Craftcom
Pátek, 26.02.2021, 19:16 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Dne 24.2.2008 byl po delší odstávce uveden do provozu nový portál s fórem. Chtěli bychom vás požádat v případě nalezení nějaké chyby nebo nefunkčního odkazu o napsání zprávy do vlákna "Chyby" pro pružnější sjednání nápravy.
 
   Domů   Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
Stran: [1]   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: Dve prapodivne chyby  (Přečteno 4417 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
Tschepy
Nováček
*
Offline Offline

Příspěvků: 2


Zobrazit profil
« kdy: Středa, 02.05.2007, 14:16 »

Zdravim.

Jsem novacek stran PE Builderu, ale uzivatel nejsem zacatecnicky.
Prokousal jsem se pres kdeco, sit funguje, BartPE CD uz umi s RAIDem, ale mam dva problemy, ktery ne a ne vyresit, i kdyz prohledavam kdejake forum (hlavne 911cd) a googluju jak o zivot.

1. Problem s NTLDR
Predesilam, nesnazim se dostat BartPE na USB ani HDD
Urcite budete znat, pri pokusu o nabootovani z BartCD hlasi chybejici NTLDR. Co je na tom divne je, ze chyba se objevuje jen nekdy. Jedina pro muj pripad relevantni poznamka v 911CD foru je o potencialne spatnem mediu DVD-RW, ale to jsem nekolika medii (i DVD-R) vyloucil.

Chyba se objevuje jen nekdy, mam podezreni, ze jen a prave tehdy, kdyz nenecham PEbuilder vytvorit rovnou ISO, ale vyleju to na disk, provadim specialni upravy (treba /inram z vaseho navodu, nebo pro boot do RAMDRIVE, pri nakopirovani ramdrive.sys) a nasledne pak teprve necham vyrobit ISO. (Pokud poustim PEbuilder s tim, aby se ISO rovnou vyrobilo, vzdycky je to bez problemu).

Taky mam pocit, ze to souvisi s uppercase nekterych podstatnych souboru, napovida mi k tomu i Paragliderova utilitka ToUpper.exe, ale nevim. (Jo a v nastaveni PEbuilderu jsem si vsimnul volby o konverzi na uppercase, tak bud je tam bug nebo, kdyz se ISO stavi pozdeji, tato volba neni zahrnuta)

Nemate nekdo zkusenosti s timto problemem? Pomuze nekdo?

Problem cislo 2.
Prapodivnosti s fonty. Kdyz nabootuju z BartPE, v nekterych aplikacich evidentne font uplne selhava. Kdyz jsem mel problem poprve, v A43 file manageru ani v TotalCommanderu jsem nevidel zadne nazvy (jen ikony souboru a slozek).
Pak jsem pridal Vas plugin CZSupport a paraglideruv FONTS plugin.
Problem se vyresil castecne, ne dokonale. Ve WinCommanderu i jinych aplikacich uz vidim nazvy souboru, ale stale tam nektere fonty selhavaji (zcela bez pisma konfiguracni dialog, nebo F5 kopirovaci dialog). To, ze CZSupport a Fonts plugin castecne pomohli mi potvrzuje, ze problem je asi opravdu nekde ve fontech, ale nevim, co dalsiho s tim.....

Najde se nejaka dobra duse?

3. a jen pro zajimavost, jestli nekdo nema zkusenosti.....
BartPE si vyrabim hlavne kvuli moznosti pomocí DriveImage XML vyrobit ISO obraz disku a v pripade havarie nastartovat z BartCD a navalit to tam zpet. Mate nekdo zkusenost? Taky si hraju s /inram nebo ramdisk.sys, protoze i kdyz se mi nyni ISO ciste instalace vejde spolu s BartPE na jedno DVD, casem se urcite nevejde a neb mam jednu mechaniku, budu muset menit media..... Nejake rady?
A mate nekdo zkusenosti s restore ISO na RAID 1? Nejake rady v tomto ohledu zacatecnikovi?

Diky za pripadne namety
A diky za dobry web, ani jsem netusil, ze najdu takovou kompletni, ceskou ucelenou stranku pro BartPE a vubec ty zajimave veci stran tunění Windows (ted si hodlam posvitit na VMware, kdo to ma furt palit  :roll: )

Dobra prace !  Valím oči! Super!  :!:
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #1 kdy: Středa, 02.05.2007, 16:09 »

ad 1. Problem s NTLDR

Tohle je dost nepříjemnej problém, taky jsem ho měl a bylo nesmírně těžký se ho zbavit. V mým případě to bylo tím, že jsem se snažil sestavit soubory na ramdisku a na ramdisk vytvořit i ISO. Nikdy nefungovalo. Když jsem dal vytvořit ISO na disk - fungovalo OK.

Rád bych poradil něco konkrétního, ale fakt nevím. Co takhle spustit PEBuilder ještě jednou, předhodit mu sestavený soubory a dát jen vytvořit ISO. Nebo spustit jen ten první PEBuilder a před vytvořením ISO nechat proběhnout sestavení, ale jen vytvoření registrů. Snad to pomůže...

ad 2.
CZSupport jsem dělal já, ale nevím jak funguje, dělal jsem to podle jednoho něm,eckýho. Já už používám Reatogo, takže s BartPE moc nepomůžu. Snad editovat ten inf soubor a změnit v něm fonty, ... Sám už bych se do toho nepouštěl. Pokud můžeš použít Reatogo (místo BartPE), budeš za vodou.

ad 3.
DriveImageXML: sám zkušenost nemám, ale mělo by to být OK. Můžeš si to vyzkoušet ve virtuálním PC...
Pro vytvoření BartPE/Reatogo můžeš použít osekaný CD programem nLite, příp. použít pár tipů v mým článku ReatogoLite. Taky aplikace (složka \Programs) může být ve virtuálním disku (na CD) s NTFS souborovým systémem s podporou komprese - viz můj článek.

Děkujeme za pochvalu.
Pavel
Zaznamenáno
Tschepy
Nováček
*
Offline Offline

Příspěvků: 2


Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: Středa, 02.05.2007, 18:54 »

No, uvidim, ted uz jsem na problemu NTLDR stravil moc casu, prozatim mi pomohla finta, refreshoval jsem BartPE/I386/SYSTEM32/DRIVERS tak dlouho a tak casto, az se tam ramdisk.sys proste objevil a rychle jsem ho prepsal, nez PEbuilder zacal delat finalni ISO a zafungovalo mi to.

Ted si hraju s VMware a i kdyz to zavani trochu magii  :twisted: tak to setri hodne casu. Ten napad vyzkouset DriveImage XML na VMwre instanci uz prave testuju......

Do ReaTogo se mi moc nechce, protoze chci bootovat do Ramdisku a cim min tam toho bude, tim lip a navic mam jen 512 MB. Nechtel bych se dozit chvile, kdy budu ISO recover potrebovat, BartPE+Reatogo si chroupne trictvrte pameti pro Ramdisk a zbytek pameti jednoduse bartPE a DriveImage XML nepostaci na solidni beh.

No nic, mam dost prace, musim neco delat, ale mam jeste dva dotazy>

1. Kdyz nabootuju bartPE a dam konfigurovat sit, trva to priserne (5+min) dlouho. DHCP i fixni IP, driver mam spravnej, nastaveni IP taky. Sice to pak funguje, ale neexistuje nejake rychlejsi reseni? Nebo je nekde chyba a normalne to tak dlouho netrva?

2. Mohl bys vyzkouset (nemam moznost porovnani), kdyz si v TotalCommanderu v konfiguraci das zmenu fontu, zda to standardne na BartCd jde? Me na vsechny fonty hlasi svorne neco o tom, ze font nebyl nalezen v systemu a jednotlive fonty se ukazuji ve vypisu fontu mockrat (Arial treba asi patnactkrat.....)
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: Středa, 02.05.2007, 19:30 »

Ještě pár dodatků k předchozímu příspěvku:
Pokud je CD/DVD docela plný, pomůže (kromě předchozích rad) i tohle: když se vytváří ISO soubor, zvolí se "neduplikovat soubory". Protože je BartPE sestaveno z WinXP SP2 a jsou-li tyto soubory v ISO dvakrát, normálně se tam dvakrát umístí; ale s vlbou "neduplikovat" se před přidáním každýho souboru prvně ověří, zda už na CD neexistuje. Pokud jo, uloží se tam jen odkaz na ten soubor. Tuším, že tak cca 50 MB a více lze ušetřit...

A další rada: programy (\Programs) můžou být i na flasdisku a "za běhu" se můžou připojit, viz moje články.

Teď k novým dotazům:
Klidně si udělej vlastní plugin, např. zzzMyRamdisk (díly tomuto názvu se provede jako jeden z posledních) a přepiš aktuální ramdrive.sys tím tvým, co potřebuješ. Pak nebudeš mít problémy.

512 MB RAM je docela OK, protože: můžeš použít ReatogoSDI, kterou předtím uděláš Lite (viz moje tipy) a programy (\Programs) můžeš mít na flashdisku.

ad 1. S konfigurací sítě já osobně nemám žádný zkušenosti, sand se ti ozve někdo jinej (Craft, Bob, ...).

ad 2. Nemůžu, já nepoužívám TC...

Pavel
Zaznamenáno
Stran: [1]   Nahoru
  Tisk  
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!