Craftcom
Středa, 23.06.2021, 19:20 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Dne 24.2.2008 byl po delší odstávce uveden do provozu nový portál s fórem. Chtěli bychom vás požádat v případě nalezení nějaké chyby nebo nefunkčního odkazu o napsání zprávy do vlákna "Chyby" pro pružnější sjednání nápravy.
 
   Domů   Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
Stran: [1]   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: VMware Workstation 6  (Přečteno 9776 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
GeorgeB
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 6


Zobrazit profil
« kdy: Úterý, 04.12.2007, 14:13 »

v úvodu jsem vytvořil první diskový oddíl na kterém mám nainstalovaný
systém. Tento oddíl potřebuji zvětšit na větší kapacitu (z důvodů
aktualizací). Vytvořit další oddíl umím, ale bohužel nevím, jakým
způsobem zvětšit oddíl s operačním systémem.
Děkuji za radu.
Jirka
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #1 kdy: Úterý, 04.12.2007, 14:17 »

Mluvíme o disku, kde je oddíl menší než kapacita disku? Nebo mluvíme o disku (a ne o oddílu)?

Pavel
Zaznamenáno
GeorgeB
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 6


Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: Úterý, 04.12.2007, 14:24 »

Jedná se o oddíl který je vytvořen na větším diskovém oddílu na hostitelském disku.
VMware jsem nainstaloval do hostitelského oddílu E.
Tento oddíl E má kapacitu 80GB. Já jsem v tomto hostitelském oddíle vytvořil virtuální disk s kapacitou 8GB. Nyní ho potřebuji rozšířit.
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: Úterý, 04.12.2007, 14:48 »

Virtuální disk nepůjde rozšířit (má-li pevnou veliskost a není to typ "sparse"). Udělej novej a obsah zkopíruj.

Pavel
Zaznamenáno
GeorgeB
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 6


Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: Úterý, 04.12.2007, 18:02 »

Vytvořil jsem druhý virtuální disk 16GB.
Jak, ale mám původní nakopírovat do většího?
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: Úterý, 04.12.2007, 18:27 »

Možností je spousta, např. odpojit první, připojit druhej a zformátovat jako systémovej, pak připojit oba disky, nabootovat z BartPE a zkopírovat obsah.

Pavel
Zaznamenáno
GeorgeB
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 6


Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: Úterý, 04.12.2007, 18:29 »

OK, takže klasickou cestou...
Zaznamenáno
GeorgeB
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 6


Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: Neděle, 09.12.2007, 15:42 »

Takže se mi to nějak nedaří...
Mám OS Vistu. Co se mi zdařilo tak přes Acronis naklonovat menší disk 8GB do většího 16GB. Bohužel nelze tento disk z 8GB rozšířit na 16GB ani v Acronisu Disk Directoru ani ve Vistách (Správci disků).

Ve vistách ve Správci disků má disk sice velikost 16GB,  8GB je v pořádku a zbývajících 7,99GB je nepřiřazeno. Chtěl jsem rozšířit tento oddíl C pomocí průvodce rozšířením svazku ale bohužel do 16GB mne to nepustí.
Máš nějaký návrh.
Díky za odpověď.
Zaznamenáno
mkmt
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 24


Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: Pondělí, 10.12.2007, 06:25 »

jednoducho nieco robis zle, taketo operacie vo VMware robievam uplne bezne
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: Pondělí, 10.12.2007, 10:14 »

Nemám jinou radu, než
Citace
Možností je spousta, např. odpojit první, připojit druhej a zformátovat jako systémovej, pak připojit oba disky, nabootovat z BartPE a zkopírovat obsah.


Pavel
Zaznamenáno
GeorgeB
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 6


Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: Pondělí, 10.12.2007, 10:18 »

To jsem v podstatě udělal, ale bez úspěchu.
Zaznamenáno
bob57_cz
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 206


Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: Pondělí, 10.12.2007, 21:14 »

Citace: "GeorgeB"
Takže se mi to nějak nedaří...
Mám OS Vistu. Co se mi zdařilo tak přes Acronis naklonovat menší disk 8GB do většího 16GB. Bohužel nelze tento disk z 8GB rozšířit na 16GB ani v Acronisu Disk Directoru ani ve Vistách (Správci disků).
Mělo by to jít PQMagicem ve verzi 8. (PowerQuest/Symantec) nebo
Paragon Partition Manager 8.0 Personal. Oba programy při instalaci nabídnou vytvoření bootovacího media (CD) .

Samotný virtuální disk virtuálního PC nelze měnit ani když je při vytváření navolena možnost dynamického rozšižování. Mění se pouze velikost souboru obrazu disku, ale jen do maximálně přednastavené kapacity, ta je konečnou hodnotou stejně jako nelze nafouknout fyzický disk nad jeho maximum.
Zaznamenáno
Stran: [1]   Nahoru
  Tisk  
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!