Craftcom
Pátek, 19.04.2024, 02:23 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Dne 24.2.2008 byl po delší odstávce uveden do provozu nový portál s fórem. Chtěli bychom vás požádat v případě nalezení nějaké chyby nebo nefunkčního odkazu o napsání zprávy do vlákna "Chyby" pro pružnější sjednání nápravy.
 
   Domů   Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
Stran: [1]   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: Problém s bootováním z CF s FAT32  (Přečteno 4034 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
FJelinek
Nováček
*
Offline Offline

Příspěvků: 3


Zobrazit profil
« kdy: Čtvrtek, 13.11.2008, 08:34 »

Dobrý den,
potřeboval bych poradit ohledně postupu při bootování z CF s FAT32, protože se mi vůbec nedaří s tím pohnout. Pokud tutéž CF kartu naformátuji na FAT16 a použiji na ní Bootprep, nebo Bootsect, tak vše funguje korektně. Při použití FAT 32 se ale PC zasekne při startu na hlášce Verifiing DMI pool data.

Zajímavé je, že pokud jí naformátuji FAT32, potom na ní nahraji jen boot.ini, ntdetect.com, ntldr a pokusím se z ní nabootovat, tak se přes Verifiing DMI pool data normálně dostane. Potom na ní stačí jen dohrát zbytek sestavení XPE znovu nabootovat a FBA se již spustí normálně?

Nemáte s tímto někdo zkušenosti? Díky za odpovědi.
Zaznamenáno
bob57_cz
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 206


Zobrazit profil
« Odpověď #1 kdy: Čtvrtek, 13.11.2008, 20:16 »

Hlavním určujícím prvkem je info v MBR. Zde uvedené nasvědčuje tomu, že obsahuje info o souborech pro boot systému řady NT.
Výchozími soubory pro 9x OS jsou IO.SYS a MSDOS.SYS na FAT16 i FAT32. Potřebné zápisy je možno provést stejně jako u HDD pomocí "fdisk /mbr" a "sys x:" z DOS ( s potřebnými ovladači pro přístup k zařízení ) nebo lépe z prostředí win některou sofistikovanější utilitkou.
Nevidím však důvod pro přepis info o boot souborech na jiné, když boot funguje se stávajícími.( Nebo jsem nepochopil dotaz: "mám problém s boot - funguje" ... )
Zaznamenáno
Stran: [1]   Nahoru
  Tisk  
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!