Craftcom
Úterý, 11.05.2021, 12:33 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Dne 24.2.2008 byl po delší odstávce uveden do provozu nový portál s fórem. Chtěli bychom vás požádat v případě nalezení nějaké chyby nebo nefunkčního odkazu o napsání zprávy do vlákna "Chyby" pro pružnější sjednání nápravy.
 
   Domů   Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
Stran: 1 2 3 [4] 5   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: vytvorení multiboot pres EasyBoot  (Přečteno 70508 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #45 kdy: Čtvrtek, 04.01.2007, 22:48 »

OK Bobe,

rozumím, ale tady jsem v koncích. Snad se podívat do fóra k EasyBoot, jinou radu nemám...

Pavel
Zaznamenáno
mkmt
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 24


Zobrazit profil
« Odpověď #46 kdy: Pátek, 05.01.2007, 08:12 »

Citace: "bob57_cz"
Ne , ne a zase ne.


Tazko radit. Ja to robim sposobom ktory som popisal a dokazem bez problemov bootovat niekolko windows. Inac je to oficialny postup z helpu EasyBoot a tiez podla msfn.org.
Zaznamenáno
bob57_cz
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 206


Zobrazit profil
« Odpověď #47 kdy: Pátek, 05.01.2007, 19:55 »

Citace: "mkmt"
Tazko radit. Ja to robim sposobom ktory som popisal a dokazem bez problemov bootovat niekolko windows. Inac je to oficialny postup z helpu EasyBoot a tiez podla msfn.org.
Já umím taky bootovat množství win, ale například přes image disket, tam je to nejjednodušeji konfigurovatelné. Zde se ale jedná o specifickou záležitost a když to někdo dokázal u dvou nabídek s podadresáři (2xXP a 2x2003), tak je to realizovatelné prokazatelně.
Jde mi jen o jedno - čím přehledně editovat ten dual-bootsektor ?
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #48 kdy: Pátek, 05.01.2007, 20:56 »

Citace
Jde mi jen o jedno - čím přehledně editovat ten dual-bootsektor ?

Tak s tímhle já zkušenosti nemám, bohužel.

Pavel
Zaznamenáno
mkmt
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 24


Zobrazit profil
« Odpověď #49 kdy: Sobota, 06.01.2007, 14:11 »

Citace: "bob57_cz"

Jde mi jen o jedno - čím přehledně editovat ten dual-bootsektor ?


bootsektor je binarny subor, takze nevidim nijaky problem editovat ho nejakym hexaeditorom napr. winhexom
Zaznamenáno
Pikolo
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 6


Zobrazit profil
« Odpověď #50 kdy: Neděle, 07.01.2007, 07:48 »

Tak po usilovnem snazeni jsem to dokazal

Win XP sp2
Win 2000 Pro. sp4
Win 2003 server
Win 98 SE
Win ME
Win XT PE

Vse je udelano v EasyBoot (podle helpu v nem obsazenem) jen budete muset rucne prekopirovat par souboru (z adresare I386) tykajici se cestiny (.bat soubory jsou nakonfigurovany na EN)Bohuzel sem nemohu dat screen protoze tam mam text smerujici na warez a zde to pravidla nedovoluji (a ja je ctim).Pokud tedy budete postupovat podle helpu z EasyBoot tak se to musi zdarit.Pokud by se nekde nekdo seknul tak napiste do teto diskuze a ja se budu snazit pomoci.
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #51 kdy: Neděle, 07.01.2007, 11:19 »

Pokud ten obrázek bude dávat smysl i bez toho odkazu na warez, tak snímek udělej a v graf. editoru zamázni ten warez a je to.

Pavel
Zaznamenáno
Pikolo
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 6


Zobrazit profil
« Odpověď #52 kdy: Neděle, 07.01.2007, 14:02 »

Zde tedy je Úsměv

Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #53 kdy: Neděle, 07.01.2007, 14:57 »

Pikolo, moc hezký!

Akorát že ten obrázek nijak nenaznačuje tvůj postup :-) Co je to za verzi [4] Windows XT live? Je to jen překlep nebo něco novýho?

Pavel
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #54 kdy: Neděle, 07.01.2007, 17:23 »

Nějaká inspirace se dá najít tady: http://www.msfn.org/board/index.php?showtopic=74862

Pavel
Zaznamenáno
mkmt
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 24


Zobrazit profil
« Odpověď #55 kdy: Neděle, 07.01.2007, 19:55 »

Ako bootovat viacere win tu uz bolo viacmenej vysvetlene.
Pokusim sa vysvetlit ako bootovat viacere linux live CD, ktore pouzivaju zavadzac isolinux. Konkretne budem pisat o live CD ktore pouzivaju distribuciu SLAX.

V prvom rade treba ulozit boot sector live CD do suboru.

Vsetky adresare a subory z live CD treba nakopirovat do pracovneho adresara napr. v EasyBoot najcastejsie disk1.

Kod boot sektora hlada subor isolinux.cfg v roote cd, preto treba nahradit v boot sektore meno tohoto suboru za ten, ktory pouzijeme pre tuto distribuciu napr. isolinu2.cfg.

Subor isolinux.cfg moze vypadat nasledovne:

Citace

display boot/splash.cfg
default slax
prompt 1
timeout 40
F1 boot/splash.txt
F2 boot/splash.cfg

label slax
kernel boot/vmlinuz
append max_loop=255 initrd=boot/initrd.gz vga=0x317 init=linuxrc load_ramdisk=1 prompt_ramdisk=0 ramdisk_size=4444 root=/dev/ram0 rw

label linux
kernel boot/vmlinuz
append max_loop=255 initrd=boot/initrd.gz init=linuxrc load_ramdisk=1 prompt_ramdisk=0 ramdisk_size=4444 root=/dev/ram0 rw

label memtest
kernel boot/memtest


Jadro systemu sa nachadza v adresari boot, preto vsade kde sa v tomto subore vyskytuje ho nahradime nami pouzitym nazvom napr. boo2. Rovnaku zamenu urobime aj v suboroch bootsplash.cfg a splash.cfg v adresari boot(boo2)

V adresari boot sa nachadza komprimovany subor initrd.gz, v ktorom sa nachadza initrd(initial ram disk), z ktoreho jadro nacita potrebne subory. Moduly SLAX-u sa nachadzaju v adresari base, v nasom pripade pouzijeme napr. bas2, preto v subore initrd musime nahradit retazec $1/base za $1/bas2.

ukazka originalneho rootu a rootu po zmene nazvov:



Z EasyBootu dane live CD spustame prikazom bootinfotable;run nazov_bootsektoru

Vysledok moze vyzerat napr. takto:

Zaznamenáno
bob57_cz
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 206


Zobrazit profil
« Odpověď #56 kdy: Neděle, 07.01.2007, 20:10 »

To, co jsem měl na mysli je takové:

Přímý výběr již v bootsektoru ( případně rozšíření o další volby).
Zaznamenáno
mkmt
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 24


Zobrazit profil
« Odpověď #57 kdy: Neděle, 07.01.2007, 20:19 »

Citace: "bob57_cz"
To, co jsem měl na mysli je takové:


v podstate to mozne je, len musis vytvorit bootfolder pre kazdu instalaciu a urobit nejake drobne upravy. Mne sa to zda zbytocne, pretoze na nainstalovanie staci adresar i386.
Zaznamenáno
bob57_cz
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 206


Zobrazit profil
« Odpověď #58 kdy: Neděle, 07.01.2007, 21:03 »

Tady mi ale nejde jen o 2 CD s win XPH a XPP, jde o více instalačních CD se stejnou strukturou, ale jejich stejnojmenné adrsáře mají jiný obsah nesmísitelný a ty chci zachovat. Prostě celé CD bude namísto v root v podadresáři a do něj má i směřovat boot.
Chtěl jsem udělat i screen binárního porovnání základního a upraveného bootsektoru v tcmd, ale při zobrazeném okně porovnání se z neznámých důvodů po označení jednoho řádku na každé straně a stisku printscr bez varování pomalu klidně ukončily všechny aplikace a PC se vypnul ( ! ), jakobych stiskl tlačítko vypnutí.
Zaznamenáno
Pikolo
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 6


Zobrazit profil
« Odpověď #59 kdy: Pondělí, 08.01.2007, 08:23 »

Citace: "Pavel"
Pikolo, moc hezký!

Akorát že ten obrázek nijak nenaznačuje tvůj postup :-) Co je to za verzi [4] Windows XT live? Je to jen překlep nebo něco novýho?

Pavel


Zatim na tom pracuji (spise jsem se k tomu vratil) je to Windows XP (upravene v Reatogo na windows live)

viz: http://www.craftcom.net/18_forum/viewtopic.php?p=2071#2071
Zaznamenáno
Stran: 1 2 3 [4] 5   Nahoru
  Tisk  
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!