...nezadám driver tedy zjištění mé hardvarové konfigurace budou tam nainstalovány všechny drivery nebo jen základ ochuzený i o ten který se rozpozná dám li to proskenovat? Jde mi o to že na mém počítači je to zobrazuje ok a na kolegovém v práci mi to nabidlo jen ten nejmenší možný základ tedy 4 barvy a 640 na 480. Je fak že má jinou grafárnu.
Tak abych to vysvětlil jak to s těma ovladačema vlastně je :
• Pro HW zařízení, která jsou na konkrétním PC je nutno mít požadované drivery, stejně jako v případě instalace XP na hdd, jinak nám logicky požadované zařízení nebude fungovat. Toho se docílí tak, že se na CD přidají potřebné pluginy s drivery, čili čím více máme driverů na CD, tím více je universální, tzn., pokud příslušný HW se nebude na PC nacházet, pro které jsou ovladače určeny, zůstanou pouze neaktivní, ale fyzicky budou přítomny na CD.
* Jejich přidání na CD docílíme stejným způsobem jako v případě pluginů pro programy.
• V tom je vynikající utilita autodriver obsažena v balíčku reatogoXPE, která dokáže vytvářet potřebné drivery (free verze je však omezena pouze na SATA disky a síťové karty). Takže pokud chceme jednoduchým způsobem rozšířit univerzálnost svého CD, stačí autodriver spustit na více PC a vytvořit si tak do zásoby potřebné driver pluginy, které si na CD přidáme a nebo použít již vytvořené a stáhnout si je z netu.
BTW. Ten problém je pravděpodobně způsoben absencí potřebného ovladače, i když verze reatogoXPE použije v tomto případě universální ovladač pro VGA obsažený v XP, alé né vždy musí fungovat na všech grafikách, stejně jako v případě klasické instalace XP na hdd.
Osobně se mi sice zatím nestalo, že by někde byl až takový problém s VGA, ale nic se nedá vyloučit :mrk: .
Craft