Craftcom
Středa, 23.06.2021, 19:19 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Dne 24.2.2008 byl po delší odstávce uveden do provozu nový portál s fórem. Chtěli bychom vás požádat v případě nalezení nějaké chyby nebo nefunkčního odkazu o napsání zprávy do vlákna "Chyby" pro pružnější sjednání nápravy.
 
   Domů   Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
Stran: [1]   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: Jak na multiboot  (Přečteno 8902 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
daton
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 46


Zobrazit profil
« kdy: Čtvrtek, 08.12.2005, 18:25 »

Ahoj Pavle
Hele tak jsem zase tady s otázkami. Včera jsem je už jednou napsal ale jaksi se na foru ztratily tak druhý pokus
1, Prosím tě dělám nebo zkouším dělat multiboot co jsi na něj stvořil návod v pdf. ale hned ze začátku jsem trošku vedle(jako vždy). Máš tam že je nutno sehnat iso acronis disk doctor suite  a acronis true image, ty programy neznám ale rád se s nimy seznámím. Problém je že když jsem je stahnul z netu jsou v exe.podobě tedy zabaleného programu který se chce nainstalovat a ještě v sharveru. Zajímá mne tedy zda je nutno mít ostrou verzi, zda mám program nejprve nainstalovat a pak z těchto instalovaných souboru vytvořit iso nebo zda ho mám vytvořit přímo ze staženého exe souboru.
2 mám pro účely instalací vytvořené bootovací cd 98 v iso podobě je trochu rozšířené aby umělo i ntfs. Lze toto použít místo diskety  a je vhodné mít to v iso nebo to převést jak doporučuješ do ima?
3 Ještě mimo pořadí když v reatogu ve kterém mimo jiná vylepšení s novou verzí už funguje vše jak má a error který se mi tam stále objevoval je ten tam, nezadám driver tedy zjištění mé hardvarové konfigurace budou tam nainstalovány všechny drivery nebo jen základ ochuzený i o ten který se rozpozná dám li to proskenovat? Jde mi o to že na mém počítači je to zobrazuje ok a na kolegovém v práci mi to nabidlo jen ten nejmenší možný základ tedy 4 barvy a 640 na 480. Je fak že má jinou grafárnu.  
                           Dík za odpovědi daton
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #1 kdy: Pátek, 09.12.2005, 13:35 »

Ahoj Datone, pokusím se odpovědět co to půjde.

Citace
1) ... Máš tam že je nutno sehnat iso acronis disk doctor suite a acronis true image ...

Ono je to tak: pro vytvoření multiboot cd není nutný tyhle programy mít, nijak s vytvořením nesouvisí. Jsou tam uvedený proto, abych na nich ukázal schopnost nabootovat je jako iso obraz. Takže: mít je nemusíš. Pokud je máš, tak programy prvně nainstaluje ve svých WinXP a dej z nich vytvořit cd. Z těch cd si vytvoříš obraz (iso), zbytek už je jasnej z návodu.


Citace
2) ...mám pro účely instalací vytvořené bootovací cd 98 v iso podobě je trochu rozšířené aby umělo i ntfs. Lze toto použít místo diskety a je vhodné mít to v iso nebo to převést jak doporučuješ do ima?

Teď nevím, co přesně myslíš. Máš klasický instalační CD Win98 (+NTFS ovladač) nebo upravený CD s nainstalovaným Win98, tj. Live Win98CD? Zkus mi to, prosím, upřesnit.
Jinak, jediný iso, který jde nabootovt z cd jsou právě ty zmíněný od Acronisu, u jiných to nejde.

Citace
... nezadám driver tedy zjištění mé hardvarové konfigurace budou tam nainstalovány všechny drivery nebo jen základ ochuzený i o ten který se rozpozná dám li to proskenovat?

Tohle by bylo spíš pro Crafta, nejsenm si jist. Řekl bych, že Reatogo použije ovladače pro zařízení, který indentifikuje (pokud jsou k dispozici). ROzhodně je dobrý mít jich víc (pro grafický karty). Nešlo by to nastavit (rozlišení + barevná hloubka) ve vlastnostech obrazovky? Na mém pc to tak funguje.

Pavel
Zaznamenáno
daton
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 46


Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: Pátek, 09.12.2005, 17:02 »

Ahoj Pavle
tak už je mi to jasné, nevěděl jsem totiž že acronis probgramy dovedou vytvářet cd proto jsem byl zmatený jinak to chápu.
Ty 98 to není zcela moje práce ale jiného kamaráda který udělal záchrannou disketu z 98 pak tam přidal podporu ntfs (novým fdiskem) a ještě pár jednoduchých programů co běži v dosu jako volkova a td ( já u toho spíš jen asistoval), no a uděla z toho cd, které je v iso obrazu a já z toho cd instaluji systémy a plně se mi osvědčilo  no a tak bych ho chtěl přidat do multibootu. Myslím. že by s tím neměli být potíže.
S těmi driveri v bartu je to tak. že na starších deskách a atinách co mám já to chodí perfektně, ale zkoušel jsem to u zmíněného kamaráda a ten má intel s grafikou tuším integrovanou no a to byl problém dokázalo to rozlišit jen 4 barvy a nedalo se to nikde a nijak nastavit. Je to ale pochopitelné byla to uplně jiná platforma. Hele existuje nějaký jednoduchý program co umí louskat dokumenty v doc formátu a byl by na jěj plugin? jediný co mne napadá je open office ale ten je dost velký.
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: Pátek, 09.12.2005, 22:20 »

Ahoj Datone,

nejlepší by bylo sehnat tu disketu a udělat si z ní obraz (programem WinImage). Pokud to nepůjde, tak otevřít iso obraz toho cd programem UltraIso a uložit zaváděcí záznam a změnit mu příponu na "ima" - to by mělo fungovat.

Citace
existuje nějaký jednoduchý program co umí louskat dokumenty v doc formátu a byl by na jěj plugin?

Hm, to by chtělo hodně lidí. Pro formát rtf by to nebyl problém (program Atlantis), ale na doc asi ten OOo Writer (OpenOffice.org). Mám svůj plugin, trošku jsem ho očesal (asi o 35 MB), ale je to teda pořád docela velký.
Zaznamenáno
bob57_cz
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 206


Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: Sobota, 10.12.2005, 01:38 »

Aplikace Acronis jsou v demo či share verzi nepoužitelné !
Vše se tváří jako při normálním použití, ale v úplně posledním-finálním kroku to vyhodí hlášku, že se jedná o demo a pro řádné použití je potřeba nainstalovat plnou verzi. Požadovaná operace se neprovede vůbec.
Jediná aplikace,která se mi povedla částečně zprovoznit z dema, byl A-OSs8 v češtině.
Mohu z něj využít multiboot, ale správa HDD ( parttitionmanager ) nejde.
Zaznamenáno
Craft
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 284



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #5 kdy: Sobota, 10.12.2005, 16:12 »

Citace
...nezadám driver tedy zjištění mé hardvarové konfigurace budou tam nainstalovány všechny drivery nebo jen základ ochuzený i o ten který se rozpozná dám li to proskenovat? Jde mi o to že na mém počítači je to zobrazuje ok a na kolegovém v práci mi to nabidlo jen ten nejmenší možný základ tedy 4 barvy a 640 na 480. Je fak že má jinou grafárnu.


Tak abych to vysvětlil jak to s těma ovladačema vlastně je :

• Pro HW zařízení, která jsou na konkrétním PC je nutno mít požadované drivery, stejně jako v případě instalace XP na hdd, jinak nám logicky požadované zařízení nebude fungovat. Toho se docílí tak, že se na CD přidají potřebné pluginy s drivery, čili čím více máme driverů na CD, tím více je universální, tzn., pokud příslušný HW se nebude na PC nacházet, pro které jsou ovladače určeny, zůstanou pouze neaktivní, ale fyzicky budou přítomny na CD.
* Jejich přidání na CD docílíme stejným způsobem jako v případě pluginů pro programy.

• V tom je vynikající utilita autodriver obsažena v balíčku reatogoXPE, která dokáže vytvářet potřebné drivery (free verze je však omezena pouze na SATA disky a síťové karty). Takže pokud chceme jednoduchým způsobem rozšířit univerzálnost svého CD, stačí autodriver spustit na více PC a vytvořit si tak do zásoby potřebné driver pluginy, které si na CD přidáme a nebo použít již vytvořené a stáhnout si je z netu.

BTW. Ten problém je pravděpodobně způsoben absencí potřebného ovladače, i když verze reatogoXPE použije v tomto případě universální ovladač pro VGA obsažený v XP, alé né vždy musí fungovat na všech grafikách, stejně jako v případě klasické instalace XP na hdd.
Osobně se mi sice zatím nestalo, že by někde byl až takový problém s VGA, ale nic se nedá vyloučit  :mrk: .

Craft
Zaznamenáno

Nic není nemožné, jenom vědět jak na to.
Stran: [1]   Nahoru
  Tisk  
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!