Craftcom
Středa, 25.11.2020, 03:37 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Dne 24.2.2008 byl po delší odstávce uveden do provozu nový portál s fórem. Chtěli bychom vás požádat v případě nalezení nějaké chyby nebo nefunkčního odkazu o napsání zprávy do vlákna "Chyby" pro pružnější sjednání nápravy.
 
   Domů   Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
Stran: [1] 2 3 ... 5   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: Plugin driveru jak?  (Přečteno 67175 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
daton
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 46


Zobrazit profil
« kdy: Pondělí, 07.11.2005, 19:02 »

Dobrý den pánové prosím Vás jestli můžete zkuste něco udělat s tím férem nějak mi nefunguje a nemohu se na něj přihlásit jen zalogováním protože mi začne nadávat že nemám správné jméno nebo heslo děkuji.
Nyní k otázce tak jsem vypálil asi 5cd s různými výsledky a už jsem snad pochopil systém pluginů jak jste mi minule vysvětlil. Stahnul jsem si také nějaké pluginy z Vaší stránky a něco šlo nainstalovat bez problémů a někde jsem pohořel například u programu resize - obnova dat na disku. ale hlavně jsem tam chtěl dostat plugin pro možnost načtení sata disku a tady jsem narazil protože jsem nevěděl kam ten plugin nakopírovat a hlavně jak ho potom spustit. ten sata disk plugin jsem stáhnul z nějakého odkazu od reatogu. překvapilo mě že má jen 23kb ale snad je to normální. Jo a ještě jsem se chtěl zeptat zda je lépe nechat program např. nero zabalený nebo to nechat rozbalené - myslím tu volbu při instalaci pluginu je tam možnost zabalit 1 a rozbalit2. A jen takové zdání, řekl bych že se alespoň mě načítají ty xp mnohem déle než starý bart. Jaké to má hardverové nároky?? Děkuji za odpovědi.
Zaznamenáno
Craft
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 284



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #1 kdy: Úterý, 08.11.2005, 00:09 »

Dobrý večer, nejdříve k tomu fóru.
Fórum je nastaveno tak, aby nešlo do něj příspívat bez zaregistrování a následném přihlášení. Jako anonymní uživatel lze pouze číst jednotlivé příspěvky. Takže pokud se uživatel při vstupu přihlásí pod svou registrací mělo by vše normálně fungovat, aspoň pokud mohu mluvit za nás co jsme jej testovali.

Není lepší používat RW  :wink: ?
Resize? Zřejmě se jedná o plugin Restoration, který funguje normálně, ale jak na stránce s pluginy uvádím jsou testovány pouze pro shell XPE, čili ReatogoXPE, kde fungují všechny bez problémů, proto se může stát, že u shellu Nu2menu (klasická verze BartPE) některý z pluginů nemusí fungovat správně, protože může chybět např. nějaká knihovna nutná pro chod pluginu.

K tomu pluginu pro SATA disky. Je důležité mít verzi pro svůj disk. U verze reatogoXPE není nic jednodušího, než si spustit autoDriver a nechat lokalizovat potřebný ovladač a vytvořit tak potřebný plugin (toto je funkční i u verze free), vše popsáno zde http://www.craftcom.net/16_bart_rxpe/bartpexpe_megapack.htm , takto vytvořený plugin by měl fungovat bez problémů i ve verzi BartPE (Nu2Menu), kde se vloži do složky Plugin v programu PEBuilder.
Některé ovladače pro disky se musí ovšem vložit do adresáře  C:\pebuilder313\drivers\SCSIAdapter
To je potřeba zjistit v souboru inf v pluginu, kde je to přesně uvedeno. Jinak bližší info je v oficiální nápovědě programu PEBuilder, pro který jsme také udělali CZ a SK lokalizaci a je ke stažení v rubrice Plugins na stránkách Craftcomu.
Samozřejmě plugin musí obsahovat také potřebné ovladače nejenom základní soubory, na což bych to tipoval podle velikosti pluginu, viz. http://www.craftcom.net/05_ovladace/plugins_pruvodce.htm

Co se týče toho Nera, tak v případě pluginu od Reatogo se buď může vybrat vytvoření pluginu s překopírováním všech potřebných souborů Nera do pluginu, nebo pouze se vytvoří "prázdný" plugin se souborem .inf, který udává potřebnou cestu k souborům na disku a program reatogo PEBuilder si je kopíruje na CD odtud, také je možnost zvolit volbu komprimace souborů, což se může u větších programů hodit.

To je pochopitelné u klasického BartPE (shellu Nu2Menu) se načítá méně jako polovina souborů do paměti RAM, oproti verzi ReatogoXPE používající Explorer, kde je potřeba těch souborů daleko více, proto je ten čas bootování delší.

Jediný hardware nárok je na paměť RAM, která se využívá jako Ramdisk. Velikost ramdisku u reatogoXPE (free) je sice omezená na 128MB, (verze BartPE má dokonce pouze 64MB), ale každopádně je potřeba mít nějakou rezervu, ideální je těch 256MB.
Free verze reatogoXPE používá sice AutoRamResizer, který je v "balíčku" standardně obsažený (slouží k automatickému uvolňování Ramdisku), ale pro spolehlivý chod je potřeba více než 128MB. Osobně jsem toto testoval na PC, kde bylo všude min. 256MB, kde je chod naprosto bez problémů.

Ufff...doufám, že jsem vše objasnil  :wink:
Zaznamenáno

Nic není nemožné, jenom vědět jak na to.
daton
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 46


Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: Úterý, 08.11.2005, 19:06 »

Dobrý večer
Děkuji je to super pochopil jsem toho dost a jak koukám tak jsem to i intuitivně udělal, atodriver mi totiž nechtěl najít síťovku, tak jsem stahnul plugin ovladaču i s moji realtek 8139 a nakopíroval ho jako adresář k právě zminovanému adresáři scsi a ještě tam je jeden a ted si na něj nevzpomenu.
Ale představte si včera jsem si už myslel že mám většinu zmáknutého a chtěl jsem vypálit konečnou verzi a bum proces se mi zastaví před vypalováním a zvírazní se mi řádka, na které je napsána chyba 415 a ještě dvě čísla ted přesnř nevim a když jdu po šipkách co se probarví tak tam není shoda v nějakých dvou systémových kontrolách.  Zajímavé je, že i když jsem to nechal zkompilovat podruhé zase to samé a a když nechám vypálit cd tak najede systém a jako prví se ohlásí chyba v logonsystemu ale to lze odkliknout a potom se zobrazí obrazovka le chybí tlačítko start a při spuštění jakého koliv programu to řve a ted pozor německy nějakou hlášku - německy neumim a tak nevim coto je ale nic nejde spusti. Dokonce nejde skrz chybějící tlačítko start system ani vypnout. tsmanager nefunguje. Přtom jsem tam nic nedělal jen jsem natahl pluginy a nainstaloval si peantivir ale potom jsem zjistil že je jen pro verzi 013 a tak jsem ho smazal ale stále to nejde netušíte v čem by mohla být zrada ? Přesný popis těch hlášek dodam budouli třeba. Děkuji.
Zaznamenáno
daton
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 46


Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: Úterý, 08.11.2005, 20:08 »

Dobrý večer podruhé tak jsem stáhnul konec s těmy varovánímy co nevim co přesně znamenají ale Vám určitě budou něco řikat tady jsou:
Updating inf files
STEP 31: Restoring timestamp of inf files
Processing: C :\Lreatogreatogo-25-6a\ReatogoPE\i386\inF\netmscli,inf
Touching: netmscli.iní
Processing: C:\Lreatog\reatogo-25-6a\temp\--reíererice=C:\Lreatog\reatogo-25-6a\P.ealoq?:?PE?I 3;E;6iiriFrieLn s?:Ii riF, clale
Warning: No matching íiles found.
Processing: C:\Lreatog\reatogo-25-6a\ReatogoPE\i386\inf\nettcpip.inf
Touching: nettcpip.inf
Processing:
Warning: No rnatching Files found.
STEP 4: Sort Nu2Menu Entries
Found GenShortcuts.exe - Generating Shortcuts.,.
 


a tady je druhá část s těmi varovánímy:
mkisofs 2.01-bootcd.ru -sort without regard to case (i586-pc-cygwiri)
MKISOFS-options:
-A PEBUILDERMKISOFS -sysid ??Win32?? -no-emul-boot -boot-load-size 4 -hide boot.catalog -allow-Iowercase -R -U -sort C:
; custom_commands.cmd finished at
; Date: t.t08.11.2005
Time: 19:40:34,79
C:\Lreatog\reatogo-25-6a\temp>.
Post-Processing complete!
Warning: creating filesystem that does not conform to 150-9660,
Warning: Creating 150-9660:1999 (version 2) filesystem.
Warning: 150-9660 filenames Ionger than 31 may cause buffer overflows in the OS.
Size of boot image is 4 sectors -> No emulation
3.08% done eslimate íinish Tue Nov 8 19:41:40 2005
6.16% done, estimate finish Tue Nov 8 19:41:56 2005
9.25% done, esbmate finish Tue Nov 8 19:42:02 2005
 
Poradte co dělám špatně nebo co mam špatné.
Zaznamenáno
Craft
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 284



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #4 kdy: Středa, 09.11.2005, 02:06 »

Dobrý večer,

podle těch chybových zpráv se jedná o chybnou cestu k souborům.
Zásadní podmínka je při prvotním spuštění balíčeku reatogoXPE jej umístit v kořenovém adresáři C: a spustit jej odsud a nevkládat jej do jiné složky, pak cesta vypadá následovně :

C:\reatogo-25-6a\ReatogoPE\
C:\reatogo-25-6a\temp\

protože nějak nechápu co to je u vás za adresář "Lreatog", který máte v cestě.

Vyzkoušel bych poté spustit autoDriver znova, protože detekce síťovek jako je i Realtek je funkční, ať se jedná o integrovanou nebo PCI. Osobně mám Realtek 8139 PCI a integrovanou VIA Rhine a detekce obou funguje naprosto bez problémů.

Pokud používáte můj plugin pro ovl. síť. karet "Drivers net" je koncipován pro umístění do složky Plugin a né drivers/SCSI. Na to je potřeba dávat pozor u driver pluginů, jinak nebudou fungovat, proto je potřeba se řídit nápovědou v pluginu nebo nejlépe se podívat do obsahu souboru .inf.

Dalším způsobem jak se úspěšně vyhnout chybám je před vytvářecím procesem výsledného iso otevřít si v programu reatogo PE Builder seznam pluginů a vyzkoušet každý plugin vypnout a znova zapnout (Enable/Disable) a v případě, že se u nějakého objeví chybová zpráva, zaměřit se na její obsah a konkrétní plugin.

Doporučuji rovněž nejdříve vyzkoušet spustit proces vytváření v reatogoXPE bez všech vašich přídavných pluginů a pokud bude bez chyby, pak teprve přidat ostatní pluginy.

Program PEBuilder je autorem nastaven tak, že v případě chyb se zastaví proces vytváření a automaticky už nepokračuje dál ve tvorbě iso souboru za předpokladu, že je tato volba nastavena (zatržena), což je naprosto v pořádku, proto je zásadní chybou pokoušet se vytvářet výsledné iso v jiném programu než je PEBuilder, který navíc používá rozdílné kódování.

Viz. český překlad z nápovědy k programu :
Nepokoušejte se však vytvořit takový soubor použitím nějakého vypalovacího programu. Většina vypalovacích programů totiž nedokáže vytvořit souborový systém ISO-9660:1999 (verze 2) a jestli ho i některý program vytvoří, většinou se nedá z tohoto systému bootovat!

Takže pokud se tím budete řídit, neměl by být problém takové funkční CD již vytvořit.
Zaznamenáno

Nic není nemožné, jenom vědět jak na to.
daton
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 46


Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: Středa, 09.11.2005, 13:48 »

Tak Vám nevim je fakt že ted jsem to nevypaloval a udělal jen iso obraz a uvedl vše do kořenového adresáře ale stejně tam mám dvě varování. Je fakt že tentokrát by se spustilo vypalování samo a i se proces ukončil bez upozornění na chyby ale stejně tam tyto dvě varování jsou a nevím jak je odstanit.
New-Flag FALSE
CD label : BartPE
STEP 2: Special Commands
STEP 3: Convert all ?inf files from Unicode to Ansi;1
Updating inf F iles;0]
1
STEP 31: Restoring timestamp of inf y iles
Processing: C:\reatogo-25-6a\ReatogoPE\i386\inf\netmscli.inf
Touching: netmscli.inf
Processing: C:\reatogo-25-6a\ternp\--reference=C:\reatogo-25-6a\ReatogoPE\1336\inf\netmscliinfdate
Warning: No matching Files yound.
Processing: C :\reatogo-25-6a\ReatogoPE\i386\inf\nettcpip,inf
Touching: nettcpip.inf
Processing: C:\reatogo-25-6a\temp\--reference=C :\reatogo-25-6a\RealogoPE\1386\inf\nettcpip.inf. date
Warning: No matching yiles yound.
STEP 4: Sort Nu2Menu Entries
Found GenShortcuts.exe - Generating Shortcuts.


Ostaní varování jestli jsem to správně přeložil jsou upozorněním, které jste mi napsal tedy vypalovat jen v bartu.
Post-Processing complete!
Now executing: C:\reatogo-25-6a\mkiso?s-orig.exe -iso-level 4 -volid ?reatogoPE? -A PEBUILDER/MKI5OFS -sysid ???Win32? -
Warning: Creating 150-9660:1999 (version 2) filesystem.
Warning: 150-9660 filenames longer than 31 may cause buffer overflows in the 05.
Size of boot image is 4 sectors -> No emulation
3.35% done, estimate íinish Wed Nov 9 13:29:54 2005


Moc děkuji za odpověd předem protože si umím představit jak se na mne asi díváte ale zkrátka chybama se člověk učí.
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: Středa, 09.11.2005, 16:46 »

Ahoj, tohle se mi nezdá:
Processing: C:\reatogo-25-6a\ternp\--reference=C:\reatogo-25-6a\ReatogoPE\1336\inf\netmscliinfdate

Processing: C:\reatogo-25-6a\temp\--reference=C :\reatogo-25-6a\RealogoPE\1386\inf\nettcpip.inf. date

Ve složce Reatogo-25-6\ReatogoPE má býto složka "i386" a ne jednou "1336" a "1386", tady asi bude ta chyba.

čili co chci říct: zřejmě je v těch pluginech chyba (nejspíš v souboru .inf) a místo do složky i386\inf\ se odkazují (zcela chybně) někam do 1336\inf\ a 1386\inf\

Pavel
Zaznamenáno
daton
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 46


Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: Středa, 09.11.2005, 17:06 »

Ahoj Pavle
ale problém je v tom, že zde jsem žádné pluginy nedával nainstaloval jsem reatogo nově do kořene C-čka, předtím jsem ho měl v adresári Lreatog jako lehký reatog- a tam jsem vše vymazal a nainstaloval nově reatogo a chtěl jsem zkusit uplně samotnou instalaci bez pluginů. NO a tak jsem začal tím tlačítkem v pluginech jo už jsem si vzpoměl geting started a dostal se až k nabídce a pak to zavřel Oni se tam automaticky nainstalují nějaké pluginy tuším právě ten logon. Tuto složku jsem potom zavřel dal konfigurovat a jakmile doběhla konfigurace tak jsem dal vytvořit iso nic jsem tam svévolně nedával. Nemohl bych mít ještě někde v počítači nějaký odkaz který by to mršil. Prosím zkuste to udělat na svém počítači jestli to tam nebudete mít také. Pakliže ne mám někde něco zažraného v systému a nebudu to umět odstranit bez vaší pomoci . Dík
Zaznamenáno
daton
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 46


Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: Středa, 09.11.2005, 21:46 »

Teda já mám snad začarovanej počítač ted jsem to vypálil na cd-rw dle dobré rady a při spuštční shellu se to vrátí zpět a napíše mi to vyberte shell a zadejte heslo. - já žádné heslo nikde nevolil a nezadával!! Už z toho začínám mít mindrák že opravdu není nčco dobrého v mém PC ale antivir nic a award i spyboot to taky vyčistily.
Zaznamenáno
Craft
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 284



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #9 kdy: Čtvrtek, 10.11.2005, 10:44 »

Používáš k té tvorbě svoje 100% funkční instal CD s XP Co???
Je to verze XPPro nebo Home ?

BTW. Konečné iso lze vypálit ve většině programů jako je např. Nero, já jej pro změnu pálím v DVDDecrypteru, ale tady jde o tvorbu iso, které se musí vytvoěit v PEBuilder a né o vypalování iso  :wink: .
Zaznamenáno

Nic není nemožné, jenom vědět jak na to.
Craft
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 284



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #10 kdy: Čtvrtek, 10.11.2005, 12:17 »

Ještě k tomu heslu.
Od verze reatogoXPE s ReatogoLogon už tuším není vobla aktivace hesla automaticky, při prvním spuštění nebo stisknutí tlačítka Configure na hlavním panelu reatogoXPE. Proto by to mělo jít i bez hesla, ale nezkoušel jsem to, protože používám svoji předvolenou starší verzi, kde mám heslo aktivované a kterou pouze aktualizuju. Pokud se chce heslo aktivovat, musí se spustit soubor "XPE-Logon_Pass.cmd" (C:\reatogo-25-6a\OEM1\z_reatogoConfigure\XPE-Logon_Pass.cmd) a zadat požadované heslo.

BTW. Ještě jedna důležitá věc :
viz. nápověda :
- tento disk (myšleno tím C:\ ) musí být formátován souborovým systémem NTFS (FAT32 není podporován).
Zaznamenáno

Nic není nemožné, jenom vědět jak na to.
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: Čtvrtek, 10.11.2005, 19:07 »

Citace: "daton"
Teda já mám snad začarovanej počítač ted jsem to vypálil na cd-rw dle dobré rady a při spuštění shellu se to vrátí zpět a napíše mi to vyberte shell a zadejte heslo. - já žádné heslo nikde nevolil a nezadával!! Už z toho začínám mít mindrák že opravdu není něco dobrého v mém PC ale antivir nic a award i spyboot to taky vyčistily.


A dělá ti to u všech shellů nebo jen u Nu2Menu? Pokud totiž v konfiguraci Reatogo (na tzv. panelu) zrušíš volbu Nu2Menu, pak se Nu2Menu vůbec nepřidá, ale jako shell zůstane v nabídce a pokud ho zvolíš (po nabootování), tak se logicky nespustí a vrátí se to znovu do nabídky pro výběr shellu.

To že ti to píše napište heslo a stiskněte Enter je normální i když žádný heslo nemáš (to není chyba, to je vlastnost).

Pavel
Zaznamenáno
Craft
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 284



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #12 kdy: Čtvrtek, 10.11.2005, 19:39 »

Citace: "Craft"
Ještě k tomu heslu.
Od verze reatogoXPE s ReatogoLogon už tuším není volba aktivace hesla automaticky, při prvním spuštění nebo stisknutí tlačítka Configure na hlavním panelu reatogoXPE. Proto by to mělo jít i bez hesla, ale nezkoušel jsem to, protože používám svoji předvolenou starší verzi, kde mám heslo aktivované a kterou pouze aktualizuju. Pokud se chce heslo aktivovat, musí se spustit soubor "XPE-Logon_Pass.cmd" (C:\reatogo-25-6a\OEM1\z_reatogoConfigure\XPE-Logon_Pass.cmd) a zadat požadované heslo.

BTW. Ještě jedna důležitá věc :
viz. nápověda :
- tento disk (myšleno tím C:\ ) musí být formátován souborovým systémem NTFS (FAT32 není podporován).


BTW2. Jinak takhle má vypadat obsah souboru XPE-Logon_Pass.inf (C:\reatogo-25-6a\OEM1\z_reatogoConfigure) při neaktivním heslu :

Kód:
; XPELOGON PASSWORD PLUGIN
 
[Version]
Signature= "$Windows NT$"
 
[PEBuilder]
Name="100     Protect your CD with Logon Password"
Enable=1
 
[Strings]
password-hash=
password-boot-prompt=""
Zaznamenáno

Nic není nemožné, jenom vědět jak na to.
daton
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 46


Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: Čtvrtek, 10.11.2005, 21:26 »

Ahoj kluci
tak další den další pokus a výsledek je zde:

to et a list of possible SCSI transport speciíiers.
? error error code returned: 4294967295
Build process done...
There where 1 errors and O warnings

Vyzkoušel jsem vše dla vašich rad. Mám windows XP profesional formát v ntfs. z počátku když jsem začínal tak se mi povedlo 5 sice nepovedených cd, ale chodily ted už z nějakého důvodu nechodí ani pokusy které jsem dělal na začátku. stahnul jsem regclean vyčistil registry, projel spybot a adware, avast taky nic neobjevil.  Vyčistil jsem počítač od všech předchozích verzí reatogo a udělal novou instalaci. nacpal jsem tam přesně popsaným postupem plugin nera, totalcomandru - doufam že nevadí že je craclý, xnwievu, adawaru a nakonec avast cleaner z vašeho webu. udělal jsem si zástupce na plochu a spustil konfigurovat jakmile proběhla konfigurace spustil jsem builder a zkontroloval funkčnost pluginu vypnutím a zapnutím vše ok tak jsem dal kompilovat a skončilo to výše uvedenou hláškou. Tak už nevim fakt asi bude někde něco změněného co builderu vadi. Možná je to blbost ale přestalo mi to chodit když jsem se pokoušel dostat tam z nabídky plugin peantivir. potom jsem si všimnul že je jen pro verzi 313 tak jsem to smazal ale jednou jsem to zkusil nemohlo to někde změnit něco v adresářích nebo registrech Co???
Už vážně začínám uvažovat o tom že to bude tak vážné že pomúže jen reinstal xp do čehož se mi teda nechce.
Zaznamenáno
Craft
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 284



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #14 kdy: Čtvrtek, 10.11.2005, 21:54 »

Ahoj datone,

není možné aby jsi to nezprovoznil :? .

Je třeba si ujasnit jednu podstatnou věc, instalace XP na hdd na tom nemůže mít žádný vliv, detekuje akorát, zda se jedná o XP či nikoliv a to by hodilo error hlášku v html podobě už při rozbalování balíčku reatogoXPE. S tím pluginem peantivir to je nesmysl. Já bych to viděl na na nějakou chybu na instal CD XPpro, protože program PEBuilder nedělá nic jiného než kopíruje soubory z instal CD. Vyzkoušej ještě překopírovat obsah cd na hdd do nějakého adresáře a naveď na něj PEBuilder  řádek "Source: (path to Windows installation files)".
Máš to CD doufám se SP2 ? To je základ, bez něj to nepojede. Pokud ne je potřeba nejdříve udělat integraci SP2 do instalačky XPPro.
Jinak udělelej kontrolu instalace XP v okně PEBuilder Source-Check a výsledek by měl být Source Valid : Yes.
Zaznamenáno

Nic není nemožné, jenom vědět jak na to.
Stran: [1] 2 3 ... 5   Nahoru
  Tisk  
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!