Craftcom
Úterý, 11.05.2021, 13:01 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Dne 24.2.2008 byl po delší odstávce uveden do provozu nový portál s fórem. Chtěli bychom vás požádat v případě nalezení nějaké chyby nebo nefunkčního odkazu o napsání zprávy do vlákna "Chyby" pro pružnější sjednání nápravy.
 
   Domů   Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
Stran: 1 2 [3] 4 5   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: vytvorení multiboot pres EasyBoot  (Přečteno 70510 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #30 kdy: Čtvrtek, 12.10.2006, 19:32 »

Pěkný!

Co myslíš tím
Citace
neviem, ale mne to funguje, vsetky zobrazene programy bezia na Win PE(okrem Reatogo)


Máš na mysli, že některý/všechny položky jsou založený na WinPE?

Nechtěl bys napsat návod, jak jsi udělal tohle multiboot CD? Vypadá fakt hezky!

Pavel
Zaznamenáno
mkmt
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 24


Zobrazit profil
« Odpověď #31 kdy: Pátek, 13.10.2006, 12:04 »

Presne tak, vsetky uvedene progamy su zalozene na WinPE, inac je to multiboot DVD a bootujem z neho este Acronis Disk Director, Acronis TrueImage, Acronis Drive Cleanser, Hiren's boot CD a BackTrack(vysledok spojenia dvoch Penetration Testing live Linux distribucii, bezi na Slackware).

Navod by som v podstate urobit mohol, ale bootovanie viacerych win principialne vychadza z helpu EasyBoot a este lepsie podla http://www.msfn.org.

V pripade, ze by takyto navod mohol byt uzitocny, tak ho urobim.
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #32 kdy: Pátek, 13.10.2006, 16:34 »

Díky za info,

návod by byl užitečnej v každým případě, ale musel bych tě požádat, abys do něj nezahrnoval Hiren's boot CD (asi víš proč - warez).

Pavel
Zaznamenáno
smajlik
Nováček
*
Offline Offline

Příspěvků: 2


Zobrazit profil
« Odpověď #33 kdy: Pondělí, 01.01.2007, 11:33 »

Ahoj, nejsem lama pres PC, ale Easyboot nejak nechapu. Udelal jsem si ISO a cele dal do disk 1. Pak jsem si vytvoril WINXPSP2CZ-PiSO.bif, to je boot info z windows xp, ale nejde mi to. pise to ntrld nenalezen. Reboot jede, boot 98 i hdd jede. Vlastne puvodni menu jede cele. Dik za rady a nejlip na ICQ :-)
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #34 kdy: Pondělí, 01.01.2007, 16:30 »

Těžko takhle na dálku identifikovat problém, napsals příliš málo. Snad jen název toho souboru by nemusel bejt tak divokej: změň ho tak, aby vyhovoval konvenci "8.3", tj. např. WinXP.bif

Pavel
Zaznamenáno
mkmt
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 24


Zobrazit profil
« Odpověď #35 kdy: Úterý, 02.01.2007, 12:23 »

Citace: "smajlik"
Udelal jsem si ISO a cele dal do disk 1.


Nemozes dat iso WXP do disk1, pretoze to takymto sposobom nebude fungovat. Do disk1 umiestni adresar i386 a subory  win51ip.SP2,WIN51IP,WIN51
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #36 kdy: Úterý, 02.01.2007, 15:02 »

Jo, mkmt má pravdu. Nějak mi uniklo, že se snažíš nabootovat ISO. To se ti opravdu nepodaří. Takže jak píše mkmt, rozbal to iso do disk1...

Pavel
Zaznamenáno
smajlik
Nováček
*
Offline Offline

Příspěvků: 2


Zobrazit profil
« Odpověď #37 kdy: Středa, 03.01.2007, 18:47 »

No jo, ale kdyz tam pak tedy budu chcti dat i jine bootovaci CD/DVD, tak to musim cele rozbalovat do hlavniho adresare? A nebo si muzu vytvorit adresare a nesmerovat tam boot soubor? Aby v tom nebyl maglajs. Chci si udelat Boot DVD, kde mi nabootuji WINXP a pak tam budu mit adresar s programy, ktere pouzivam na install.
Zaznamenáno
bob57_cz
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 206


Zobrazit profil
« Odpověď #38 kdy: Středa, 03.01.2007, 18:51 »

Taky se zeptám na upřesnění: V EB jsou přednastavené bootsektory, které se později použijí na CD. Tyto však mají pevné směrování. Adresář Disk1 bude vlastně pro vypálení rootCD a zde je problém. Pokud chci i386 a s ním celé cd přesunout tak, aby byla platná cesta do vloženého podadresáře, bootsektor mne tam nenavede. Například chci mít na DVD více instalačních CD a každé má vlastní i386 a ostatní okoličnosti, takže se nesmí smíchat a každé CD bude ve vlastním podadresáři
Disk1/XPP/i386/...
Disk1/2k/i386/...
atd.
Jak a čím přepsat cestu v příslušném bootsektoru , aby to fungovalo ? Dík.
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #39 kdy: Středa, 03.01.2007, 20:54 »

Chlapi,

teď nemám čas to hledat, ale pročtěte si rubriku multiboot a tam najdete odpovědi na všechny otázky. Taky jsem dělal (několik) multiboot cd a všechny tyhle problémy jdou vyřešit...

Pavel
Zaznamenáno
bob57_cz
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 206


Zobrazit profil
« Odpověď #40 kdy: Středa, 03.01.2007, 23:01 »

Citace: "Pavel"
Chlapi, teď nemám čas to hledat, ale pročtěte si rubriku multiboot a tam najdete odpovědi na všechny otázky. Taky jsem dělal (několik) multiboot cd a všechny tyhle problémy jdou vyřešit...Pavel
Žádný spěch, nikdo tě nehoní. Odpověď na mou otázku tam není ! ! ! Je to o něčem jiném...
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #41 kdy: Středa, 03.01.2007, 23:51 »

Bobe,

bootsektor je binární soubor, takže nemůžeš nahradit cestu/název jiným počtem znaků než je v něm uvedena.

Možná že v rubrice multiboot není řešení toho problému pomocí EasyBoot, ale určitě tam takový řešení je.

Trošku tě navedu: pokud potřebuješ víc CD s "i386" cestou, pak se to dělá tak, že se jedna ponechá jako i386 a ostatní se přepíšou tak, aby měly právě 4 znaky: např. BART pro BartPE, REAT pro Reatogo, WXPH pro Home, WXPP pro Pro, atd. Pak se ten řetězec musí nahradit.

Fakt to je v té rubrice někde popsaný, ale nemám čas to hledat, nechám to na tobě, platí?

Pavel
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #42 kdy: Čtvrtek, 04.01.2007, 00:01 »

Omluva:

Omlouvám se chlapi, ono to tam vážně není. Zřejmě jsem ten článek nepublikoval...

Je potřeba to pořádně naštudovat; přes EasyBoot se to dělá trošku jinak než třeba přes BCDW nebo CDShell...

Jde o to, aby měl bootsektor cestu k souboru, kterej má nabootovat (nejčastěji setupldr.bin), která je 4 znaková - viz. předchozí příspěvek.

Malou inspirací nechť je to PDFko v rubrice multiboot. Snad to pochopíte.

Ještě jednou se omlouvám, protože jsem se s tím taky mořil, měl jsem dojem že je to vyvěšený na webu. Kaju se...

Pavel
Zaznamenáno
mkmt
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 24


Zobrazit profil
« Odpověď #43 kdy: Čtvrtek, 04.01.2007, 06:42 »

adresar i386 treba premenovat (treba dodrzat 4 znaky). Novym menom treba nahradit retazec v boot sektore a subore setupldr.bin hocakym hexeditorom.

setupldr.bin vo Windows Server 2003 SP1 ma integrovane overovanie kontrolneho suctu, preto treba na na adrese 0x2060 zmenit 74 03 na EB 1A.
Zaznamenáno
bob57_cz
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 206


Zobrazit profil
« Odpověď #44 kdy: Čtvrtek, 04.01.2007, 21:53 »

Ne , ne a zase ne. Pořád se bavíme o něčem jiném. Ta cesta v boot sektoru se dá nastavit i jinak. Já potřebuji cestu do podadresáře, kde bude celé kompletní CD a v jiném zase jiné kompletní CD. Nelze je sloučit na stejnou úroveň, protože každé CD obsahuje i stejnojmenné podadresáře, ale s jiným obsahem stejnojmenných souborů. Takto mám například jedno CD, které obsahuje instalaci winXPP i winXPH a každá instalačka je v jiném vlastním podadresáři. BootCD přitom dává na výběr, kterou instalaci chci spustit a podle toho mne navede do příslušného podadresáře:
CZECH/HOME/I386
CZECH/PROF/I386

V obou bootsektorech (original MS i dvojitý) se dá přečíst mezi "řeckými znaky" normálně:
CDBOOT: Cannot boot from CD - Code: 0
CDBOOT: Couldn't find NTLDR
CDBOOT: Memory overflow error
.....
SETUPLDR.BINBOOTFIX.BINI386

a v tom dvojitém ještě navíc:

[A] Windows XPSP1CZ - Home            
Windows XPSP1CZ - Prof      
..........................................
Vyberte system a stisknete [Enter]:
BHOMBPRO2ENA

Oba mají samozřejmě shodnou velikost 2048.
Taktéž mám i dvojité CD s výběrem A/B pro win2003.
Zaznamenáno
Stran: 1 2 [3] 4 5   Nahoru
  Tisk  
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!