Craftcom
Středa, 23.06.2021, 19:28 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Dne 24.2.2008 byl po delší odstávce uveden do provozu nový portál s fórem. Chtěli bychom vás požádat v případě nalezení nějaké chyby nebo nefunkčního odkazu o napsání zprávy do vlákna "Chyby" pro pružnější sjednání nápravy.
 
   Domů   Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
Stran: 1 [2] 3   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: Lze zavest Reatogo typu SDI z externiho harddisku?  (Přečteno 31190 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #15 kdy: Neděle, 04.06.2006, 18:23 »

Ještě zkus zkopírovat složku I386 (obsahuje ty 2 soubory) na hdd...

Pavel
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: Neděle, 04.06.2006, 18:29 »

Možná pomůže v boot.ini něco jako
Kód:
ramdisk(0)\i386\System32="Load Reatogo SDI into RAM" "/noguiboot /fastdetect /minint /rdpath=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\REATOGO.SDI /rdimageoffset=36352


Pavel
Zaznamenáno
Kajik
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 30


Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: Neděle, 04.06.2006, 18:43 »

Citace: "Pavel"
Je ten ntldr původní setupldr.bin (přejmenovanej) z toho Win2003 SRSP1?

Pavel

To asi neni, ty soubory vznikly začátkem instalace Windows XP Pro Corp. a nasledne po vyzkouseni bootu (zacaly bootovat Winy) jsem odmazal adresar Windows. Jak to mam provest? A zkusim jeste ty Tvoje dalsi triky.
Kajik
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: Neděle, 04.06.2006, 18:48 »

Tak tam teda zatím nech ten původní; ten novej najdeš v archivu zip co je zmíněnej v článku ReatogoSDI, normálně bys ho nakopíroval a přejmenoval - nicméně zatím to zkus s původním ntldr...

Pavel
Zaznamenáno
Kajik
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 30


Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: Neděle, 04.06.2006, 19:27 »

Přešel jsem na Reatogo-235.
Všechno provedeno, vysledek stejny jako minule. Pro dnešek končím, jdu na bigbít. Díky.
Kajik
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: Pondělí, 05.06.2006, 10:46 »

Protože bych taky docela rád věděl co a jak, zeptal jsem se tady http://www.911cd.net/forums//index.php?showtopic=17303 a budu čekat na odpověď.

Pavel
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: Pondělí, 05.06.2006, 18:37 »

Tak Karle, už je tam odpověď (viz. předchozí link).

Pavel
Zaznamenáno
Kajik
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 30


Zobrazit profil
« Odpověď #22 kdy: Úterý, 06.06.2006, 08:21 »

Citace: "Pavel"
Tak Karle, už je tam odpověď (viz. předchozí link).

Pavel

Pavle, díky. Jdu laborovat. Jen mi neni moc jasný ten postup pro 1). Ty chápeš, co tím chtěl autor říci? Jestli ano, prosím o rozvedení myšlenky. Jinak z toho USB harddisku už to jede. Jenom ta rychlost bootu je pekelně pomalá, obdobně jako z flash disku, čili původní myšlenka nahradit flash disk harddiskem, který bych potom vypnul je asi kvůli časové úspoře při bootu lichá (ještě udělám porovnání doby bootu). Nejlíp asi vypadá Tvoje myšlenka s SDI na normálním hdd (C:), který by se po nabootování SDI zkrátka vypnul (mám ho v šuplíku hotswap s vypínačem). Jestli budeš mít chvilku, postni sem něco bližšího k tomu bodu 1).
Díky, Kajík
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: Úterý, 06.06.2006, 09:01 »

Dotaz jsem zadal tak, že 1) řeší boot SDI z interního hdd, kde už jsou instalovaný WinXP, 2) je pro externí hdd (pouze SDI) a 3) pro flashdisk.

Ta druhá odpověď říká (je společná pro 2 a 3), do kořene uložit ntldr (přejmenovanej setupldr.bin), ntdetect.com, winnt.sif a reatogo.sdi, teda žádnej boot.ini.

Stačí to takhle?

Pavel
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #24 kdy: Úterý, 06.06.2006, 09:13 »

Pane jo, je to možný? Já asi neumím číst, odpovídám ti totálně na něco jinýho než se ptáš, ach jo...

Gratuluju k rozchození z ext. hdd; nemáš tušení proč je to tak pomalý? Já bootuju normální Reatogo z flashdisku pod 1 minutu (odhad).

Takže zkusém k bodu 1)
Chápu to zhruba takhle: Do kořene přidat peldr (přejmenovanej setupldr.bin), winnt.sif s "normálním" obsahem pro SDI, do boot.ini přidat položku C:\peboot.bin="MyoteXPE ram Loader" (viz. první odpověď), a ještě "vyrobit" ten peboot.bin, viz, taky první odpověď.

Stačí to takhle?

Pavel
Zaznamenáno
Kajik
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 30


Zobrazit profil
« Odpověď #25 kdy: Úterý, 06.06.2006, 09:28 »

Citace: "Pavel"
Pane jo, je to možný? Já asi neumím číst, odpovídám ti totálně na něco jinýho než se ptáš, ach jo...

Gratuluju k rozchození z ext. hdd; nemáš tušení proč je to tak pomalý? Já bootuju normální Reatogo z flashdisku pod 1 minutu (odhad).

Takže zkusém k bodu 1)
Chápu to zhruba takhle: Do kořene přidat peldr (přejmenovanej setupldr.bin), winnt.sif s "normálním" obsahem pro SDI, do boot.ini přidat položku C:\peboot.bin="MyoteXPE ram Loader" (viz. první odpověď), a ještě "vyrobit" ten peboot.bin, viz, taky první odpověď.

Stačí to takhle?

Pavel

Jo, možný to je, protože jsi se svojí odpovědí rychlejší než já se svým "Edit" :-).
Díky, ta rychlost mě děsí (8min. 45sec.). Je to USB 2.0 externí harddisk Western Digital Passport připojený na zadní USB port 2.0 desky MSI Speedster s mobilním CPU Celeron 1.5 taktnutým na 2.0 GHz (všechny ostatní frekvence dle normy). Ale to Reatogo neni nijak zeštíhlené a SDI mám 280 MB (abych měl místo na pluginy, po rozchození budu teprve optimalizovat velikost virtuálního disku). Rychlost z flashe je srovnatelná, nestopoval jsem.
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #26 kdy: Úterý, 06.06.2006, 09:56 »

No, spoustu lidí má problémy s rychlostí bootování, moje Reatogo (ne SDI) bootuje tak odhadem do minuty jak už jsem psal (z flashdisku). Nemáš třeba v BIOSu nějaký omezení, že by to třeba USB jelo jen jako 1.1? Mohl bys zkusit nějake diagnostickej SW ve WinXP, co já vím třeba Sandru...?

To Reatogo SDI, těch 280 MB, máš to komprimovaný? Jestli ne, použij NTFS s kompresí! Jinak kromě toho že můžeš použít můj článek ReatogoLite můžeš ještě pluginy (složku Programs) umístit do virtuálního disku (viz. VDK) a nechat ho třeba na flashdisku (nebo na tom hdd, to už je jedno) a ušetříš tím RAM...

Pavel
Zaznamenáno
Craft
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 284



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #27 kdy: Úterý, 06.06.2006, 11:07 »

Tady si dovolím poznámku. Verze USB flash, která je popsána tady je, že se veškeré soubory načtou nejdříve do RAM, takže proces bootování trvá podstatně déle. Nicméně to, že Pavlovi to bootuje do 1 minuty bude asi jeho novou verzí (načítá se přímo), na kterou už vypracoval i návod, jenom jej budu muset ještě zpracovat do html podoby a hodit na web jak bude chvilka.

Craft
Zaznamenáno

Nic není nemožné, jenom vědět jak na to.
Kajik
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 30


Zobrazit profil
« Odpověď #28 kdy: Úterý, 06.06.2006, 11:25 »

Citace: "Pavel"
No, spoustu lidí má problémy s rychlostí bootování, moje Reatogo (ne SDI) bootuje tak odhadem do minuty jak už jsem psal (z flashdisku). Nemáš třeba v BIOSu nějaký omezení, že by to třeba USB jelo jen jako 1.1? Mohl bys zkusit nějake diagnostickej SW ve WinXP, co já vím třeba Sandru...?

To Reatogo SDI, těch 280 MB, máš to komprimovaný? Jestli ne, použij NTFS s kompresí! Jinak kromě toho že můžeš použít můj článek ReatogoLite můžeš ještě pluginy (složku Programs) umístit do virtuálního disku (viz. VDK) a nechat ho třeba na flashdisku (nebo na tom hdd, to už je jedno) a ušetříš tím RAM...

Pavel


BIOS jsem nastavoval při instalaci desky, leda by to vypadlo, prověřím. SDI komprimovaný mám, ta velikost je daná již při vytváření SDI loaderem, komprimace jen zařídí, že se tam vleze víc dat. Já jsem ho udělal takto veliký aby reatogo nemuselo čekat 12 s když se disk zaplní. Je to kvůli pokusům a úspoře času při vytváření. Až ukončím laborování, tak samozřejmě budu optimalizovat velikost SDI. RAM nešetřím, mám tam 2 GB :-). Ale pro servisní účely si vyrobím zase jinak optimalizované Reatogo, to dá rozum.

Mám ale jinou pakárnu. Pro případ 1) mi nejde číst bootsector. Normálně funkční interní hdd s WXP corp, system na c: a mkbt mi píše hlášku (spouštěno z příkazové řádky):
Microsoft Windows XP [Verze 5.1.2600]
(C) Copyright 1985-2001 Microsoft Corp.

C:\>mkbt -x -c c: c:\peboot.bin
* Expert mode (-x)
* Copy bootsector mode (-c)
Opening "\\.\C:" (for read) failed (tried 5 times).
Error code 0x20: Proces nemß p°Ýstup k souboru, neboŁ jej prßvý vyu×Ývß jinř proces.

Nevíš, co s tím? Zkoušel jsem i nouzový režim i nouzák s DOS.

2Craft: Už se těším! Díky.
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #29 kdy: Úterý, 06.06.2006, 11:38 »

Citace
Já jsem ho udělal takto veliký aby reatogo nemuselo čekat 12 s když se disk zaplní.

To nečeká Reatogo, ale Robocopy :-)

Citace
Error code 0x20: Proces nemß p°Ýstup k souboru, neboŁ jej prßvý vyu×Ývß jinř proces.

Hm, to by mohlo ukazovat na nějakou antivirovou ochranu, ale to co píšeš potom dál... Zkus to udělat ve VMware, tj. nainstalovat WinXP a ten mkbt zkus tam...

Pavel
Zaznamenáno
Stran: 1 [2] 3   Nahoru
  Tisk  
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!