Craftcom
Úterý, 11.05.2021, 12:25 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Dne 24.2.2008 byl po delší odstávce uveden do provozu nový portál s fórem. Chtěli bychom vás požádat v případě nalezení nějaké chyby nebo nefunkčního odkazu o napsání zprávy do vlákna "Chyby" pro pružnější sjednání nápravy.
 
   Domů   Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
Stran: 1 2 [3] 4   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: XBoot  (Přečteno 37993 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
normin
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 135


Zobrazit profil
« Odpověď #30 kdy: Středa, 01.05.2013, 16:04 »

Už jsem si říkal, kdy se zeptáš...  Mrknutí
Na to nepotřebuješ nic zvláštního. Jen ji naformátuješ a nainstaluješ bootloader grub pomocí utility "grubinst_gui.exe".
Soubor "menu.lst" musí být v rootu flashky. Můžeš použít ten svůj z DVD (pokud budeš mít stejné cesty (adresáře). Svoje soubory zkopíruješ na flashku do adresářů tak jak to máš v "menu.lst" (anebo jinak, jak potřebuješ  Úsměv  )

Tady je asi nejjednodušší návod:

http://blog.t0m1.com/2012/03/multiboot-flash-disk-pomoci-grub4dos.html
« Poslední změna: Středa, 01.05.2013, 16:10 od normin » Zaznamenáno
BigSandy
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 35


Zobrazit profil
« Odpověď #31 kdy: Čtvrtek, 02.05.2013, 07:52 »

Dik, funguje  Škleb

Dotaz.
Proč nefunguje toto.
Citace
title - Load Microsoft Windows Vista/Win7/Win8 from Hard Disk
root (hd0,0)
chainloader (hd0,0)/bootmgr
Je to s toho Tvého NorminSYSL.iso
Zaznamenáno
normin
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 135


Zobrazit profil
« Odpověď #32 kdy: Čtvrtek, 02.05.2013, 12:39 »

Zkus toto:

title - find and load BootMGR
fallback 8
find --set-root --ignore-floppies --ignore-cd /bootmgr
map () (hd0)
map (hd0) ()
map --rehook
find --set-root --ignore-floppies --ignore-cd /bootmgr
chainloader /bootmgr

Máš ty Win8 na prvním disku?
Zaznamenáno
BigSandy
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 35


Zobrazit profil
« Odpověď #33 kdy: Čtvrtek, 02.05.2013, 15:24 »

No mam, ale na mem PC se to bude použivaz zřidka.
Zkoušel jesm to na vice systemech a nic.
XP,visty,W7,W8,ubuntu.
Na všech system na 1 HD
Zaznamenáno
normin
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 135


Zobrazit profil
« Odpověď #34 kdy: Čtvrtek, 02.05.2013, 19:53 »

To není zas tak jednoduché !  Mrknutí
Tohle by mělo fungovat jen na Win Vista, 7 a 8 (bootmgr)

Na XP by to mělo vypadat asi takto (ntldr):

title Load NTLDR of Windows NT/2K/XP
find --set-root --ignore-floppies /ntldr
chainloader /ntldr
savedefault --wait=2

nebo takto:
find --set-root --ignore-floppies --ignore-cd /ntldr
map () (hd0)
map (hd0) ()
map --rehook
find --set-root --ignore-floppies --ignore-cd /ntldr
chainloader /ntldr

a na LINUX úplně jinak - podle instalace
Proč to u tebe nejede na win 7 a 8, zatím je mi záhadou. Popátrám
Zaznamenáno
bob57_cz
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 206


Zobrazit profil
« Odpověď #35 kdy: Pátek, 03.05.2013, 00:00 »

Dotaz.
Proč nefunguje toto.
Citace
title - Load Microsoft Windows Vista/Win7/Win8 from Hard Disk
root (hd0,0)
chainloader (hd0,0)/bootmgr
Je to s toho Tvého NorminSYSL.iso

Z HBCD je tohle a funguje (menu.lst):
title Windows Vista/7 Setup (Loads BOOTMGR)
find --set-root /bootmgr
chainloader /bootmgr
 
případně (menu-custom.lst):
title Boot From Hard Drive (Windows Vista/7/2008 or Xp)\n
find --set-root --ignore-floppies --ignore-cd /bootmgr || find --set-root --ignore-floppies --ignore-cd /ntldr || rootnoverify (hd0) && chainloader +1 && boot
map () (hd0) && map (hd0) () && map --rehook
find --set-root --devices=h /bootmgr || find --set-root --ignore-floppies --ignore-cd /ntldr
chainloader /bootmgr || chainloader /ntldr
 
Tohle mi dokonce spustí výběr multiboot na HDD, přestože se mi podařilo poškodit zápis MBR. Funguje jak z placky tak z kolíčku.
Na kolíčku mám boot z w98 (io.sys, msdos.sys), v autoexec.bat volám grub.exe a ten spustí vlastní GRUB.
« Poslední změna: Pátek, 03.05.2013, 00:24 od bob57_cz » Zaznamenáno
BigSandy
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 35


Zobrazit profil
« Odpověď #36 kdy: Sobota, 04.05.2013, 07:15 »

Vyzkoušim, oboum moc dik Škleb
Zaznamenáno
BigSandy
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 35


Zobrazit profil
« Odpověď #37 kdy: Úterý, 07.05.2013, 07:46 »

 Škleb
Vim že jsem otravný, až mně budete mít dost napište  Vyplazuji jazyk

Napadla mně zas jedna konina.
Na netu je spousta návodu jak dostat ubuntu na USB.
Už jsem to zkoušel a funguje.
Jak však skloubit dohromady to me DVD a ubuntu
Prostě abych si s toho mojeho menu mohl vybrat co chci spustit, tak jako dosud a přidal další řádek pro spuštění  ubuntu
Zaznamenáno
normin
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 135


Zobrazit profil
« Odpověď #38 kdy: Úterý, 07.05.2013, 13:48 »

Ale tak si pohrajem ...  Mrknutí

Nemám zrovna volnou flashku na pokusy, takže jen takhle:

http://rudd-o.com/linux-and-free-software/a-better-way-to-create-a-customized-ubuntu-live-usb-drive#section-10

Do "menu.lst" vložit:

title - UBUNTU
root (hd0,0)
kernel /ubuntu/casper/vmlinuz boot=casper file=/ubuntu/preseed/ubuntu.seed persistent
initrd /ubuntu/casper/initrd.lz

( v rootu flashky je adresář "ubuntu" a v něm z ISO Ubuntu adresáře "casper" a "preseed")
Ale bez záruky  Mrknutí
« Poslední změna: Úterý, 07.05.2013, 15:48 od normin » Zaznamenáno
BigSandy
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 35


Zobrazit profil
« Odpověď #39 kdy: Úterý, 07.05.2013, 16:08 »

To spustím jen to live ubuntu co je na instal DVD ne.

Ja nyslel něco takoveho.
http://www.maxiorel.cz/usb-flashdisk-s-ubuntu-rychle-jednoduse
Zaznamenáno
normin
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 135


Zobrazit profil
« Odpověď #40 kdy: Úterý, 07.05.2013, 16:16 »

Jo ty si myslel naistalovat Ubuntu na flasku?
Tak tam je to vcelku dobře popsané. Ale nemám s tím žádnou zkušenost, takže bohužel...  Co???
Zaznamenáno
BigSandy
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 35


Zobrazit profil
« Odpověď #41 kdy: Pátek, 31.05.2013, 17:59 »

Tak jsem dnes nutně pozřeboval nějaky system na test PC.
Vyzkoušel jsem ty Win XP co byli na ton NorminSYSL.iso
Sitovku nenalezli  Hněv
Disky v NTFS nevidí  Hněv

Asi přišel čas vyzkoušet ty tve win7pe  Škleb
Zaznamenáno
normin
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 135


Zobrazit profil
« Odpověď #42 kdy: Pátek, 31.05.2013, 18:47 »

No na síťovku si musíš připravit ovladač. Nejsou v tom všechny.
Ale ty disky, to je mi divné. Nikdy jsem s tím neměl problém. Na jakém jsou řadiči?
(nebo chipset).
Měl by být vidět i disk s GPT. Je tam na to ovladač.
Zaznamenáno
BigSandy
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 35


Zobrazit profil
« Odpověď #43 kdy: Pátek, 31.05.2013, 20:23 »

Ale ty disky, to je mi divné. Nikdy jsem s tím neměl problém. Na jakém jsou řadiči?
(nebo chipset).
Disky v NTFS nejdou vidět i na mem PC  a co mam za desku jsme tu už probirali.
Zaznamenáno
normin
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 135


Zobrazit profil
« Odpověď #44 kdy: Pátek, 31.05.2013, 20:32 »

Jo, já myslel ten jiný. Ale když to nejde ani na tvém... - tak je mi to divné  Co???
Máš je AHCI nebo emulace IDE?
Z čeho to spouštíš?
« Poslední změna: Pátek, 31.05.2013, 20:44 od normin » Zaznamenáno
Stran: 1 2 [3] 4   Nahoru
  Tisk  
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!