=2276498

A ještě děkuji za další opravu W7 verze  Úsměv
Zaznamenáno
normin
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 135


Zobrazit profil
« Odpověď #27 kdy: Čtvrtek, 21.04.2016, 17:48 »

Ahoj Ventero,

nějak se v těch tvých příspěvcích nemůžu rozebrat...
Abychom si to ujasnili - předpokládejme, že ti jde primárně o univerzální flešku s multibootem a s UEFI.

V tom případě ale jdeš špatným směrem. Ten dualboot Lnx-Win atd - to se týká "živých" systémů na HDD. To je jiný případ. Můžeš zapomenout i na ten EasyBCD - to nepotřebuješ. Nepotřebuješ žádný speciální boot. V podstatě můžeš použít stávající flešku pro "klasický" boot a doplnit EFI. (koukni na mé téma zde "Flashdisk s bootováním v UEFI" - tam jsem vysvětlil základní zásady).
Největší problém je s tím Linuxem. Přiznám se, že jsem zatím Lnx v tomto použití nezkoušel - ale obecně si myslím, že nejlepší řešení by bylo vyextrahovat hlavní soubory Lnx na flešku, do adresáře EFI a do rootu dát potřebné soubory z distra Lnx a editovat menu. To je v podstatě vše! Ale přijít na to jak to dát dohromady, a které soubory použít - případně nějaké patchnuté - protože ty z CD(ISO) asi na flešce nepojedou... To bude ten největší oříšek.
No a potom zkoušet, měnit, zkoušet atd., atd.
Ale asi bude opravdu nejlepší ten G2 od základu, když tam budou ty Lnx...

Anebo - stáhnout si obraz nějaké hotové flešky - a rozebrat se v tom  Mrknutí

Tak ať se ti to pohne!  Úsměv
« Poslední změna: Čtvrtek, 21.04.2016, 19:44 od normin » Zaznamenáno
Ventero
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 16


Zobrazit profil
« Odpověď #28 kdy: Čtvrtek, 21.04.2016, 21:58 »

Také tě zdravím Normine  Úsměv

JJ. O to mi celou dobu jde. Chci prostě mít flešku pro stroj s EFI (třeba 2 v 1 nemají Legacy mód), kde mi naběhne menu a já budu moct definovat zavedení jakéhokoliv systému, stejně jako to dělám v G4D. Ten se mi bohužel propojit s EFI bootmgr nepovedlo.

Minidistra pro EFI speciálně dělané nejsou, ale to by mělo být fuk. Jde jen o toho prostředníka, který v EFI pracuje a pak spustí další systém v řadě.

Našel jsem nějaký projekt Clover multiboot EFI a dnes jsem ho zkoušel - ale nikde jsem se za 3 hodiny nedopátral, jak se s tím pracuje - jak si tam přidat co chci. Jestli to vůbec jde ...

Na to Tvé vlákno se určitě podívám. V tom je nějaká kulišárna? Myslel jsem, že jde jen o to mít na správném místě bootmgr.efi a bootia32.efi či bottx64.efi a pak se to v příslušném BCD odkáže na ten samý soubor XM64.wim, který se načte. No prostuduji, co jsi tam napsal.

Jinak soubory extrahované z ISO zavedené via G4D normálně jedou. Tam se prostě ukáže umístění a napálí se kernel a initrd, příp. rovnou parametry pro kernel, a jede. Zkusím ještě zjistit na MS fóru, jestli to opravdu ten Win-bootloader třeba neumí ...

Ještě stejně asi zkusím vzít nějaký starší HDD a zkusit ten návod s tím EasyBCD - jde o to se pak podívat, co to s tím BCD přesně udělá a to mě buď navede nebo mi to opravdu ukáže, že je to slepé rameno ...

Ten G2 opravdu vypadá nejslibněji - jednak je pro Linux dělaný, EFI umí a řetězit na Windows taky umí. Dá se také předpokládat, že ho pro EFI budou dále optimalizovat.

Tu hotovou flešku bych rád, ale zatím jsem neobjevil  Hněv

Každopádně moc DĚKUJI za tvůj čas a tvé podněty Úsměv
Zaznamenáno
normin
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 135


Zobrazit profil
« Odpověď #29 kdy: Sobota, 23.04.2016, 08:00 »

Zdravím, Ventero

díky tvému dotazu jsem trochu zapátral a objevil jsem velmi slibné řešení. Udělal jsem z toho jenom takovou šablonu, která by ti mohla ukázat jak na to.
Je to upravené jen tak na hrubo. Upravil jsem jen cesty k souborům na mé flešce a vyzkoušel, co to dělá. Ostatní cesty a soubory už budeš muset vykoumat sám  Mrknutí
Já se tím taky začnu zaobírat, docela mě to zaujalo.
Tak doufám, že se pochlubíš svým řešením  Úsměv

http://uloz.to/xEWRZVBz/efiproxmpe-rar
Zaznamenáno
Stran: 1 [2] 3   Nahoru
  Tisk  
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!