Craftcom
Úterý, 11.05.2021, 12:59 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Dne 24.2.2008 byl po delší odstávce uveden do provozu nový portál s fórem. Chtěli bychom vás požádat v případě nalezení nějaké chyby nebo nefunkčního odkazu o napsání zprávy do vlákna "Chyby" pro pružnější sjednání nápravy.
 
   Domů   Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
Stran: [1]   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: Multi boot s vice CD  (Přečteno 6555 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
ripper
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 16


Zobrazit profil
« kdy: Středa, 28.11.2007, 22:00 »

Zdravim,

rad bych vytvoril multiboot dvd pro winxp, BartPE a FreeBSD, problem vsak je. Uvedu postup, ktery jsem pouziel pri jeho sestaveni a rad bych abyste mi poskytli nasmerovani spravnym smerem.

Vytvoril jsem image od vseho mam image winxp 1 image, BartPE 1 image, FreeBSD mam 4, z nichz jeden je bootonly, dalsi je prvni bootovaci, dalsi datovy a nasledujici obsahuje nejake dokumenty tj take data, BartPE mam zatim samostatne ale mam v planu ho pridat. - samostatne mi funguje, pac nema nabidku.

Kde je problem. Pro sestaveni startovaci nabidky jsem pouzil easy boot.
Z kazdeho z imagu od tech OS jsem vyextrahoval bootovaci sektor a ulozil jako bootwinxp, bootfreebsd, bootfreebsd1, BartPE zatim nepridan.

V easy boot jsem nastavil nabidku a kazde z nich priradil run bootfreebsd.bif, bootwinxp.bif atd. Pak jsem celou sloozku ezboot dal vypalit a zavedl jsem jako bootavaci soubor loader.bin.


Jedine co z celeho dvd funguje je prave dana nabidka  a polozka reboot, ostatni polozky hazeji chyby, zrejme je chyba v trasovani bootsouboru.

pise mi to neco jako looking up /boot/loader...



Rad bych vedel zda kdyz chci takto pouzit freebsd, zda neni nutne napred nejak sloucit vsechna instalacni cd do jednoho image  a pouzit je az pak.Nic vsak nemeni na tom, ze i kdybych to dokazal, musel by mi fungovat minimalne winxp a ten take nenabehl, kdyz jsem se pokusil jej spustit pres nabidku.A tak se ptam, je vubec mozna takhle si loadovat skrze nabidku cele winxp.iso nebo je treba je tam mit rozbalene a nejak akorat osetrit to bootovani, jsme z toho nejak zmatenej a snad pokud jste me alespon nekdo pochopili, ocenim kazdou radu.

Pripadne pokud by byl nekdo ochotny a udelal si cas na icq...
Zaznamenáno
mkmt
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 24


Zobrazit profil
« Odpověď #1 kdy: Čtvrtek, 29.11.2007, 07:42 »

velmi si si to zjednodusil, nie je mozne bootovat jednotlive ISO subory pomocou boot sektoru
na tejto stranke je niekolko clankov, ktore pomerne detailne vysvetluju ako na multiboot, tak si ich skus najprv prestudovat
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: Čtvrtek, 29.11.2007, 14:30 »

Přesně jak říká mkmt, takhle jednoduše to nejde, bootovat iso jde jen za velmi speciálních podmínek (a to jen některý iso soubory).

Doporučuju si to pořádně nastudovat, inspirace buď tady na webu a fóru, nebo na 911cd.net/forums

Pavel
Zaznamenáno
ripper
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 16


Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: Neděle, 02.12.2007, 01:40 »

Zdravim, provedl jsem jiste pokroky - bootuji mi unattend xp, acronis true image a director, rad bych dodal BartPE, avsak kdyz jsem se pokousel postupovat jiz podle vaseho navodu z crafcomu tak se stalo jen to, ze kdyz se spousti instalace xp tak volam nejekj ten setupldr.bin, problem je ze ten samej soubor volam i kdyz startuju PE, i kdyz to mam v jine slozce - ze zdrojaky z winxp nedam do i386 ale treba do BartPE, provede se instalace XP, misto toho aby nabehl BartPE,  rad bych vedel cim to??

Myslite ze by to mohlo byt zpusobene prepsanim souboru autorun.ini a tema win51* souborama?

podotykam ze slozku pro winxp zdrojovou mam i386 a pro BartPE mam bartpe slozku v niz je obsaz i386 slozky pripravene pro Bart, takze ted nevim co delat.


EDIT2: zrejme jsem prisel na chybu.. je nutne nejakym zpusobem prematovat bootovani na BartPE aby nesmeroval boot na i386 ale na bartpe...

jak na to??

EDIT3: jak se edituje boot a setuprld.bin???

edit4: xvi32 hex editor  -> http://www.craftcom.net/18_forum/viewtopic.php?p=1536

mission complete
Zaznamenáno
bob57_cz
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 206


Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: Pondělí, 03.12.2007, 01:32 »

2 ripper
Xz.bin edituj hexaeditorem ( WinHex nebo podobným ), kde uvidíš vlevo 2x8/16 sloupců čísel 0-F a vpravo textovou podobu.
Na konci souboru by mělo být v posledním řádku Hexapole .. 55 AA, vpravo v textovém poli US. V tom textovém poli vyhledáš a změníš jméno složky i386 na požadované.
Pro BartPE nechej soubory jak jsou ( tam by ses spíš zamotal ), pro XP je přeedituj.
DIR i386 by neměla být podsložkou jiné vyšší složky, ale měla by být v root disku. Proto je také v tom návodu napsáno to doporučení o jejím přejmenování a přepsání cesty ve volacím souboru.bin na shodu jména zvolené složky.
Zaznamenáno
Pikolo
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 6


Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: Úterý, 01.01.2008, 05:53 »

Tak jsem vytvoril multiboot DVD s Win XP pro + Bart PE chtel bych tam umistit vice systemu Windows ale...

Pokud zedituji soubory Win XP (jako  SETULDR.BIN ... atd.) tak mi to vypise hlasku ze nenalezl licenci EULA.

2. Pokus
Pokud zedituji soubory Win XP (jako  SETULDR.BIN ... atd.),pridam soubor winnt.sif tak mi napise o vlozeni predchozi FDD/CD verze Windows.

Prosim o radu Úsměv


BTW: cesta nastavena v souboru Textsetup.sif  'SetupSourcePath = "\"' spravne.

Pokud se mi povede vytvorit plne funkcni Boot DVD,pokusim se sem umistit (i s img) navod.

Pouzit prgm. EasyBoot + Reatogo
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: Úterý, 01.01.2008, 15:16 »

Doporučuju si pořádně prostudovat co nejvíc návodů, protože stačí maličkost a chybu budeš hledat měsíc. Např. názvy souborů velkými/malými písmeny je jedna z chyb. Dále, při editaci binárních souborů MUSÍŠ zachovat jejich velikost, tj. editovat stejný počet znaků, nebo-li: obsahuje-li binární soubor název složky na 4 znaky, novej název musí mít taky přesně 4 znaky.

Občas je třeba na CD zařadit soubory (třebaže prázdný), jako win51.ip atd. (jsou na instalačním cd, teď ho nemám k dispozici).

Rád bych pomohl víc konkrétně, jenže tyhle věci já v hlavě nenosím. Byl jsem rád, když se mi postup povedl a udělal jsem článek. Moje postupy v článcích jsou funkční, ale konkrétní rady proč něco nefunguje bohužel asi nezvládnu.

Držím palce, pokud na něco narazím, pak ti sem napíšu. Článek z tvé strany by byl velmi vítán.

Pavel
Zaznamenáno
Pikolo
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 6


Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: Úterý, 01.01.2008, 16:50 »

Ja bych potreboval pouze pomoci se souborem winnt.sif
Jde mi o to aby to nechtelo overeni vlastnictvi predchozi verze windows (jakekoli verze).Snad na to existuje nejaky parametr.Velice dekuji za reakce.
Zaznamenáno
Stran: [1]   Nahoru
  Tisk  
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!