Craftcom
Středa, 24.04.2024, 08:48 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Dne 24.2.2008 byl po delší odstávce uveden do provozu nový portál s fórem. Chtěli bychom vás požádat v případě nalezení nějaké chyby nebo nefunkčního odkazu o napsání zprávy do vlákna "Chyby" pro pružnější sjednání nápravy.
 
   Domů   Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
Stran: [1]   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: Použití WXPE  (Přečteno 5724 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
michawel
Nováček
*
Offline Offline

Příspěvků: 2


Zobrazit profil WWW
« kdy: Sobota, 09.06.2007, 12:26 »

Omlouvám se, že zakládám nové téma, ale možná by to mohlo být pro někoho zajímavé.

Zajímal by mě konkrétnější rozsah použití. Řeším teď situaci, kdy na počítač s Windows XP musím dát program od výrobce třetí strany, který bude na něm spouštět multimediální obsah. Podmínka ale je, že se systém musí spouštět z Flashdisku, ne z disku. Zkoušel jsem různými způsoby Windows XP v klasické verzi dostat na Flash, ale nepodařilo se, hlasí to tunu chyb, respektive to pořádně nezačne bootovat. DOS a BartPE se mi rozchodit podařilo z flash celkem bez potíží.

K jádru věci: To, že XPE chodí z Flashdisků je jasné, viz HP ThinClient T s AMD Geode. Tohle řešení je pro mě pomalé, čili bych něco takového chtěl řešit na běžném PC. Je možné v rámci XPE bezproblémů instalovat cokoliv pro Windows XP? Děkuji za lehké naťuknutí.
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #1 kdy: Sobota, 09.06.2007, 12:51 »

Citace
Zkoušel jsem různými způsoby Windows XP v klasické verzi dostat na Flash, ale nepodařilo se, hlasí to tunu chyb, respektive to pořádně nezačne bootovat.

Já dostal WinXP ne externí usb disk (ne flashdisk), ale je to taková... no, není to pro každýho. WinXP můžou bootovat i z flashdisku, ale vlastní zkušenost nemám.

Citace
Je možné v rámci XPE bezproblémů instalovat cokoliv pro Windows XP?

Jo, úplně bez problémů. Záleží ale na tom, co do těch svých Embedded dáš (tj.: jak si je sestavíš), aby ti něco důležitýho nechybělo. Chceš-li, mrkni se na http://www.craftcom.net/18_forum/portal.php?topic_id=384

Pavel
Zaznamenáno
michawel
Nováček
*
Offline Offline

Příspěvků: 2


Zobrazit profil WWW
« Odpověď #2 kdy: Sobota, 09.06.2007, 13:04 »

Koukal jsem teďka k Dietmarovi a hned na první stránce jeho tutorialu je napsáno to, co jsem si zatím neuvědomil, že flashdisk není vhodný pro OS protože se opotřebovává výrazně rychleji (taky mě to mohlo napadnout) a že životnost při osmihodinách práce je nějakých 60 dní, což je tragédie a pro naše účely prostě pr..... Ale XPE budu určitě řešit, hodí se mí na tohle. Jen by mě zajímalo, co mají ty ThinClienti za speciál flash, že jí ta práce XPE nevadí a že ji neopotřebovává.
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: Sobota, 09.06.2007, 13:09 »

Citace
flashdisk není vhodný pro OS protože se opotřebovává výrazně rychleji (taky mě to mohlo napadnout) a že životnost při osmihodinách práce je nějakých 60 dní

Dřívější flash měly malej počet cyklů mazání/zápis; dnes to už neplatí. Navíc, můžeš použít technologii EWF a jseš za vodou. Stejně tak bys místo flashdisku mohl použít kvalitní CF kartu...

Citace
Jen by mě zajímalo, co mají ty ThinClienti za speciál flash, že jí ta práce XPE nevadí a že ji neopotřebovává.

To může bejt dělaný různě, např. si přesměruješ zápisy na ramdisk, použiješ technologii EWF/FBWF, ... možností je víc. Nebo používají WinCE.

Pavel
Zaznamenáno
Mitch
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 47


Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: Úterý, 19.06.2007, 19:07 »

S bootováním z Flash disku je kopa problémů. Jestli se nepletu, u starších Win je k tomu zapotřebí soubor z SP1 pro Win2003, pak podpora hardwaru a schopnej USB řadič.

Problém s životností se dá částečně řešit třeba tím, že se nechá celý systém načíst do RAM. Otázka je, co má ten systém za úkol.

Nejlepší řešení je koupit SSD. Má vyšší životnost a připojuje se k IDE/miniIDE/SATA tak odpadají i problémy s bootováním. Taky je to nejdražší řešení ale 4GB se dá sehnat do 4000 a na 4GB se vejde WXPE + nějaké aplikace.
Zaznamenáno
Stran: [1]   Nahoru
  Tisk  
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!