Craftcom
Úterý, 07.12.2021, 18:53 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Dne 24.2.2008 byl po delší odstávce uveden do provozu nový portál s fórem. Chtěli bychom vás požádat v případě nalezení nějaké chyby nebo nefunkčního odkazu o napsání zprávy do vlákna "Chyby" pro pružnější sjednání nápravy.
 
   Domů   Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
Stran: [1]   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: WXPE - čeština  (Přečteno 7428 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
old_forum
Host
« kdy: Čtvrtek, 08.12.2005, 13:18 »

Dotaz položen dne 04.09.2005 v 10:10:54

Zdravím, nejprve musím poděkovat za váš web, kde jsem našel chybějící informace k tématu, kterým se poslední dobou snažím zabývat, tj WXPE. Nyní k otázce: Mám vytvořenou aplikaci v Delphi 7 a při spuštění na WXPE mám problémy s češtinou. Přidal jsem do image komponentu Czech language support a Regional language options. Nastavení v XPE mám všeho na " Czech", přesto české znaky (ť, ř..) mi to nezobrazuje správně.Nemáte někdo s tímto nějakou zkušenost? Děkuji za případnou pomoc.

Jezevec
Zaznamenáno
old_forum
Host
« Odpověď #1 kdy: Čtvrtek, 08.12.2005, 13:18 »

Ahoj, jsem autor článků o WXPE. Sám ještě češtinu nemám nainstalovanou, ale zkusím poradit. Jestli fungují ostatní český znaky dobře, možná bude problém s fonty. Podívej se do svých WXPE (do sestavenýho buildu) na fonty a ty český zkus (prozatím) nahradit z "normálních" WinXP.

Nic víc zatím neporadím ...

Pavel
Zaznamenáno
old_forum
Host
« Odpověď #2 kdy: Čtvrtek, 08.12.2005, 13:19 »

Toto mě už taky napadlo. Vzal jsem celou složku Fonts ze složky Windows z klasických WXP pro a nakopíroval do WXPE. Problém zůstal stejný některé české znaky se zobrazí, ale některé ne (např. již zmiňované ř)

Jezevec
Zaznamenáno
old_forum
Host
« Odpověď #3 kdy: Čtvrtek, 08.12.2005, 13:19 »

Tak ještě 2 myšlenky: Jestli náhodou aplikace napsaný v Delphi7 nepoužívají kódování Unicode? A druhá myšlenka: zkus v Target Designeru natahat všechny komponenty kde je název Czech, třeba to pomůže.

Pavel
Zaznamenáno
old_forum
Host
« Odpověď #4 kdy: Čtvrtek, 08.12.2005, 13:20 »

Tak jsem oslovil odborníky na WXPE z firmy ELBACOM a dostal jsem radu, že ke správné funkci češtiny je nezbytné mít v cílovém image MUI pack s češtinou (není součástí instalace studia). Ten je ke stažení zde: http://msdn.microsoft.com/embedded/downloads/xp/mui/xpsp2/default.aspxUž to mám stažený, v nejbližší době se to pokusím vyzkoušet.

Jezevec
Zaznamenáno
old_forum
Host
« Odpověď #5 kdy: Čtvrtek, 08.12.2005, 13:20 »

OK, to je dobrá zpráva. Už jsem se na češtinu díval, bude to jeden z dalších dílů na craftcomu, ale bude to ještě nějakou dobu trvat (pracovní vytížení). Sám jsem docílil korektního fungování češtiny (menu, aplikace, klávesnice, fonty) v Embedded, takže se o zkušenosti podělím.

Pavel
Zaznamenáno
old_forum
Host
« Odpověď #6 kdy: Čtvrtek, 08.12.2005, 13:20 »

Tak oba články o češtině v Embedded už jsou na světě ...

Pavel
Zaznamenáno
Stran: [1]   Nahoru
  Tisk  
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!