Craftcom
Neděle, 28.02.2021, 04:57 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Dne 24.2.2008 byl po delší odstávce uveden do provozu nový portál s fórem. Chtěli bychom vás požádat v případě nalezení nějaké chyby nebo nefunkčního odkazu o napsání zprávy do vlákna "Chyby" pro pružnější sjednání nápravy.
 
   Domů   Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
Stran: [1] 2   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: Total crash  (Přečteno 11869 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
ripper
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 16


Zobrazit profil
« kdy: Neděle, 02.12.2007, 14:30 »

Zdravim,

zkompiloval jsem wxpe a vytvoril slozku se soubory, vse probehlo bez problemu 0 error 1 warnigs. polozku standard PC jsem nevymazal, ale pouze odskrtl z winlogon.


nahral jsem slozku s touto kompilaci na bartPE a nabootoval, prekopiroval soubory na naformatovanej disk - formatovani formou spusteni instalace a preruseni ve vazi kdyz zacina kopirovat soubory na disk...

po prekopirovani jsem restartoval VM ale pc jednoduse vytuhlo, neobevila se zadna message, proste nic, restartu muzu delat kolik chci.. prijde mi jako by vubec nenabehlo zavadeni..

nevite kde je zakopanej pes?
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #1 kdy: Neděle, 02.12.2007, 14:39 »

To je divný. Je to opravdu zformátovaný tak, aby nabootoval ntldr? Doporučím to ověři: na disku nechat jen soubor ntldr a ntdetect.com (oboje z normálních WinXP) a ověřit, zda to začne bootovat.

Pavel
Zaznamenáno
ripper
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 16


Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: Neděle, 02.12.2007, 14:45 »

diky testnu
Zaznamenáno
ripper
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 16


Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: Neděle, 02.12.2007, 15:12 »

Tak to bootuje kdyz tam hodim ty dva, tak nevim kde je chybka, dokonce jsem zkousel tam hodit i ty dva soubory co mam v tom embededXP,
hodi to hlasku booting bla bla a pak ze could not starting pac tam chyby system32\hal.dll atd.. takze podle me je toto v poradku, ale pak kde je chybka???

jeste posilam vypis souboru boot.ini

[boot loader]
timeout=0
default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Embedded" /fastdetect


je mozny ze by to bylo treba kvuli tomu ze mam nastaveno jen 384 MB ramky? Mel jsem xpcka a ty frceli i na 256 tak nevim kde je error.


Kdyz pridam jeste boot.ini a jeste ten dalsi soubor tak to haze akorat chyby na cestu atd a kdyz tam hodim vse tak jen cerna obrazovka bez niceho no tak nevim sakra. :oops:
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: Neděle, 02.12.2007, 16:29 »

Takže základní test ohledně bootování funguje, to je dobře. Paměti je dost, problém by byl pod 64 MB.

Disk je formátován jako FAT32 nebo NTFS? Zkontroluj, zda máš v projektu zahrnutý komponenty pro souborovej systém a pak pro IDE disk (je-li tvůj disk ve VMware jako IDE).

Pavel
Zaznamenáno
ripper
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 16


Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: Neděle, 02.12.2007, 18:09 »

Formatovani je NTFS, zajimalo by me ale jak poznam ze tam mam ty komponenty, pac nevim jak se jmenují ty komponenty. Je zde nejaky voditko nebo mam jednoduse v seznamu hledat neco jako NTFS a IDE??
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: Neděle, 02.12.2007, 19:05 »

Jo, hledej podle názvu. Další radu zatím nemám.

Pavel
Zaznamenáno
ripper
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 16


Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: Pondělí, 03.12.2007, 00:00 »

tak jsem tu znova a koukal jsem na to a mam podporu jak pro ntfs format tak fat, stejne tak ide radice. Takze proc to .......nechce fungovat. ja to chciii
Zaznamenáno
bob57_cz
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 206


Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: Pondělí, 03.12.2007, 02:02 »

Citace: "ripper"
...
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="...
WINDOWS je skutečné jméno systémové složky nebo se jmenuje jinak ?
Pokud nesedí komplet info v řádku, tak hlásí chybu hal...
Zaznamenáno
ripper
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 16


Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: Pondělí, 03.12.2007, 12:12 »

ano jmenuje se windows, chybu nezahlasi nic, jednoduse cerna obrazovka a nazdar babi...Smutek
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: Pondělí, 03.12.2007, 13:33 »

Zkus to celý znova: novej virtuální PC s novým diskem, zformátovat, vyzkoušet bootování, znovu sestavit XP Embedded... a pak napiš, co a jak.

Tahle rada je myšlena vážně, mohla se někde stát chyba, která nejde odhalit.

Pavel
Zaznamenáno
ripper
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 16


Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: Pondělí, 03.12.2007, 16:18 »

Ja to zkousel, nad cim jsem se pozastavil, ze pokazde byla jina velikost vystupniho souboru devices.mpq, jednou mela 95kb a po druhe 101kb
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: Pondělí, 03.12.2007, 16:51 »

To je nějaký divný. Instalovals mezi tím hw nebo ovladače?

Pavel
Zaznamenáno
ripper
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 16


Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: Pondělí, 03.12.2007, 22:46 »

Ne vubec nic, zkusil jsem dokonce nepridavat zadny devices.mpq - mam ciste ide radic pac nepuzivam sata disk, takze prepokladam ze by se to melo chovat jako ciste kompilovane jadro winxp bez ovladacu na hw co mam v pc, presto by to melo ale nabootovat. Ale nestalo se tak tak uz nevim.
Smutek
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: Úterý, 04.12.2007, 11:50 »

Citace
mam ciste ide radic pac nepuzivam sata disk

To s tím nesouvisí. Zkontroluje si ve VMware, zda je tvůj virtuální disk připojen jako IDE (a zda je IDE na prvním "kanálu", IDE 0:0) nebo SCSI zařízení.

Pavel
Zaznamenáno
Stran: [1] 2   Nahoru
  Tisk  
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!