Craftcom
Sobota, 27.02.2021, 14:01 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Dne 24.2.2008 byl po delší odstávce uveden do provozu nový portál s fórem. Chtěli bychom vás požádat v případě nalezení nějaké chyby nebo nefunkčního odkazu o napsání zprávy do vlákna "Chyby" pro pružnější sjednání nápravy.
 
   Domů   Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
Stran: [1]   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: po přesunu fora na jiný webhosting zlobí...  (Přečteno 9064 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
Vondrak Vladimir
Nováček
*
Offline Offline

Příspěvků: 4


Zobrazit profil
« kdy: Pondělí, 30.04.2007, 22:13 »

poraďte prosím co s tímto, http://forum.sharpeikennel.cz/index.php

- na nové místo jsem naistaloval čisté phpBB 1.53 s phpBB 2.0.22
- naiportoval databázi přes BIGDUMP
- v config.php jsou hodnoty nového místa fora.
- v tabulce jsem opravil server fora na " www.forum.sharpeikennel.cz "
- čeština fora je cp1250 proto aby mi šel kontrolní kod a album (s utp8 to nešlo)

proč je ta čeština rozsypaná a proč se to stále směruje na původní místo fora ?
Zaznamenáno
Craft
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 284



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #1 kdy: Pondělí, 30.04.2007, 23:36 »

Momentálně je tvoje fórum nedostupné  http://forum.sharpeikennel.cz/index.php

DB původního fóra byla rovněž z phpBB plus nebo z klasického phpBB?
Bigdump neznám, používám phpMyAdmin.

Po instalaci nového čistého fóra phpBB plus bez naimportování staré DB vše funguje správně?

Pro správný kontakt s DB se to samozřejmě musí změnit jak v souboru config.php, ale také případně upravit cestu k souborům fóra (pokud je rozdílná) v souboru původní DB. Konkrétně je to tabulka phpbb_config a položka ('script_path', '/forum/'),

K tomu souboru config.php

Kód:
$dbms = 'mysql4';
$dbencoding = "utf8_czech_ci";   ve tvém případě cp1250

$dbhost = 'mysql4';    tento údaj se může rovněž lišit, zjistíš jej u provozovatele serveru.
$dbname = 'nazev_tvoji_databaze';
$dbuser = 'nazev_tvoji_databaze';
$dbpasswd = 'heslo_pro_pripojeni_k_DB';


Pozor rovněž na typ použité DB, tj. verzi Mysql4 nebo Mysql5. Osobně používám Mysql4, údajně s Mysql5 si phpBB plus moc nerozumí.

Taky mi není jasné, proč a kde jsi v tabulce DB Mysql zadával tento údaj www.forum.sharpeikennel.cz
Doufám, že ne za $dbhost

Nicméně co se správného zobrazování diakritiky týče je tady několik úskalí. Taky jsem si s tím užil svoje. Jinak moje upravená čeština, pro kodování UTF8, kterou jsem dal tady ke stažení těmito neduhy netrpí, za předpokladu, že se v případě potřeby edituje v editoru jEdit a ne třeba v PSPadu, pak vzniká problém, který uvádíš.

1. Po instalaci čistého fóra je kódování tabulek v DB Mysql v cp1250?
2. Záloha původní DB je vyexportována v kódování cp1250 nebo v jiném? Při otevření DB v nějakém editoru musí být u jednotlivých tabulek uvedeno správné kódování a také se musí správně zobrazovat diakritika při použitém správném kódování v editoru.
3. Je použitá čeština pro phpBB plus 100pro funkční pro kódování cp1250?

Každopádně pro odstranění problému je nutné vždy DB vyexportovat např. pomocí phpMyAdmin do souboru a dle použité češtiny ve fóru převést i formát souboru DB, buď v PSpadu nebo lépe v jEdit, obzvlášť co se kódování utf8 týče. Pozor nestačí pouze změnit kódování u jednotlivých tabulek!
Poté hromadně nahradit kódování u jednotlivých tabulek třeba latin2_czech_cs , případně jiné za tebou požadované, např. v případě češtiny windows-1250 za cp1250_general_ci
Pomocí PSPadu je to na pár kliknutí.
Poté DB naimportovat pomocí phpMyAdmin zpátky. Dále je nutné ještě zkontrolovat zápis nových příspěvků do tabulek v phpMyAdmin, jestli nemají zkomolenou diakritiku, i když ve fóru se mohou zobrazovat správně a taky jaké kódování je u jednotlivých tabulek v DB Mysql, ušetříš si tak mnoho problémů do budoucna.

Craft
Zaznamenáno

Nic není nemožné, jenom vědět jak na to.
Vondrak Vladimir
Nováček
*
Offline Offline

Příspěvků: 4


Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: Úterý, 01.05.2007, 07:56 »

děkuji za snahu a delší odpověď - vysvětlení:

- forum je nedostupné protože se tam snažím nahodit databázi, bohužel to stále selhává (včera dopoledne to ještě šlo (neničí se soubor přenesením na ftp?)
- původní DB je z toho samého fora na jiném místě > forum.npb.cz
- po instalaci čistého fora vše maká bez problému , nastává pokud se povede naimportovat původní DB
- config vůbec neměním! je tam komplet info o foru z té čisté instalace
  (forum původní bylo v kořeni furum.npb.cz a teďmá být v kořeni forum.sharpeikennel.cz)

nový config vypadá takto:
Kód:
<?php


// phpBB 2.x auto-generated config file
// Do not change anything in this file!

$dbms 'mysql4';

$dbhost 'localhost';
$dbname 'sharpeikennel';
$dbuser 'sharpeikennel';
$dbpasswd 'xxxxxxx';

$table_prefix 'sharpei_';

define&#40;'PHPBB_INSTALLED', true&#41;;

?>


původní config byl tento:
Kód:

<?php


// phpBB 2.x auto-generated config file
// Do not change anything in this file!

$dbms 'mysql4';

$dbhost '217.198.114.11';
$dbname 'forum';
$dbuser 'forum';
$dbpasswd 'xxxxxxxx';

$table_prefix 'sharpei_';

define&#40;'PHPBB_INSTALLED', true&#41;;

?>


jinak script_path: zůstává stejný " / " lomítko - kořenový adresář

údaj www.forum.sharpeikennel.cz jsem dával v DB namísto údaje www.forum.npb.cz , ale již si nepamatuji která položka to byla. ale byla to jediná položka v config, která ukazovala něco z původního místa...

opět jsem zkoušel importovat DB přes stránky phpMyAdmin ale opět s hláškou:  
Chyba
Pravděpodobně jste se pokusili nahrát příliš velký soubor. Přečtěte si prosím dokumentaci, jak toto omezení obejít.

1. Po instalaci čistého fóra je kódování tabulek v DB Mysql v cp1250?
- tabulka byla vždy UTF8 i na novém místě je UTF8, porovnání UTF8 general ci

2. Záloha původní DB je vyexportována v kódování cp1250 nebo v jiném?
Při otevření DB v nějakém editoru musí být u jednotlivých tabulek uvedeno správné kódování a také se musí správně zobrazovat diakritika při použitém správném kódování v editoru.
- záloha byla exportována přes forum, tedy protože forum bylo UTF8 , předpokládám, že tedy je záloha v UTF8

3. Je použitá čeština pro phpBB plus 100pro funkční pro kódování cp1250?
- nové forum má zatím češtinu CP1250, protože UTF8 od vítka mrší ALBUM a ověřovací kod... ale tak není pak problém to přehodit na tu vaši, ne ?

hlavní je dostat DB na nové místo a rozchodit forum, pak bych se asi lámal s češtinou, nebo tomu tak není ?

 :cry: už si nevím rady :-((  

Craft, psal jsem ti/vám mail... můžeme se spojit přes něj nebo icq ? moc děkuji...

ještě doplňuji co jsem vyčetl z otevřené DB v jEdit:

Kód:
'server_name', 'www.forum.npb.cz');
INSERT INTO sharpei_link_config (config_name, config_value) VALUES('site_url', 'http://www.forum.npb.cz/');
INSERT INTO sharpei_link_config (config_name, config_value) VALUES('site_logo', 'http://www.forum.npb.cz/images/links/web_logo88a.gif');
INSERT INTO sharpei_config (config_name, config_value) VALUES('script_path', '/');


navíc koukám, že odkazy na články portálu mají pevnou adresu zsměřovanou do původního místa fora...
Zaznamenáno
Vondrak Vladimir
Nováček
*
Offline Offline

Příspěvků: 4


Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: Úterý, 01.05.2007, 09:44 »

ještě jednou jsem naistaloval čisté plusko,
nahrál czech_lang odsud, upravil config, emailer a mysql4 soubory pomocí jEditu...

při nahození fora se nahoře ukazuje toto:
Kód:
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /ftp/sharpeikennel/forum/language/lang_czech/lang_extend_ranks.php:1) in /ftp/sharpeikennel/forum/includes/page_header.php on line 755

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /ftp/sharpeikennel/forum/language/lang_czech/lang_extend_ranks.php:1) in /ftp/sharpeikennel/forum/includes/page_header.php on line 757

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /ftp/sharpeikennel/forum/language/lang_czech/lang_extend_ranks.php:1) in /ftp/sharpeikennel/forum/includes/page_header.php on line 758


při pokusu o vstup do admin centra toto:
Kód:
????????????
Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /ftp/sharpeikennel/forum/language/lang_czech/lang_admin.php:1107) in /ftp/sharpeikennel/forum/includes/functions.php on line 1324


 Smutek  Smutek  Smutek
Zaznamenáno
Craft
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 284



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #4 kdy: Úterý, 01.05.2007, 13:18 »

Momentálně se nemohu přes icq spojit jsem mimo svoje pc a tady toto píšu z jiného pc a ještě s pomalým připojením.

Standardní postup:
- Nejdříve si pomocí administrace na serveru vytvořit novou DB mysql4 s názvem třeba "sharpeikennel", kterou sis zvolil.
- Nakopírovat soubory i češtinu na ftp do složky pro fórum, třeba "forum_neco" a nainstalovat čisté plusko s češtinou a vyzkoušet češtinu ve fóru a její zapisování do tabulek DB na serveru a především ověřit její kódování!
- Pokud je vše ok naimportovat pomocí phpMyAdmin původní a funkční DB (původní soubor se přenesením určitě neničí).
Je potřeba taky před tím umazat řádek v záloze DB, je to hned pod hlavičkou DB:
 CREATE DATABASE `nazev_stare_DB` DEFAULT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_general_ci;
USE `nazev_stare_DB`;
Jinak přenos skončí chybovou hláškou.

Akorát je potřeba vždy před novým nahráním DB její původní obsah vymazat na serveru (zůstane prázdná) v phpMyAdmin. Před tím si však tu původní zálohovat přes phpMyAdmin pro její případnou obnovu, nemusí se tak zase provádět čistá instalace znova.

Na ftp máš teda složku s názvem "forum.sharpeikennel.cz" a v ní všechny soubory a složky fóra? Pokud to chápu správně, proč takový zbytečně dlouhý název? Každopádně přehráním staré DB se ta cesta samozřejmě změní na cestu k původní DB a ta pak není schopna najít cestu k souborům na ftp, proto se to musí změnit, jak už jsem psal a uvedl i kde.

Sice se mi v config.php ten localhost moc nepozdává, ale pokud to šlape na čisté instalaci, tak to bude ok. Zaráží mě to proto, že localhost jsem používal v configu pro EasyPHP, což je virtuální server a DB na PC.

Nechci tě strašit, ale řekl bych, že budeš mít zřejmě problém. Zásadní pravidlo je nikdy neobnovovat DB ani nedělat import a export přímo přes administraci fóra. Ještě jsem nezažil aby to fungovalo bez problémů, natož u pluska! Import a export vždy přes phpMyAdmin! Pokud máš ještě stávající DB vyexportuj ji znova přes phpMyAdmin. Jinak se budeš muset pitvat v tom co máš.

Jinak ta čeština od Vítka pro UTF8 je špatná, vím o tom, psal jsem mu taky kdysi kvůli tomu do jeho fóra, ale je příliš arogantní na to, aby to řešil, dle mojich zkušeností při komunikaci s ním všeobecně. Proto jsem si vytvořil vlastní češtinu pro UTF8 a je použita i na tomto fóru a je hlavně funkční.

Citace
tabulka byla vždy UTF8 i na novém místě je UTF8, porovnání UTF8 general ci

No a když máš kódování v utf8 proč tam cpeš češtinu pro cp1250? To je jasné, že to potom rozhodí diakritiku. To původní forum jsi provozoval v cp1250?
V phpMyAdmin před vytvořením DB se to musí nastavit, sice některé tvrdošijně tam cpou nastavenou správcem serveru, ale dá se to vyřešit vyexportováním DB a jejím ručním přepsáním kódování v tabulkách a naimportováním zpátky.

Pokud ti to píše, že časový limit vypršel, je záloha DB příliš velká, většinou je povoleno max. 8MB. Buď se musí DB rozdělit na 2 a více části, dle její velikosti a nahrávat postupně nebo se domluvit s provozovatelem serveru a zaslat mu ji k nahrání na server.


Edit: Ještě k těm chybovým hláškám, melo by pomoci změnit na ftp oprávnění (CHMOD) na 777 pro adresář /files, /cache, album_mod/upload, album_mod/upload/cache, images/avatars, /pafiledb/cache, /pafiledb/cache/templates and pafiledb/uploads

a taky stávající CHMOD změnit na 666 pro soubory includes/def_icons.php, def_themes.php, def_tree.php and def_words.php


Craft
Zaznamenáno

Nic není nemožné, jenom vědět jak na to.
Vondrak Vladimir
Nováček
*
Offline Offline

Příspěvků: 4


Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: Úterý, 01.05.2007, 16:13 »

špatně si rozumíme  :lol:  :shock:  Smích

- exportoval jsem původní DB přes forum (to byla blbost)
- původní jsem po exportu smazal (ještě větší blbost)
- naistaloval jsem plusko a tvou češtinu (vypisovalo to chyby viz. nahoře)
  jeden ochotný človrda z phpbb.cz mi poradil a z tvé češtiny jsem z každého souboru musel umazat přebytečné koncové prázdné řádky > pak to šlo :-)
- poradil mi ještě nastavit krom toho tvého v dvou soborech další nastavení UTF8 > po tomto forum maké česky na UTF8
- kamarád komplet rozpitval mou zálohu DB a poskládal to zpět na nové místo do DB. šikula jeden... :-)
- v DB jsem změnil server name z www.forum.npb.cz na forum.sharpeikennel.cz

stále zůstává problém ale s tím, že nemohu do admin, odkaz již je na sharpeikemnnel, ale prostě stránka neexistuje... to samé dělá při přihlášení a odhlášení...

nemá na to vliv v DB položka RAND_SEED Co???

 :cry:

[align=center]vše vyřešeno, poslední problém byl tím, že v tabulkách DB bylo ještě pár linků na starou doménu fora www.forum.npb.cz/xxxxxxxxx kterou mi kamarád přepsal na link forum.sharpeikennel.cz/xxxxxxxx[/align]

děkuji vám za snaho pomoci ...  Smích  Úsměv  :wink:
Zaznamenáno
Craft
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 284



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #6 kdy: Úterý, 01.05.2007, 21:09 »

Tak to blahopřeji, nicméně jsem se díky tobě rozhodl provést update češtiny pro kódování UTF8 už pro verzi jádra phpBB 2.0.22 a přidal nové věci a odstranil také pár chyb, na které jsem narazil. Teď by již neměl být s ní v ničem problém, aspoň doufám  :wink:

Testoval jsem ji i na tomto fóru a zdá se být ok.

Craft
Zaznamenáno

Nic není nemožné, jenom vědět jak na to.
Stran: [1]   Nahoru
  Tisk  
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!