Craftcom
Čtvrtek, 21.11.2024, 22:57 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky:

Domů   Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
Stran: [1]   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: nLite  (Přečteno 12691 krát)
0 uživatelů a 2 Hostů prohlíží toto téma.
Ivo
Přispěvatel
**

Zobrazit profil
« kdy: Úterý, 29.08.2006, 18:55 »

Ahoj, může mi někdo poradit jak na nlite, skoro celý den sedím u PC, čtu všechno možné na www a nejsem z toho o noc víc moudrý. Originál CD Windows XP mám, ale v servisu tam zřejmě nainstalovali novější verzi, tedy PC se ptá zda má zrušit verzi novější bez mož...... Udělěl jsem novou složku, zkopíroval složku Windows a čeklal jsem že nLite si najde cestu a nic. Když jsem procházel jednotlivé soubory(hrůza), někde jsem objevil i386, ale ta se stejně nenačetla a já jako trotl sedím a nevím co dál? S.O.S. Děkuji za návod pro blbý(zřejmě).
Zaznamenáno

Ivo
Pavel
Global Moderator
Moderátor

Zobrazit profil
« Odpověď #1 kdy: Úterý, 29.08.2006, 21:03 »

Obsah instalačního CD musíš nakopírovat někam na disk a pak v nLite nastavit cestu, viz. návod http://www.craftcom.net/08_upravujeme/nlite.htm

Pavel
Zaznamenáno
Ivo
Přispěvatel
**

Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: Středa, 30.08.2006, 20:14 »

Díky za informaci, nepomohla. Na CD je jak jsem zmiňoval starší verze Windows XP než v počítači a dle návodu např. od Radka Hulána je, že se vše natáhne samo, když zadáme adresář umístění, ale není to pravda bohužel. Takže nevím zase nic. Můžeš ještě polopatickx popsat situaci? Díky.
Zaznamenáno

Ivo
Ivo
Přispěvatel
**

Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: Středa, 30.08.2006, 22:17 »

Tak opět jsem se v tom hrabal, ale nemůžu cestu najít. Nakopíroval jsem znovu instal. CD do adresáře v C:¨, zadal nlite a píše mi neustále, že se mám přesvědčit že složka obsahuje i386, nebo AMD64 a dál mě to nepustí. :-(
Zaznamenáno

Ivo
Pavel
Global Moderator
Moderátor

Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: Středa, 30.08.2006, 23:44 »

Prvně si ověř, zda je to CD skutečně instalační a ne nějaký Recovery. Musí obsahovat složku (adresář) i386. Jestli jo, vytvoř si složku C:\WinXPSP2 a do ní zkopíruj obsah celýho CD. Pak v nLite zadáš cestu (nemusíš "ručně", ale přes tlačítko Procházet) C:\WinXPSP2 a je to.

Pavel
Zaznamenáno
Ivo
Přispěvatel
**

Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: Čtvrtek, 31.08.2006, 08:09 »

Ahoj Pavle,
CD je WindowsXP Home Edition(originál), Zkusil jsem přejmenovat C:\Win na C:\WinXPSP2, adresář s i386 tam je , ale nLite sice nabídne procházet, ale potom napíše opět: "Ujistěte se že složka obsahuje i386, nebo AMD64 a správné instalační soubory systému Windows". Zkusil jsem dát novou instalaci z originálu WindowsXP a napsalo mi to: "Instalační program nemůže pokračovat, protože v počítači je novější verze systému Windows než verze na disku CD." Takže opět nevím. Neznám verzi OS, ale CD je staré cca 2 roky, to ještě SP2 nebyl, ale aktual. si jej dávno stáhly do PC. Nemůže být chyba v zakázání instalace, protože je v PC instalována nová verce WXP? Obávám se zda nebudu muset do servisu a nechat si nahrát to CD, kterým dělali čistku v mojim PC před rokem a tedy změnili verzi, aniž bych o tom věděl? I když to určitě už si nebudou pamatovat a zpřetrhat cesty novou instalací starší verzí se mi tak úplně nechce ( i když už mě štve občas trhané video - Hdd s 120GB je bez 6 plný). Pokud ješte můžu žádat o radu, tak děkuji.
Ivoš.
Zaznamenáno

Ivo
Pavel
Global Moderator
Moderátor

Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: Čtvrtek, 31.08.2006, 13:04 »

Ahoj Ivo,

takže říkáš, že CD je instalační a obsahuje složku I386. Řěkněme že tvoje mechanika je D:, tj. když tam to CD vložíš, existuje složka D:\i386. Pak zkopíroval obsah celýho CD do složky C:\WinXPSP2 (i když nemáš CD s SP2, pak si tu složku přejmenuj jak potřebuješ).

Citace
Nemůže být chyba v zakázání instalace, protože je v PC instalována nová verce WXP?

Ne, instalace s tím nemá nic společnýho. Z toho CD se při práci s programem nLite nic neinstaluje ani nespouští.

V programu nLite klepneš na procházet a najdeš složku C:\WinXPSP2 (nebo s jiným názvem, když si ji přejmenuješ), ale nesmíš nastavit složku C:\WinXPSP2\i386 (což podle mýho odhadu děláš - proto ti to píše tu chybu).

Pokud to nepomůže, popiš sem přesně krok za krokem, co děláš.

Pavel
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor

Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: Čtvrtek, 31.08.2006, 13:07 »

Ivo,

když si to tak znovu pročítám, něco se mi nezdá. Do té složky na disku (řekněme tedy C:\WinXPSP2) musíš zkopírovat obsah instalačního CD WinXP a ne složku Windows co už je na disku C: s instalací Windows. Neděláš v tomhle tu chybu?

Pavel
Zaznamenáno
Ivo
Přispěvatel
**

Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: Čtvrtek, 31.08.2006, 18:56 »

Ahoj Pavle,

teď jsem se dostal k PC tak hned odepisuji a promiň že asi stále otravuji, ale nedá mi to. Právě jsem udělal jak jsi napsal, a ono to jde!! Ja vždy otevřel celou složku a označil I386 místo celé složky C:\WinXPSP2. (Tedy ono se to otevřelo samo a já označil potom I386). Teď už nevím návod, tak to zkusím znovu podle návodu.
Taková banalita a těch hodin.
Pavle děkuji moc, moc za pomoc.
Večer až se vrátím, tak to zkusím znovu dokončit dle návodu.
Ještě jednou díky
Ivoš.
PS: Doufám, že nebudu znovu křičet SOS.
Zaznamenáno

Ivo
Pavel
Global Moderator
Moderátor

Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: Čtvrtek, 31.08.2006, 19:57 »

Ahoj Ivo,

tak jsem rád že jsem ti pomohl a jede ti to. Mimochodem, v tom odkazu na můj článek co jsem ti dal to je popsaný a kdybys ho četl pozorně, měl bys to hned (ale nic se neděje).

Kdybys měl další problémy, klidně se ozvi.

Pavel
Zaznamenáno
Ivo
Přispěvatel
**

Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: Pátek, 01.09.2006, 13:52 »

Ahoj Pavle,
já si vzpoměl že jsi mi to tam psal, vím, ještě jednou dík.
Ivoš
PS:Chci se na to v sobotu vrhnout a dokončit dílo.
Zaznamenáno

Ivo
Pavel
Global Moderator
Moderátor

Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: Pátek, 01.09.2006, 14:34 »

OK a jak říkám, kdybys měl problémy, klidně se ozvi. Pěknej víkend.

Pavel
Zaznamenáno
Stran: [1]   Nahoru
  Tisk  

Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!