Craftcom
Čtvrtek, 16.09.2021, 18:06 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Dne 24.2.2008 byl po delší odstávce uveden do provozu nový portál s fórem. Chtěli bychom vás požádat v případě nalezení nějaké chyby nebo nefunkčního odkazu o napsání zprávy do vlákna "Chyby" pro pružnější sjednání nápravy.
 
   Domů   Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
Stran: [1]   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: Rychlost spousteni win s WMware  (Přečteno 6304 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
scorta
Nováček
*
Offline Offline

Příspěvků: 4


Zobrazit profil
« kdy: Sobota, 08.03.2008, 11:49 »

Posledni dobou po preinstalovani systemu a nainstalovani WMwaru se mi znacne zpomalil start systemu na PC, musim cekat cca pul minuty nez ve nabehne jak ma. Pred instalaci WMware vse naskocilo do 5 vterin. Mam winXP jak host tak virtual. Jak to je u vas? Taky se vam to stava?
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #1 kdy: Sobota, 08.03.2008, 12:00 »

Rád bych odpověděl, ale můj noťas nabíhá několik minut, takže sám nevím. Možný to je, ale s instalovaným OS uvnitř VMware to nesouvisí - virtuální PC se přece během bootování vůbec nespouští.

Je možný, že problém dělá některá služba VMware. Na jejich webu k tomu není info...?

Pavel
Zaznamenáno
scorta
Nováček
*
Offline Offline

Příspěvků: 4


Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: Sobota, 08.03.2008, 16:16 »

Takle, nerikam ze to souvisi s tim jaky os mam uvnitr. dela to i kdyz nic uvnitr nemam. Ja si myslim ze s nejvetsi pravdepodobnosti to dela sluzba wmware network adapter ktera se pri spusteni systemu na PC spousti, jina podle pozorovani nebezi (v dobe kdy wmware neni spusteny). Anglicky neumimmoc dobre a jejich stranky jsem tudis nestudoval. Mam verzi 6 a v 5ce mi to teda co si vzpominam nedelalo... Nekdy bohuzes nove verze smeruji k spatnemu....

Rád bych odpověděl, ale můj noťas nabíhá několik minut, takže sám nevím. Možný to je, ale s instalovaným OS uvnitř VMware to nesouvisí - virtuální PC se přece během bootování vůbec nespouští.

Je možný, že problém dělá některá služba VMware. Na jejich webu k tomu není info...?

Pavel
Zaznamenáno
bob57_cz
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 206


Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: Neděle, 09.03.2008, 00:55 »

Posledni dobou po preinstalovani systemu a nainstalovani WMwaru se mi znacne zpomalil start systemu na PC, musim cekat cca pul minuty nez ve nabehne jak ma. Pred instalaci WMware vse naskocilo do 5 vterin. Mam winXP jak host tak virtual. Jak to je u vas? Taky se vam to stava?
Vypni si v nastavení WMw automatický start programu se spuštěním windows. Spouštěj jej ručně až po natažení win zástupcem z plochy či startmenu teprve tehdy, co jej opravdu chceš spustit. Host i hostitel se společně dělí o stejné prostředky sítě, ale HW neví, kdo je vlastně pravý vlastník, když dostává už se startem systému dvojí požadavky na síťové služby. Tohle ještě není pořádně odladěno.
Stejným neduhem trpí i MS VirtuaPC a VirtualBox. Ani tyto nenechávám autostartovat se systémem.
« Poslední změna: Úterý, 11.03.2008, 01:25 od bob57_cz » Zaznamenáno
scorta
Nováček
*
Offline Offline

Příspěvků: 4


Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: Úterý, 11.03.2008, 09:27 »

Posledni dobou po preinstalovani systemu a nainstalovani WMwaru se mi znacne zpomalil start systemu na PC, musim cekat cca pul minuty nez ve nabehne jak ma. Pred instalaci WMware vse naskocilo do 5 vterin. Mam winXP jak host tak virtual. Jak to je u vas? Taky se vam to stava?
Vypni si v nastavení WMw automatický start programu se spuštěním windows. Spouštěj jej ručně až po natažení win zástupcem z plochy či startmenu teprve tehdy, co jej opravdu chceš spustit. Host i hostitel se společně dělí o stejné prostředky sítě, ale HW neví, kdo je vlastně pravý vlastník, když dostává už se startem systému dvojí požadavky na síťové služby. Tohle ještě není pořádně odladěno.
Stejným neduhem trpí i MS VirtuaPC a VirtualBox. Ani tyto nenechávám autostartovat se systémem.

Nikde tuto funkci vypnuti pri startu nevidim, mam WMw v6.0, treba tuto funkci odstranily ze strarsi verze? Nebo kde to mas ty?
Zaznamenáno
bob57_cz
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 206


Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: Středa, 12.03.2008, 03:13 »

Nikde tuto funkci vypnuti pri startu nevidim, mam WMw v6.0, treba tuto funkci odstranily ze strarsi verze? Nebo kde to mas ty?
Mám hodně starou verzi a momentálně nenainstalovanou, ale to není důležité. Pokud není volba přímo v programu, tak se spouští přes registry (run) a to lze snadno vypnout pomocí utilitky appman
 ( http://cestiny.idnes.cz/pa/appmanagercz.html ), s oblibou ji používám stále v této "staré" verzi, funguje v win9x, NT, XP, 2k a dokonce i pod Vistou.
Zaznamenáno
Stran: [1]   Nahoru
  Tisk  
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!