Craftcom
Čtvrtek, 28.03.2024, 19:10 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Dne 24.2.2008 byl po delší odstávce uveden do provozu nový portál s fórem. Chtěli bychom vás požádat v případě nalezení nějaké chyby nebo nefunkčního odkazu o napsání zprávy do vlákna "Chyby" pro pružnější sjednání nápravy.
 
   Domů   Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
Stran: [1]   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: Reatogo xpe a problém s bootováním  (Přečteno 6442 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
old_forum
Host
« kdy: Čtvrtek, 08.12.2005, 19:03 »

Dotaz položen dne 18.06.2005 v 15:24:40

Prosím o pomoc vytvořil jsem v reatogu tedy lepším pe bulderu cd na ktere se samo vypálilo a 300Mb ničeho. v normálním stavu bez obrazu iso i když jsem ho dal vytvořit to bylo v adresáři bart pe tak jsem to vypálil v Neru ale ten vytvořený obraz nechce butovat prosim o pomoc zda s tím má někdo zkušenosti . V Pe bulderu jsem vypálil a vše makalo ihned ale v reatogu je asi chyba nebo je chyba ve mě.

daton
Zaznamenáno
old_forum
Host
« Odpověď #1 kdy: Čtvrtek, 08.12.2005, 19:03 »

Nejdříve k názvu, správně je ReatogoXPE. Neuvádíš jestli jsi použil verzi pro tvorbu BartPE-XPE licencovanou verzi s názvem reatogo PE Builder v3.1.4 viz. rubrika BartPE-XPE Megapack nebo verzi PE Builder v3.1.3, viz. rubrika BartPE-XPE. Pokud jsi postupoval přesně dle návodu, základní ovládání je zde http://www.craftcom.net/03_bart/pebuilder.htm a nevyskytla se v průběhu vytváření žádná chyba je málo pravděpodobné, aby byla chyba na straně programu. Jednoznačně doporučuji zásadně vypalovat CD/DVD z ISO obrazu, vytvořeného programem PEBuilder, pokud jej PEBuilder vytvoří je 100pro funkční. Z toho co píšeš jsem to pochopil, že jsi jej tvořil ze souborů v adresáři BartPE a nikoliv z ISO. PEBuilder umožňuje vše tj, vytvoření ISO a následné vypálení na CD po zatřžení patřičné volby a zvolení vypalovací mechaniky provést vše najednou, čímž odpadnou problémy při chybném vypalování nebo vytvoření ISO souboru.

BTW. Osobně sice možnost vypálení ISO souboru v PEBuilder nepoužívám, z důvodu občasné editace ISO z testovacích účelů a mám jej asociován s programem DVDDecrypter, takže veškeré ISO pálím přes něj, což mi nejvíce vyhovuje.

Craft
Zaznamenáno
old_forum
Host
« Odpověď #2 kdy: Čtvrtek, 08.12.2005, 19:04 »

mne to robilo tiež.pri boote z cd vytvorenom v reatogo xpe mi hlásil, že súbor ntldr sa nenašiel. tak som tam ešte nakopíroval plugin bootfix z pebuilder313. ps:fakt je to výborný web.

krija
Zaznamenáno
old_forum
Host
« Odpověď #3 kdy: Čtvrtek, 08.12.2005, 19:04 »

Zajímavá chyba, ale poněkud mě zaráží, že pomohl plugin z original PEBuilder bootfix, který má sloužit pouze pro pokračování bootování až po stisku klávesy, nic víc a standardně je vypnutý. A u jaké verze XP se to projevilo Pro nebo Home? Přesto jsem rád, že se stále najdou lidé, kteří si dovedou poradit a podělí se o své zkušenosti s ostatníma, zatím je tady takových jako šafránu.

Craft
Zaznamenáno
Stran: [1]   Nahoru
  Tisk  
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!