Craftcom
Úterý, 11.05.2021, 11:30 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Dne 24.2.2008 byl po delší odstávce uveden do provozu nový portál s fórem. Chtěli bychom vás požádat v případě nalezení nějaké chyby nebo nefunkčního odkazu o napsání zprávy do vlákna "Chyby" pro pružnější sjednání nápravy.
 
   Domů   Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
Stran: [1]   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: pomoc pri tvorbe multiboot dvd  (Přečteno 7835 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
jeronimo
Host
« kdy: Neděle, 02.01.2011, 15:12 »

Ahojte. Precital som cele forum o multiboote, ale stale som z toho jelen... Kroutím očima  Potreboval by som poradit pri vytvoreni multibootovacieho dvd, na ktorom budu distribucie: BackTrack4,OphCrack,offline NT password editor,Kaspersky recsue disc, Clonezilla,Gparted a Deft linux...Pokusal som sa to vytvorit v aerostudio 2007 aj v MagicISO.Vzdy nabehne len uvodny boot obraz z vyberom OS a dalej sa to uz nehne... Co??? Za vase rady moooc krat dakujem Mrknutí
Zaznamenáno
normin
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 135


Zobrazit profil
« Odpověď #1 kdy: Neděle, 02.01.2011, 20:19 »

Ahoj jeronimo,
myslím, že je to zde na fóru rozebíráno velmi podrobně  Mrknutí
Ale ty to chceš asi rychle a bez velkých pokusů. Pokud ty distribuce máš v iso, asi nejsnažší cesta by byla stahnout si tady ten můj vzorový obraz a upravit si ho. Otevřeš ho třeba v tom PowerISO, v adresáři VAPE je podadresář BOOT a v něm soubor "vape.lst", který uprav podle sebe. Názvy obrazů  iso piš raději VELKÉ (a taky je tak přejmenuj!). Vlastní obrazy iso vlož do podadresáře IMAGES. Mělo by to fungovat, jen ten Linux nevím jestli ti půjde z iso. Ale chce to zkoušet.
Normin
(Jo a ten adresář PePrograms můžeš smazat)
Zkus tady:
http://www.edisk.cz/stahnout-soubor/88982/VAPE_GRUB_CISTY.rar_20.01MB.html
Zaznamenáno
jeronimo
Host
« Odpověď #2 kdy: Neděle, 02.01.2011, 21:47 »

normin dik moc za tvoju radu. hned ju vyskusam a dam vedet Mrknutí nechcel som vsetko rychle a bez skusania, len naviest spravnym smerom, kde a scim zacat.este raz prejdem cele forum
Zaznamenáno
jeronimo
Host
« Odpověď #3 kdy: Úterý, 04.01.2011, 13:59 »

tak uz sa mi podarilo spravit funkcne multiboot dvd. Podla tvojej sablony sa spustia len niektore distra, ale nakoniec som to urobil s UBCD4win.stravil som sice dva dni stahovanim potrebnych pluginov, roznych sys, dll a exe suborov z netu, ktore bolo treba. vysledne dvd ma skoro 8GB, takze je nutne 2vrstvove dvd.Mozem sem hodit aj neaky ten screen,pripadne blizsi navod ak by bol zaujem Mrknutí
Zaznamenáno
normin
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 135


Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: Úterý, 04.01.2011, 17:49 »

To jeronimo,
blahopřeji k prvnímu a úspěšnému kroku.  Úsměv . Opravdu by mě to zajímalo jak jsi to vytvořil. Ale jestliže si potřeboval pluginy, tak si to asi neměl ve formě spouštěcího iso.Ten můj obraz je na bázi Grub a má své výhody. Ale obrazy iso může spustit pouze pokud jsou bootovatelné a pokud se spouštějí do RAM. I ten Linux tak lze spustit, ale některé spouštěcí soubory musíš vyjmout z iso a dát je do rootu CD. Ta velikost 8 Gb je snad až moc, ale je pravda, že všechno se může jednou hodit  Mrknutí . Je to dobrý pocit, když se to podaří rozchodit.
Tak přeji další úspěšné kroky, normin
Zaznamenáno
patex
Nováček
*
Offline Offline

Příspěvků: 2


Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: Pondělí, 14.03.2011, 10:51 »

normin vdaka za ten cisty vape.. na druhy pokus som rozchodil multi boot s ERD commandermi  XP,Vista,7 pouzil som tvoj vape.lst prvykrat mi nenaslo cestu ale po prepisani na velke pismena je to ok .. len teda mam este problem s ERD na XP ktory nacita ale potom ako ho uz ma spustit do grafickeho prostredia hodi modru obrazovku s chybou ze je neico s diskom.. ked dam povodne CD s ERD XP tak to nacita v pohode .. kde moze byt problem ? vista a win 7 ISO ide bez problemov .. chcel som aj ze v tom adresary IMAGES rozbalim ten ERD ISO len neviem potom ktory subor mam napisat do toho vape.lst ako spustaci ci daktory s tych win51 alebo ten bootsect.bin alebo teda ani jeden ze bude chyba dakde inde  Úsměv
Zaznamenáno
normin
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 135


Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: Pondělí, 14.03.2011, 18:03 »

Zdravím tě patexi,

jsem rád, že jsem ti pomohl.
Na  ten ERD XP musíš trochu jinak. Ten se nedá spustit pouze jako iso obraz.
Dejme tomu, že si ten iso obraz nazval "ERDXP.ISO". Smaž ho z adresáře IMAGES a vlož ho do hlavního adresáře CD (root). Dále tam musíš vložit adresář "I386" a soubor WINNT.SIF. Tento adresář se spouštěcím souborem jsem ti dal na ulozto.cz (odkaz dole). Do souboru vape.lst vlož toto:

title - ERD Commander XP
find --set-root /WINNT.SIF
chainloader /I386/SETUPLDR.BIN

V souboru "WINNT.SIF" oprav název iso obrazu podle svého. To je snad vše.
Doufám, že jsem na nic nezapomněl, už si moc nevzpomínám jak jsem to dělal. Kdyby to nezafungovalo, ozvi se. Normin
Odkaz:
http://www.ulozto.cz/8288543/pro-i386-rar


Zaznamenáno
patex
Nováček
*
Offline Offline

Příspěvků: 2


Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: Úterý, 15.03.2011, 00:14 »

Tak slape to super parada.. mat tvoj mozog ze viem kam co nakopirovat aby to islo Úsměv ja som myslel ze ked tie vista a win 7 iso idu tak by mal aj to XP ist ..ale super som velmi spokojny ze to uz mam na jednom a ze to funguje.. Dakujem !!
Zaznamenáno
normin
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 135


Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: Úterý, 15.03.2011, 18:26 »

Ahoj patexi,
jsem rád, že jsem ti pomohl a že to funguje. Tak teď už budeš jenom přidávat další zajímavé programy  Úsměv. Tak ahoj, normin
Zaznamenáno
Stran: [1]   Nahoru
  Tisk  
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!