Craftcom
Úterý, 29.09.2020, 22:36 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Dne 24.2.2008 byl po delší odstávce uveden do provozu nový portál s fórem. Chtěli bychom vás požádat v případě nalezení nějaké chyby nebo nefunkčního odkazu o napsání zprávy do vlákna "Chyby" pro pružnější sjednání nápravy.
 
   Domů   Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
Stran: [1]   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: problem s ram-bootom  (Přečteno 8368 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
cinematik
Nováček
*
Offline Offline

Příspěvků: 2


Zobrazit profil
« kdy: Neděle, 21.12.2008, 18:57 »

čaute, potreboval by som pomôcť s problémom, ktorý sa mi vyskytol, keď som robil bootovacie XPE z ramky

po vytvorení boot CD podľa návodu z craftcomu.net sa mi pekne načítalo CD do ramky, načítalo sa XPE, ale v okamihu spúšťania XPE (približne v čase naskočenia obdoby "welcome") sa miobjaví Blue scrren of death s obsahom, že windows nenabehne, pretože by mohlo nastať poškodenia PC.
Skúšal som to simulovať na MS Virtual PC aj Vmware, ale testovanie bolo s rovnakým výsledkom (veľkosť obrazu je cca 200MB - skoro žiadne pluginy a veľkosť pridelenej RAM virtualnemu stroju je 512MB), obyčajné bootovacie CD pritom bolo v poriadku

pre ďalšie info: súbor ramdisk.sys som nahradil, ale neviem, či bolo v poriadku;
                     nenahradzoval som už nič iné
                     používam najnovšiu verziu XPE (k staršej som sa nevedel dostať)
                     skúšal som nájsť nejaké info na fórach, ale tam som našiel také veci, že na boot treba mať okrem iného súbor ntldr,ktorý som však v mojom obraze nenašiel
                     

pomohlo by mi, ak sa už niekto s týmto problémom stretol, alebo by mi tiež pomohlo, ak by mi niekto poslal (popripade skontroloval) subory z http://craftcom.net/index.php?action=download&fileid=18


ďakujem
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #1 kdy: Neděle, 21.12.2008, 19:36 »

Postupuješ dle tohoto návodu? http://www.craftcom.net/13_bartperam/reatogo_sdi.htm

Jestli jo, pak všechny potřebný soubory jsou v archivu, navod je funkční pro WinXP SP2. Děláš to naprosto přesně fle návodu?

ntldr je to samý jako setupldr.bin - akorát se používají v jiných situacích.

Umíš-li anglicky, mrkni na 911cd.net/forums

Pavel
Zaznamenáno
cinematik
Nováček
*
Offline Offline

Příspěvků: 2


Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: Pondělí, 22.12.2008, 17:18 »

postupoval som presne podľa návodu
-keďže mi to v pohode nabootovalo, myslím, že som vytvoril virtuálny disk v poriadku
-v poriadku by mali byť aj zdrojové data, ktoré som kopíroval na virtuálny disk (reatogo.sdi)

podľa toho usudzujem, že by mala byť chyba pri nahradzovaní nejakých súborov; ja som nahradil iba súbor ramdisk.sys, ak by sa tam malo ešte niečo nahrádzať alebo kopírovať naviac, napíšte mi prosím

-ešte ma napadlo, či to nemôže byť spôsobené tým, že používam anglický windows (podľa mňa by to nemalo vadiť, ale blue screen of death sa mi prihovára v češtine, hoci windows je anglický)
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: Pondělí, 22.12.2008, 17:26 »

Citace
podľa toho usudzujem, že by mala byť chyba pri nahradzovaní nejakých súborov; ja som nahradil iba súbor ramdisk.sys, ak by sa tam malo ešte niečo nahrádzať alebo kopírovať naviac, napíšte mi prosím

Já už si podrobnosti nepamatuju. Návod je funkční a všechny potřebný soubory jsou k dispozici.

Jazyková verze by neměla hrát roli. Jak říkám, umíš-li anglicky, mrkni na 911cd.net/forums

Pavel
Zaznamenáno
Stran: [1]   Nahoru
  Tisk  
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!