Craftcom
Úterý, 11.05.2021, 12:29 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Dne 24.2.2008 byl po delší odstávce uveden do provozu nový portál s fórem. Chtěli bychom vás požádat v případě nalezení nějaké chyby nebo nefunkčního odkazu o napsání zprávy do vlákna "Chyby" pro pružnější sjednání nápravy.
 
   Domů   Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
Stran: 1 [2] 3 4 5   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: vytvorení multiboot pres EasyBoot  (Přečteno 70507 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #15 kdy: Čtvrtek, 24.11.2005, 21:46 »

Ahoj Datone,

Citace
vložit na jedno dvd tento reatog, knopix a partition. jde s easybootem slustit i linux a nebo to je výhradně pro utility a programy blízké windows? Knopix mám v iso obraze a easy boot chce tuším něco jiného myslím ima, jde to nějak vymyslet?


Knoppix: mohlo by jít tohle: otevřít obraz v UltraIsu, uložit si "zaváděcí záznam" do souboru knoppix.bif a tento soubor a obraz knoppix.iso uložit do složky disk1 a spustit příkazem "run knoppix.bif" - mohlo by to fungovat, ale bez záruky.

Partition: Potřeboval bych link o co jde ...

Pavel
Zaznamenáno
bob57_cz
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 206


Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: Úterý, 29.11.2005, 02:03 »

Citace: "Pavel"

Partition: Potřeboval bych link o co jde ...
Pavel

Řekl bych, že tam má i zálohu nějaké partitions z HDD pro obnovu pomocí Ghosta či něco podobného.
Citace: "Pavel"

Citace: "bob57_cz"

Také mám dotaz k programu EasyBoot:
Dá se v tomto programu vytvořit kromě hlavního menu také podmenu,
ktré by se spouštělo z hlavního menu?
(Hlavní menu jako rozdělovník pro vstup do dalších samostatných sekcí.)  

ŘEkl bych že to mám v tom návodu uvedený. Vytvoří se v programu EasyBoot submenu, no a z hlavního menu se spustí příkazem "run submenu.ezb" - přečti si článek, myslím že je to tam napsaný.
Pavel

Tak jsem to tam nenašel, nicméně tato odpověď mi stačí, zkusím, díky.
Zaznamenáno
bob57_cz
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 206


Zobrazit profil
EB
« Odpověď #17 kdy: Úterý, 29.11.2005, 02:12 »

Citace: "Pavel"
Ahoj Datone,
Citace
vložit na jedno dvd tento reatog, knopix a partition. jde s easybootem slustit i linux a nebo to je výhradně pro utility a programy blízké windows? Knopix mám v iso obraze a easy boot chce tuším něco jiného myslím ima, jde to nějak vymyslet?

Knoppix: mohlo by jít tohle: otevřít obraz v UltraIsu, uložit si "zaváděcí záznam" do souboru knoppix.bif a tento soubor a obraz knoppix.iso uložit do složky disk1 a spustit příkazem "run knoppix.bif" - mohlo by to fungovat, ale bez záruky.
Partition: Potřeboval bych link o co jde ...
Pavel

Já si myslím, že to asi nebude fungovat. To CD knoppixu má vlastní adresářobou strukturu a původní bootinfo má odkaz na soubor v nějakém adresáří nebo rootCD, který nebude uvnitř iso vidět, cesta je zapsaná do rootCD a ne do iso souboru.
Domnívám se, že bude nutno obsah CD uložit do adresáře třeba KNOP a poté původní bootinfo vytažené z CD knoppixu editovat a přepsat v něm cestu k startovacímu souboru tak, aby odpovídala vnoření celého CD v adresáři KNOP.
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: Úterý, 29.11.2005, 20:47 »

Ahoj Bobe padesát sedm :-)

Citace
Nabídka druhého multiboot CD se bude jmenovat Multi2.ezb, uložíme ji k ostatním nabídkám do EasyBoot\disk1\ezboot. Protože v neregistrované verzi jsme omezeni 4 položkami, vytvoříme si "víceúrovňovou nabídku", ve které použijeme právě vytvořenou nabídku z prvního CD, kterou jsme uložili pod názvem Multi1.ezb

Je to v druhé části toho článku (vytvoření druhého multiboot cd), když si to přečteš pozorně tak snad budeš vědět co dělat ...

Citace
á si myslím, že to asi nebude fungovat. To CD knoppixu má vlastní adresářobou strukturu a původní bootinfo má odkaz na soubor v nějakém adresáří nebo rootCD, který nebude uvnitř iso vidět, cesta je zapsaná do rootCD a ne do iso souboru.

Je to docela možný, já to nikdy nezkoušel, jen jsem mu dal tip ...

Pavel
Zaznamenáno
bob57_cz
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 206


Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: Úterý, 29.11.2005, 22:03 »

Buď zdráv, Pavle. Jsem bob padesát sedm podtržítko cé zet  Smích  .
Citace: "Pavel"
Ahoj Bobe padesát sedm :-)
Citace
Nabídka druhého multiboot CD se bude jmenovat Multi2.ezb, uložíme ji k ostatním nabídkám do EasyBoot\disk1\ezboot. Protože v neregistrované verzi jsme omezeni 4 položkami, vytvoříme si "víceúrovňovou nabídku", ve které použijeme právě vytvořenou nabídku z prvního CD, kterou jsme uložili pod názvem Multi1.ezb

Je to v druhé části toho článku (vytvoření druhého multiboot cd), když si to přečteš pozorně tak snad budeš vědět co dělat ...
Pavel

Ano, tohle tam opravdu je, ale mi chybělo právě to "run submenu.ezb",
tedy run cokoliv.ezb .
Našel jsem tvorbu jednoho i druhého, ale chyběla mi právě ta vazba mezi nimi. Nějak jsem to mezi těmi řádky nenašel. Už jsem to pochopil a lze se tedy v pohodě přepínat mezi více úrovněmi tam a zpět přes tento příkaz.
Paráda.
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: Úterý, 29.11.2005, 22:21 »

OK, tak už si rozumíme. Jinak, myslím že je to popsaný i v nápovědě EasyBootu. Pokud potřebuješ fórum, je na http://forum.ezbsystems.com/

Rád jsem pomohl.

Pavel
Zaznamenáno
bob57_cz
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 206


Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: Úterý, 29.11.2005, 22:39 »

Citace: "Pavel"
OK, tak už si rozumíme. Jinak, myslím že je to popsaný i v nápovědě EasyBootu. Pokud potřebuješ fórum, je na http://forum.ezbsystems.com/
Rád jsem pomohl.
Pavel

Díky za typ, ale nemluví to mojí mateřštinou ani jiným jazykem, který zvládám, tak je to pro mne ztráta času to přelouskávat.
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #22 kdy: Úterý, 29.11.2005, 22:55 »

Nojo, když já pořád zapomínám na to, že ne každej mluví anglicky, ale "lidi od počítačů" dost často mluví.

Pavel
Zaznamenáno
bob57_cz
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 206


Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: Úterý, 29.11.2005, 23:31 »

Citace: "Pavel"
Nojo, když já pořád zapomínám na to, že ne každej mluví anglicky, ale "lidi od počítačů" dost často mluví.
Pavel

Někdo mluví, někdo si to jen pomalu přelouská a domyslí (i s omyly).
Nebudu si na stará kolena platit kurz angliny,když jsem v mládí seknul s němčinou a vím, že to neustojím. Rozumět 4 východní je na mne až dost.
PC Translator to taky neumí, má spoustu jazyků, je rychlej, ale překládá úplné voloviny ze západních jazyků, z východních pak udělá naprosté nesmysly.
Zaznamenáno
miris.f
Nováček
*
Offline Offline

Příspěvků: 1


Zobrazit profil
« Odpověď #24 kdy: Neděle, 05.02.2006, 15:56 »

Taky bych měl dotaz. Vidím, že je tu pár zkušených uživatelů. Snad mi poradíte, je to horor. Takže - Potřebuju vytvořit multiboot dvd, kde budou 3 winy a pak nějaký ty DOSy - 1. winXP Pro full
          2. winXP upravený nLite
          3. Win x64 edition
          4. DOS
Není problém dát bootovat DOS z disketovejch obrazů. Ale problém je v tom, že mi nejde nabootovat instalace winů. Stáhl sem si návody jak na to. Pomocí CDShell - až do kroku vytvoření menu v CDShell v poho. Tak sem zkusil pomocí Diskemu. To je jednodušší, ale taky mi to nefungovalo. Totiž podle  návodu sem si upravil HEXeditorem soubory setupldr.bin, txtsetup.sif a vytvořil filex.DAT - to má bejt boot sektor. Tam sem taky musel změnit nějaký info. Včecko podle návodu, ale když se má spustiti ten file.dat (kterej je pojmenovanej stejně jako složka od winů - ta bootovací) tak napíše Can´t boot from cd. Zkusil sem ještě napsat  do menu cestu k boot.bin ve složce s winama, ale zasekne se to. Vim, že je chyba v nějakym odkazu asi u souboru file.dat. Ale jak říkám - všechno bylo podle návodu!!!
Ještě sem zkoušel pár možností, ale je to peklo.
No, tomu bude rozumět asi jen ten, kdo si tim úspěšně prošel.
PLS za radu kde může bejt chyba a jestli se vám to taky nestalo. Dˇ
Zaznamenáno
bob57_cz
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 206


Zobrazit profil
« Odpověď #25 kdy: Neděle, 05.02.2006, 20:07 »

Když už budeš na tom DVD mít ten DOS, tak jej využij. Namísto spouštění přes default či nevhodně upraviný boot.bin zkus instalátor startnout z dosu s parametrem unattended...
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #26 kdy: Neděle, 05.02.2006, 21:45 »

@miris.f

Napiš mi trošku přehledněji, co upravuješ a jak a v jakým prostředí děláš ten multiboot a podle jakýho návodu. V CDShell+BCDW se žádnej boot neupravuje!

Pavel
Zaznamenáno
miris
Nováček
*
Offline Offline

Příspěvků: 1


Zobrazit profil
« Odpověď #27 kdy: Čtvrtek, 09.02.2006, 14:01 »

už sem se s tim porval. Ale pár problémů mám furt
totiž dělal sem to podle 2 návodů furt dokola. Pak sem našel jeden nejjednodušší a tim to šlo.
Boot menu sem dělal prográmkem DiskEmu. A problém byl v tom, že sem chtěl dva Winy, ale složky nemohly bejt venku. Kdyby mohly bejt, tak bez problémů. Musel sem dár ven bootovací složky a dovnitř i386. A vytvořit bootsektory, který odkazovaly na ty složky venku. V těch sem upravil setupldr.bin a txtsetup.sif
ještě sem si tam přidal Symantec Recovery Disk, ale je problém v tom, že má složku i386 a chci tam ještě dát Win x64. Ale tam nevim, jestli to jde upravit podle předchozího postupu s 32bit XP. U těch x64 když je dám do Virtual PC, myslí si, že mám 32bit procesor. Jde to obejít VMWarem?
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #28 kdy: Čtvrtek, 09.02.2006, 14:10 »

Takhle se fakt nedomluvíme. Mohl by ses vyjádřit jednoznačně?

Pavel
Zaznamenáno
mkmt
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 24


Zobrazit profil
« Odpověď #29 kdy: Čtvrtek, 12.10.2006, 10:14 »

Citace: "Pavel"
Není určen pro multiboot několika verzí Win. V nápovědě v programu EasyBoot je napsáno jak toho docílit, ale ten návod mi přijde napůl nesrozumitelnej a napůl šílenej


neviem, ale mne to funguje, vsetky zobrazene programy bezia na Win PE(okrem Reatogo)
Zaznamenáno
Stran: 1 [2] 3 4 5   Nahoru
  Tisk  
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!