Craftcom
Sobota, 20.04.2024, 12:16 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Dne 24.2.2008 byl po delší odstávce uveden do provozu nový portál s fórem. Chtěli bychom vás požádat v případě nalezení nějaké chyby nebo nefunkčního odkazu o napsání zprávy do vlákna "Chyby" pro pružnější sjednání nápravy.
 
   Domů   Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
Stran: [1]   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: BartPE  (Přečteno 8641 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
old_forum
Host
« kdy: Čtvrtek, 08.12.2005, 12:47 »

Dotaz položen dne 26.04.2005 v 10:47:44

Zdravím.Jsem velice rád že vznikly tyto stránky.Mam hned pár dotazu.

Používám pebuilder313 bez pluginu XPE
---------------------------------------------
BartPE se spoušti v rozlišení 800 x 600.
Da se to někde změnit na 1024 x 768.
--------------------------------------------
Kde se dají vypnout uvítací obrazovky při startu.
---------------------------------------------
Plugin ramdisk vytvoři ramdisk jako jednotku B.Je však prazdna.Pokud přidam plugin XPE tak se na ramdisk vytvoři adresaře, kde jsou zástupci ikon.Nevíte který plugin to děla.

Dik Sandy
Zaznamenáno
old_forum
Host
« Odpověď #1 kdy: Čtvrtek, 08.12.2005, 12:47 »

1) Změna rozlišení: lze změnit v nabídce Go-System-Sreen Resolution (píšu to popaměti) po nabootování. Pokud to chceš změnit implicitně, kouknu se na to (nejsem teď u PC s BartPE).

2) Co myslíš tou "uvítací obrazovkou při startu"?

3) To je hodně komplexní záležitost. XPE je vlastně celý shell, mění toho docela dost, to se nedá takhle jednoduše vysvětlit. Co konkrétně potřebuješ udělat?

Pavel
Zaznamenáno
old_forum
Host
« Odpověď #2 kdy: Čtvrtek, 08.12.2005, 13:01 »

Zkusím navázat na Pavla.
1.Kdyby byl problém s tím nastavením rozlišení, můžeš ještě vyzkoušet plugin "Display settings" http://www.patrick-binnendijk.nl/index.php?c=pe , umožňuje nastavit požadované rozlišení,ale nevím jak až spolehlivě funguje, nezkoušel jsem ho, zaměřuji se hlavně na verzi XPE, kde se to v pohodě dá nastavit buď napevno úpravou potřebného souboru inf v pluginu XPE nebo si to jednoduše změníš jako ve WinXP.

2.Taky netuším co tím máš na mysli.

3.Nějak jsem ale nepochopil, co by si v tom ramdisku vlastně očekával, to že vytvoří jednotku B je v pořádku. Kdyby nefungoval, tak Barta vůbec nespustíš a skončí to chybou. Ramdisk jako takový používá jak BartPE, tak BartPE-XPE pro nabootování systému a vytvoření potřebné sestavy registrů, takže jako takový by měl být "prázdný", tj. bez adresářů (s výjimkou XPE), pokud ovšem nepoužíváš pluginy programů s potřebnou syntaxi pro spouštění do ramdisku, pak po spuštění se v ramdisku vytvoří složka s programem (překopíruje se zde z CD) a spouští se z ramdisku.

Podstatou vytvoření zástupců programů (plugin) u shellu XPE jako takového je editace souboru inf v jednotlivých pluginech. Pro vytvoření zástupců (plocha, start, Quick Launch) se používá následující syntaxe :

Kód:
0x2, "Sherpya\XPEinit\Programs", "Maxthon", "%SystemDrive%\Programs\Maxthon\Maxthon.exe"
0x2, "Sherpya\XPEinit\Desktop", "Maxthon", "%SystemDrive%\Programs\Maxthon\Maxthon.exe"
0x2, "Sherpya\XPEinit\Quicklaunch", "Maxthon", "%SystemDrive%\Programs\Maxthon\Maxthon.exe"


Uvedl jsem ti to pro názornost na programu Maxthon.První vytvoří zástupce v nabídce Start, druhý na ploše a třetí v panelu snadného spuštění. Když si otevřeš některý z pluginů na stránkách craftcomu, tak v souboru inf to tam najdeš.

Jinak BartPE používá pro vytváření zástupců v Nu2Menu soubor .xml.

Craft
Zaznamenáno
old_forum
Host
« Odpověď #3 kdy: Čtvrtek, 08.12.2005, 13:04 »

1. Že měna rozlišení: lze změnit v nabídce Go-System-Sreen Resolution po nabootování. Vim.Chtěl bych však aby se rozlišení změnilo již při bootovaní.

Ohledně toho Ramdisku.

Používám BartPe bez pluginu XPE.Plugin XPE strašně zpomaluje start programu.Člověk stačí posvačit než Bart najede.Připadam si jak před 10 lety u PC 486.
Našel jsem na netu program Talisman Desktop 2.81 http://www.studna.cz/657/Talisman-Desktop/
V programu BartPe je to bomba a při startu to nezdržuje.
Nemohu však do něj dostat ikony.
V registrech ma cestu Documents and Settings na složku plocha.
Na CD BartPe tato složla není.
Když jsem zkoušel plugin XPE tak se složka plocha zobrazila v ramdisku.

Sandy
Zaznamenáno
old_forum
Host
« Odpověď #4 kdy: Čtvrtek, 08.12.2005, 13:06 »

1.U verze BartPE to opravdu netuším.

Pokud stihneš za cca. 4 minuty posvačit, tak jo Úsměv.Musíš si ale uvědomit co všechno se musí u XPE načíst, aby jsi mohl využívat jeho bohaté možnosti, jaké nabízí.
Jinak můžeš vyzkoušet přes nějakého souborového manažera vytvořit adresář v ramdisku s potřebnou cestoujakou program používá a vše zde překopírovat i se zástupci programů, které chceš používat.
Pokud by to fungovalo, stačí si vytvořit plugin se spouštěním do ramdisku a s automatickým vytvořením potřebné cesty k souborům. Předpokládám, že používáš pro načtení tebou uvedeného programu svůj plugin.Pokud by to nefungovalo, tak bez úpravy souboru .inf v pluginu co se zápisu do registru týče, budeš mít asi smůlu.
Chce to prostě vyzkoušet. Těžko ti můžu říct přesně co a jak, když tebou uvedený program neznám ani jsem jej nezkoušel, takže netuším co všechno pro svůj správný chod potřebuje. U shellu XPE se adresář "Documents and Settings" s profily (Default User nebo All Users), vytváří automatickypři nabootování v ramdisku a proto v podsložce Plocha najdeš všechny zástupce, které máš zobrazeny na ploše. U BartPE to budeš hledat marně, ten to neumožňuje. Ani nevím o jiném shellu než XPE, který by to uměl. Dokonce v některém pluginu od tvůrce programu PEBuilder jsem četl, že pokud si chceš vytvořit složku s profilem, musíš si ji vytvořit na CD s Bartem pro programy, které tohle vyžadují, ovšem za předpokladu,že provedeš i patřičnou úpravu v registrech, (tj.vložením potřebného zápisu do registru v souboru .inf a případnou změnou cesty k programu. Zní to možná složitě, ale o jiné možnosti nevím.

Craft
Zaznamenáno
old_forum
Host
« Odpověď #5 kdy: Čtvrtek, 08.12.2005, 13:06 »

Ještě mě napadlo, můžeš vyzkoušet PE Shell Swapper, na který jsem před nedávnem narazil, ale ještě neměl čas otestovat. http://www.geocities.com/pierremounir/

Craft
Zaznamenáno
Stran: [1]   Nahoru
  Tisk  
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!