Před nedávnem jsem řešil problém, jak si stáhnout jedno video ze stránek TV Nova i pro jeho offline prohlížení. Nakonec jsem nalezl způsob, který funguje. Je sice trošku pracnější a ne pouze na jeden klik,ale lepší tohle než nic.
Nejdříve je dobré si pro lepší přehlednost v případě prohlížeče IE vyčistit složku
Temporary Internet Files nebo vyčistit
Cash u Firefoxu nebo Opery. Když klikneme na odkaz pro spuštění videa a spustí se přehrávání, podíváme se do adresáře
Temporary Internet Files (pouze v případě IE) a najdeme si soubor "
playlistXXX.wvx", který následně otevřeme v nějakém textovém editoru, např. v poznámkovém bloku.
Zobrazí se nám syntaxe v tomto tvaru:
<asx version="3.0">
<entry>
<ref href="mms://89.106.161.4/local/nova/2007/OCI/2007-10-03_OCI_01_Rychla_rota_1191487096.wmv" />
</entry>
</asx>
Tím získáme potřebnou adresu pro stažení streamovaného videa, tj.
mms://89.106.161.4/local/nova/2007/OCI/2007-10-03_OCI_01_Rychla_rota_1191487096.wmvNovější verze programů pro stahování, např. FlashGet nebo GetRight by již měli podporovat i stažení z takových adres, nicméně u moji starší verze FlashGet jsem neuspěl.
Další možností je stáhnout si kvalitní a free video přehrávač VLC Media Player
http://www.videolan.org/vlc/
a otevřít
Soubor - Open Network Stream... a na záložce
Síť označit volbu
HTTP/HTTPS/FTP/MMS, kde do řádku
URL zadáme uvedený tvar adresy, např. uvedenou
mms://89.106.161.4/local/nova/2007/OCI/2007-10-03_OCI_01_Rychla_rota_1191487096.wmv
Dále si v položce
Pokročilá nastavení zatrhneme volbu
Stream/Save a stiskneme tlačíko
Nastavení, kde zatrhneme položku
File a pomocí tlačítka
Procházet si zvolíme cestu, kde chceme stažené video uložit na disku a název souboru. Nezapomeňte napsat příponu souboru, v našem případě wmv. Čili název bude vypadat např. takto
zkouska.wmvRovněž si zarthneme položku
Dump raw input a stiskneme tlačítko
OK. Následně se začne video stahovat, což poznáme podle pohybujícího se posuvníku. Po dojetí posuvníku do konce je video staženo na disku a můžeme jej přehrávat v libovolném přehrávači, který podporuje formát wmv.
Pokud někdo znáte jiný a snadnější způsob, rád jej uvítám.
Craft