Craftcom
Středa, 30.09.2020, 21:31 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Dne 24.2.2008 byl po delší odstávce uveden do provozu nový portál s fórem. Chtěli bychom vás požádat v případě nalezení nějaké chyby nebo nefunkčního odkazu o napsání zprávy do vlákna "Chyby" pro pružnější sjednání nápravy.
 
   Domů   Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
Stran: [1]   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: Plugin DiskCheckerXP  (Přečteno 11992 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
.:OMAR:.
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 5


Zobrazit profil
« kdy: Úterý, 20.01.2009, 12:49 »

Zdravím,

mám dva problémy:

1, Program při ukončení potřebuje zapsat do conf.ini, což je soubor který je součásti. Jak ho mám dostat do Ramdisku aby se do něj uložilo co potřebuje a program se ukončil? Jinak totiž nejde shodit. nebo nejak jinak ?

2, Problém je, že se mi program nechce při nabootovani BartPE vubec spustit. (žádná hláška, nic)
Pouze pokud spustim nu2menu z BartPE CD v normalnich windowsech tak funguje, ale nastava problem 1.

Dělám studii programu a tvorbu pluginů jako moji dlouhodobou maturitní práci. Používám BartPE a nu2menu.

Předem moc díky !

Edit: Celkem to pospíchá Úsměv kdyby byl nekdo ochotnej mi poradit tak budu rad - icq 241 970 997
« Poslední změna: Úterý, 20.01.2009, 12:52 od .:OMAR:. » Zaznamenáno
Craft
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 284



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #1 kdy: Úterý, 20.01.2009, 21:39 »

Stáhni si ze stránek craftcomu plugin, třeba MirandaIM nebo NetMeter a najdi si soubor ramdisk_neco.cmd a otevři si jej třeba v poznámkovém bloku a mrkni na syntaxi. Stačí ji trochu upravit dle svojich potřeb. Tím docílíš při spuštění tebou požadovaného programu nejprve jeho překopírování do ramdisku a spustí se až odsud, takže pak již veškeré ukládání by neměl být problém, za předpokladu, že program nebude chtít tvrdošijně ukládat své soubory např. na C:\Program Files. Pak by ses musel na svém pc trochu pohrabat v registerch nebo použít prográmek regshot (ke stažení je rovněž v pluginu) a pomocí něj snadno dostaneš přesnou syntaxi, kde co program při instalaci na PC ukládá. Tu si budeš muset skopčit a pomocí konvertoru ji převést do podoby čitelnou pro bartpe (kdysi jsem tady někde ve fóru dával odkazy na takové konvertory) a hlavně změnit nastavenou cestu pro tvrdošíjné vytváření .ini souboru na přednastaveném místě při instalaci programu. Ale většina programů si své potřebné soubory po prvním spuštění programu automaticky ukládá do stejné složky, kde je program, nehledě na jeho umístění na disku, takže by to neměl být problém.

Pak musíš ještě samozřejmě upravit soubor .inf v pluginu, konkrétně syntaxi v položce
[Software.AddReg]
; HKLM\SOFTWARE
; XPE Shortcuts

pokud budeš chtít používat XPE plugin (reatogo) nebo .xml v případě Nu2Menu.

Stačí, když si stáhneš některý ze mnou vyrobených a uvedených pluginů ze stránek, konkrétně odsud http://www.craftcom.net/index.php?article=62
a mrkneš se do nich, pak už ti to bude jasné, stačí jenom změnit několik položek.
Předpokládám, když už z toho maturuješ, nemusím ti radit jak upravovat soubory .cmd a .inf Mrknutí

Hodně zdaru

Craft
« Poslední změna: Úterý, 20.01.2009, 21:43 od Craft » Zaznamenáno

Nic není nemožné, jenom vědět jak na to.
Craft
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 284



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #2 kdy: Úterý, 20.01.2009, 21:59 »

Takže syntaxe za předpokladu, že soubor pro spuštění programu se jmenuje třeba DiskCheckerXP.exe
bude vypadat takto:

Kód:
@echo off
:: --------------------------------------------------------------------------------
:: RAMDISK_NETMETER.CMD - Script to start "DiskCheckerXP.exe" From BartPE
:: Adapted from adaware.cmd created by Bart Lagerweij.
:: --------------------------------------------------------------------------------
echo RAMDISK_DiskCheckerXP.CMD: Starting...
setlocal
if "%temp%" equ "" goto ERR
if exist "%temp%\DiskCheckerXP\DiskCheckerXP.exe" goto RUN
echo RAMDISK_DiskCheckerXP.CMD: Copying "%~dp0*.*" to "%temp%\DiskCheckerXP\"
xcopy /s "%~dp0*.*" "%temp%\DiskCheckerXP\"
:RUN
start "" "%temp%\DiskCheckerXP\DiskCheckerXP.exe"
goto END
:ERR
echo.
echo RAMDISK_DiskCheckerXP.CMD: No temp variable set...
echo RAMDISK_DiskCheckerXP.CMD: This plugin needs a ramdisk...
echo.
pause
:END
endlocal

Soubor s touto syntaxí se bude samozřejmě pak jmenovat ramdisk_DiskCheckerXP.cmd (velká a malá písmena nerozlišuje)

A zbytek už si uprav sám  Mrknutí

Craft
Zaznamenáno

Nic není nemožné, jenom vědět jak na to.
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: Středa, 21.01.2009, 14:11 »

Jde to vyřešit i jinak, použitím pluginu FBWF (file based write filter), kterej umožní "zapisovat" na CD takovým způsobem, že zápis je přesměrován do RAM, ale soubor se jeví, jako by byl na CD.

Stačí si to hodit do Gůglu a je to...

Pavel
Zaznamenáno
.:OMAR:.
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 5


Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: Středa, 21.01.2009, 16:54 »

Ok, díky moc. Musím ted dodelat jeste teoretickou cast a pak se vrhnu jeste na pluginy prakticky. Takže, sem určo ještě napíšu. A i výslednou práci (*.doc , *.iso) sem myslel, že bych sem pak hodil k nakouknutí.

Jinak problém č.2 bude asi v tom, že jsem nezkopíroval všechny potřebné soubory. Napíšu sem pak jak to dopadlo.

Díky
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: Pátek, 23.01.2009, 14:09 »

Za práci budeme vděční, možná bude lepší ji vyexportovat do PDF formátu. ISO v žádným případě ne, bylo by to porušením licenčních podmínek.

Pavel
Zaznamenáno
.:OMAR:.
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 5


Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: Neděle, 15.02.2009, 20:54 »

Chci do Nu2Menu udělat odkaz na Online Antivirus. (proste URL)
Napadlo mě udělat normální vstup přes xml, ukázat na zástupce adresy (normálně vytvořene ve windows - zastupce v siti internet. oznacil sem ji jako adresa.url) a myslel jsem si ze se automaticky načte v mozille kterou tam mam. Což mi příjde jako nesmysl jak to ted pisu Úsměv Takze nenapada vas prosim nekoho jak to udelat? Proste predat URL mozille (jiny plugin) a ta at ji otevre. Nejaky zastupce primo od mozilly se mi nepovedlo udelat...

Snad nevadí ze to bastlim do jednoho topicu, díky !
« Poslední změna: Pondělí, 16.02.2009, 20:22 od .:OMAR:. » Zaznamenáno
.:OMAR:.
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 5


Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: Neděle, 22.02.2009, 13:23 »

Nikdo neví?
Zaznamenáno
bob57_cz
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 206


Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: Pondělí, 23.02.2009, 16:47 »

Nebude jednodušší si tam vložit obyčejnou stránku.htm s užitečnými odkazy a na ty pak klikat ?  Vyplazuji jazyk
Zaznamenáno
Stran: [1]   Nahoru
  Tisk  
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!