Craftcom
Čtvrtek, 18.04.2024, 21:54 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Dne 24.2.2008 byl po delší odstávce uveden do provozu nový portál s fórem. Chtěli bychom vás požádat v případě nalezení nějaké chyby nebo nefunkčního odkazu o napsání zprávy do vlákna "Chyby" pro pružnější sjednání nápravy.
 
   Domů   Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
Stran: [1]   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: Bootovanie po sieti a problem so SATA diskom  (Přečteno 7732 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
PeterKD
Nováček
*
Offline Offline

Příspěvků: 1


Zobrazit profil
« kdy: Pondělí, 25.02.2008, 00:17 »

Dobry den.
Mam za ulohu na asi 10 PC vykonavat automatizovanu obnovu systemu v pripade jeho poskodenia. Cele to malo byt riesene kopirovanim Image na disky tychto PC, na ktorych by sa nachadzal nefunkcny alebo inak poskodeny system. Image obsahuje funkcni system ktory sa ma nakopirovat na nefunkcne PC. Botovanie ma byt po sieti. Tu vsak mam problem ked chce dany zalohovaci nastroj pristupit na SATA disk. Cele sa to bud zruti a restartuje PC alebo to jednoducho zamrzne. Pre istotu som to skusal botovat s tou istou konfiguraciou aj z USB kluca a vsetko slo tak ako bolo treba, ale pri bootovani zo siete to nefunguje. Testovane OS boli FreeDos,DR-DOS, MS-DOS 6.22 a MS-DOS z Win 98. Prve tri OS sa zastavili hned pri bootovani pretoze nemohli detekovat disk ale MS-DOS ktory je sucastou Win98 ten funguje. Bolo to testovane s HIMEM.SYS a EMM386 a aj bez nich. Neviem to isto ale myslim si ze sa jedna o vyrobnu chybu, no potreboval by som to nejak obist ak by to bolo mozne. Dovod preco to tak ma byt je taky ze je to potrebne ako bakalarska praca. Za kazdu radu dakujem.

S pozdravom Peter.
« Poslední změna: Pondělí, 25.02.2008, 01:03 od PeterKD » Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #1 kdy: Pondělí, 25.02.2008, 11:00 »

Moc rád bych poradil, je to docela zajímavý téma. Možná by pomohlo v BIOSu nastavit, aby se disk netvářil jako SATA (což u některých BIOSů jde) - teda pokud je to možný. Dál doporučím obrátit se na opravdu dobrou poradnu (v češtině): pc.poradna.net - tam je podstatně větší pravděpodobnost, že se dobereš výsledku.

Hodně štěstí při studiu :-)

Pavel
Zaznamenáno
Stran: [1]   Nahoru
  Tisk  
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!