Craftcom
Pátek, 19.04.2024, 08:52 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Dne 24.2.2008 byl po delší odstávce uveden do provozu nový portál s fórem. Chtěli bychom vás požádat v případě nalezení nějaké chyby nebo nefunkčního odkazu o napsání zprávy do vlákna "Chyby" pro pružnější sjednání nápravy.
 
   Domů   Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
Stran: [1]   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: Unattended instalace-moje otazky-doufam, ze zadny zacatecnik  (Přečteno 7248 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
evlo
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 6


Zobrazit profil
« kdy: Pondělí, 05.05.2008, 17:44 »

Tak tu hazim par svych problemu s bezobsluznou instalaci windows:

Nechci pouzit zadne tooly tretich stran [nlite, ani integratory, hotove svcpack.infka a pod.], maximalne tak zdrojve kody skriptu.

1. visual effects: mam v runonce nastaveni ktery probehne samozrejme po runonceex, tzn. plan je ten, ze user se priloguje, pak je ve startup skript co restartne pc a smaze sam sebe - bez restartu se zmeny efektu neprojevi. Problem - skript restartne pc a zmeny se nejenze nenaimportuji, ale ani neprojevi! Sleep apod. sou samozrejme neprijatelne nesystemove reseni, co s tim? K importu pouzivam normalne regedit. Co s tim?
2. IE7 nastaveni: importem registru to nejde, tak sem si udelal skript co spusti IE, cekat az se nacte (tusim, ze cekam na Tabbar) a zavre IE. Naiportuje (opet regedit) registry a ... nic, po spusteni IE se vetsna nasteveni neprojevi. Projevi se treba nastaveni google jako vyhledavace, potom se nastavi zobrazeni menu (no, to je zajimavy, protoze zadny tweak pro zobrazeni menu neimportuju!!), pak treba phishing filter to vubec nenastavi. Hmm. Co s tim?
3. Microsoft Update, Office genuine advantage ActiveX - nahraju do downloaded program files infka, do system32 dll, zaregistruju dllky (regsvr32), ale po vstupu na WU, nebo stranku co chce OGA to musim rucne instalovat, tj. activeX prvky se nenainstujou. Co s tim?
4. Zobrazeni skrytych soboru - importnu registry pro zobrazeni skrytych a systemovych souboru, po dokonceni instalace je nastaveni v moznostech slozky spravne videt, ale systemovy a skryty soubory ne! Co s tim? Importuju to v T-12 tj. do default usera pred vytvorenim administratorskyho uctu, ktery si to z tama zreplikuje.
5. Jak naprosto cistou cestou nastavim zobrzeni vsech slozek v exploreru jako details a tento pocitac take jako details, ale s tim, ze se bude seskupovat po skupinach?
Zaznamenáno
bob57_cz
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 206


Zobrazit profil
« Odpověď #1 kdy: Středa, 07.05.2008, 03:18 »

Importuju to v T-12 tj. do default usera pred vytvorenim administratorskyho uctu, ktery si to z tama zreplikuje.
Něco podobného jsem kdysi zkoušel taky, ale s jiným výsledkem. Účet administrátora se vytvoří nezávisle na obsahu default, který předá nastavení default do user teprve nově vytvořeným účtům users po volání administrátorem.
Zkusil jsem na to berličku - administrátor vytvoří usera s právy správce, user dostane nastavení z default, odhlásím administrátora, přihlásím usera-správce, odstraním účet administrátora a komplet jej nově vytvořím jako administrátora takže dostane nastavení z default nebo administrátora neodstraním, ale přepíšu mu nastavení z default. Otázkou by zde bylo, k čemu stavět znovu administrátora, když se jím stal nový user-správce. Na FAT32 se mi tohle povedlo, na NTFS ( logicky ) ne. ( Nabízí se takto primární instalace do FAT32 a teprve poté převod na NTFS.)
Klasický export/import nastavení z PC na PC systémovými prostředky - o to tu asi nešlo .(?)
Nastavení IE by mělo být aplikováno až po instalaci a spuštění drv GK, bez nich toho spousta nepůjde a iexplorer má zase vazbu na explorer - XP/IE6 jsou ještě vázané (?) . Odděleno zcela je to snad až ve Vista/IE7.
Zaznamenáno
evlo
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 6


Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: Středa, 07.05.2008, 08:20 »

Hmm ne, to prepise takovy to appling personal settings - bezi to mezi runoncex a runonce, nevim jak do toho neco pridam a uz vubec ne jak do toho neco pridat aby to bezelo jako posledni
Zaznamenáno
evlo
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 6


Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: Sobota, 10.05.2008, 13:11 »

Tyjo uz mam vyreseny jak to vyresit - jeste ale potrebuju bud zobrazit fullscreen obrazek pres nejaky softik pres prikazovou radku. Nebo nejak uplne skryt start a ikonky na plose (kdyz killnu explorer, tak se asi znova spusti)
Zaznamenáno
bob57_cz
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 206


Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: Pondělí, 12.05.2008, 03:25 »

Tyjo uz mam vyreseny jak to vyresit - jeste ale potrebuju bud zobrazit fullscreen obrazek pres nejaky softik pres prikazovou radku. Nebo nejak uplne skryt start a ikonky na plose (kdyz killnu explorer, tak se asi znova spusti)
Ikony na ploše můžeš skrýt nebo odstranit ( a lištu můžeš nechat automaticky chovávat ).
AddReg
HKCU,"SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\HideDesktopIcons\ClassicStartMenu","{450D8FBA-AD25-11D0-98A8-0800361B1103}",0x00010001,1
HKCU,"SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\HideDesktopIcons\NewStartPanel","{450D8FBA-AD25-11D0-98A8-0800361B1103}",0x00010001,1
Každá jedna ikona má svou { }.
Pro fullscr img lze použít třeba Irfan ( .bat/.cmd ve složce po spuštění nebo v klíči "run" ).

Sem ses díval ? :
http://autoinstall.craftcom.net/index.php?page=beginner/unattendedsetup
http://autoinstall.craftcom.net/index.php?page=intermediate/registry
« Poslední změna: Pondělí, 12.05.2008, 04:06 od bob57_cz » Zaznamenáno
evlo
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 6


Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: Pátek, 30.05.2008, 18:43 »

Vyresil sem to asi treba radkama v autoit a funguje to jak ma narozdil od tech reghacku, co by potrebovali restart, coz je neprijatelne.
Zaznamenáno
Stran: [1]   Nahoru
  Tisk  
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!