Ahoj,
zkoušel jsem si dle Vašeho návodu vytvořit bootovací disketu.Narazil jsem na problém kde v WinXP najdu soubory IO.SYS, MSDOS.SYS a COMMAND.COM .Ve starších Win to nebyl problem,ale kde jsou zde.Další problém kterému nerozumím je tento.Mám dva HD a na jednom jsou Win XPa na druhém Win 2000.Myslel jsem si,že každý system jede samostatně.Asi tomu tak není.Nemám třeba v XP System 32 ale mám dojem že si to berou z Win 2000.
Děkuji za rady.
vlasto :? :?:
Pokud v XP necháš naformátovat disketu, bude automaticky připravena pro boot.
Musíš tam přikopírovat soubory (najdeš je v root C:\):
BOOT.INI
BOOTFONT.BIN
NTDETECT.COM
NTLDR
případně BOOTSECT.DOS při multiboot spolu s 9x, to bys tam pak ještě měl mít i ty další:
IO.SYS
MSDOS.SYS
COMMAND.COM
CONFIG.SYS
AUTOEXEC.BAT
případně DRVSPACE.BIN
pro boot 2k potřebuješ stejně jako u XP a ještě
ARCLDR.EXE
ARCSETUP.EXE
Takto nakonfigurovaná disketa slouží jako náhradní boot pro systém na HDD, který nejde z disku nabootovat pro chybu zavaděče nebo se OS nachází na neaktivní či extended partitions ( HDD nemusí mít akt.prim.part. ).
Default instalace XP je do adresáře WINDOWS,
u 2k je to WINNT, v něm také najdeš odpovídající SYSTEM32
Pokud chceš změnit default nasměrování instalace, můžeš to provést za pomoci souboru winnt.sif, který se nachází na installCD 2k spolu s jednoduchým popisem. U instalace XP to funguje stejně.
Lze změnit i složku %userdir%, nejde ale v žádném případě změnit složka Program Files, takže tato je pro všechny win stejná. PF lze změnit až po ukončení instalace přepsáním všech cest v registru ( existuje na to i utilitka ) a v zástupcích programů.
Pro příklad mám na jednom HDD v jediném oddílu (FAT32):
98FILE (alt. Program Files )
98WIN (alt. WINDOWS )
2kFILE (alt. Program Files )
2kLIDI (alt. Dokuments and Settings )
2kWIN (alt. WINDOWS=WINNT )
XPPFILE (alt. Program Files )
XPPLIDI (alt. Dokuments and Settings )
XPPWIN (alt. WINDOWS )
PROGRAMY
DOKUMENTY
Takto je snad jednoduše přehledné, co k čemu patří a programy s dokumenty sdílené všemi systémy jsou ve společné složce.
Na jiném HDD mám zase na jednom oddíle allWIN s programy (FAT32), na dalším oddíle jejich %userdir%s (Dokuments and Settings ) na NTFS.
Z uvedeného vyplývá, že pokud
nechci mít pomíchané systémové adresáře, musím se na to předpřipravit již během instalace jednotlivých OSwin.