Craftcom
Pátek, 04.12.2020, 09:07 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Dne 24.2.2008 byl po delší odstávce uveden do provozu nový portál s fórem. Chtěli bychom vás požádat v případě nalezení nějaké chyby nebo nefunkčního odkazu o napsání zprávy do vlákna "Chyby" pro pružnější sjednání nápravy.
 
   Domů   Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
Stran: [1] 2 3 4   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: XBoot  (Přečteno 35703 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
BigSandy
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 35


Zobrazit profil
« kdy: Neděle, 17.03.2013, 06:52 »

Zdravím.
Marně se snažim přes tento program udělat multi boot DVD s něčim co jede na platformě Windows.
Prvni mi to vyhazovalo chybu.
Na jejich foru jsem se dočet, že musím stahnout a přidat do adresaře, kde je program knihovnu PGK.Extensions.dll.
Vytvořím DVD ale nerozjede se to.
Neporadi někdo.

https://sites.google.com/site/shamurxboot/tips-tri cks
Zaznamenáno
normin
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 135


Zobrazit profil
« Odpověď #1 kdy: Neděle, 17.03.2013, 20:32 »

Zajímavý program,
vyzkoušel jsem ho, ale taky střídavé úspěchy. Asi nejdůležitější je přiřazení druhu spouštěného iso.
Dá se to rozchodit, ale asi je  nutno tomu trochu pomoci editací souboru "utility.lst".
Jaké iso v tom chceš rozchodit ?
Zaznamenáno
BigSandy
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 35


Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: Pondělí, 18.03.2013, 07:11 »

Zajímavý program,
vyzkoušel jsem ho, ale taky střídavé úspěchy. Asi nejdůležitější je přiřazení druhu spouštěného iso.
Dá se to rozchodit, ale asi je  nutno tomu trochu pomoci editací souboru "utility.lst".
Jaké iso v tom chceš rozchodit ?

No to co tam je už v seznamu funguje OK.

Už tam mam skoro vše co potřebují.
Ještě bych rad.
Windows Password Unlocker Enterprise 2012 v6.0.1 Full.iso
a nějake Windows XP pe (uplně co nejmenši - jen na překopirovaní dat s nefunkčního PC)
Mam udělane ale jak jsem psal, nerozjede se nic co je pod Windows.

Ten Windows Password Unlocker ma 40 MB, takže klidně dam třeba na ulož.to když pomužeš.

« Poslední změna: Pondělí, 18.03.2013, 08:09 od BigSandy » Zaznamenáno
normin
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 135


Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: Pondělí, 18.03.2013, 18:00 »

Vyzkoušel jsem to s tím Password unlockerem a funguje to, pokud ho dáš připojit jako:"Add using Grub4dos ISO image Emulation" nebo "Utility-PE, MSDART, ERD (WinXP-only)".
Ale myslím, že ten program nefunguje správně, pokud je na SATA. Je to nějaká fake verze programu od "www.top-password.com". Sežeň si raději tento.
Pokud hotové ISO zkoušíš na vestavěném QEMU Emulátoru, tak ten nefunguje korektně. Raději to zkoušej na virtuálním PC (třeba na VirtualBox - je v češtině a dobrý).
« Poslední změna: Středa, 20.03.2013, 20:06 od normin » Zaznamenáno
BigSandy
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 35


Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: Úterý, 19.03.2013, 06:13 »

Vyzkoušel jsem to s tím Password unlockerem a funguje to, pokud ho dáš připojit jako:"Add using Grub4dos ISO image Emulation" nebo "Utility-PE, MSDART, ERD (WinXP-only)".
Ja zkoušel Add using Grub4dos ISO image Emulation i Utility-PE, MSDART, ERD (WinXP-only) a nic.
Načita to do paměti a pak černa obrazovka.
Vyzkoušeno mnohokrat přimo při Boot PC.

Ale myslím, že ten program nefunguje správně, pokud je na SATA. Je to nějaká fake verze programu od "www.top-password.com".
Nepouživam tu free verzi ale mam placenou.
Windows Password Unlocker Enterprise 2012 v6.0.1 Full
Použivam od verze 4 už dlouho a zatim nezklamala a jede i na sata

Sežeň si raději tento.
Ktery ??

Co maš nastavene v CHecksum  MD5 nebo jsi to změnil.

Zkoušel jsem ty Tve XP jako Utility-PE, MSDART, ERD (WinXP-only) a nic.
Načte těch 140 MB a pak černa obrazovka  Co???

Bud jsem lama a dělam něco špatně
Nebo mam fake tu knihovnu PGK.Extensions.dll (moh bys tu dat tu se kterou to zkoušiš Ty.)
Nebo to dělaj ty posmolene Win 8


« Poslední změna: Úterý, 19.03.2013, 06:40 od BigSandy » Zaznamenáno
normin
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 135


Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: Úterý, 19.03.2013, 07:37 »

Tím programem jsem myslel ten od top-password. Je skoro stejný jako ten tvůj, ale myslím, že funguje lépe.
Ale vidím, že zmiňuješ win8. Takže asi nové PC ? A zkoušíš na reálném PC.
Myslím, že by ten problém mohl být v UEFI. Nedá se to přepnout do emulace BIOS?
Zaznamenáno
BigSandy
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 35


Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: Sobota, 23.03.2013, 07:11 »

Tak jsem vyzkoušel na par staršich PC a fakt funguje.
Takže problem bude jinde  Co???

Ten Bios   Co???
No moc se v tom nevyzna, ale zas tak moc nove PC nemam.
Je to deska od Gigabyte.
http://www.gigabyte.us/products/product-page.aspx?pid=3809&dl=1#ov
A je tam ten stary klasicky modrobily bios.
http://pctuning.tyden.cz/index.php?option=com_content&view=article&id=23428&catid=27&Itemid=66

Pokud si to boot DVD uklada něco na disk tak to muže byt take problem s SSD diskem
http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=10514007H2AN0001SK5

Proč ale vše co je pod linxem funguje.
Nejedou jen ty co jsou pod windows.
Normalní boot CD Password Unlocker Enterprise take funguje.
I ty tve Winy jedou.
Jen ne přes ten XBoot.

Takže pro mně nepoužitelne.

A co Magic iso maker Multi-Bootable CD/DVD
Nezkoušel tu někdo ??
http://www.magiciso.com/tutorials/miso-createmultibootcd.htm









Zaznamenáno
normin
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 135


Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: Sobota, 23.03.2013, 13:10 »

Podíval jsem se na tu tvou desku a v "BIOSu" v "Advanced BIOS Features" je položka "EFI CD/DVD Boot option" . Asi je nastavena na "Auto". Zkus dát "Disabled" - jestli to jde. Ale pro běh normálního systému se to asi bude muset vrátit na "Auto"!
Taky je tam položka "Virtualization" a je asi "Disabled". Zkus ji povolit (Enabled), co to udělá.

K tomu programu od Magiciso - jako všechny co to dělají automaticky a po svém, tak se vždy narazí na nějaký problém. Koukni na příspěvek na tomto foru "EasyBootCD.." od PetrX. Tam jsem mu nabídl ke stažení strukturu multiboot CD, kterou ale musíš opracovat  Mrknutí - tak jestli si troufneš...
Zaznamenáno
BigSandy
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 35


Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: Středa, 27.03.2013, 07:21 »

No tady nejde jen o to me PC.
Potřebuji aby to šlapalo na všech bez zasahu do biosu.
Zkoušim SARDU tak uvidime.
http://www.sarducd.it/downloads.html

Má angličtina není zas na tom tak dobře, tak to trochu potrvá  Škleb
Kdyby měl někdo nějaké zkušenosti a podělil se o ně, byl bych rad.


Třeba zas problem  Co???
Ty programy co tam jsou v seznamu funguji, ale jak přidat jine.
Třeba to tve VLASTE.iso
Přejmenoval jsem ho na WinXPE.iso a překopiroval do složky Sardu/iso
Hned bylo zaškrkavatko v programu u  WinXPE aktivni.

Při vytvařeni iso mam v logu.
Citace
Processing archive: C:\Users\XX\AppData\Local\Temp\_tc\SARDU\ISO\WinXPE.iso
No files to process

Možna vybrat něco jineho.
LiveXP,WindowsPe



« Poslední změna: Středa, 27.03.2013, 08:00 od BigSandy » Zaznamenáno
normin
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 135


Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: Středa, 27.03.2013, 18:18 »

Ty máš teda pauzy....  Úsměv
Ten Sardu - proč v angličtině? Tady je návod v češtině:
http://extrawindows.cnews.cz/clanky/sardu-sestavte-si-vlastni-zachranny-flash-disk-antivirem-windows

To mé iso se spouští do RAM. Na to pozor!

Možná vyzkoušej "EasyBoot". Ten by byl pro tebe možná jednodušší.
Zaznamenáno
BigSandy
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 35


Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: Čtvrtek, 28.03.2013, 06:25 »

Ty máš teda pauzy....  Úsměv
No oni jsou ještě lide co se živi manualní praci a chodi do prace rano a vraceji se večer.  Škleb


No tak velka lama zas nejsem abych nezvlad zaklad. Škleb
Pro Linux je to OK a šlape vše co ptřebuji.

Spiš nevim co pro jake iso použit u těch Windows.
Je toho na me zjušenosti nějak  hodně.

LiveXP,WindowsPE,WinXPE

Co použit po ten Windows Password Unlocker Enterprise 2012 v6.0.1 Full.iso
Co použit po ten "www.top-password.com". cos mi doporučil Ty.
Co zvolit pro to Tve CD (tu jsem vyzkoušel už  LiveCD a WinXPE a nesežralo to  Pláč )

V utiliti zas problem s ophcrack.
Na jejich strankach je ophcrack XP LiveCD a ophcrack Vista/7
V programu jen  ophcrack Vista/7
« Poslední změna: Čtvrtek, 28.03.2013, 06:34 od BigSandy » Zaznamenáno
normin
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 135


Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: Čtvrtek, 28.03.2013, 18:39 »

No oni jsou ještě lide co se živi manualní praci a chodi do prace rano a vraceji se večer.
No to já taky člověče a ještě dojíždím denně 140 km  Nevím co si myslet/Nerozhodný

Vykašli se na to Sardu. Zkoušel jsem to a jsem z toho jelen. Dělá si to co chce a a jak chce. To už i ten EasyBoot je snad lepší.

Vytvořil jsem pro tebe vzorový  multiboot disk. Myslím, že to bude pro tebe snadnější. Stačí otevřít toto iso třeba v UltraISO a z rootu vyextrahovat soubor "menu.lst". Je to jen textový soubor, nemusíš nic vymýšlet, stačí do něj doplnit názvy svých iso podle podobných příkladů, do adresáře "iso" vložit ty svoje iso soubory a dát to tam zpátky. A hlídat si cesty v menu.lst, kam si co dal. Přečti si soubor "Poznámky.txt" v rootu.
Je to jednoduché a máš nad tím kontrolu. A pokud něco nejde, tak víš, kde je problém a zkusíš znovu editovat "menu.lst" podle různých vzorů nebo hledat na foru GRUB4DOS.
Pokud chceš tak z toho VLASTE.ISO můžeš použít ten wim soubor (viz menu.lst)
A pokud budeš editovat to iso, tak si dej pozor na jeho vlastnosti. Nemělo by být zaškrtnuté "Joliet" a "RockRidge" a typ(název) pro ISO9660 - zaškrtnout Windows/Unix(31)).
Zkus to a uvidíš  Mrknutí

http://ulozto.cz/xor7os2/norminsysl-iso
Zaznamenáno
BigSandy
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 35


Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: Pátek, 29.03.2013, 08:02 »

Dik moc, to vypada zajimavě.
Už jsem na to koukal a v sobotu zkusim.
Něco je i tu.
http://lludvik.blogspot.cz/2010/07/multiboot-rescue-usb-flash-drive.html

Toto jsem nepochopil.
Citace
A pokud budeš editovat to iso, tak si dej pozor na jeho vlastnosti. Nemělo by být zaškrtnuté "Joliet" a "RockRidge" a typ(název) pro ISO9660 - zaškrtnout Windows/Unix(31)).

A dotaz.
Spustim přimo ty isa co potřebují tak jako KONBOOT.ISO

Citace
title - KON-BOOT ISO
map /iso/KONBOOT.ISO (0XFF)  || map --mem /iso/KONBOOT.ISO (0xff)
map --hook
chainloader (0xff)

Nebo to musim porozbalovat tak jak v tom navodu.

Jedna se mi hlavně o
Windows Password Unlocker Enterprise 2012 v6.0.1 Full.iso
Rad bych vyzkoušel ten www.top-password.com". cos mi doporučil  (už jsem sehnal a mam iso).
ophcrack XP LiveCD
ophcrack Vista/7 LiveCD

Ty Windovs XP co jsou na tom norminsysl-iso mi stači ().

Jinak dik mooooc za pomoc a ochotu.
« Poslední změna: Pátek, 29.03.2013, 08:06 od BigSandy » Zaznamenáno
normin
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 135


Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: Pátek, 29.03.2013, 15:28 »

1. K prvnímu dotazu: pokud spustíš program UltraISO, nahoře "soubor" a rozklepnout "Vlastnosti" a uvidíš to. Je to z toho důvodu, že bootlader toho iso je na bázi ISOLINUX a ten tyto formáty nepodporuje. Ale zpravidla to nebývá tak kritický problém. Z ISOLINUXU je zde potom přímo spouštěn GRUB.

2. Samozřejmě ty tvoje iso soubory se nerozbalují. Prostě je vložíš do adresáře "iso" v tom vzorovém iso souboru a celé to potom uložíš. Můžeš je dát i jinam, ale musíš upravit cesty v souboru "menu.lst"

3. Některé linuxové iso soubory je lepší rozbalit a vložit složky a soubory zvlášť (viz příklad Kasperski AV). Ale to je už další kapitola...  Mrknutí

Ta flashka - to je dobrá věc. Můžeš ji mít všude sebou a každé PC to má. Postup je skoro stejný jako u CD/DVD. Musíš ji jen naformátovat a udělat "bootující". Struktura je potom stejná jako na tom mém iso.

Vyzkoušel jsem to a vše funguje. Ale nevím co ta tvoje deska, jestli to přechroupe. S tím EFI (UEFI) nemám moc zkušeností.
Doufám, že se konečně zadaří ...  Úsměv
« Poslední změna: Pátek, 29.03.2013, 15:45 od normin » Zaznamenáno
BigSandy
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 35


Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: Neděle, 31.03.2013, 09:31 »

Tak dnes proveden pokus s Windows Password Unlocker Enterprise 2012 v6.0.1 se kterým byly ve výše zmiňovaných programech problémy.
A výsledek, funguje to i na tom mem PC  Škleb
Takže ještě jednou moc děkují.

Ještě bych měl dotaz ohledně toho SARDU - Windows.
Jaký je rozdíl mezi LiveXP,WindowsPE,WinXPE


Zaznamenáno
Stran: [1] 2 3 4   Nahoru
  Tisk  
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!