Zkusím navázat na Pavla.
1.Kdyby byl problém s tím nastavením rozlišení, můžeš ještě vyzkoušet plugin "Display settings"
http://www.patrick-binnendijk.nl/index.php?c=pe , umožňuje nastavit požadované rozlišení,ale nevím jak až spolehlivě funguje, nezkoušel jsem ho, zaměřuji se hlavně na verzi XPE, kde se to v pohodě dá nastavit buď napevno úpravou potřebného souboru inf v pluginu XPE nebo si to jednoduše změníš jako ve WinXP.
2.Taky netuším co tím máš na mysli.
3.Nějak jsem ale nepochopil, co by si v tom ramdisku vlastně očekával, to že vytvoří jednotku B je v pořádku. Kdyby nefungoval, tak Barta vůbec nespustíš a skončí to chybou. Ramdisk jako takový používá jak BartPE, tak BartPE-XPE pro nabootování systému a vytvoření potřebné sestavy registrů, takže jako takový by měl být "prázdný", tj. bez adresářů (s výjimkou XPE), pokud ovšem nepoužíváš pluginy programů s potřebnou syntaxi pro spouštění do ramdisku, pak po spuštění se v ramdisku vytvoří složka s programem (překopíruje se zde z CD) a spouští se z ramdisku.
Podstatou vytvoření zástupců programů (plugin) u shellu XPE jako takového je editace souboru inf v jednotlivých pluginech. Pro vytvoření zástupců (plocha, start, Quick Launch) se používá následující syntaxe :
0x2, "Sherpya\XPEinit\Programs", "Maxthon", "%SystemDrive%\Programs\Maxthon\Maxthon.exe"
0x2, "Sherpya\XPEinit\Desktop", "Maxthon", "%SystemDrive%\Programs\Maxthon\Maxthon.exe"
0x2, "Sherpya\XPEinit\Quicklaunch", "Maxthon", "%SystemDrive%\Programs\Maxthon\Maxthon.exe"
Uvedl jsem ti to pro názornost na programu Maxthon.První vytvoří zástupce v nabídce Start, druhý na ploše a třetí v panelu snadného spuštění. Když si otevřeš některý z pluginů na stránkách craftcomu, tak v souboru inf to tam najdeš.
Jinak BartPE používá pro vytváření zástupců v Nu2Menu soubor .xml.
Craft