Craftcom
Čtvrtek, 21.11.2024, 23:18 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky:

Domů   Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
Stran: [1]   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: nLite a Programy  (Přečteno 11397 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
zawin
Nováček
*

Zobrazit profil
« kdy: Čtvrtek, 23.11.2006, 15:18 »

Caute. Mam takyto problem. Nainstaloval som si nLite aby som si mohol spravit instalacku winXP, tak aby som po nainstalovani windowsu mal nainstalovane aj niektore programy ktore casto pouzivam. Problem nastal pri testovani. Kedze som do instalacie zahrnul aj Office a Nero tak Office sa uz jednoducho nestihol nainstalovat a instalacia windowsu uz skoncila a restartovalo pocitac. Potreboval by som poradit ako nastavit instalaciu windowsu cez nLite tak aby najskor nainstalovala programi co som si zvolil a az potom pokracovala v instalacii. Dakujem Úsměv
Zaznamenáno
Mitch
Přispěvatel
**

Zobrazit profil
« Odpověď #1 kdy: Čtvrtek, 23.11.2006, 17:08 »

Ahoj, můžeš to trochu přiblížit? Pokud jsi použil nLite k instalaci aplikací při instalaci WXP tak předpokládám že pomocí add-onů jenže si nedokážu představit že by někdo poskytoval MS Office jako add-on, možná je to OpenOffice. A nebo se taky můžu plést.
Zaznamenáno
zawin
Nováček
*

Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: Čtvrtek, 23.11.2006, 17:13 »

Citace: "Mitch"
Ahoj, můžeš to trochu přiblížit? Pokud jsi použil nLite k instalaci aplikací při instalaci WXP tak předpokládám že pomocí add-onů jenže si nedokážu představit že by někdo poskytoval MS Office jako add-on, možná je to OpenOffice. A nebo se taky můžu plést.

No ja som to robil pomacou Add-ons maker. Ten Office 2003 to som si spravil sam instalacku a pomocou toho add-on makeru som to spravil som sa s tym dobre dlho natrapil a preto ma to nasralo ze to hento spravilo pocas instalacie.
Zaznamenáno
Mitch
Přispěvatel
**

Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: Čtvrtek, 23.11.2006, 18:54 »

Nemyslím si že problém je v současné instalaci add-onů a systému, řekl bych že systém čeká na ukončení procesu který spustil a problém bude jinde. Prozkoumal jsem jak nLite integruje add-ony na CD a zjistil jsem že se používá SVCPACK, instalace aplikací tak probíhá už 13 minut před koncem instalace systému a v tom může být problém (měl jsem podobný s .NET Frameworkem). Jak už jsem tu jednou psal, doporučuju použít RunOnceEx nebo pokud si chceš být jistý kde je chyba tak nejprve zkusit add-on ale bez parametrů pro silent instalaci.
Zaznamenáno
zawin
Nováček
*

Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: Čtvrtek, 23.11.2006, 19:23 »

Citace: "Mitch"
Nemyslím si že problém je v současné instalaci add-onů a systému, řekl bych že systém čeká na ukončení procesu který spustil a problém bude jinde. Prozkoumal jsem jak nLite integruje add-ony na CD a zjistil jsem že se používá SVCPACK, instalace aplikací tak probíhá už 13 minut před koncem instalace systému a v tom může být problém (měl jsem podobný s .NET Frameworkem). Jak už jsem tu jednou psal, doporučuju použít RunOnceEx nebo pokud si chceš být jistý kde je chyba tak nejprve zkusit add-on ale bez parametrů pro silent instalaci.
Prosim a a ten program RunOnceEx sluzi naco? Ja jednoducho potrebujem aby som mal po nainstalovani winXP nainstalovane aj programy co potrebujem.
Zaznamenáno
Mitch
Přispěvatel
**

Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: Čtvrtek, 23.11.2006, 22:26 »

To není program. Zjednodušeně: jde o to že během instalace se zapíší do registru cesty k souborům které se pak spustí po prvním nalogování. Takže systém se nainstaluje a po prvním nalogování se zobrazí okno se seznamem aplikací které se spustí (v našem případě instalátory). Samozřejmě se dají použít parametry takže instalace budou bezobslužné a automatické.

Vice na http://autoinstall.craftcom.net/index.php?page=intermediate/installmethods_runonceex
Zaznamenáno
Honza_82
Nováček
*

Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: Pátek, 08.12.2006, 19:47 »

Ahoj, bohužel nejsem nějaký PC expert, ale už strašně moc dlouho se snažím přijít na to jak jednoduše přidat do mého WIN XP PROFESIONAL SP2 programy, které používám jako např. opera, antivirák, vypalovací program apod. a taky ovladače, které jsou v *.exe.

Můžete mi někdo polopatě vysvětlit jak na to? a česky? :-)
našel jsem sice nějaký návod, kde píšou, že to jde pomocí nějakých prográmků, ale odkazují na ang. fórum,. což je moje smrt Smutek Tím jsem zkončil Smutek

Díky :-)
Zaznamenáno
bob57_cz
Zlatý člen

Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: Pátek, 08.12.2006, 20:53 »

Pokud jsou ovladače v *.exe, tak stačí spustit jejich instalaci a nepokračovat, vstoupit do adresáře TEMP a odtud je vytáhnout/zkopírovat rozbalené někam do zálohy a poté jejich instalátor ukončit. Taky se mohou použít již předpřipravené balíky ovladačů, které jsou k mání i zde na craftcom - odkazy na stažení. Programy, které nepotřebují instalaci se zápisem do registrů a stačí je jen kopírovat a spustit z jakékoliv kopie se mohou přidat do sekce, kam se dávají adresáře, které mají být při instalaci zkopírovány na disk. Vhodné je použít také Totalcommander s pluginy a ten obohatit o další tlačítka pro spouštění programů.
Zaznamenáno
Mitch
Přispěvatel
**

Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: Sobota, 09.12.2006, 21:31 »

Citace: "Honza_82"
Ahoj, bohužel nejsem nějaký PC expert, ale už strašně moc dlouho se snažím přijít na to jak jednoduše přidat do mého WIN XP PROFESIONAL SP2 programy, které používám jako např. opera, antivirák, vypalovací program apod. a taky ovladače, které jsou v *.exe.

Můžete mi někdo polopatě vysvětlit jak na to? a česky? :-)
našel jsem sice nějaký návod, kde píšou, že to jde pomocí nějakých prográmků, ale odkazují na ang. fórum,. což je moje smrt Smutek Tím jsem zkončil Smutek

Díky :-)

Za dobu co čtu toto fórum jsem zjistil že lidé považují většinu metod bezobslužných instalací během instalace systému za těžké. Nejjednodušší asi bude dát si všechny instalačky do jednoho adresáře (popř. více adresářů) a spouštět je pomocí dávkového souboru po instalaci systému.

Příklad pro firefox, ffdshow a daemon tools:
1) Všechny tři instalačky budou v jednom adresáři
2) Ve stejném adresáři vytvořte soubor instalace.bat.
3) Otevřete instalace.bat třeba v notepadu a napište

Kód:
start /wait "Firefox Setup 1.5.exe /S"
start /wait "ffdshow.exe /S"
start /wait "daemon408-x86.exe /S"

start - spustí aplikaci
/wait - zajistí aby vykonávání dávky pokrařovalo až po ukončení spuštěne aplikace
/S - parametr zajišťující bezobsluřnou instalaci - parametr závisí na instalátoru ale /S je nejpoužívanější

4) Po instalaci systému spusťte instalace.bat a tyto 3 aplikace se bezobslužně nainstalují.
Zaznamenáno
Stran: [1]   Nahoru
  Tisk  

Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!