Craftcom
Úterý, 11.05.2021, 13:11 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Dne 24.2.2008 byl po delší odstávce uveden do provozu nový portál s fórem. Chtěli bychom vás požádat v případě nalezení nějaké chyby nebo nefunkčního odkazu o napsání zprávy do vlákna "Chyby" pro pružnější sjednání nápravy.
 
   Domů   Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
Stran: 1 [2] 3 4   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: XBoot  (Přečteno 37995 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
normin
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 135


Zobrazit profil
« Odpověď #15 kdy: Neděle, 31.03.2013, 09:58 »

Tak jsem rád, že už to funguje  Mrknutí

K těm Windows.
To je těžko říci. Obecně je rozdíl jenom v tom jestli se spouští přímo z disku (tzn., že v rootu disku je adresář I386 a soubory win XP jsou tam jako u nainstalovaných win XP.) anebo se spouští tzv. do RAM (soubory win XP jsou sbaleny třeba do wim, img nebo vhd jako jeden soubor, který se zavede do paměti a odtud spustí).
Jinak se asi odlišují jenom způsobem a prostředky, kterými byly vytvořeny.
« Poslední změna: Neděle, 31.03.2013, 10:22 od normin » Zaznamenáno
BigSandy
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 35


Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: Neděle, 31.03.2013, 15:29 »

Mužu ještě 1 dotaz.
Neni nějaky emulator na spuštěni toho skriptu.
Třeba pro bataky nebo VB script je.
Zkoušim dalši přikazy Mrknutí

Třeba když najede boot DVD tak to načte menu.lst

Mělo by jit vytvořit menu1.lst, menu2.lst a v menu.lst vytvořit odkaz, ktery by je volal.
« Poslední změna: Neděle, 31.03.2013, 16:03 od BigSandy » Zaznamenáno
normin
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 135


Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: Neděle, 31.03.2013, 16:57 »

Teď jsem tě nějak nepochopil....
To jako myslíš vytvořit vnořené menu (submenu) ?

Zkus tady ty stránky:

http://diddy.boot-land.net/grub4dos/files/menu.htm#submenu

http://www.gnu.org/software/grub/manual/grub.html

A jestli to chceš ještě vylepšovat, lze udělat i grafické menu...  Mrknutí
Zaznamenáno
BigSandy
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 35


Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: Neděle, 31.03.2013, 17:13 »

Teď jsem tě nějak nepochopil....
To jako myslíš vytvořit vnořené menu (submenu) ?
JJ

A jestli to chceš ještě vylepšovat, lze udělat i grafické menu...  Mrknutí
No ještě nevím jak na to ale už jsem o tom četl  Škleb

Tak tam mam už vše co jsem chtěl a funguje to.  Mrknutí
Ještě čekam jak dopadne bob57_cz s těma Win7pe.
Ma nějak dlouho pauzu  Hněv
« Poslední změna: Neděle, 31.03.2013, 17:33 od BigSandy » Zaznamenáno
normin
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 135


Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: Neděle, 31.03.2013, 18:44 »

Na to nemusíš čekat, to funguje  Mrknutí
Z toho iso vyextrahuj adresář "XMPE" a dej ho do rootu svého CD. (a smaž ho v tom původním isu). A toto upravené iso vlož do adresáře "iso". Do "menu.lst" přidej údaje pro spuštění jako u  iso.
Jo a do rootu CD ještě vlož soubor "bootdrive"
« Poslední změna: Neděle, 31.03.2013, 18:49 od normin » Zaznamenáno
BigSandy
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 35


Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: Úterý, 16.04.2013, 05:01 »

Zradím.
Snažim se do toho MultiBoot DVD přidat Active Boot Disk Suite 7.0.3 Windows
Normalně to iso funguje.
Když ho však přidam do toho MultiBoot, tak najede, ale tvaři se jako demo a chce key.

Nevi někdo ja toto iso do toho MultiBoot DVD přidat, aby při nabotovaní mělo stejnou strukturu jako orginal.

http://ulozto.cz/xSy9A1Tk/abdw-iso



Zaznamenáno
normin
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 135


Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: Úterý, 16.04.2013, 18:06 »

Máš to ode mne ve zprávě  Mrknutí
Zaznamenáno
BigSandy
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 35


Zobrazit profil
« Odpověď #22 kdy: Sobota, 20.04.2013, 14:07 »

No tak už tam mam vše co jsem chzěl a funguje.
Ještě mně tak napadlo.
Nějaky ten linux třeba Ubuntu v cz.
Nemyslim tim tu instalačky ve kter se da spustit.
 
 
Zaznamenáno
normin
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 135


Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: Sobota, 20.04.2013, 14:25 »

Tak linuxů máš milion verzí, stačí si vybrat  Úsměv
Jen zadej Ubuntu Live a je to...
Do mutiboot disku ho už jenom přidáš jako iso nebo můžeš vyextrahovat jednotlivé složky a soubory a dát je tam a podle příkladů v menu.lst a zvolit cestu ke spouštěcímu souboru
Zaznamenáno
BigSandy
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 35


Zobrazit profil
« Odpověď #24 kdy: Sobota, 20.04.2013, 14:45 »

No pokud zadam Ubuntu Live tak všechny pdkazy jdou na oirigoš Ubuntu ve kterem je i Live.
Nebo na Ubuntu Live USB Imager.
Zaznamenáno
normin
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 135


Zobrazit profil
« Odpověď #25 kdy: Sobota, 20.04.2013, 15:01 »

Zkus tady

http://wiki.ubuntu.cz/livecd
Zaznamenáno
BigSandy
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 35


Zobrazit profil
« Odpověď #26 kdy: Sobota, 20.04.2013, 16:36 »

To jsem našel už před par dny.
To se jedna o klasicke CD Ubuntu, na kterem je i Live Ubuntu .
http://wiki.ubuntu.cz/Instalace/Zaveden%C3%AD%20syst%C3%A9mu%20z%20CD?redirect=1#zaveden%C3%AD_syst%C3%A9mu_z_cd
Zaznamenáno
normin
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 135


Zobrazit profil
« Odpověď #27 kdy: Sobota, 20.04.2013, 17:38 »

No asi se z toho nedá nic vytáhnout, je to dost velké. Asi zvolit jinou distribuci, ale to zřejmě nebude v cz.
Malou a v cz jsem zatím, myslím, neviděl ...
SLAX je v cz a je menší nebo SLITAX (ale ten nevím jestli je v cz)
Zaznamenáno
bob57_cz
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 206


Zobrazit profil
« Odpověď #28 kdy: Sobota, 20.04.2013, 23:15 »

Spousta live dist se válí na různých FTP servech institucí a škol, případně nabízejí zrcadla: ( ftp.cvut.cz , ftp.fi.muni.cz , ftp.eunet.cz , ... )
ftp.linux.cz/pub/ ( Danix, Knoppix, Slax, Slaxware, Womp!, aj )
Ovšem požadavek na to, aby bylo live distro rovnou česky, splňuje jenom mizivé procento a to se ještě musí při spuštění ta čeština natáhnout - zadat v nastavení během načítání ( Danix, Slax, Womp! ).
Nějaké seznamy dokáže najít strýček Google i u tetičky Wiki:
http://cs.wikipedia.org/wiki/Live_CD
http://cs.wikipedia.org/wiki/Seznam_distribucí_Linuxu
Nejznámější asi ftp.kddlabs.co.jp/020/Linux/packages/knoppix/ ... .iso, jen si vybrat mezi nimi.
aj.: ftp.eunet.cz/os/FreeBSD/ISO-IMAGES-
ftp.fi.muni.cz/pub/slax/Slax-czech/
.. ftp.fi.muni.cz/pub/linux/opensuse/distribution/12.3/iso/openSUSE-12.3-GNOME-Live-i686.iso
( ftp.jaist.ac.jp/pub/linux/opensuse/distribution/12.3/iso/openSUSE-12.3-GNOME-Live-i686.iso )
http://womp.sourceforge.net/
ftp.isu.edu.tw/pub/Linux/Fedora/linux/releases/16/Live/
ftp.isu.edu.tw/pub/Linux/ ...
ftp.sh.cvut.cz/storage/
atd.
Nejlépe si to prolézt ftp klientem v tcmd.


« Poslední změna: Sobota, 20.04.2013, 23:41 od bob57_cz » Zaznamenáno
BigSandy
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 35


Zobrazit profil
« Odpověď #29 kdy: Středa, 01.05.2013, 13:27 »

Zdravím.
Doporučite nějaky program, se kterym bych toto me DVD dostal na USB.
Zaznamenáno
Stran: 1 [2] 3 4   Nahoru
  Tisk  
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!