Craftcom
Neděle, 11.04.2021, 14:35 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Dne 24.2.2008 byl po delší odstávce uveden do provozu nový portál s fórem. Chtěli bychom vás požádat v případě nalezení nějaké chyby nebo nefunkčního odkazu o napsání zprávy do vlákna "Chyby" pro pružnější sjednání nápravy.
 
   Domů   Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
Stran: 1 [2] 3 4 5   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: Plugin driveru jak?  (Přečteno 69342 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
daton
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 46


Zobrazit profil
« Odpověď #15 kdy: Pátek, 11.11.2005, 20:37 »

Ahoj tak už jsem zjistil co dělá ten error jak jsem o něm psal výše. Tak mi ho dělá nero mám verzi 6.6.0.12 a p?idával jsem ho z get-reatog a jako plugin mi vzal nainstalovanou verzi bez problémů pak jsem ji zkonfiguroval a při kompilaci to vyhodilu tuto chybu. Potom jsem plugin nera odstranil a error zmizel jestli je kompilace funkční nevim ale dělá mi to nero. Zkuste mi doporučit nebo poradit nero nebo jiný program kterým by se dalo vypalovat, které by nedělalo tento problém.
Zaznamenáno
daton
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 46


Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: Pátek, 11.11.2005, 20:43 »

Jo ještě při nainstalování pluginu total comandru 6.53 se mi stalo že při kompilováni na příkazové řádce anwsa nebo tak nějak se kompilace zasekla a vyskočila tabulka, že aplikace pe-buider vytvořila chybu a musí být uzavřena. Při opětovném spuštění už bylo vše v pořádku. Při dodání dalšího pluginu se situace opakovala i s projitím napodruhé. Jinak sp2 v XP mám už jsem v pořádku několik cd vytvořil instalaci jsem si dal na disk a v pe-builderu je chek valid yes. Ale varování co jsem ukazoval již dříve jsou tam stále .
Zaznamenáno
Craft
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 284



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #17 kdy: Pátek, 11.11.2005, 22:29 »

Ahoj,

měl jsem za to, že jsi to vyzkoušel bez všech svojich pluginů, pouze čistý balíček reatogo-25-6a a přesto ti to házelo chybu. Nějak nechápu jak zkonfiguroval  :? ? Nero musíš mít nakonfigurované v původní instalaci na disku, před tím než vytváříš plugin pomocí autohelp souboru v pluginu, pak už nic přece nekonfiguruješ, max. ještě překopíruješ češtinu Nerocsy.nls.
Poslal jsem ti mejlem na kontaktní adresu nějaké pluginy pro vypalovací programy, které jsou určitě funkční, mám je otestované i jinou verzi pro Nero.

Tak už mě nenapadá v čem můžeš mít ještě chybu, zkoušel jsi teda čistý balíček reatogo bez všech svojich pluginů a spustit proces vytváření nebo vždy s nějakým pluginem ? Jedině, tak můžeš najít chybu, jinak to nemá smysl.
Zaznamenáno

Nic není nemožné, jenom vědět jak na to.
daton
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 46


Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: Sobota, 12.11.2005, 16:13 »

Ahoj  to víš že jsem postupoval cestou, kterou popisuješ, smazal jsem vše z disku stahnul novou instalaci nainstaloval a zkusil udělat iso - varování jak jsem popisoval to no matching files found tam ve čtvrtém kroku byly dvakrát a potom o isu tam byly taky dvě ale pustilo mne to k vypalování, Tak jsem to prohlásil za dobré a zkusil přidat dvapluginy xn wiev a ad-aware i s tímto prošlo vytvoření iso  jen se zminovanými varováními a vytvořilo se funkční iso. Tak jsem opět zajásal a přidal total comandr a a free download manager, zde mi to při vytváření iso hodilo hlásku, že aplikace musí být ukončena a že se misrosoft omlouvá a že jestli nechci odeslat zprávu - no tak klasicky ne a zkusil jsem to znova a ted to prošlo no a pak jsem přidal nero no a opět chyby se zprávou  a  ... neodeslám a napodruhé vytváření iso dojelo ale s errorem jak jsem zde ukazoval. když jsem odstranil plugin nera vše opět projelo bez chyby. No a tak jsem zkusil vypálit na rw to co jsem měl no a výsledek vše se spustilo a běhalo kromě xn-wievu, kde mi to napsalo že zařízení nemůže číst z disku a při opětném spuštění redundadní krzuhovou chybu - asi si to moc nerozumí s cd- rw. No a tak ted vyzkouším ty tvoje pluginy a uvidím. Hele já už nevím a tak se chytám i stébla nemůže to taky být nerozuměním si reatogu s hardverem   mam AMD 2600xp+ VIA 600 ATI9550 512Mbram, ale to není nijak snad ještě zastaralá věc .
Zaznamenáno
Craft
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 284



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #19 kdy: Sobota, 12.11.2005, 22:09 »

Ahoj, tak jsem to přelouskal co jsi napsal a je tam očividně chyba už v čistém balíčku bez plugin, nemůže to totiž házet žádnou chybu, to je důležité pro vytvoření funkčního boot CD.
Je to original instal CD nebo druhá varianta ? Nemůžeš si od někoho zapůjčit jiné instal CD na zkoušku ?
Zkus taky vytvořit iso pouze s originál programem PEBuilder http://www.nu2.nu/pebuilder/#download (né Reatogo PE Builder) a jestli se ti ty chyby objeví taky.

Hoď sem ještě jako kod (Code) položku co ti to přesně píše za chyby (přesně celej řádek) v čistém balíčku ReatogoXPE (bez plugin) při vytvá?ení.

Pozn. Hardware na to nemá vliv ani CD-RW.

Test editace
Zaznamenáno

Nic není nemožné, jenom vědět jak na to.
Craft
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 284



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #20 kdy: Sobota, 12.11.2005, 22:13 »

Citace: "Craft"
Ahoj, tak jsem to přelouskal co jsi napsal a je tam očividně chyba už v čistém balíčku bez plugin, nemůže to totiž házet žádnou chybu, to je důležité pro vytvoření funkčního boot CD.
Je to original instal CD nebo druhá varianta ? Nemůžeš si od někoho zapůjčit jiné instal CD na zkoušku ?
Zkus taky vytvořit iso pouze s originál programem PEBuilder http://www.nu2.nu/pebuilder/#download (né Reatogo PE Builder) a jestli se ti ty chyby objeví taky.

Hoď sem ještě jako kod (Code) položku co ti to přesně píše za chyby (přesně celej řádek) v čistém balíčku ReatogoXPE (bez plugin) při vytváření.

Pozn. Hardware na to nemá vliv ani CD-RW.


Ještě mě napadla jedna věc, zkus taky vyzkoušet starší verzi reatogo-313-103a, je zatím ještě ke stažení v rubrice BartPE-XPE http://www.craftcom.net/03_bart/bartpexpe.htm  nemá totiž ještě postprocessing, možná bude problém tady.
Zaznamenáno

Nic není nemožné, jenom vědět jak na to.
daton
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 46


Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: Sobota, 12.11.2005, 22:30 »

Jo to zkusím ale ke stažení už myslím není, ale já ho mám v PC jedná se o klasický bart pe. Zkusím to, ale ted se mi podařilo vytvořit cd s deepburner a chodilo, ale zkusil jsem udělat cd s tvým poslaným pluginem, ale nějak je stále v režimu no. Tak že prosim tě kontroluj mě - rozbalil jsem ho- nakopíroval do adresáře plugin reatog- otevřel složku a v ní další složku nero- spustil jsem autohelp a nainstalovali se soubory nera. Zadal jsem do pluginu místo xx seriové číslo a uložil soubor, tím se přepsal, ale když jsem to zkonfiguroval nešlo mi ho uvést do stavu yes. Prosím popiš mi, kde jsem mohl udělat chybu. Dík
Zaznamenáno
Craft
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 284



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #22 kdy: Sobota, 12.11.2005, 23:31 »

To víš, že je starší verze reatogoXPE ještě ke stažení, teď jsem to zkoušel  :wink:
Celá cesta k souborům Nera v pluginu má vypadat takto :
C:\reatogo-25-6a\plugin\nero6_sherpya-reatogo\Nero

Potřebuju, ale především vědět znění té chybové zprávy, která se objeví při pokusu o aktivaci pluginu Nero v PEBuilder.

BTW. V čem konfiguruješ inf soubory ? Nejlepší je to v obyčejném poznámkovém bloku (texťáku) a pozor, ať nemáš zaplou funkci zalamování řádků.
Zaznamenáno

Nic není nemožné, jenom vědět jak na to.
daton
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 46


Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: Neděle, 13.11.2005, 08:41 »

Tak v chybové hlášce se píše toto
pluginCheck failed:
Missing files: Nero\*.nls

No a klasika níže, že když zmáčknu help knoflík, tak dostanu více informací.
Zaznamenáno
daton
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 46


Zobrazit profil
« Odpověď #24 kdy: Neděle, 13.11.2005, 08:55 »

No a tou konfiguraci no tapíšu tam číslo v editoru pebuilderu, který otevře poznámkový blok a dávám pozor abych nestiskl entr.
Jinak to neupravuji plugin tebou vytvořený je v adresáři jak jsi ho popsal
když dám ale konfigurovat v pe builderu tak mi to vypíše hlášku že
No configuration tool available for plugin "510    nero6"
C:\reatogo-25-6a\plugin\nero6_sherpya-reatogo\Nero6.inf
tak a to je celé co ti mohu dát jako indicie mého problému, díky že mi pomáháš.
Zaznamenáno
daton
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 46


Zobrazit profil
« Odpověď #25 kdy: Neděle, 13.11.2005, 11:15 »

Máš pravdu 313 funguje jen jsem ji hledal na špatné stránce, zkusím ji taky i když cd z tohoto systému mám vypálené již více než dva roky a na jiném pc zkusím to tedy zdena současné konfiguraci.
Zaznamenáno
Craft
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 284



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #26 kdy: Neděle, 13.11.2005, 14:13 »

Citace: "daton"
Tak v chybové hlášce se píše toto
pluginCheck failed:
Missing files: Nero\*.nls

No a klasika níže že když zmáčknu help knoflík tak dostanu více informací.


Když si otevřeš soubor .inf v pluginu uvidíš následující :

Kód:
[SourceDisksFiles]
NeroChooser.exe=a,,1
Nero\Nero.exe=a,,1
Nero\*.cfg=a,,1
Nero\*.vdb=a,,1
Nero\*.prf=a,,4
Nero\*.exe=a,,1
Nero\*.txt=a,,1
Nero\*.msg=a,,1
Nero\*.dll=a,,1
Nero\*.nls=a,,1


No a úplně vespod jej máš uvedený, mám jej ve svojí instalaci na hdd v Program Files obsažený, tuším, že se jedná o soubor pro lokalizaci. Tak se mrkni a překopíruj jej do pluginu ručně.
Zaznamenáno

Nic není nemožné, jenom vědět jak na to.
Craft
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 284



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #27 kdy: Neděle, 13.11.2005, 14:25 »

Citace: "daton"
No a tou konfiguraci no tapíšu tam číslo v editoru pebuilderu který otevře poznámkový blok a dávám pozor, abych nestiskl entr.
Jinak to neupravuji plugin tebou vytvořený je v adresári jak jsi ho popsal
když dám ale konfigurovt v pe builderu tak mi to vypíše hlášku že
No configuration tool available for plugin "510    nero6"
C:\reatogo-25-6a\plugin\nero6_sherpya-reatogo\Nero6.inf
tak a to je celé co ti mohu dát jako indicie mého problému  díky že mi pomáháš.


Chyba je, že používáš tlačítko Config (toho si vůbec nevšímej). Pokud plugin (soubor .inf) chceš editovat přímo v PEBuilder, tak pomocí tlačítka Edit, automaticky jej otevře v pozn. bloku, popř. programu, který máš s příponou .inf asociovaný a tady provedeš patřičné změny a dáš soubor-uložit nebo při uzavření se tě automaticky na uložení zeptá. To jsou základy  :wink:

BTW. Přiznám se, že mám někdy problém pochopit co vlastně máš vůbec na mysli, máš tam celkem dost překlepů a to se potom těžko radí a taky se snažil to co nejpřesněji popsat i co se chybových hlášek týče, jedině tak se může tvůj problém zdárně vyřešit.
Zaznamenáno

Nic není nemožné, jenom vědět jak na to.
daton
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 46


Zobrazit profil
« Odpověď #28 kdy: Neděle, 13.11.2005, 17:37 »

Ahoj tak jsem zkusil klasický bart pe a vypálil jsem ho i s nerem prošlo vše ale při jeho spuštění v bartu mi to vyhodí tabulku bez písmen, kde jsou jen lomítka a prázdná tlačítka. Já nevím jak je to možné, ale potom jsem ho nedokázal spusti i když z počátku nabíhal bez problémů. V ostatních aplikacích se to chová podobně, ale tento problém znám už z dřívějška, proto jsem bart nerad používal, protože mi to v jakékoliv aplikaci nic nepíše jen lomítka a prázdná místa jen total commander tam funguje ok.
Ted k novému reatogu to co jsi mi poradil to bylo správné našel jsem ten soubor a ninstaloval jej a plugin už se dal zapnout, ale při spuštění kompilace obrazu iso se opět objevil error, o kterém jsem psal s číslem 4294967295. Nevím co je to za chybu, ale mám ji tam vždy, když tam dám zakompilovat nero i s pluginem přímo z get plugin. Není možné abych měl chybu v tom neru?? Protože deepburner se mi zakompiloval bez problémů a to cd běží jen mi zase vypadl xn wiev z nějakého důvodu vubez nenaběhne a nevyhodí ani chybovou hlášku. Ale to není problém spíš mi vadí že tam nemohu dostat to nero. Ale ještě jedna indicie, když jsem začínal s pokusy s reatogem tak jsem udělal pár cd která normálně chodila. Nechodily v nich zase jiné věci ale nero jo.
Za překlepy se omlouvám jsem v počítačích tak nějak samouk a tak některé věci, které jsou provás samozřejmostí jsou pro mne ne zcela zaběhlé. Zrovna tak je to se psaním.
Co myslíš zkusit přeinstalovat to nero nebo já už fakt nevím proč to tam tu chybu hlásí.
Zaznamenáno
Craft
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 284



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #29 kdy: Neděle, 13.11.2005, 20:50 »

Musím uznat, že jsi vytrvalí, což chválím, druhý by to už možná při těch nezdarech vzdal.
Doporučoval bych ti  přečíst řádně článek, který jsem ti už jednou doporučoval BartPE-XPE http://www.craftcom.net/03_bart/bartpexpe.htm
a hned v úvodu máš odkaz na stažení pluginu pro podporu cz fontů pro BartPE, bez něj ti to bude dělat co dělá. Ale ten je jenom pro BartPE, pro reatogoXPE ne, tam ani není potřeba.

Samotná chyba v Neru se vyloučit nedá, ale ta by se projevila až při spustění Nera po nabootování reatogoXPE, při procesu vytváření tam bude něco jiného, když tak sem vlož celý chybový řádek, samotný kód mi nic neřekne.
Nero jinak běží bez problému i češtinou, viz. ten plugin co jsem ti poslal (6.x.x verze)
http://www.craftcom.net/04_ukazky/ukazky/BartPE-XPE_Craft12.jpg
http://www.craftcom.net/04_ukazky/ukazky/BartPE-XPE_Craft13.jpg
tak nějak nechápu, v čem je u tebe problém. Nemáš v tom Neru na hdd nějakou virtuální mechaniku ?
Máš taky na svém PC nainstalovány správně Aspi ovladače ? Verze reatogo-25-6a to sice kopíruje automaticky, ale doporučil bych se podívat do adresá?e C:\reatogo-25-6a\plugin\Aspi měl by obsahovat tyto soubory :

Kód:
ASPI.cmd
ASPI.inf
Aspi32.sys
Wnaspi32.dll



Každopádně by měli být poslední 2 už i sou?ástí Nera v pluginu.
Zaznamenáno

Nic není nemožné, jenom vědět jak na to.
Stran: 1 [2] 3 4 5   Nahoru
  Tisk  
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!