Craftcom
Sobota, 23.11.2024, 15:59 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky:

Domů   Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
Stran: [1]   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: Reatogo pro konkrétní HW (Asus A6JC)  (Přečteno 4490 krát)
0 uživatelů a 2 Hostů prohlíží toto téma.
Pavel
Global Moderator
Moderátor

Zobrazit profil
« kdy: Sobota, 07.10.2006, 13:10 »

Tento příspěvek se týká úprav Reatogo pro konkrétní HW (Asus A6JC). Bude průběžně doplňován, upřesňován a přepisován...
Poslední změna: 2006-10-28, kolem 13:00 :-) Dokonáno jest (podrobnosti dole)!
Jednoho dne z tohoto textu vznikne článek

Jsem šťastným majitelem notebooku Asus A6JC, moje minirecenze
Kód:
http://pc.poradna.net/question/view/56347-asus-a6jc-minirecenze

Rozhodl jsem se upravit si Reatogo tak, aby mi v co nejvyšší míře podporoval tento HW a umožnil mi příjemnou práci. Cílem je úprava Reatogo a přidání pluginů tak, aby bylo možné v Reatogo:
a) dosáhnout prodloužení výdrže akumulátorů
b) připojit se k internetu
c) připojit se k bezdrátové síti
d) pracovat s dokumenty
e) přehrávat filmy a audio
f) ...

Pár poznámek na úvod. Protože bude moje upravená verze Reatogo běžet na notebooku, nemá celkem smysl ji testovat ve VMware, ale přímo v notebooku. Rozhodl jsem se pro variantu SDI (viz
Kód:
http://www.craftcom.net/05_ovladace/reatogo_hdd.htm 
), protože mám dostatečně velkou paměť (2 GB) a v některých situacích se hodí softwarově odpojit disk a v možnostech napájení v ovládacích panelech ho následně nechat vypnout.
Z toho důvodu probíhá testování SDI tak, že se bootuje rovnou z interního hdd (neboť jinak bych musel po každé změně SDI vypálit znovu CD-RW, což velmi zdržuje). Protože dělám velmi mnoho úprav a testů, osvědčilo se mi vytvořit "první verzi", uložit ji do C:\Reatogo.sdi a následně při ladění postupovat takto:
a) pokud upravím jen hodnoty v registrech, pak v ReatogoBuilderu nastavím "nevytvářet soubory", čímž se mi po spuštění vytvoří jen registry
b) pokud přidám v pluginech jen pár souborů, pak nechám jen sestavit registry a přidané soubory do Reatogo.sdi nakopíruju ručně, tj. nevytvářím SDI pořád dokola
A jakým způsobem se tedy dá SDI doplnit? Otevřu si ho přes SDI Loader jako další disk, přepíšu registry a/nebo dokopíruju soubory, zavřu SDI přes SDI Loader, restartuju a vyberu SDI a testuju...

Co mi funguje:
1) grafika nVidia GeForce
Po nabootování sice není vše jak mám být, ale použiju HWPnP ("install devices") a díky vlastnímu pluginu pro nVidia (kombinace AutoDriver + ruční doplnění) mi funguje nVidia tak jak má, dokonce i s ovladačem PowerMizer. Rozlišení 1280x800 při 32 bitové hloubce.
2) procesor Intel Dual Core
Dvoujádrový procesor mi v "normálním" Reatogo nefungoval (nerozpoznal se), díky (mírně upravenému) pluginu z
Kód:
http://www.911cd.net/forums//index.php?showtopic=15598 
(určen pro BartPE, ale funguje mi i v Reatogo) mám obě jádra "viditelná", např. ve správci úloh (taskmanager).
3) PCMCIA karta Option Globetrotter od T-Mobile s EDGE - zdá se, že funguje, ve správci zařízení se zobrazí. Zatím nemůžu otestovat připojení, nemám plugin pro T-Mobile Communication Centre. Nicméně karta se chová jako modem, diagnostika je v pořádku. Funguje, bez problémů jsem se připojil k internetu!
4) Optická mechanika DVD-RAM GMA 4082N, po spuštění HWPnP. Zkoušel jsem (bez vypalovacích programů jako Nero) uložit (vypálit) na DVD-RAM médium jeden soubor a šlo to bez problémů. Akorát se mechanika v průzkumníku hlásí jako CD-ROM a ne DVD-RAM.

Co jsem zkoušel a (zatím) nefunguje
1) Integrovaná zvukovka Realtek AC'97. Našel jsem pár pluginů a článků na
Kód:
http://www.911cd.net/forums 
- vyzkoušel plugin vytvořenej pomocí AutoDriveru a... nic. Což je škoda, na filmy můžu (zatím) zapomenout.[/s] Už funguje, bylo to sběrnicí, viz dole
2) Větší ramdisk. Ramdisk dodávaný s (dnes už velmi starou) verzí PEBuilder 3.0.32 umožňuje nastavit ramdisk na větší hodnotu než 96 MB. Testoval jsem ho v PEBuilderu 3.1.10a a funguje dobře. V Reatogo SDI mi ale nefunguje, pokud zadám větší hodnotu než 96 MB (možná nefunguje v SDI vůbec, dělal jsem tolik testů, že ztrácím přehled). Zkoušel jsem ramdisků víc a zatím nic.
Vyřešeno, ramdisk 1.28 GB
3) Příjimač digitální televize Yakumo QuickStick dvb-t. Vůbec se mi neropozná, tj. ani nejde instalovat. Netuším proč.

Co je třeba dodělat
1) SW pro podtaktování, kvůli vyšší výdrži na aku.
2) Plugin pro zvukovku Realtek AC'97 Vyřešeno
3) Připojení k internetu přes T-Mobile Comm. Centre vyřešeno!
4) Operu 9.02 a její cache do ramdiskučástečně vyřešeno
5) Další ramdisk, pokud možno dostatečně velký (cca 800 MB - pro uložení filmu z CD) Mám funkční dva ramdisky současně, zatím jsem zůstal u jednoho velkýho ramdisku, viz dole

Článek bude průběžně doplňován a přepisován. Případný dotazy rád zodpovím.

Pavel

Doplněno
2006-10-07:
Problém s ramdiskem. Testoval jsem starší ramdisk, co byl v pebuilderu 3.0.32. V normálním BartPE a normálním Reatogo jde bez problémů nastavit na 384 MB, ale v SDI nefunguje, ramdisk se vůbec nevytvoří.
Kód:
http://www.911cd.net/forums//index.php?showtopic=18651

Taktéž rozchození zvukovky se nedaří a to jsem exportoval nastavení registrů...

2006-10-08:
Vyzkoušel jsem další verzi ramdisku, v normální variantě opět není problém mít velekj disk (zkusil jsem až 640 MB), ale tento se mi v SDI vytvoří jen 64 MB (na rozdíl od předchozího, kterej nefunguje vůbec).

2006-10-08:
Takže máme tu první úspěch s ramdiskem. Po té, co jsem vyzkoušel asi 4 verze ramdisku (taky nebylo úplně lehký je sehnat), se mi podařilo rozběhat ramdisk i v SDI verzi, akorát mi ještě nefunguje nastavit ho na pevnou velikost (sice nehavaruje, ale vždy nastaví jen 64 MB). Takže ho mám jako automaticky nastavitelnej a na mým Asusu nastaví 1,37 GB,  což je sice fajn, ale v jistých situacích je to zbytečně moc. Budu pátrat dál.
Taky bych rád měl ramdisky 2 současně, už s tím mám jistou (kladnou) zkušenost...

2006-10-09
Mám v testovací verzi (tj. ne SDI) 2 funkční ramdisky, jeden AR Ramdisk jako systémovej, FAT (pořád tajně doufám že nějak seženu jinej s NTFS) a druhej tu ruskou verzi co jsem (snad) zmínil. Škoda jen, že nedokážu změnit jeho velikost "na požádání" - tohle bych fakt rád zprovoznil. No ale je možný, že to s touhle verzí prostě nepůjde, což by byla škoda. Co by ale jít mělo je vybrat si aspoň velikost toho druhýho ramdisku během bootování...

2006-10-10
Marián (www.mojepreklady.net) mi poslal plugin, kterej by dle jeho slov mohl fungovat. Zatím jsem ho zkoušel jen ve VMware se zvukovkou nastavenou z fyzickýho notebooku a tam funguje. Zase jsem o kousek blíž k přehrávání filmů... Tímto děkuji Mariánovi za jeho pomoc.

2006-10-14
Podařilo se mi připojit k internetu přes pcmcia kartu Option Globetrotter od T-Mobile. Udělal jsem si plugin jak pro kartu (jako modem) tak pro ovladač T-Mobile Communication Centre. Připojení funguje bez problémů.

Nefunguje ale zvukovka: přestože mi Marián poslal plugin, se kterým fungovala ve VMware, v Asusu není funkční, škoda!

Omezil jsem ramdisk tak, abych měl asi 200 až 230 MB volných (v závislosti na tom, kolik se nainstaluje zařízení); ramdisk má teď asi 1.28 GB. Filmy (divx, xvid) jdou spustit díky VLC, ale bohužel (zatím) bez zvuku.

2006-10-14
Zvukovka jede, bylo to "integrovanou sběrnicí HD Audio" (v životě jsem o ničem takovým neslyšel...).

2006-10-25
Podařilo se mi zprovoznit instalování plikací, který používají způsob instalace přes MSI soubor. Doteď mi to ani s pluginem nefungovalo, ale zjistil jsem na 911cd.net/forums/, že stačí spustit příkaz msiexec /regserver a pak už instalace proběhne. Nainstaloval jsem si teda Operu 9.02 do ramdisku přímo z běžícího ReatogoSDI (tj. bez pluginu pro Operu).

2006-10-28 změn je tolik, že je napíšu sem, už se mi nechce zasahovat do textu
Takže: Outpost Firewall (plně funkční), Opera@USB (portable), WinRAR, OpenOffice.org (portable), Foxit Reader.
Systém je v použitelném stavu jak pro "zábavu" tak i pro seriózní práci.
Zaznamenáno
Stran: [1]   Nahoru
  Tisk  

Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!