Momentálně se nemohu přes icq spojit jsem mimo svoje pc a tady toto píšu z jiného pc a ještě s pomalým připojením.
Standardní postup:
- Nejdříve si pomocí administrace na serveru vytvořit novou DB mysql4 s názvem třeba "sharpeikennel", kterou sis zvolil.
- Nakopírovat soubory i češtinu na ftp do složky pro fórum, třeba "forum_neco" a nainstalovat čisté plusko s češtinou a vyzkoušet češtinu ve fóru a její zapisování do tabulek DB na serveru a především ověřit její kódování!
- Pokud je vše ok naimportovat pomocí phpMyAdmin původní a funkční DB (původní soubor se přenesením určitě neničí).
Je potřeba taky před tím umazat řádek v záloze DB, je to hned pod hlavičkou DB:
CREATE DATABASE `nazev_stare_DB` DEFAULT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_general_ci;
USE `nazev_stare_DB`;
Jinak přenos skončí chybovou hláškou.
Akorát je potřeba vždy před novým nahráním DB její původní obsah vymazat na serveru (zůstane prázdná) v phpMyAdmin. Před tím si však tu původní zálohovat přes phpMyAdmin pro její případnou obnovu, nemusí se tak zase provádět čistá instalace znova.
Na ftp máš teda složku s názvem "forum.sharpeikennel.cz" a v ní všechny soubory a složky fóra? Pokud to chápu správně, proč takový zbytečně dlouhý název? Každopádně přehráním staré DB se ta cesta samozřejmě změní na cestu k původní DB a ta pak není schopna najít cestu k souborům na ftp, proto se to musí změnit, jak už jsem psal a uvedl i kde.
Sice se mi v config.php ten localhost moc nepozdává, ale pokud to šlape na čisté instalaci, tak to bude ok. Zaráží mě to proto, že localhost jsem používal v configu pro EasyPHP, což je virtuální server a DB na PC.
Nechci tě strašit, ale řekl bych, že budeš mít zřejmě problém.
Zásadní pravidlo je nikdy neobnovovat DB ani nedělat import a export přímo přes administraci fóra. Ještě jsem nezažil aby to fungovalo bez problémů, natož u pluska! Import a export vždy přes phpMyAdmin! Pokud máš ještě stávající DB vyexportuj ji znova přes phpMyAdmin. Jinak se budeš muset pitvat v tom co máš.
Jinak ta čeština od Vítka pro UTF8 je špatná, vím o tom, psal jsem mu taky kdysi kvůli tomu do jeho fóra, ale je příliš arogantní na to, aby to řešil, dle mojich zkušeností při komunikaci s ním všeobecně. Proto jsem si vytvořil vlastní češtinu pro UTF8 a je použita i na tomto fóru a je hlavně funkční.
tabulka byla vždy UTF8 i na novém místě je UTF8, porovnání UTF8 general ci
No a když máš kódování v utf8 proč tam cpeš češtinu pro cp1250? To je jasné, že to potom rozhodí diakritiku. To původní forum jsi provozoval v cp1250?
V phpMyAdmin před vytvořením DB se to musí nastavit, sice některé tvrdošijně tam cpou nastavenou správcem serveru, ale dá se to vyřešit vyexportováním DB a jejím ručním přepsáním kódování v tabulkách a naimportováním zpátky.
Pokud ti to píše, že časový limit vypršel, je záloha DB příliš velká, většinou je povoleno max. 8MB. Buď se musí DB rozdělit na 2 a více části, dle její velikosti a nahrávat postupně nebo se domluvit s provozovatelem serveru a zaslat mu ji k nahrání na server.
Edit: Ještě k těm chybovým hláškám, melo by pomoci změnit na ftp oprávnění (CHMOD) na 777 pro adresář /files, /cache, album_mod/upload, album_mod/upload/cache, images/avatars, /pafiledb/cache, /pafiledb/cache/templates and pafiledb/uploads
a taky stávající CHMOD změnit na 666 pro soubory includes/def_icons.php, def_themes.php, def_tree.php and def_words.php
Craft