Craftcom
Úterý, 16.04.2024, 17:19 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Dne 24.2.2008 byl po delší odstávce uveden do provozu nový portál s fórem. Chtěli bychom vás požádat v případě nalezení nějaké chyby nebo nefunkčního odkazu o napsání zprávy do vlákna "Chyby" pro pružnější sjednání nápravy.
 
   Domů   Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
Stran: [1]   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: Nutné komponenty WXPE  (Přečteno 7607 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
old_forum
Host
« kdy: Čtvrtek, 08.12.2005, 18:52 »

Dotaz položen dne 22.08.2005 v 20:54:14

Zajímalo by mě, které nejnutnější komponenty XPE bych měl do image přidat kromě těch naimportovaných pomocí souboru devices.pmq, abych mohl systém používat jako souborový manažer s webovým prohlížečem. Při mých pokusech např. nebyly vidět ikony na ploše, ikdyž jsem použil makro winlogon, dále nefungovalo kontextové menu při stisku pravého tlačítka myši. Zobrazit nějaké okno šlo pouze pomocí vyhledávací klávesy F3. Při tom bych nechtěl "od boku" přidávat komponenty, o kterých přesně nevím, na co jsou, protože mně jde o minimální konfiguraci na pomalém Pentiu.
Děkuji vám za váš objevný WEB.

Jarek
Zaznamenáno
old_forum
Host
« Odpověď #1 kdy: Čtvrtek, 08.12.2005, 18:52 »

Ahoj,

jak asi tušíš, v souboru devices.pmq jsou definice HW součástí. Přiznám se, že z hlavy nevím, jak nastavit kontextovou nabídku, ale bude to nějaký nastvení kolme komponenty shell nebo něco podobnýho. Zkusím na to mrknout a jestli něco vyšpekuluju tak odpovím konkrétněji.

Děkujeme za poděkování za náš web.

Pavel
Zaznamenáno
old_forum
Host
« Odpověď #2 kdy: Čtvrtek, 08.12.2005, 18:53 »

Tak něco z toho co hledáš je v komponentě "User Interface Core", je to v Settings, např. Show Desktop Icons, Show context menu on Shell folders, Show context menu on Tak bar ...

Dej vědět jestli ti to pomohlo a pokud najdeš něco dalšího, tak to sem taky hoď.

Díky, Pavel
Zaznamenáno
old_forum
Host
« Odpověď #3 kdy: Čtvrtek, 08.12.2005, 18:53 »

Díky, pomohlo to. Nastavení této komponenty bylo "to pravé ořechové". Teď ještě zbývá odstranit nějaké problémy se zvukovkou Yamaha (chybí WDMAUD.SYS a pod.)a také s CD-mechanikou BTC ( hlásí, že nejde přečíst, protože zařízení je buď poškozeno nebo má špatný formát, při čemž "zařízení pracuje správně". Ale na to snad už přijdu.
Ještě mě napadlo, jestli by se tato konfigurace nedala "ořezat" pomocí např. XP-LITE a nebo jestli to lze jen pomocí dalšího odebírání komponent WXPE. Ale to je asi věc dalších experimentů, na které nevím, jestli budu mít čas.
Stávající konfigurace, obsahující pouze systém s IE, OE a WM-Player a několika systémovými nástroji, zabírá na disku zhruba 410MB včetně swapu, což je, myslím, uspokojivé.
Zatím díky za pomoc.

Jarek
Zaznamenáno
old_forum
Host
« Odpověď #4 kdy: Čtvrtek, 08.12.2005, 18:53 »

Ahoj Jarku, už pár dní se trápím taky s cdromkou v Embedded, ale s tím, že mi ji systém "nevidí", tj. není ani v průzkumníku.

Mohl bys mi poslat svůj .slx soubor abych se podíval jaký komponenty tam přidáváš? Vyzkoušel jsem vše co mě napadlo a furt bez výsledku.

Díky, Pavel
Zaznamenáno
Stran: [1]   Nahoru
  Tisk  
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!