Craftcom
Pátek, 04.12.2020, 09:14 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Dne 24.2.2008 byl po delší odstávce uveden do provozu nový portál s fórem. Chtěli bychom vás požádat v případě nalezení nějaké chyby nebo nefunkčního odkazu o napsání zprávy do vlákna "Chyby" pro pružnější sjednání nápravy.
 
   Domů   Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
Stran: [1] 2   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: EasyBoot CD - jak přidat Plop Boot Manager - VYŘEŠENO  (Přečteno 19309 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
PetrX
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 16


Zobrazit profil
« kdy: Neděle, 30.12.2012, 21:07 »

Zdravím všechny chytré hlavy na tomto fóru. Před pár lety se mi podařilo podle Pavlova návodu k programu EasyBoot vytvořit boot CD podle svých představ.Nyní jsem chtěl přidat na CD ještě 3 programy,jeden se mi podařilo přidat,zbývající 2 stále vzdorují mé snaze. Jedná se o "záchranné CD",vytvořené ve Windows 7,sloužící k obnově systému ze záložních kopií disku a Plop Boot Manager,jenž dokáže nabootovat z USB i PC,jejichž bios toto nepodporuje.Přidání záchranného CD Windows 7 (iso oraz 173MB) jsem už asi vzdal,o ten Plop Boot Manager bych se chtěl ještě s pomocí někoho zdatnějšího,než jsem já pokusit.

 Stránky programu jsou zde:http://www.plop.at/en/bootmanager/download.html

Celý program obsahuje pouze tyto soubory:
isolinux.cfg
isolinux.bin
boot.catalog
plpbt.bin
liesmich.html
liesmich.txt
licence.txt
readme.html
readme.txt

Pro běh programu jsou myslím podstatné pouze první 4 z nich.Pokoušel jsem se je upravovat podle návodu:http://www.craftcom.net/12_multiboot/mbootcd_linux_live.htm,ale zatím bez úspěchu takto:

- isolinux.cfg přejmenován na isolinu1.cfg a zkopírován do adresáře disk1
- isolinux.bin přejmenován na boot1,v hexeditoru změněn název v řetězci skoro u konce z isolinux.cfg na isolinu.cfg a zkopírován do adresáře ezboot  
- boot.catalog zkopírován do adresáře disk1
- plpbt.bin zkopírován do adresáře disk1

Příkaz pro spuštění: bootinfotable;run boot1
Po výběru Plpbt manageru k nabootování z CD program nenabootuje,skončí to blikajícím kurzorem pod výpisem ISOLINUX 3.73 3.73 ETCD Copyright (C) 1994-2008 H. Peter Anvin. Pokud byste mi někdo byl ochoten poradit,jak soubory upravit a kam zkopírovat,aby to fungovalo,měl bych velkou radost. Děkuji i za případný podnět,jak to dokázat...
« Poslední změna: Pondělí, 31.12.2012, 14:36 od PetrX » Zaznamenáno
PetrX
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 16


Zobrazit profil
« Odpověď #1 kdy: Pondělí, 31.12.2012, 15:09 »

Tak cesta k funkčnímu výsledku nebyla až tak složitá,jak se původně zdálo.Stačilo místo bootovacího obrazu CD spouštět bootovací obraz diskety Plop Boot Manageru plpbt.img,který je obsažen v archivu staženého programu. Jak jednoduché,jen na to přijít Mrknutí Teď ještě vyřešit to "Záchranné CD Windows" pro obnovu systému z obrazu disku.CD je vytvořeno ve Win 7 - Start - Ovládací panely - Systém a zabezpečení - Zálohování a obnovení - Vytvořit disk pro opravu systému. Na to už ale sám nepřijdu,struktura CD vypadá takto:

\boot\bcd                        262 144
\boot\boot.sdi                3 170 304
\boot\bootfix.bin                   1 024
\sources\boot.wim        146 222 430
\bootmgr                           383 562

Adresáře a všechny soubory extrahovány z UltraISO do adresáře EasyBootu \disk1, zavaděč *.bif extrahován do adresáře \disk1\ezboot. Po vybrání položky z menu Multiboot CD skončí spouštění hláškou: CDBOOT: Memory owerflow error
Pokud by někdo věděl jak přidat v EasyBoot CD tento boot,budu rád za každou pomoc.Něco o spouštění wim souborů je sice zde http://craftcom.net/00_forum/forum/index.php/topic,507.msg2317.html#msg2317 a taky tady http://www.craftcom.net/index.php?article=201,ale to je na mne už hodně velká magie...
« Poslední změna: Pondělí, 31.12.2012, 16:54 od PetrX » Zaznamenáno
normin
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 135


Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: Pondělí, 31.12.2012, 15:57 »

Myslím, že s tím ISO souborem Win7 to v EasyBoot asi nepůjde.
Zvolil bych přímo CD se zavaděčem isolinux nebo GRUB. Mají více možností a lehce se konfigurují.
Zaznamenáno
PetrX
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 16


Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: Pondělí, 31.12.2012, 16:58 »

Na tom CD mám už 10 funkčních bootů,že bych tam už ten poslední nedal? Kvůli tomu poslednímu to asi nebudu předělávat v něčem jiném,to bych ho asi oželel,když to nijak nepůjde v EasyBootu....
« Poslední změna: Pondělí, 31.12.2012, 17:00 od PetrX » Zaznamenáno
normin
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 135


Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: Pondělí, 31.12.2012, 17:04 »

EasyBoot nepodporuje bootování ISO ani WIM.
Jestli bys chtěl vyzkoušet nějaký vzor multiboot CD,
tak zkus toto: http://www.ulozto.cz/xdiAw17/multicd-iso.
Je to jen bootovací CD se strukturou menu a dají se tam jednoduše vkládat soubory a potom editovat menu. Je to mnohem jednodušší než EasyBoot.
Tak hezký Silvestr  Škleb
Zaznamenáno
PetrX
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 16


Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: Úterý, 01.01.2013, 12:11 »

Já myslel,že EasyBoot ISO bootovat umí,když na svém multiboot CD mám jen 9 iso obrazů (nerozbalených) v rootu a v adresáři ezboot z nich vyextrahované *.bif soubory a pro ten Plop Boot Manager *.img obraz diskety a vše funguje.Teda až na ten Win 7 záchranný disk,ten se nespustí ani když je v rootu multiboot CD jeho ISO obraz,nebo vyextrahovaná celá struktura CD a v ezboot příslušný *.bif.
« Poslední změna: Úterý, 01.01.2013, 12:17 od PetrX » Zaznamenáno
normin
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 135


Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: Úterý, 01.01.2013, 14:12 »

Ano, umí, ale ne přímo. Proto se to musí takto dost složitě obcházet.A u toho wim je to ještě složitější.
Zkus ten obraz CD v odkazu, vyextrahuj adresář "isolinux" a podívej se na soubory s příponou .cfg.
Tam jsou vzory spouštění snad všech obrazů i linuxu. Do adresáře "iso" dáš iso soubory. U ostatních distribucí to upravíš podle vzorů v konfiguračních souborech. Myslím, že se to dá zvládnout i bez velkých znalostí pozadí toho jak to funguje.
Zaznamenáno
PetrX
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 16


Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: Středa, 02.01.2013, 18:17 »

Dobře,jak tedy udělám ISO toho MULTICD  s jedinou volbou "záchranný disk Win 7",nebo ještě lépe s automatickým spuštěním tohoto jednoho obrazu,aby šlo spustit nepřímo v EasyBootu? Úsměv Trošku klikaté řešení,ale třeba by to tak šlo obejít,ne? Už jsem si zvykl na grafiku EasyBootu a podmenu jsou pro mne taky momentálně spíše na "obtíž". Věřím,že to v tom,co mi doporučuješ půjde možná taky všechno udělat,ale co se "zkusit podrbat pravou rukou za levým uchem" Škleb
Zaznamenáno
normin
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 135


Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: Středa, 02.01.2013, 19:01 »

Vidím, že se nechceš vzdát svého výtvoru za žádnou cenu  Mrknutí
Popravdě řečeno jsem se na to podíval (viz: http://www.ezbsystems.com/cgi-bin/ikonboard.cgi?act=ST;f=1;t=3519 ) a přijde mi to tak neohrabané a složité, že bych do toho nešel. Řekl bych, že bys to svoje CD překlopil do toho výše uvedeného vzoru za jeden večer a dřív než by ses tímhle prokousal  Úsměv
Zaznamenáno
normin
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 135


Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: Středa, 02.01.2013, 19:20 »

Musím se omluvit a opravit své tvrzení. Teď jsem se na to podíval důkladněji a nová verze EasyBoot (zkusil jsem 6.5.2.695) už umí opravdu přímo bootovat iso.
Stačí "run WIN7.ISO" a jede to!
Takže tvůj problém bude vyřešen (ale s novou verzí EasyBoot).
Zaznamenáno
PetrX
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 16


Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: Středa, 02.01.2013, 22:56 »

Tak to je přesně ten typ zprávy,co jsem chtěl číst ! Díky Ti moc za pomoc ! Věřím,že VELMI potěší všechny příznivce EasyBootu Smích  Hlavně aby s novou verzí nepřestalo fungovat to,co již jednou fungovalo...
Ještě jednou díky - vyzkouším.
Zaznamenáno
PetrX
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 16


Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: Čtvrtek, 03.01.2013, 23:03 »

Tak konečně úspěch ! Příkaz "run WIN7.ISO" mi ale nefungoval ani v poslední verzi EB - 6.5.3.729,přímé spuštění skončilo zakousnutím PC hned po výběru položky z menu k bootování.Pomohlo až vyextrahování celé struktury "orig". CD do adresáře \disk1 a spouštění příkazem run /bootmgr,což jsem našel po pročtení  Tvého odkazu výše. Je možné,že by to s tímto příkazem šlo i ve staré verzi EB,ale to už jsem nezkoušel.Ostatní booty jsem taky upravil,už se nespouští příkazem run *.bif,ale přímo run *.iso,až na jednu výjimku Plop boot manager,ten se spouští příkazem run *.img. ISO obrazy jsem musel umístit do adresáře \disk1\ezboot.
 Ještě jednou moc děkuji za pomoc.
Zaznamenáno
normin
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 135


Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: Pátek, 04.01.2013, 16:32 »

Jsem rád, že ti to funguje. Já jsem se taky něco nového dozvěděl, i když se mi EasyBoot nezdá příliš dobrý. Je mi ale divné, že by to ISO s win 7 nefungovalo  Co???
Nevím, jestli jsem tě pochopil dobře, ale použil jsi dobře název svého ISO souboru ?
« Poslední změna: Pátek, 04.01.2013, 16:42 od normin » Zaznamenáno
PetrX
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 16


Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: Pátek, 04.01.2013, 23:44 »

Pozor,nejedná se o instalačku Windows 7,ale o "Záchranné CD Windows" pro obnovu systému z obrazu disku....(viz. druhý příspěvek shora). Kdybych si byl býval všiml,že v EB jsou taky příklady menu i s příkazy pro spuštění,tak bych na to asi přišel taky. Úsměv Je tam příklad Setup Windows 7 a taky se spouští příkazem run bootmgr. Já mám sice run /bootmgr,ale zda tam má to lomítko nějaký význam,nevím,hlavně že to funguje. Možná kdyby tam nebylo,musely by být extrahované soubory přímo v rootu CD?
« Poslední změna: Pátek, 04.01.2013, 23:59 od PetrX » Zaznamenáno
normin
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 135


Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: Sobota, 05.01.2013, 12:16 »

Asi jsme si nerozuměli ...
Já myslím, že stačí mít to win7 v ISO a spustit jen příkazem run TVUJNAZEV.ISO.
Jak jsem psal výše "run WIN7.ISO" to byl jen příklad pro můj pokus.
Zaznamenáno
Stran: [1] 2   Nahoru
  Tisk  
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!