Craftcom
Úterý, 11.05.2021, 12:00 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Dne 24.2.2008 byl po delší odstávce uveden do provozu nový portál s fórem. Chtěli bychom vás požádat v případě nalezení nějaké chyby nebo nefunkčního odkazu o napsání zprávy do vlákna "Chyby" pro pružnější sjednání nápravy.
 
   Domů   Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
Stran: [1] 2   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: spousteci soubory + eazyboot  (Přečteno 14681 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
pancho.villa
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 39


Zobrazit profil
« kdy: Úterý, 13.03.2007, 00:55 »

Zdravim vsechny,      mam takovej zasek chtel bych si vytvorit  pomoci eazyboot multiboot cd a nejak nemuzu prijit na to ktery soubory budou pro jednotlivy booty jako ,,spousteci". v multibootu bych chtel mit dve puzne verze Paragonu , Acronic True Image , Nero BackUp , R-Drive Image , Reatoga a mozna i nejakou Live distribuci linuxu . pomozte mi a poradte.  nechavam tu sceen s obsahem onech jednotlivych slozek   moc dik                                                               pancho villa
Zaznamenáno

pancho villa
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #1 kdy: Úterý, 13.03.2007, 09:43 »

Tohle není tak jednoduchý, musíš vytvořit strukturu, možná editovat soubory... Doporučuju projít si rubriku http://www.craftcom.net/12_multiboot/uvod.htm Víc neporadím.

Pavel
Zaznamenáno
bob57_cz
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 206


Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: Úterý, 13.03.2007, 11:53 »

Sice pracná, ale bezpečná cesta je - vytvořit si od každého distra samostatný ISO obraz přímo tou aplikací. Poté z něj vytáhnout bootinfo(bin), tento editovat a vysledovat, kam se odkazuje na které soubory.
Podle něj pak vytvořit adresářovou strukturu, případně udělat změny, jestliže se budou některé bootinfo shodovat. Pak teprve lze vše sesypat dohromady.
Zaznamenáno
pancho.villa
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 39


Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: Úterý, 13.03.2007, 13:00 »

dik za tip pavle ale multiboot na webu mam samozrejme projitej ale ve veci jednotlivych bootinfo moc chytrejsi nejsu asi bude teda nejlepsi vykoumat v eazybootu kazdej zvlast - du na to  dik
Zaznamenáno

pancho villa
pancho.villa
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 39


Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: Úterý, 13.03.2007, 13:38 »

prvni problem  paragon1 se spousti obrazem diskety DOS1.IMG  kerej na org cd navaze na DOS2.IMG  a po me to chce abych strcil disketu s DOS2.IMG do disketove jednotky  --reseni : mam vybrat oba obrazy disket jako spousteci ?
Zaznamenáno

pancho villa
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: Úterý, 13.03.2007, 15:25 »

Tohle je velmi snadno řešitelný. Uděláš si obraz diskety 2.88 MB (velikost dvou disket), nakopíruješ všechny soubory z obou disket a upravíš autoexec.bat. Jednou jsem to dělal, tohle se dá zvládnout lehce.

Pavel
Zaznamenáno
pancho.villa
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 39


Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: Čtvrtek, 15.03.2007, 12:25 »

mohl by si Pavle prosim te upresnit to ,,upravit autoexec.bat"     ve winimagu mi ta dvoudisketa  ukazuje ze je zavedena ale v eazybootu kdyz ji spustim mi to pise ze disk neni systemovy                                                                                              diky
Zaznamenáno

pancho villa
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: Čtvrtek, 15.03.2007, 14:32 »

Udělej si kopii obou obrazů disket a pak tu první uprav ve WinImage tak, aby z ní byla 2,88 MB. Tím bys měl zajistit to, že bude systémová.

Vlož sem obsah obou autoexec.bat z obou disket a nějak to dáme dohromady.

Pavel
Zaznamenáno
pancho.villa
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 39


Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: Čtvrtek, 15.03.2007, 17:32 »

dik za ochotu Pavle ja uz su z toho celej makovej , takze soubor AUTOEXEC.BAT  obsahuje jenom prvni disketa  ta kze sem davam k nahlidnuti obsah obou disket plus jeste z prvni diskety soubor AUTOLOAD.BAT lebo on vyzaduje tu druhou disketu (si myslim ze je dulezitej)   tak se mrkni    a dik
Zaznamenáno

pancho villa
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: Pátek, 16.03.2007, 11:44 »

Viděl bych to asi takhle: Udělat z té systémové 2.88 MB, nakopírovat do ní komplet obsah 1. diskety. Pak na ní vytvořit složku disk2 a nakopírovat do ní komplet obsah diskety 2.

Upravit obsah autoload.bat takhle:
Kód:

...
:floppy

rem //delete restart.log file into the diskete 2 to be on the safe side
if not exist a:\restart.log goto norestart
del a:\restart.log >nul
:norestart

xcopy /s a:\disk2\ %RAM% >nul
...


Pozn.: Není to komplet autoload.bat, jen jeho část.

Dej vědět, zda to zabralo.

Pavel
Zaznamenáno
pancho.villa
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 39


Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: Sobota, 17.03.2007, 06:44 »

tak to nezabralo zkousel sem to nekolikrat tak doufam ze sem nic neudel spatne ale pokazde ten samej vysledek:kdyz to spustim tak zesedne obrazovka a naskoci  INT13/42h Read error(AX=09A0,DL=EF)Block=000004A0
Zaznamenáno

pancho villa
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: Sobota, 17.03.2007, 21:51 »

Hm, takže zkus tohle: za každej příkaz dej na samostatnej řádek příkaz pause

Tím se pozastaví provádění dávky, dokud nestiskneš klávesu. Takhle vysleduješ, kde nastává chyba. Pokud by to bylo nejednoznačný, tak před každý pause přidej řádek
echo 1

A pokaždé zvyš číslo o jedničku. Pak najdeš chybu a snad se nám ji podaří vyřešit.

Pavel
Zaznamenáno
pancho.villa
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 39


Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: Neděle, 18.03.2007, 03:37 »

takze se nic nezmenilo neni kam co sledovat ta chyba  tam je hned po spusteni max po 2 sekundach -jestli to neni tou velikosti diskety?
Zaznamenáno

pancho villa
bob57_cz
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 206


Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: Neděle, 18.03.2007, 04:51 »

Citace: "pancho.villa"
takze se nic nezmenilo neni kam co sledovat ta chyba  tam je hned po spusteni max po 2 sekundach -jestli to neni tou velikosti diskety?
Určitě ne. Pošli mi ty oba image těch disket, zkusím to spojit. Spojoval jsem PQM7 ze dvou disket i Acronis ze čtyř a fungovalo to.
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: Neděle, 18.03.2007, 10:13 »

Souhlasím s Bobem, jde to a fungujeto (kdysi jsem to taky dělal).

Pavel
Zaznamenáno
Stran: [1] 2   Nahoru
  Tisk  
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!