Craftcom
Čtvrtek, 28.03.2024, 21:07 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Dne 24.2.2008 byl po delší odstávce uveden do provozu nový portál s fórem. Chtěli bychom vás požádat v případě nalezení nějaké chyby nebo nefunkčního odkazu o napsání zprávy do vlákna "Chyby" pro pružnější sjednání nápravy.
 
   Domů   Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
Stran: [1]   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: Nefunkční návody...  (Přečteno 12321 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
Craft
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 284



Zobrazit profil WWW
« kdy: Neděle, 15.01.2006, 14:38 »

Tímto vláknem chci reagovat na mejly, které občas příjdou na adresu Craftcomu.


Tady jsou uvedeny 3 z nich :

Citace
1. Prisel sem, precetl sem, nepochopil sem, pujdu dal....
Rozepsane je to do aleluja ale cim vic se v tom patlate, tim min je to srozumitelne... V tomto pripade je to psane pro techniky... Pro normalni lidi bych napsal. vezmi tohle, pridej tamhleto, spust tenhle program, pak uprav .inf soubor, prihraj tamhleto ... hotovo
Logicky jsem nepochopil jakou proceduru musim provest abych ajistil pri vytvareni pluginu pomoci PluginCreatoru, jake soubory mam zadat jako spustitelne a ktere systemove... ale jinak to vsechno vypada moc krasne... diky Mrknutí

Irmi


2. je hezke ze tak rozsahle pisete o bartpe ,ale i presto ze vic jak hodinu jsem to studoval,jsem nevytvoril fonkcni boot cd,to znamena ze nemate funkcni navod!!!

x


3. vase stranky jsou pouze pro odborniky?ja tady totiz zadny navod nevidim,pouze spoustu zbytecnych veci jako nastaveni a vzhled,to me nezajima.potrebuji vytvorit pouze BOOT cd XP,nic vic.

x



Co k tomu dodat ?

Stránky již od jejich vzniku byly zamýšleny tak, aby co nejsrozumitelnějším způsobem pomohly předejít případným problémům a proto se taky zvolila forma přesného postupu krok za krokem v podobě podrobných průvodců i s obrázky. To ovšem neznamená, že člověk bude pouze slepě odklikávat jednotlivé položky, aniž by se aspoň občas nad něčím zamyslel o tom taky práce na PC je, aby člověka nutila přemýšlet. Každému se občas stane, že něco nefunguje hned napoprvé, ale než aby si mnohdy přiznal vlastní chybu radši okamžitě vše odsoudí a mnohdy se ani neobtěžuje přečíst si řádně návody, protože jsou moc zdlouhavé a na to přece nemá čas ani chuť.
Již hotový iso soubor jako je zvykem u linuxovch distribucí nebo některých warez záležitostí tady nikdy ke stažení nebude, takže kdo se s tímto faktem nechce smířit a nebude chtít vynaložit aspoň sebemenší úsilí nemá smysl, aby dále četl tyto stránky.

Proto s klidným svědomím uvádím, že všechny návody na Craftcomu jsou 100% funkční a odzkoušené jak samotným autorem, tak i uživateli nejen na zahraničních fórech a některé thready tady ve fóru to jenom potvrzují, protože většinou se jedná o chybu mezi židlí a klávesnicí, ale na to tady žádný návod už opravdu nemáme  :wink: .

Craft
Zaznamenáno

Nic není nemožné, jenom vědět jak na to.
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #1 kdy: Neděle, 15.01.2006, 19:45 »

Musím se přidat ke Craftovi:

Naši čtenáři by si měli uvědomit, že :

1) Sepsání návodu tak, aby byl úplný stojí nemálo práce a úsilí (kdo nevěří, ať to zkusí).

2) Čerpáme informace zejména z anglicky psaných stránek, komu se nelíbí naše návody v češtině, ať zaměří svou pozornost jinam.

3) Nepíšeme návody "naslepo", za každým se skrývají hodiny práce (někdy i desítky hodin a konzultací) - viz. třeba ReatogoLite.

4) Všechny návody JSOU FUNKČNÍ a otestované - i proto jsou tak podrobné, snažíme se je psát srozumitelně, ke snadnější orientaci přidáváme obrázky.

Pavel
Zaznamenáno
Marián Hikaník
Nováček
*
Offline Offline

Příspěvků: 4



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #2 kdy: Pondělí, 16.01.2006, 17:56 »

Ako externý spolupracovník Craftcomu by som aj ja chcel pridať svoj názor do tejto debaty:

Vážení užívatelia,

keďže už nejaký čas spolupracujem s oboma hlavnými autormi týchto stránok, viem, že všetky návody, ktoré sa na týchto stránkach objavia/objavili boli pred zverejnením dôkladne preverené a prakticky preskúšané.

Myslím si, že ich podrobnosť rozhodne nie je na škodu, ba práve naopak. Uvedomte si prosím, že každý návod je vytváraný s cieľom, aby uspokojil aj zvedavých užívateľov, t. j. i takých, ktorí chcú vedieť ako veci fungujú a prečo "to nejde" inak. Nie všetko sa dá totiž vysvetliť rýchlo a stručne...

Je samozrejmé, že sa môžu vyskytnúť aj problémy, tieto problémy však autori návodov nemôžu ovplyvniť. Môžu byť totiž spôsobené niekoľkými faktormi: skúsenosťami konkrétneho užívateľa, konfiguráciou PC, na ktorom pracuje... a je tu ešte mnoho iných faktorov.
Nakoniec ale: myslím si, že nie je problém sa so žiadosťou o pomoc obrátiť  do tohto fóra. Keďže poznám aj autorov článkov, viem, že ak im to čas a možnosti dovolia, určite sa budú Vášmu problému venovať.
Nikto totiž nemá záujem zostať nepochopený.

Ale (je mi ľúto, že to vôbec musím spomenúť): pri písaní príspevkov do fóra by bolo vhodné dodržiavať aspoň elementárne znaky slušnosti. Možno by ste ani neverili, že to pre niektorých ľudí v dnešnej dobe stále nie je samozrejmé (týmto nechcem hádzať všetkých do jedného vreca). Smích

P. S.: A rozhodne si prosím nemyslite, že niekomu potrebujem pochlebovať.
Zaznamenáno

Trpezlivosť ruže prináša, konexie to ostatné.
dědek
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 8


Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: Středa, 18.01.2006, 19:35 »

Jako nezúčastněný bych řekl, že návody jsou v pořádku.

Na tento web jsem zavítal náhodou a po proniknutí do problému tvorby CD s BartPE  (právě díky článkům a návodům zde), se učím upravovat systém na CD k obrazu svému.

S vytvořením CD jsem neměl žádné problémy i když jsem neměl zdrojové soubory na C disku a na NTFS.
Sem tam se nějaký problém vyskytne, tak sednu a prohlížím články, návody a diskusní fóra na netu. Většinou najdu co hledám.

Když nic nenajdu, použiju hlavu. Taky většinou uspěju. Teprve potom uvažuju o dotazu.
Návod od A do Z snad ani udělat nejde.

Je mi 61 let a první počítač jsem si pořídil před sedmi lety. Současný PC jsem si již sestavil a uvedl do provozu sám.
Když člověk chce, dokáže hodně a nemusí osočovat druhé, že dělají blbě to, co dělat nemusí.

Dědek
Zaznamenáno
dajaro
Nováček
*
Offline Offline

Příspěvků: 1


Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: Středa, 13.10.2010, 08:19 »

Ahoj.
Som tu novy ale neda mi nereagovat. Kazdy sa uci na vlastnych chybach a kazdy by si to mal aj uvedomit. Vsetky navody ktore som tu ja zatial vyuzil bol az nad mieru zrozumitelne a hlavne funkcne. Je pravda ze ked nieco clovek prehliadne tak to aj pokasle. Ja o sebe mozem v klude povedat ze som laik jak vysity ale sa ucim a skusam. A podla mojho nazoru nebit takychto for tak ludia by doma asi sami nedokazaly nic.
Pani admin a ostatny ktory to tu sparavujete nerieste taketo krityky lebo podla mna to úpisu ty ktory pridu,skusia,pobabru ale uz neriesia ze v com je problem ale radsej kritizuju.
Patri vam tu vsetkym velke DAKUJEM.
Drzim palce a len tak dalej
Ahoj vsetkym
Zaznamenáno
Stran: [1]   Nahoru
  Tisk  
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!